Aivopesu-dieetti · Suunnitelmia

Aivopesu-dieetti

Mikä tekee laihdutuksesta niin vaikeaa?

Onko se terveellisen ruuan kallius? Terveellisen ruuan valmistamisen vaikeus? Liikkumisen tuskaisuus tai hintavuus? Vai etkö vain osaa tehdä oikeita valintoja?

Pah! Laihdutuksen tekee vaikeaksi oma pää. Terveellistä ruokaa voi valmistaa nopeasti ja helposti, liikkumiseen ei tarvita kuin kengät (jos niitäkään) ja tarpeeksi tilaa (jos sitäkään). Ja jokainen ihminen, joka tietää yhtään mistään mitään niin OSAA tehdä sen verran fiksuja valintoja, että kykenee laihtumaan.

Ainoa asia, mikä pitää sinut erossa haluamastasi kropasta on oma mielesi. Omalla kohdallani se tulee ilmi selkeästi. Tiedän laihduttamisesta hyvin, hyvin paljon. Osaan tehdä terveellistä ruokaa ja osaan liikkua. Minulla on liikuntaohjelmakin suunniteltuna… Mutta jokin tökkii. Teen huonoja valintoja ja teen niitä liian usein. En jaksa edes perustella huonoja valintoja itselleni muuten kuin toteamalla ääneen “olen laiska, tyhmä ja saamaton”.

Olen nyt toistellut tuota mantraa varmaan jo vuosia. Ei siis ihme, että ajattelen olevani sellainen ja OLENKIN sellainen. Olen siis ajatellut itseni saamattomaksi ja laiskaksi. Pystynkö siis ajattelemaan itseni reippaaksi, hoikaksi ja aikaansaavaksi?

Kyllä pystyn. Tutkimukset osoittavat, että aivopesu saa ihmisen muuttamaan käytöstään ja ajatusmaailmaansa niin hyvässä kuin pahassa. Esimerkiksi Natsi-Saksassa moni ihminen piti hirveän normaalina sitä, että juutalaiset ovat jotenkin huonompia ihmisiä. Jopa jotkut juutalaisetkin! Miksi tätä aivopesun voimaa ei siis voisi käyttää johonkin hyvään, eli itsensä kehittämiseen? Lisäksi kuinka paljon tyytyväisempiä ja onnellisempia me olisimmekaan, jos päämme sisällä ajattelisimme olevamme aikaansaavia ja hoikkia kuin rumia ja laiskoja.

tumblr_lh57yhlX4q1qdn9j2o1_500

Miten Aivopesu-dieetti sitten pistetään toimintaan? KG-lehden (5/2011) oli juttua tästä dieetistä ja suunnitelma kuuluu yksinkertaistettuna näin:

1. viikko
Tee yksi manifesti, kirjoita se ylös ja kiinnitä vaikka jääkaapin oveen. Hoe tuota manifestia (mielellään jopa ääneen) 400-500 kertaa päivässä. Ajattele mitä sanot ja sisäistä hokeamasi. Eli älä vain palpata sitä samalla kun katsot telkkaria.
Tällä viikolla tulee myös tarkastella omia syömistottumuksiasi ja miettiä MITKÄ asiat syömistavoissani erottavat minut hoikasta minustani?

2. viikko
Valitse yksi muutos, johon kiinnität huomiota tällä viikolla. Kirjoita siitä manifesti, esimerkiksi “Tällä viikolla syön makeita herkkuja vain lauantaina, muuten herkuttelen vain hedelmillä ja pähkinöillä”. tai “syön vain yhden annoksen per ateria”. Hoe sitä ja pyri elämään tämän hokemasi mukaan n. kolme viikkoa, sitten sen pitäisi muuttua tavaksi

3. viikko
Jos edellinen muutos sujui hyvin, niin nyt ota tarkasteluun jokin toinenkin tapasi. Esimerkiksi “Joka toinen aamu käyn aamulenkillä” Hoe sitä, usko siihen, toimi sen mukaan ja se muuttuu tavaksi ja osaksi sinua.

4. viikko
Jatka kuten viime viikolla, ja muuta jälleen yksi tapa. Se voi olla iso tai pieni. Pikkuhiljaa sinun ei tarvitse jankuttaa näitä asioita mielessäsi, vaan riittää, että toistat ne pari kertaa aamuisin vaikka peilin edessä. Kuitenkin jos huomaat välillä ajattelevasi itsestäsi negatiivisesti ala hokea ensimmäistä manifestiasi, joka todennäköisesti kuuluu suurin piirtein näin “Minä olen hoikka ja urheilullinen ihminen” tjsp.

tumblr_lps3aiqvTw1qmohofo1_500

Kun mietit “olen hoikka” niin muista myös elää se ajatus. Mieti miltä näytät, miltä kroppasi tuntuu, millaisia vaatteita käytät, miten muut näkevät sinut, miten itsevarma olet, kuinka avoimesti uskallat rakastella valot päällä ja miten huoletta kävelet minimekossa ihmisten edessä. Olisi hyvä esimerkiksi ennen nukkumaan menoa kunnolla haaveilla siitä omasta, hoikemmasta/kiinteämmästä ulkomuodostaan. Pikkuhiljaa alat uskoa olevasi jo sellainen ja hyvien valintojen tekeminen helpottuu. Eihän “hoikka-sinä” herkuttele suklaalevyllä, vaan hänelle riittää pieni patukka tai pari tikkaria.

Ohjeita manifestiin:
Sen pitää olla positiivinen ja se ei saa sisältää kieltoa. Älä siis hoe mielessäsi “En syö suklaata tässä kuussa”, sillä silloin ajattelet pelkkää suklaata ja himoitset sitä entisestään. Myöskään sana “haluan” ei kuulu manifestiin. Sinun ei pidä haluta, sinun pitää TEHDÄ! Älä siis hoe “Haluan olla hoikka” vaan ajattele “Minä OLEN hoikka!”

Ajatuksiisi todennäköisesti kumpuaa yhä negatiivisia ajatuksia ja vähättelet onnistumismahdollisuuksiasi. Älä kuuntele niitä. Muista, että olet ITSE ajatellut itsesi sellaiseksi kuin olet ja vallan hyvin pystyt ajattelemaan itsesi myös haluamasi laiseksi. Se on mahdollista, kunhan vain teet sen. :) Älä anna periksi!!!!

 

Oma manifestini on:
”Olen hoikka ja aikaansaava”. Ensi viikolla on tarkoitus muuttaa herkuttelutaipumustani ja sanon mielessäni “herkkuttelen makealla vain keskiviikkona ja lauantaisin, muuten nautiskelen hedelmistä ja pähkinöistä”
Olen huomannut, että on helpompi olla ostamatta herkkuja kaupasta kun karkkihyllyllä alkaa hokea “olen hoikka ja aikaansaava” (hiljaa mielessään siis, ei ääneen sentään :D) Siinä tulee sellainen olo, että en minä ihan oikeasti halua syödä suklaata, koska minulla on hyvä olo ilmankin. :)

Kokeilkaa!

5 thoughts on “Aivopesu-dieetti

  1. Tää on mielenkiintonen dieetti ja järjelläkin ajateltavissa pakko olla toimiva :D ja tekee varmaan hyvää ”sielullekin” kun pyrkii aattelemaan ittestään positiivisemmin mitä aiemmimn :)

    Tykkää

  2. Moi! Tykkään sun blogista ja tavastasi kirjoittaa! Aloitin itsekin äskettäin samantyylisen blogin, hauska lukea miten muilla menee saman projektin kanssa :)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.