Kauneudenhoito · Kuivakuppaus · Vinkkejä

Kuivakuppaus – turhaa kidutusta vai kauneuskärsimystä?

Mitä on kuivakuppaus?

Imukuppihieronta olisi kai oikea termi tälle, mutta kuivakuppaus kuulostaa sen verta vaarallisemmalta, että käytän mieluummin sitä. Kuivakuppauksessa siis liikutellaan silikonisia tai muovisia kuppeja halutuilla alueilla jonkin liukasteen avustuksella.

Mihin se auttaa?

Kuivakuppaus poistaa lihasjännitystä, turvotusta ja joillain onnekkailla myös sitä kuuluisaa selluliittia. Näistä saa apua myös päänsärkyy, kun lättäsee kupin kiinni ohimoon. Haittavaikutuksena tulee vaan saatananmoinen mustelma, jonka ansiosta näytät viikon verran perheväkivallan uhrilta.

Mitä siihen tarvitsee?

Kuivakuppauskupit. Omani tilasin netin kautta (en muista nyt mistä, mutta googlaamalla löytyy eri hintaisia paikkoja). Valittavana on lateksiset ja silikoniset kupit, joista jälkimmäiset ovat hieman kalliimmat, mutta samalla myös pitkäkestoisemmat, helppokäyttöisimmät ja eivät varmaankaan aiheuta allergisia reaktioita.

Liukasteena voi käyttää mitä tahansa öljytöntä rasvaa, liukuvoidetta yms. Itse käytän neitsytkookosöljyä, jonka City-marketin hyllyistä löysin ja suosittelen lämpimästi. Hintaa 4-5 € ja ei tarvitse lisäillä kertaakaan kuppauksen aikana, vaan luisto pysyy hyvänä ja toki myös nahka tykkää.

Miten kuivakupataan?

Reidet:
Alhaalta ylöspäin vedetään  hitaita pitkiä vetoja, tai sitten pienillä ympyröillä edetään alhaalta ylös. Reiden yläpäässä kuppi irti ja sama homma uudestaan niin monta kertaa, kunnes  nahka on punainen ja kuuma ja silmistä vuotaa vettä ja tekee mieli huutaa. Sisäreisiä EI saa kupata, muut osat kyllä.

Peppu:
Sivuttaisia vetoja pakaran alaosasta ylöspäin, tai pyöriviä liikkeitä alhaalta ylös. Jälleen kerran niin kauan, että nahka lämpenee ja menee punaiseksi. Itkutakuu. Pakarien lisäksi on hyvä vetää myös jenkkakahvat samalla menetelmällä (alhaalta ylös), niin pääsee niistäkin eroon.

Vatsa:
Pyöriviä liikkeitä itsestä katsottuna vasemmalta oikealla (onko se nyt myötäpäivään?) navan ympäriltä laajentaen. Tuskasin paikka itselläni on ylävatsassa tuo vatsalihasten liitoskohta. Prklprklprklprklprklprklprkl.
Jälleen kerran nahka punaiseksi ja lämpimäksi.

Tuleeko mustelmia?
Tulee kyllä, vaikka niitä kannattaa yrittää vältellä. Jos näkee mustelmien ilmaantuneen, niin kannattaa hieman hellittää imua parina päivänä, ettei kohta koko kopara ole täysin mustana. Myös vähemmällä teholla saa ihon punaiseksi ja khuumaksi, vaikka se viekin hieman enemmän aikaa.

Käykö kipeää?
KÄY. Etenkin pahimmat sellupaikat plus myös tietyt lihassaumat-mitkä-lie mahassa ja pakaroissa. Aijaijaiaaiaiajai.

Kuinka kauan tehdään?
Yhteensä kuppaus saa kestää korkeintaan 20 minuuttia. Itse jaan sen, että 5 min vatsa, 2x5min reidet ja 2×2,5min pakarat+jenkkikset.

Sivuvaikutuksia?

Jano ja vessassa ramppaaminen, kun nesteet lähtee liikkeelle.


Kauanko tehdään?
Ensin pari viikkoa kerran päivässä, jonka jälkeen pari viikkoa kaksi kertaa päivässä. Sen jälkeen voi siirtyä ylläpitovaiheeseen, jossa kuppaillaan 1-3 kertaa viikossa. Välillä voi toki tehdä muutaman viikon kuppauskuureja, jos tarvetta tulee.

Onko tullut tuloksia?
Reidet kapenivat viikossa 3 cm ja myös jenkkikset ovat silonneet hieman. Toki minulla oli myös aika massiiviset turvotuksetkin jaloissa päällä, mutta enpä ennen ole moista tipahdusta senteissä nähnyt. Pakaroissa myös näkyy olevan hieman aiempaa tasaisempaa ihoa. :)

Auttaako varmasti selluliittiin?
Ei. Parhaiten toimii ykköstason selluun (näkyy vain puristaessa) ja kakkostason selluun (näkyy seisoessa). Kolmostason sellu (näkyy myös makuuasennossa) on jo niin tiukassa, että siihen ei välttämättä kuppauskaan auta. Plus kaikki on yksilöllistä, toisilla toimii, toisilla ei.

Tarvitseeko tehdä muuta?
Toki on suotavaa syödä fiksusti, liikkua ja JUODA PALJON VETTÄ ja näin edesauttaa kuona-aineiden poistumista.

Jotain muuta, mitä olisi hyvä tietää?
Alkuun voi näyttää siltä, että sellut vaan pahenee, mutta se (kuulemma) johtuu siitä, että nestettä poistuu ja sellut nousee enemmän pinnalle ja alkavat siitä sitten hajota. Hajoamisesta kertoo myös se, että iho on kosketusarempi.

En muista, mistä ostin omat kuppini, mutta niitä on myynnissä ainakin Hyvinvoinnin tavaratalossa :)

22 thoughts on “Kuivakuppaus – turhaa kidutusta vai kauneuskärsimystä?

 1. Hei kiitos paljon tästä infopläjäyksestä! Minkä kokosilla noist kupeist teet mihinkin kropan alueeseen? :) FitLili.blogspot.com

  Tykkää

 2. Alkuun käytiin isompaa joka paikkaan, nykyään käytän isompaa lähinnä reisiin ja toisiksi isointa mahaan ja peppuun. Rintoja joskus vetelen pienimmällä, vaikken nyt tiedä onko näissä mitään kiinteytettävää :D

  Tykkää

  1. Okei kiitti! Ja viel utelu jatkuu; onko tuloksien saaminen jatkunu? meinaan toi 3cm kuukaudes on aika jäätävä alotus haha, onko sen jälkeenki kuivakuppauksesta ollu näkyvää apua? senttejä lähteny, iho tasottunu jne? :)

   Tykkää

  2. 3cm VIIKOSSA ;) Tällä viikolla pitäis mitat ottaa kans, tosin nyt vähän tulee taukoa kuppaukseen ku oikea käsi leikattiin ja kuppailu ei onnistu. Mutta takamus silmin nähden tasasempi. Näkyvää sellua tulee vain puristaessa, muuten ei näy :) Reisissä muhkuja edelleen seisoskellessa, mutta tasottuneet nekin ja jenkkikset pienentynyt. :)Suosittelen!!

   Tykkää

 3. Oh, mua alkoi kans kiinnostamaan nää kupit :D Lähinnä sen takia että tanssin ja juoksen pitkäämatkaa ja noista voisi olla iltasella aina hyötyä kipeille lihaksille ja jumittuneille pohkeille, vai mitä sanot?Kiva blogi sulla, jäin seuraamaan :)

  Tykkää

  1. Joo, varmasti toimii tuohonkin :) Itse ainakin oon huomannut, ettei jalkojen lihaksen mene enää niin juntturaan jumpasta, vaikka olisi taukoakin välissä :)

   Tykkää

  1. Se voi aiheuttaa vaurioita verisuonien läppiin tjsp. muistaakseni, joka voi aiheuttaa ongelmia vuosien päästä. Kannattaa siis sisäreisiä mieluummin vaikka kuivaharjata ja kiinteyttää jumpalla :) Lisäksi en ihmettelisi, jos etu- ja takareisien imutus pistäisi myös sisäreisien suunnalta aineet liikkeelle.

   Tykkää

 4. Tiedoksi: Jos tulee mustelmia, on ollut liian kova alipaine kupeissa. Kevyemmälläkin alipaineella kupit toimii. Itse hankin kupit http://www.nhs.fi. Heillä myös opastus dvd hieronnasta muistaakseni vain kympin.

  Tykkää

 5. Hei, kerroit että mikä tahansa öljytön rasva käy mut olit kuitenki käyttäny öljyä. Siis miksi öljytöntä? Eikö ne kupit kestä? Hyvää tietoa, aion tilata kupit omaan käyttöön.

  Tykkää

 6. Tilasin itsekin nyt kupit, vahingossa tosin luonnonkumisina, nyt mietin pitäisikö palauttaa ne ja tilata silikoniset tilalle.. Mutta tuli mieleen, mistä sait tietää ettei sisäreisiä saisi kuivakupata? Pakettini mukana tulleessa ohjelappusessa ei ainakaan mainittu sisäreisiä kiellettynä alueena.. :)

  Tykkää

 7. Huippua että teit jutun tästä! Googletin meinaan muutama viikko sitten jotain tyyliin ”eroon selluliitista” ja törmäsin aluksi vain sivuihin joissa oli ne samat vanhat asiat toistettuna, joita olen jo kokeillut ilman tuloksia. Sitten huomasin tämän sivun ja luin kiinnostuneena. Tilasin kumiset kupit ja aloin hommiin. Tehostin samalla treeniä. Olen muuten niitä ihmisiä joilla on samaan aikaan sixpäkki, painoindeksi 19 ja treenit 4-5×vko mutta eivät ole koskaan onnistuneet sulattamaan sellua. Kohta pari viikkoa tosiaan takana kuppausta ja tulokset riemulliset! Sattui aluksi ihan hirveästi, tosin mustelmia mulle ei jostain syystä tule lainkaan, mutta alan tottua siihen kipuun. Sellu paheni tosissaan ekalla viikolla, mutta koska olit siitä onneksi varoittanut, niin en lannistunut vaan jatkoin. Tämä on aivan mahtavaa, harkitsin jo kalliita hypox-hoitoja, onneksi löytyi näin halpa keino joka tosiaan toimii! Voin viimein mennä rannalle häpeilemättä. Joten kiitos! :-)

  Tykkää

 8. Osaatko sanoa auttaako tuo kuivakuppaus löysiin reisiin? Liikunta ja ruokavalio kun ei tunnu yksin auttavan niin koetan etsiä muita keinoja kiinteytykseen. :P

  Tykkää

 9. Osaatko sanoa auttaako kuivakuppaus löysiin reisiin? Ruokavalio ja liikunta kun eivät tepsi (ja ei ole laiskuudesta kiinni), niin pakko kokeilla jotain muutakin. :P

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.