Kuntosali · Sodankylä

Loppuelämäni ensimmäiset päivät vai miten se nyt menikään

Ensimmäiset kaksi ohjelmaa seuraavaa salitreeniä takana ja kyllä tuntuu! Sodankylässä ollessani käyn aina PolayGym-salilla ja taas tuli ostettua 10kerran kortti, kun kuitenkin täällä tulee sen verta usein käytyä.

Meikän yksi suurimmista ongelmista salilla on se, että teen väen vängällä liian suurilla painoilla. Tekniikkahan siinä kärsii, kun toistoja tehdessä tavoitteena on vaan selvitä hengissä eikä saada tehtyä hyvää liikettä. Sen vuoksi esimerkiksi kyykkyni ovat usein liian nopeita ja pinnallisia ja “jarruttava palautus” on vain naurettava yritys.

Nyt päätinkin jo alusta lähtien, että keskityn nimenomaan tekniikkaan, enkä murehdi painoista. Ne nousevat kuin nousevat. Minun maailmani ei kaadu siihen, jos salin bodarit näkevät minun heiluttavan pieniä puntteja tai meikäläistä kaksikymmentä senttiä lyhyempi nainen tekee kyykkyjä isommilla painoilla. Joskus minä menen hänestä vielä ohitse, aivan varmasti!

Jalkapäivä 1 (Maanantai)
Syväkyykky
6×9/7/5/9/7/5   (60/65/70/65/70/75 kg)
Bulgarialainen askelkyykky 3×10 (50kg)
1½ jalkaprässi (jalat ylälaidalla) 3×10 (50/50/40kg)
ekstra
Suora taljapotku 3×10 (10kg)*
Viisto taljapotku 3×10 (10kg)*
*supersarjana

Etenkin jalkaprässissä huvitti tehdä viimeinen sarja vain 40 kilolla, kun yksittäisiä toistoja olen joskus irvaillut ainakin 70kilolla. Mutta voin sanoa, että tuo 1½-toistomenetelmä on hitonmoista TUSKAA! Tuntuu ihan uudella tavalla persiissä ja jalat tärrää tuhannesti enemmän mitä 1-toistoilla. Tein myös suuresti vihaamani askelkyykyt hitaasti ja syvälle ja voe lueja. Teki mieli lopettaa homma kesken ja mennä nurkkaan itkemään jumppakuminauhan kanssa. Voittajaolo oli kyllä, kun selvisin hengissä, mutta nauru loppui siihen paikkaan kun huomasin, etten millään ilveellä voi tehdä taljapotkuja totutulla 17,5kg, enkä edes 15kilolla. Enkä 12,5kilolla. 10kiloakin oli siinä ja siinä ja supersarjani oli enemmän kuin katkonainen, mutta yritys oli hyvä :D Tiedän, että voimat ja lihaskestävyys alkavat nousta kohisten, mutta en voinut olla naureskelematta, kun potkin menemään vaivaisen kymppini kanssa tuskan hiki pinnassa peppu tutisten.

Yläkeho 1 (Keskiviikko)
Sotilaspunnerrus
4×8/8/6/6 (24kg)*
Avustettu leuanveto 4×8/8/6/6 (35kg)*
1½ taljanveto 3×10 (30kg)
1½ vinopenkkipunnerrus 3×8 (10kg)
ekstra
Keskitetty hauiskääntö 3×10 (8kg)
Vatsalihasliikkeitä med 10-12kg kahvakuula
Kahvakuulaheilutuksia 12kg

Onko Rovaniemellä missään salilla mahdollisuutta tehdä avustettuja leuanvetoja? En ole sitä laitetta nähnyt siellä missään ja harmittaa ihan pirusti!
Joka tapauksessa taljanvedossa oli pakko vähentää 15kiloa totutusta painosta, sillä ei noita 1½-toistoja voi pirukaan tehdä kunnolla normipainoilla. Tietenkään. Silti otti taas luonteen päälle vähentää painoja, vaikka tiedän, että pitkässä juoksussa tämä tällainen teknisesti varma ja hyvä saleilu tuottaa paremman tuloksen, kun väen vängällä epämääräisesti vääntäminen. Jälleen tunsi, että toistot tuntuivat ihan erilailla niin selässä kuin ojentajissakin ja hien määrää en voi edes kuvailla. Vinopenkissa 10kg oli kyllä vähän liian suuri paino ja kädet eivät olleet täysin omassa hallinnassani. Ensi viikolla toistomäärä kuitenkin vähenee kahdella, eli siihen nuo passaapi varmaan hyvin.

Molempina päivinä tein myös alkuun 20minuutin crosstraining-veuhkaamisen. Tänään kävin lisäksi puolen tunnin aamulenkillä ennen aamupalaa. Siitä pitäisi koittaa tehdä tapa, sillä jotenkin sitä on ihan eri fiilis aloittaa aamu lenkillä kuin surffaamisella. Hämmentävää.

6 thoughts on “Loppuelämäni ensimmäiset päivät vai miten se nyt menikään

 1. Palestralla on laite avustettuihin leuanvetoihin :) (ainakin luulen sen olevan se mitä tarkoitat, ite en ole koskaan kokeillut vaikka ehkä pitäisi)

  Tykkää

  1. däääm, harmi ku Palestra on niin kallis :/ ihme, ettei sitä laitetta tunnu olevan oikein missään, vaikka se on hiton hiton kätevä :D normi leuanvetoa kun en saa vaikka kuinka vetelisin.

   Tykkää

 2. Palestralla ainakin tietää maksavansa laadusta. Niin jumppien osalta, kuin yleisen ohjauksenkin.

  Tykkää

  1. Palestran kuntosali ei oo minua vakuuttanut, ja se on mulle tärkein salia valittaessa :) Jumpat on vaan hyvä lisä, mutta samat jumpat voin vetää ihan omassa olkkarissanikin. Ja mielestäni 10x kortin hintana 70euroa on pirusti liikaa, enkä voi tällä hetkellä sitoutua minkään salin jäseneksi väh. 3kk kerrallaan.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.