DVD:t · Yhteistyö

JamBaila!

Teen parhaillaan yhteistyötä DanceTone-liikuntadvd:eitä tuottavan tahon kanssa, ja tässä samalla teilläkin on mahdollisuus hyötyä tästä mm. meikäläisen hienojen arvostelujen sekä myös tarjousten (mahd. arvontojen) kautta.

JamBaila3

Olen aina ollut enemmän anaerobisen kuin aerobisen liikunnan ystävän. Osa syynä varmaan keskivaikea astmani, minkä vuoksi olen ihan pikkulapsesta asti hengästynyt jo vähästä ja oppinut välttelemään ja inhoamaan mm. juoksemista, pyöräilyä ja hiihtämistä. En mukamas jaksa juosta yli kilometriä, mutta toisaalta samalla jaksan vetää peräkkäin BodyCombat ja Zumba-tunnin ilman sen suurempia tuskia. Tanssimisesta olen tykännyt aina, vaikken ikinä ole sitä pitkäkestoisesti ja ns. tavoitteellisesti harrastanut, muuta kuin itämaisen tanssin merkeissä.

Nyt alkaa olla siis ensimmäinen viikko KUNNON “Gimme Me My Body Back”-projektia takana ja pääpaino on ehdottomasti kuntosalilla, jossa teen neljästi viikossa 2-jakoista ohjelmaa. Siinä sivussa koitan tehdä aamuaerobisia joko kävelemällä tai jollain keskirasittavalla jumppa-dvd:lläni, joita minulla piisaa enemmän kuin tarpeeksi. Nyt aamuaerobisten vaihtoehto kasvoi yhdellä, sillä testasin toissapäivänä saamaani JamBaila-dvd:tä ja se sopi siihen rooliin hyvin. Kaikki DanceTone-dvd:t ovat Suomessa kuvattuja ja täysin suomenkielisiä!

jambaila1

JamBaila koostuu afrokaribialaisista biletansseista, joita DVD:llä esitellään neljä kappaletta.

NDOMBOLO kävi erityisesti vatsalihaksiin. Toki olin raastanut ne rikki jo edellisenä päivänä salilla, mutta se loppumaton sheikkaus ja lantioniskut tuntuivat kyllä etenkin syvissä vatsalihaksissa. Musiikki vei mukanaan ja tästä tanssityylistä saisi täydellisen ohjelman nimenomaan keskivartalon kiinteyttämiselle :D Olen itämaisen tanssin vuoksi tottunut pyörittämään lanteitani, mutta siitä huolimatta alkoi kestävyys rakoilla. Mutta enköhän joskus saa sheikattua tuon osuuden alusta loppuun ihan kunnollisilla ympyröillä.
SALSAon tuttu tanssi kaikille, jotka ovat käyneet esim. Zumba-tunneilla. Henkilökohtaisesti koin, että se oli ehkä jopa turha lisä tässä, ja olisi voitu mieluummin keskittyä kunnolla noihin oudompiin lajeihin. Osuus meni rutiinilla läpi ja oli astetta leppoisampi Ndomboloon verrattuna.
REGGAETÓN on ehdottomasti suosikkini kaikista lattari/afro/yms. tanssilajeista ja muillakin tanssitunneilla/DVD:iden äärellä vedän kunnon latinohoppari-asenteella, vaikka hiphop-asennetta meikällä oikeasti ei ole olemassakaan :D Osuudessa tehdään toooodella paljon rintakehän/hartioiden eestaas-iskuja (you know what I’m talking about – tissit eteen, tissit taakse, tissit eteen, tissit taakse). Rintaranka sai kyllä liikkuvuutta ja yläselän ja hartioiden pienen lihakset ottivat osumaa. Rasittavaa, etten osaa tuota hetkuttelua tehdä VIELÄ nopeimmalla temmolla lähellekään puhtaasti, mutta luotan siihen, että parin toiston jälkeen sekin alkaa sujua. Ehdottomasti hauskin osuus koko DVD:ltä, enkä pistäisi pahakseni, jos joskus omistettaisiin kokonainen ohjelma Reggaetónille.
DANCEHALL oli itselleni aivan uusi tuttavuus ja ihastutti heti. Erittäin seksikäs ja olo oli kuin amerikkalaisten gangstaräppäreiden taustatanssijatytöllä. Lantiota sai pyörittää ja iskeä ja musiikki kyllä kannusti tekemään ihan omiakin koreografioita mm. hiusten hivelyn ja etusormien koukistelun muodossa.

jambaila2

Kokonaisuudessaan DVD on hyvä kokonaisuus. Koreografiat ovat yksinkertaisia ja niitä on helppo seurata, mutta liikkeissä on oma haastavuutensa, minkä vuoksi DVD:n haluaa ehdottomasti tehdä uudestaan, että vaikeammatkin vemputukset alkaisivat sujua kunnolla. Esimerkiksi Zumbaan verrattuna tämä DVD sopii paremmin henkilölle, joka ei ole pahemmin tanssinut aikaisemmin, koska missään vaiheessa ei tule sitä tunnetta, että tippuu vauhdista ja energiaa ei mene sen miettimiseen, että mikä liike tulee seuraavaksi ja miten hitossa näitä jalkoja pitäisi heiluttaa.

Pienenä miinuksena pitää sanoa se, että välillä häiritsi se, ettei kaikkia liikkeitä tehty kuin yhdelle puolelle. Olen ehkä jumiutunut siihen ajatukseen, että jumppaDVD:illä on yhtä paljon samoja liikkeitä kumpaankin suuntaan :D Toinen ongelma ainakin oman telkkarini kohdalla oli se, että välillä ohjaajan puhe peittyi musiikin alle, mutta koska koreografia ei ollut monimutkainen, niin seuraamista se ei haittanut.

Sanoisin, että DVD on keskirasittava ja siitä syystä kenenkään ei tarvitse pelätä sitä, että jaksaako ohjelmaa tehdä. Myöskin hyväkuntoisille DVD on hyvä lisä, jos tykkää tanssillisista ohjelmista tai jos haluaa sellaista kokeilla. DVD:n pituus on 40 minuuttia sisältäen lämmittelyn ja venyttelyn.

TARJOUS HIKIKINKUN LUKIJOILLE: JamBaila dvd nyt hintaan 12,95 EUR (norm. 16,95 EUR)! Tarjous voimassa
5.-12.1.2013. Tee tilaus Dancetonen verkkokaupassa ja kirjoita tilauslomakkeen kohtaan ”Tilausta ja toimitusta koskevat huomautukset”: Hikikinkku, lukijatarjous.
Lähetämme sähköpostiisi laskun, jossa alennus on huomioitu. Älä noteraa automaattisen tilausvahvistuksen maksuohjeita, vaan odota, kunnes saat laskun.

TARTU TARJOUKSEEN TÄSTÄ: www.dancetone.fi/JamBaila

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.