edistys · Kehonkoostumus

InBody-mittaus

Oikeasti, aina suunnittelen mitä tänne blogiin kirjoitan, mutta en koskaan saa aikaiseksi :D Pitäis ottaa itseään niskasta kiinni, ettei kukaan vaan luule, että makaan vain sohvalla ja syön mitä sattuu. Oikeastihan sohvalla makailun lisäksi olen tällä viikolla liikkunut kuin pieni eläin! Yhtenä syynä oli se, kun aamulenkillä vähän eksyin ja lenkkeilin sit rapiat 2,5 tuntia tyhjällä mahalla. Onneksi tuli nyt aika kaameat pakkaset, niin ei oo tarttenu lähtiä aamulenkille, koska olen herkkä ihminen ja jäädyn helposti (tekosyitä! Karjaisisi Bulli tässä välissä)

No, tänään kävin Arctic 247 –salilla ja samalla käväisin myös siellä InBody-mittauksessa, jossa siis lasketaan rasvaprosentti, lihastasapaino, rasva- ja lihasmassa yms. mielenkiintoista. Tulokset eivät olleet läheskään niin pahat mitä pelkäsin!

Rasvaprosenttini on hitusen liian korkea, mutta se ei kyllä yllättänytkään. Minua yllätti se, että minulla on myös lihasmassaa selvästi keskivertoa enemmän :D Näin ollen tuo vähän koholla oleva rasvaprosentti ei ole niin masentava juttu, mitä se muuten olisi. Nyt pitää vaan entistä tarkemmin ahtaa naamaan se n. 140gr proteiinia päivittäin, syödä tarpeeksi kaloreita ja kiduttaa itseään salilla, ettei lihasmassaa katoa ollenkaan, mutta rasvaa saisi pois.

Molemmissa käsivarsissani on täsmälleen yhtä paljon lihasta, mutta vasemmassa on 100gr enemmän rasvaa. Aika yleistä oikeakätisillä, että se oikea on hieman “kiinteämpi”. Jaloissa taas oikeassa on enemmän lihasta ja vähemmän rasvaa mitä vasemmassa kintussa, eli pitää nyt muutama kuukausi tehdä aina vasemmalle jalalle ylimääräinen sarja, että tuo ero tasaantuu.

Kaikki se ylimenevä rasva minulla on keskivartalossa, mikä oli siinä mielessä yllättävää, että oletin, että koparoissanikin olisi liikaa rasvaa :D Rasvaahan ei tietenkään paikallisesti voi polttaa, mutta eiköhän se keskivartalorasva (viskeraalinen rasva on ihan suositusten mukainen, thank god) sieltä lähde sulamaan.

Kalorimääräksi mittaus suosittelee 1500kcal päivässä, mutta salin omistajakin sanoi, että koska minulla on lihasmassaa tuon verran, niin kannattaa syödä enemmän ja etenkin proteiinia, ettei se “ylimääräinen” paino lähde vaan lihaksista.

Seuraavan kerran tarkoitus mennä tuohon mittaukseen toukokuussa ja silloin haluan, että mitään ylimääräistä ei enää ole :P Paitsi siis lihasta toki saa olla ;)

**

Ah, vertasin noita tuloksia syksyn 2011 tuloksiin ja olin hyvin yllättynyt siitä, että vaikka painoin silloin NELJÄ kiloa vähemmän mitä nyt, niin rasvaprosenttini oli silloin prosentilla isompi :o ja kuvittelin olevani tällä hetkellä heikoimmassa kunnossa koskaan :D

5 thoughts on “InBody-mittaus

  1. Mitä syöt, että saat noin paljon proteiinia? Varsinkaan, jos maitotuotteet eivät sinulle oikein sovi…

    Tykkää

    1. Lihaa, tonnikalaa, kananmunia, soijaproteiinipirtelöitä (soijamaito+vesisekotukseen), maidottomia protskupatukoita, pähkinöitä kohtuudella yms. :) Pitäis alkaa myös käyttää papuja ruuanlaitossa! Aina oon suunnitellu, mut en saa aikaseksi etsittyä jotain hyviä papureseptihässäköitä. Ja tuota soijaproteiinijauhetta kun lisäilee kaikkeen mahdolliseen mihin pystyy, niin kyllä sitä kertyy. Välillä se on uberrasittavaa, ettei ole mitään helppoa välipalaa (rahkaa/raejuustoa) mut ei se auta. Satunnaisesti syön kyllä ihan maitorahkaa, kun en ihan järkyttäviä oireita saa maidosta kohtuullisesti käytettynä, mutta läheskään päivittäin en maitotuotteita kestä ilman että finnit räjähtää ja maha repeää :D

      Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.