Kuntosali · Kuvia · Vaatteet

Kuntosali, sydänsydän

Rakastan kuntosalia. Tykkään treenata niin että tuntuu, hampaat irvessä ja ähkien. Ongelmanihan on se, että  kovin helposti tungen liikaa painoja, minkä vuoksi tekniikkani kärsii. Alkuvuodesta lupasin olevani todella varovainen painojen kanssa ja keskittyväni tekniikkaan, mutta kröhöm.. sisäinen ”I’M A GLADIATORRRRR!”-asenteeni on ottanut minut valtaani ja teen todennäköisesti liikkeitä aika vaihtelevalla tekniikalla :D Etenkin penkkini ovat vajaita ja vammasia, mutta luonne ei anna periksi treenata tekniikkaa kuntoon esim. pelkän tangon kanssa.
Tämähän kostautui sillä, että kesken sarjan voimani katosivat tyystin käsistäni ja meinasin litistyä huikean 30kilon alle, mutta onneksi jäätävä bodari tuli pelastamaan minut, kun huomasi minun rullaavan himotankoani. Sarjassamme nolot hetket. En ottanut opikseni, ja tänään tein kapeaa penkkiä 32,5kilolla ja sanottaisko, että VAJAALLA liikeradalla. Tanko pysyi hyvin kaukana rinnastani ja nauroin itsekin itselleni :D  Plus oikea ranteeni kipeytyi julmetusti. Siltikään en suostunut pistämään miniatyyripainoja.

Ei sillä, etteikö ne 5kg kiekot olisi miniatyyripainot. 

Hähää. Käsi-huijauksella saa luotua kunnon kaaret kroppaan.
En siis ihmetellyt lainkaan, että kun kävin ostamassa 3kk kuukausikortin tuonne Arctic 247:aan, niin omistaja sanoi, että voisi katsoa kanssani tekniikkaa läpi 8) Vastasin, että kuulostaa kyllä enemmän kuin hyvältä. En halua teloa itseäni ja kyllähän se järkikin sanoo, että paremmin syntyy tulosta kun tekee maltilla ja oikein kun I’M A GLADIATORRRR-painoilla silloin kun on vasta keppitaistelija. Saan samalla myös uuden ohjelman, mikä ei sinänsä haittaa. Tämä nykyinenkin on aivan ihana, mutta voin ihan huoletta jättää sen odottamaan toukokuun alkuun, jolloin on varmaan hyvä vaihtaa ohjelmaa. Mielelläni alan tehdä nyt JustForMe-treeniä. Nelijakoista. Pääasiassa vapailla painoilla. Lisäksi minulle opetetaan mave (maastaveto), jota en kyllä osaa, mutta olen aina halunnut oppia.
No, eli maanantaina saadaan tietää millainen uusi ohjelmani on. Toivottavasti mukana on tappavaa persereeniä ja mahollisimman vähän hävettävää penkkipunnerrusta. 

Tänään oli treenipaitana Madonnaa! Harmi vaan, että omat käsivarteni ovat vielä aika akkamaiset verrattuna kyseisen rouvan habatsuun.
Onko kellään muulla ongelmana lähteä helposti vetämään liian isoilla painoilla? Meikähän hampaat irvessä kiskoo ylätaljaa 45-50kilolla ja kyykkään 80-90kilolla välittämättä selkärankani hätähuudoista :D
Btw. Oon huomannut, että kananmunat on alkanu turvottaa! Siis mitvit? Onko mun kropalla joku proteiininvastainen kampanja meneillään vai mitä hittoa?

5 thoughts on “Kuntosali, sydänsydän

 1. Millasta kyykkyä teet? Mun avomieheni, kun minulle saliohjelman värkkäsi, sanoi oikein painokkaasti, että kyykky NOIN VAAKATASOON, koska muuten mulla menee perse maahan asti, mikä olisi muuten tosi jeba, mutta oikea polvi lähtee pettämään jotenkin painon alla ja tekee jonkun ihme muljahduksen sisäänpäin. Tekis kyllä mieli tehdä kunnon ass to grassia, mutta ei sitte. Odotellaan.Eli joo, tekis mieli vääntää hampaat irvessä päin hemmettiä, mutta ”valkun” painostuksesta pidän painot maltillisena ja tekniikan pääosassa. Painan hiukan vajaa 55 kg, mavessa mulla oli esim. tänään nousevina sarjoina vitosia 40-57,5 kg (5 sarjaa). Kyykkyä oon tehny max. 40 kg:lla, mut menis varmasti ainakin vitonen ihan suht kivuttomasti, ja tulisi silti minimivaatimus 3 toistoa. Pystypunnerruksessa on painonnostotanko vielä muutaman kilon päässä, penkkiä ei kuulu nyt ohjelmaan muuta kuin käsipainoilla.

  Tykkää

  1. Smithissä sitä jalat edessä kyykkyä, muuten en pääse lähellekään vaakatasoa, jos ei sitten pistä kunnolla koroketta kantapäiden alle :/ liikkuvuus on hävettävän huono tuossa, vaikka on muka yliliikkuvat nivelet ja ties mitä :D Mutta eiköhän se ajan kanssa. Vapaalla tangolla 50kilolla on tullut tehtyä kyykyssä muistaakseni, aikoihin en ole sitä testannut. Voisi taas kokeilla häpäistä ittensä :D Ehkä sitä oman painon sais just ja just kyykättyä jahka saa liikkuvuuden ja tekniikan kohilleen :D Jalat kun on aika vahvat verrattuna yläkroppaan. Ass to grass…. se ois kyllä mahtavan peräsimen treenausta, mutta ehkä me joku kaunis päivä päästään sinne. Vähän kovat mavepainot! itse kokeilin aikanaan vain jollain 30kg ja siinäkin meni vain sormet kipeiksi niin en oo sen jälkeen kokeillutkaan :P Mielenkiinnolla kyllä ootan miten se homma oikea oppisesti hoidetaan vai pitääkö se juuri hankkia vetoremmit :D Pitää ehkä itsekin vaihtaa penkkipunnerrus käsipainoihin, vois olla parempi ranteen kannalta. Täytyy kysästä siltä PT:ltä

   Tykkää

  2. Heip! Oletko Jenny koittanut tehdä tuota smith-kyykkyä ihan vain pelkästään sillä tangolla? Tai ylipäätään kyykätä takamusta aivan lattiaan asti pelkästään oman kehon painolla? Suosittelen kokeilemaan ja löytämään tekniikan kohdille, nimittäin osasyy tuohon ”huonoon liikkuvuuteen” saattaa olla pakaralihasten heikko kunto. Jos nimittäin jätät kyykyt aina täysin puolitiehen (lue: ylemmäs kuin vaakatasoon), menee reeni käytännössä pelkästään reisille. Myös korokkeen käyttö kantapäiden alla tukee entisestään reisilihasten työskentelyä, mutta kokeilehan laittaa koroke varpaiden alle ja painaa kantapäitä tiukasti maahan niin jo vain isot pakaralihakset pääsee töihin! Hieman leveämpi haara ja varpaat+polvet sopivasti ulospäin suunnattuina niin ah tuntuu hyvältä berberissä kun kyykkäät niin syvälle, että takalisto hipoo salin lattiaa. Tsemiä reeneihin! :)

   Tykkää

  3. olen tietenkin, mutta en vaan vielä pääse syväkyykkyyn. Nilkkojen kohdilta junnaa :) harjottelen liikkuvuutta ja kyykkyä säännöllisesti ihan kehon painolla, mutta vielä en pääse lähellekään vaakatasoa selkä suorassa ilman, että kannat nousee. Smithissä saa kyl pakaratuntuman kun pistää jalat reilusti tangon etupuolelle ja istuu siitä sinne vaakatasoon ja sillälailla tulee kunnon painoilla tehtyäkin. Leveämpi haarakaan ei mulla hirveästi auta, eli en saa persettä lattiaan ilman, että kannat irtoaa. Pikkuhiljaahan se paranee jos on parantuakseen, mut en ees lapsena päässyt syväkyykkyyn niin saattaa olla, etten pääse ikinä :/

   Tykkää

 2. No voihan. :/ mutta pääasia että saa tuntuman sinne minne pitää, keinolla millä hyvänsä! :) jatka samaan malliin niin reeneissä kuin myös täällä blogimaailmassa. Nää tekstit on poikkeuksetta loistavaa luettavaa ja ootki pelastanu monet päivät varsinkin noilla värikkäillä miesstooreilla! :DD niihin voi usein niiiiin samaistua…

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.