Kuntosali · Kuvia · Saliohjelma · Suunnitelmia · Vaatteet

Se tunne, kun on jalkapäivä

Jalkapäiväni mun koostuu seuraavista liikkeistä:

Askelkyykky kävellen: 3×10/jalka
Kyykky smithissä: 5×12/10/10/8/8
Reiden lähennys: 3×10 *
Reiden loitonnus: 3×10+8 (pudotussarjana) *
Reiden ojennus: 3×10+8 (pudotussarja)
Pohkeet prässissä: 3×15
Pohkeet omalla painolla: 3×20 *
Takareidet seisten: 3×10 *
Yhden jalan jalkaprässi: 3×10/puoli

* Supersarja

Joo, pieni muotoinen kuolema. Oli virhe jättää yhden jalan prässi viimeiseksi liikkeeksi, sillä ei minulla ollut enää minkään valtakunnan voimia siihen liikkeeseen ja sarjat meni ihan miten sattuu. :D

Join treenin aikana 1,4 litraa vettä ja taisin puskea ulos saman verran. Huomaa kyllä, että on tullut tankattua vähän tuota energiaa, kun hikiä puski ihan kunnolla ja vessaan piti juosta kahdesta sen tunnin aikana. Tavallaan vihaan jalkapäivää, tavallaan rakastan sitä. Rakastan sitä, että näkyy ja tuntuu, että nyt on tehty ja kovaa, mutta vihaan sitä, että äärirajoille meneminen jää usein tekemättä. On paljon helpompi vetää ittensä failureen hauiskäännöissä kuin jalkakyykyissä. Tämän vuoksi tuntuu, että vaikka annankin itsestäni paljon, niin voisin antaa kyllä paljon enemmänkin.

No, pääasia, että tuloksia tulee. Tai siis alkaa tulla. Tietyllä tavalla tuntuu, että nyt ollaan uudessa “Nolla-kohdassa”. Olen saanut painoni nyt pysyvästi reilusti alle 70 kilon ja vaikka tällä hetkellä olo on kuin viiden hengen pomppulinnalla pöhötyksen vuoksi, niin silti olen kutakuinkin tyytyväinen itseeni. Tavoitteet on isketty jälleen kiinni ja suunnitelmat on tehty. Nyt on tarkoitus vetää heinäkuun loppuun ihan vapaamuotoisesti ja koittaa saada vaan ruokailurytmit järkeväksi, ja sitten 5.8. alkaa Fitfarmin Bikini Challenge –nettivalmennus, johon ilmottauduin jo heti kun pystyi, eli heinäkuun ekoina päivinä :D Mutta siitä sitten enemmän kun ollaan lähempänä.

Hirvittää aina postata blogiin kuvia, joissa ei todellakaan ole edukseen. On helppo salikuvissa vääntää kroppa siihen asentoon, että haba näkyy hyvin, vatsa on litteä, perse pyöreä ja jalat kapeat. Niiden kuvien kanssa on tosin hankala nähdä muutosta, minkä vuoksi vedin nyt inhorealistiset kuvaussessiot, enkä välitä näkyvistä jenkkiksistä ja yhteenliimautuneista reisistä. Se on tämän hetken Koko Totuus ja sillä mennään.

Jalkoihini olen suhteellisen tyytyväinen. En enää tavoittele mitään sisäreisien väliin jäävää ilmaa, koska tiedän, että se ei kovin helpolla ilmaannu. Jalkani ovat kuitenkin sopusuhtaiset ja etenkin korkkareissa hyvännäköiset. Takapuoleen haluan ehdottomasti lisää pyöreyttä ja saa tulla kokoakin. Kokoa tosin lähdetään kunnolla tavoittelemaan vasta Bikini Challengen jälkeen, sillä se vaatii pluskaloreita ja niiden aika ei ole ihan heti.

Nuorempana minulla oli aina timmi ja kapea keskivartalo, mutta kummasti sinnekin on alkanut kertyä tavaraa jojolaihduttelun ja varmaan iänkin seurauksena :D Tilanne ei toki ole mitenkään paha, mutta on hyvin hämmentävää, että nyt saa tosissana tehdä töitä, että vatsasta saa senttejä pois. Niitä on kuitenkin jo lähtenyt ja on ihan mukavaa vaan, että on vieläkin varaa mistä ottaa ja mitä muokata. Yläselkään ja hartioihin haluan vielä hieman lisää leveyttä tukemaan vyötärö-illuusiota, mutta sekin jäänee loppuvuoden tavotteisiin, kun eihän ne lihakset nyt dieetillä kasva.

Anyhow, nyt dieetillä, joka kestää sinne lokakuun loppuun, on tarkoitus kaapia extrat pois keskivartalosta, reisistä ja selkäläskeistä. Sitten näkeekin hyvin, missä nyt mennään ja mitä aletaan työstää.

Kengät: Puma
Toppi: Gina Tricot
Trikoot: Stadium
Rintsikat: Lidl (?)

7 thoughts on “Se tunne, kun on jalkapäivä

 1. Hei, sopiiko kysyä miksi sulla on noin paljon liikkeitä per treeni? Tuntuu vaan olevan aika paljon tehtävää yhdelle treenille, kun osa noista liikkeistä on vähän turhia. En tarkoita mitenkään pahalla, vaan ihan mielenkiinnolla kysyn :)

  Tykkää

  1. Ihan PT:n tekemä ohjelma on, ainoastaan yhden jalan prässi on itse lisäämäni ja joskus jätän sen suosiolla toiseen päivään, kuten varmaan nytkin teen sen uusiksi selkäpäivän yhteydessä :) Itse en kyllä koe, että yksikään liike olisi turha tai että niitä olisi liikaa, kun minulla on vain yksi jalkapäivä viikossa. Mitkä liikkeet sinun mielestäsi ovat turhia ja miksi?

   Tykkää

 2. Okei, ehkä noi sitten sopii jos vaan kerran viikossa treenaa. Yleensä pidän noita reisien loitonnuksia ja lähennyksiä aika turhina, sekä kahta pohjeliikettä, mutta mikäs siinä jos toimii :)

  Tykkää

  1. reisien loitontajahan on mitä parhain liike persuksille! :D Saa hiton hyvin osumaa juuri persposkien sivuille ja nyt kun en taljalla treenaa jalkoja (vaihtelu virkistää) niin reisien loitonnuslaite ajaa täsmälleen saman asian.Sisäreisiä treenaan tasapainon vuoksi, en ole niitä koskaan rasittanut kun olen pelännyt, että ne kasvaa, mutta nyt kun olen selkeästi dieetillä niin PT:nkin suosituksesta otin ne loitontajien kanssa supersarjaksi, että saa sykkeen pysymään korkealla ja kaloreitakin palamaan ja tulee käytettyä noitakin lihaksia, niin eivät pääse ainakaan surkastumaan nyt. Pohkeiden treenaamisen jälkeen olen saanut pohkeita kapeammiksi, asia, mitä aiemmin ei tapahtunut, kun en uskaltanut niitä treenata lihasten kasvamisen vuoksi. Jälleen, dieetillä on turha pelätä sitä ja pakko sanoa, että säärteni linja on nyt parempi kuin koskaan, osa syynä varmasti se, että olen uskaltanut treenata pohkeitakin. Jälleen omalla painolla varpaillenousut ovat lähinnä ”lisänä”, että saan toisenkin supersarjan -> syke koholle -> kaloreita palaa. Ja saahan siinä hyvän poltteen, kun ainakin itselläni pelkkä yksi pohjeliike harvoin vetää lihaksia kunnon juntturaan :)

   Tykkää

 3. Paljonko laitat painoa jalkaprässille? Ja onko jalkaprässi sellanen vaakatasossa ja sitä voi säädellä vaiko painot ylhäällä? En osaa paremmin selittää, mutta itse oon kummallakin tehnyt. Tykkään siitä kun painot on ns. ylhäällä ja jalat sojottaa ylös vai onks se nyt yläviistoon :) Toisaalta oon huomannut, että sellases vaakatason mallissa laitan yleensä kiloja about 70kg, mutta sitten sellasessa prässissä, johon laitetaan vapaapainoja (tosin en tiedä, onko niitä kuin paljon nykyään) niin laitoin joskus jopa 80-100kg (joskus.. ääh pitäis ryhdistäytyy)

  Tykkää

  1. En oo aikoihin tehny kahdella jalalla prässiä, niin en osaa sanoa kyllä mitään nykytilanteesta :/ en usko kyllä, että satanen menis rikki, mut pitää ottaa se tavotteeksi jahka perusprässi tulee treeniin :D Vaakaprässissä yhdellä jalalla on yleensä 40-50 kg jos tekee treenin alussa, jos lopussa niin 20kiloaki on saatanallisen työn takana saada liikkumaan :DD pystyprässissä en oo tuota vielä kokeillu, pitää rollossa koittaa :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.