Aerobinen · Bikini Challenge · Porrastreeni

BC0813 – Ensimmäisen päivän fiilikset

Ensimmäisenä päivänä fiilis on luonnollisesti korkealla, motivaatio kohdillaan ja hehkuttaminen huipussaan :D Tiedostan sen, että kymmeneen viikkoon mahtuu varmasti hetkiä, jolloin kaikki muu kiinnostaa paitsi kananmunat, mutta nautin tästä alkuhuumasta niin kauan kun se kestää ja toivottavasti kestää pitkään!

Olin niin tohkeissani, että nukuin yöllä TODELLA huonosti. Unta sitä edellisenä yönä oli kertynyt vaivalloiset 5tuntia ja viime yönä muhkeat 4h. Voi olla, että tänään (kirjoitan tätä btw maanantaina) uni tulee äkkiä.
WP_20130805_001[1]

Aamu alkoi kävelylenkillä (ennen aamupalaa). Tiedän, ettei sillä välttämättä ole mitään merkitystä lenkkeileekö ennen vai jälkeen aamiaisen, mutta itselleni sopii hyvin käydä lenkillä pelkän veden voimin ja syödä vasta sen jälkeen. Olo on kevyt, huippaamaan ei ala ja koko päivä käynnistyy jotenkin reippaammin kuin muutoin :)
Puolessa välissä yllätti kaamea rankkasade, joten lenkki jäi hivenen tyngäksi. Matkaa kertyi 4kilometriä ja aikaa meni se 40 minuuttia.
Aamupala oli aivan jäätävän suuri. Söin sitä yli puoli tuntia ja mietin, että onko aivan pakko :D Väkisin väänsin sen kuitenkin naamaani ja kolmen tunnin päästä havahduin siihen, että perse… nyt pitää syödä taas. Pakkosyömisen jälkimainingeissa lähdin ajelemaan kohti Rovaniemen ravirataa, jossa on kuulemma täydelliset portaat porrastreeniä varten. Anna julkaisi blogissaan PT:nsä suunnitteleman porrastreenin ja ajattelin vetää sen ja kokea tuskallisen kuoleman :D
WP_20130805_002[1]

Aattelin, että kun tuolla on vain jotin 68 porrasta, niin ei se voi olla kovin paha. AI EI VOI OLLA KOVIN PAHA?? Voi jeesus, opinpahan taas, että 10 porrasta ei oo kovin paha. 68 on hiton kamala. En halua edes ajatella, että jossain on vielä pidempiä treeniportaita :D

WP_20130805_003[1]Ja eikun matkaan!
Alku meni varsin nätisti, mutta toisen loikka+kyykkyhyppy –combon jälkeen  alkoi tuntua siltä, että nyt alaa hapenottokyky olla äärirajoilla :D Jalat tärräs niin, että kompuroin ja kun sitten vuorossa oli tasajalkahyppelyä joka toiselle portaalle, niin ei vitunjeera. Muistutin lähinnä jotain hidastettua etanaa, joka ei osaa hyppiä tasajalkaa. Varsin epätoivoisesti pääsin sitten ylös ja oli pakko pitää miltei 10 minuutin tauko, sillä hengitys ei meinannut tasaantua millään. Otin myös kuulokkeet pois korvista ja hokasin, että meikä myös vinkuu kuin teuraspossu ja kiitin luojaa siitä, että otin astmalääkkeen varalta matkaan :D Minulla ei ole ollut astmakohtaus kuin yhdestä ja se oli 10-vuotiaana hiihtokisoissa, mutta nyt käytiin todella lähellä.
Mutta ei se auttanut kuin jatkaa. Jätin toisen tasajalkahyppelyn suosiolla välistä ja tein Body-lehdessä Anna Virmajoen kolumnissa mainitusta porrastreenistä sivuttaisnousun sen sijaan. Eli siis toinen kylki edellä joka toiselle portaalle astuminen ja sen jälkeen luonnollisesti sama myös toiselle puolelle. En vieläkään meinannut millään saada hengitystä tasaantumaan ja punnerrukset, dipit ja hooverit olivat kyllä taas aikamoisia tekniikkanäytöksiä (nooot). Viimeiset nousut ja kyykkyhypyt ja nousut ja oli pakko heittäytyä sitten hetkeksi vaan makaamaan, sillä olin varma, että taju lähtee ja autolla en pysty ajamaan :D
WP_20130805_004[1]WP_20130805_005[1]  H O R R O R!

Itkettää ajatuksin, että ajattelin tehdä tämän keskiviikkoaamuna uudestaan! Hmmm, harkitaan vielä :D Loistavaa liikuntaa rasitusastmaatikolle, että saa joskus ihan kunnolla raastettua tuota hengityselimistöäkin, mutta HUH HUH. Suihkussa sormetkin tärisi, kun olin niin rikkipoikkipuhki ja nyt jo tuntuu, että on tainnut lihassäikeet repeillä ihan urakalla. En itseasiassa treenin aikana huomannut yhtään, että jalat olisivat väsyneet, koska keuhkoissa tuntui niin pahalta, mutta kyllähän oikea paikkakin on osumaa ottanut.

 
Treenin jälkeen sitten palkkaria ja lisää ruokaa. Oikeasti, mikä dieetti se tämmönen on, ettei oo nälkä? Kauhistuttaa ajatella, että tunnin päästä pitäis syödä TAAS! Ja siitä sitten taas hetki eteenpäin, niin TAAS! :D Minkään valtakunnan mielihaluja minulla ei ole ollut ainakaan näin ekana päivänä, sillä olen koko ajan niin ähkyssä, ettei pahemmin jaksa ruokaa aatella. Todennäköisesti kroppa kuitenkin tottuu jo muutamassa viikossa tähän tiheämpään (ja järkevämpään!) syömisrytmiin ja ehkä sitten ehtii jo nälkä tulla hetki ennen ruoka-aikaa, mielenkiinnolla oottelen!

Huomenna tarkotus sitten tehdä ohjelman mukanen salitreeni. Saa vaan helevetti nähdä millaiseen kyykkyyn sitä pääsee tämän päivän jälkeen, mutta ainakin parhaani yritän :D

One thought on “BC0813 – Ensimmäisen päivän fiilikset

  1. hei! täällä kans huutelee yks bc-typy!! oisko mahdollista saada sulta ruokapostaus eli millasia ruokia syöt nyt dietin aikana. :) ois huippua, itellä ideat vähissä.. :/ sama dietti siis menossa! tsemppiä!! :)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.