Bikini Challenge · Reseptit · Ruokavalio · Vinkkejä

Kesäkurpitsalasagne–Valkosipuli edition!

lasagne2

Hommahan lähtee käyntiin sillä, että levität pöydälle voipaperia/pellin/kulhon/minkä lie. Tartu tiukasti juustohöylään ja raasta n. kaksi kesäkurpitsaa ohuiksi siivuiksi, jotka levität voipaperille. Muista lisäillä ahkerasti suolaa jokaisen kesäkurpitsasiivun päälle and make those bitches CRY! Anna lojua kaikessa rauhassa pöydällä n. puolisen tuntia, että ylimääräiset nesteet lähtevät niistä veke.
Ja ei pelkoa, siivut eivät maistu suolaisille!

lasagne1

Väännä uuni kahteensataan asteeseen ja anna lämmetä koko loistoonsa.

lasagne3

Pilko oman makusi mukaan sipulia JA valkosipulia. Lorauta pannulle pieni määrä öljyä ja kulota sipulit siinä. Mitä myöhemmin pistät valkosipulit paistumaan, sen voimakkaammin se maistuu läpi. Itse lisäsin kynnen palaset vasta jauhelihan kanssa, koska kukaan ei ole haistelemassa hengitystäni.

lasagne4

Nakkaa messiin mellevään naudan paistijauhelihaa tai mitä ikinä haluatkaan. Maustoin omani suolalla, valkosipulijauheella, paprikamausteella, oreganolla, mustapippurilla ja grillimausteella. Vahingossa meinasi mennä perunamaustettakin, mutta ehdin korjata erheeni ennen kippaamista. Normaalisti en käytä suolaa ruoanlaitossa, mutta tällä dieetillä sitä pitää lisäillä ruokiin, kun piilosuolaa ei tule saatua oikein mistään.  

lasagne5

Kun jauheliha on ruskistunut, kaada joukkoon kaksi purkkia Pirkan tomaattimurska-valkosipuli –hässäkkää. Se sisältää vain tomaattia, tomattisosetta, oreganoa, valkosipulia ja suolaa, eli sopii hyvin lisäaine/sokerikammoisille, mitä itsekin koitan tällä hetkellä olla.

lasagne6

Ala latoa uunivuokaan vuoronperään kesäkurpitsasuikaleita ja jauhelihahässäkkää. Jauhelihan joukkoon voit tunkea jo osan juustoraasteesta!

 lasagne7

Sitten päälle ladotaan ihan kunnolla sitä juustoa ja mietitään, että voiko tämä oikeasti olla dieetinmukainen tekele. On se!
lasagne8
Anna teoksesi muhia uunissa noin puoli tuntia, kunnes juusto on mukavan ruskistunut ja kesäkurpitsa löllööntynyt.
lasagne9
Lopuksi nappase tekeleestäsi varsin houkuttelevan näköinen kuva! Mmmm… Tämä ruoka sitten paranee vaan lämmittämisen jälkeen, että jos eka annos heti uunista ei vielä vie täysin makunystyröitäsi, niin seuraavana päivänä mikrolämpimänä vie!
 
4 annosta kesäkurpitsalasagnea tulee näillä aineksilla:
2 kesäkurpitsaa
400gr naudanpaistijauhelihaa
2 prk Valkosipulinen tomaattimurska
Sipulia
2-4 kynttä valkosipulia (oman maun mukaan!)
Haluamiasi mausteita
100gr Polar 5 juustoa
Paisto: 200asteisessa uunissa puolituntia

9 thoughts on “Kesäkurpitsalasagne–Valkosipuli edition!

  1. Voi kiesus! Aivan pakko tulla mainitsemaan että olipa hyvää!!Vaihdoin kyllä tomaattisoseen chiliseen vastaavaan ja skippasin muutenkin valkosipulin.Ei kyllä ikinä olis mausta päätellyt että on niiiiin terveellistä. :)Jää ihan varmasti yhdeks vakioruoaks mun keittiöön. Hienoa tulosta oot muutenkin saanut aikaiseksi ja kirjoitat hauskasti. Molemmissa blogeissa. ;)

    Tykkää

  2. Oli pakko tulla kehumaan tätä! Tein äsken ja ihan mielettömän hyvää tuli :) Kiitos reseptistä!

    Tykkää

  3. Uuniin meni! Mulla ei ollut juustoa, niin tein raejuustosta ja kananmunan valkuaisesta juustokuorruteen. Ans kattoo, hyvät tuoksut on ainakin!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.