Bikini Challenge · edistys · mitat · Paino · Pohdintaa

Bikini Challengen loppu

Kyllä, vielä ei ole 13.10. ja ei, en täysin lopeta dieettiäni sitä ennen. Päätin kuitenkin, että viimeiset puolitoista viikkoa dieettaan irrallaan Fitfarmin Bikini Challengesta ja kokoan nyt yhteen sen noin yhdeksässä viikossa tuomat huikeat tulokset!

Aloitusmitat otin 5.8. ja lopetusmitat tänään 2.10.

Paino: 68,2 kg ——> 63,5 (-4,7 kg)
Rinnan alta: 80  —–> 75 (-5cm)
Vyötärö: 75  ———> 68 cm (-7cm)
Jenkkikset: 88 ——> 85cm (.3cm)
Lantio: 99 ———–> 95cm (-4cm)
Reidet: 61/61 ——-> 57/57 (yht. –8cm)
Pohkeet: 37/37 ——> 36/36 (yht. –2cm)

Yhdeksässä viikossa laihduin siis miltei 5 kiloa ja kapenin kauttaaltani nippanappa 30senttiä.

Tulokset olivat paremmat, mitä uskalsin toivoa. Olen onnellinen, että lähdin tähän mukaan ja olen varma siitä, että tästä saamani kipinä kantaa ja pitkälle. Ruokaohjeiden tuoma kalorimäärä ja makrojakauma taisi olla minulle hyvinkin ihanteellinen (olen 171cm pitkä) ja voinkin tätä suositella siis ainakin meille jossain määrin isoille tytöille :D (Lapissa OON pitkä).

WP_20130813_007-horz[3]

Varsinaisia bikinikuvia en  tunne eetteriin ennen kuin 10vko on kulunut, mutta eiköhän tässäkin kuvassa näy jossain määrin tuo kapenemiseni.

Miksi sitten irtisanon itseni BC:stä nyt, vaikka tulokset ovat hyviä ja ohjelma minulla toimii? Puhtaasti siksi, että olen tyytymätön maksavien asiakkaiden saamaan kohteluun yrityksen taholta. Itse olen touhua seurannut sivusta, mutta silti joutunut ryhmän jäsenenä saamaan osani arvostelusta, joka lisäksi on mielestäni annettu sellaiseen tyyliin, joka ei sovi hyvään asiakaspalvelukulttuuriin. Yksityiskohtia en ala tässä revitellä enkä kerro ketkä ovat kyseessä, mutta vaikka rahoilleni sainkin vastinetta niin lisäksi olisin odottanut myös myönteistä suhtautumista mahdolliseen kritiikkiin ja hyvässä hengessä tulevia vastauksia erinäisiin kysymyksiin. Myös haukut asiakaspalvelijan on hyvä osata ottaa vastaan ja kihistä sitten vaikkapa työkavereiden kesken omalla ajallaan, ei asiakkaalle itselleen.

Koen, että maksavien asiakkaiden kohtelu oli sellaista, etten halua enää olla ohjelmassa mukana. Onneksi meillä Bikini Challengessa mukana olevilla tytöillä on pystyssä aivan loistava FB-ryhmä, jonka antama tuki, turva, tsemppi ja tarvittavat potkut takapuolelle ovat saaneet minut jatkamaan kunnialla aina tähän asti ja varmasti myös tästä eteenpäin. En missään nimessä kadu ohjelmaan laittamiani euroja, sillä niiden ansiosta olen vihdoinkin huomattavasti lähempänä unelmakroppaani kuin koskaan MUTTA olen pettynyt siihen, että myönteinen kuvani Fitfarmista on ikävä kyllä kokenut aikamoisen kolauksen. Taustatiimi on varmasti täynnä osaavia ammattilaisia (näkeehän sen tuloksistakin) mutta joidenkin kohdalla asiakaspalveluasenteessa on  parannettavaa.

Itse en ole mikään synnynnäinen asiakaspalvelija, mutta siitä huolimatta olen suosiolla selvittänyt ongelmatilanteet vaativien brittituristien kanssa hymy naamalla tonttulakki päässä ja jaksanut naama irveessä palvella Tiimarin asiakkaita ja pahoitella ystävälliseen sävyyn sitä, etteivät kynttilämme ole halvempia kuin kaupassa X ynnä muuta kritiikkiä, jota varmasti jokaisessa kaupassa kuullaan. Vaativia asiakkaita tulee aina vastaan, mutta heidän kanssaanhan se asiakaspalvelun laatu todella testataan. Haluan kuitenkin mainita sen, että Fitfarm on puuttunut ihan oikeisiin asioihinkin MUTTA tapa, millä niihin on puututtu on ollut mielestäni väärä ja toivon todella, että tästä otetaan opikseen siellä päässä ja tehdään vaikka yhdessä suunnitelma siihen, että miten sosiaalisessa mediassa kohdellaan asiakasta, miten asiat kannattaa ilmaista, miten säilyttää myönteinen kuva yrityksestä tiukassa paikassa jne.

BC[3]

Suosittelenko näitä nettivalmennuksia?

Toki voin suositella, koska omalla kohdallani ne toimivat. Jos ei ole pahoja ruoka-aineallergioita ja haluaa etenkin saada ruokailunsa kuntoon, niin Fitfamin nettivalmennus ajaa asiansa. Itsekin olin ajatellut ostavani keväällä In Shape –valmennuksen ja ensi syksynä 3/6kuukauden PT-jakson, mutta ikävä kyllä nyt totean, etten ole näitä ostamassa vaikka homma itselleni varmasti toisikin loistavia tuloksia. Yksi maksava asiakas on siis menetty.
Uskon, että hyviä tuloksia voin saada myös muita kautta ja alankin niitä nyt kunnolla kartoitella. Unelmahan olisi hankkia Personal Trainer, mutta pitäisi eka kartoitella Rovaniemen tarjontaa ja sitten kartoitella, että koska minulla siihen olisi varaa :D

Ohessa kanssatreenaajaan kirjoitusaiheesta!

27 thoughts on “Bikini Challengen loppu

 1. Itse aloitin nyt Lite -in shapen ja olen kans vähän hämillään tuosta ihmisten foorumin ilmapiiristä. Olen sentään ollut superissa ja BC:ssä myös mukana jolloin tilanne on ollut ihan eri! Nimellisesti sai aina kannustavan tsemppauksen ja on oltu aina tiukkana ruokamuutoksista. Mutta nyt iskit kyllä oikeaan kohtaan ja vaikka ohjeet ja treenit ovat hyviä, niin jää minunkin kannalta viimeiseksi ostokseksi fitfarmilta :/

  Tykkää

  1. Jep. Ja ainakin minusta meidänkin FB-ryhmässä oli todella hyvä yhteishenki ja positiivinen vire kaiken kaikkiaan. Siksi tulikin täysin yllätyksenä nämä muutamat selkkaukset ja vaikutti omaan ostohalukkuuteeni jatkossa enkä todennäköisesti aio puhua FF:n puolesta täälläkään blogissa enää tulevaisuudessa :/

   Tykkää

 2. Onnea upeista tuloksista! Tosi hieno homma! ♥ Mut joo, en oikein tiedä mitä kommentois tohon asiakaspalvelu juttuun, pistää melko sanattomaksi. Hienosti oot kuitenkin kaventunut, vautsi! :)

  Tykkää

 3. Täyttä asiaa koko teksti. Täältä menettivät myös toisen maksavan asiakkaan juurikin sen takia, että kritiikin vastaanotto oli jotain selittämätöntä… Heti uhkailtiin ja ns. haukuttiin kun vähänkin antoi palautetta. Harmi sinänsä.

  Tykkää

 4. Jes, täysin samaa mieltä, kirjoittelenpa itse huomenna samaisesta aiheesta ajatuksiani :) Harmittava lopetus upealle matkalle.

  Tykkää

 5. olipa hyvä lukea tää, oon aikaisemmin ollut superissa,superXtrassa ja advancedissa mukana ja asiakaspalvelu on ollut niissä aina hyvää, nyt mieitnki ku mainosti et tää BC alkas et liittyskö, mutta ompa mulla sataselle parempaaki käyttöä. taidan kaivaa ne superdiettii xtran laihduttajan ohjeet ja alkaa niillä puottaan viimistä vitosta. mut hyvää tulstoa oot tehny, vau! sussa toi viidenkilon ja hurjan senttimäärn lähteminen kyllä näkyy! :)

  Tykkää

  1. Jep.Onneksi itselleki jää nämä ohjeet, niin varmasti vedän joskus myöhemmin uudestaan kun tulee dieettijaksolle tarvetta. En tosin silloin missään mielessä sitä mainosta ;)Ja kiitos kovasti! :)

   Tykkää

 6. No niin, päivitin omaa blogiani yön pikkutunneilla samaan aiheeseen liittyen. Ja lisäsin tämän blogisi seuraamiini :)

  Tykkää

 7. Itse en ole koskaan lähtenyt noihin kaupallisiin ruokavalio- ja treenivalmennuksiin mukaan, koska olen ymmärtänyt, että niissä on hyvin vähän sijaa omille joustoille ja oman kropan kuuntelulle.Toisaalta joustamattomuus on tietysti hyvä, eihän siitä mitään tulisi jos kaikki soveltaisivat, ”ei tämä yksi pulla mitään kaada enkä mä nyt just jaksa mennä salille.” Toisaalta tiukat, hyvin vähärasvaiset dieetit ovat johtaneet varsinkin naisilla hormonaalisin ongelmiin ja aineenvaihdunnan häiriöihin. On vaarallista noudattaa tiettyä standardiohjetta ilman oman järjen käyttöä, ja varsinkaan perusteltua tietoa siitä miksi jotain tehdään ja jotain muuta ei. Kaikkien noihin lähtevien pitäisi osata olla sen verran rentoja ja kilttejä itseään kohtaan, että uskalletaan lisätä se puuroannos tai leipää jos juoksu ei vain kulje, ja uskalletaan lisätä öljyä jos iho hilseilee.Olet kyllä saanut hienon muutoksen aikaan lyhyessä ajassa. Näytät upealta!-Linda

  Tykkää

  1. Kyllä tässä tarvittaessa sai vähän säädettyä ruokavaliotakin tarpeen mukaan, mutta hetkittäin perusteltiin aika huonosti miksi sai/ei saanut säätää. rasvanmäärä oli kyllä riittävä itselläni, mutta sekin on aina yksilöllistä ja olinkin onnekas, että tämä mulla toimi kuin unelma. :)

   Tykkää

 8. Oman kokemuksen perusteella (ja mulla oli vielä ns. yksilövalmennus josta maksoin itseni kipeäksi) kartan jatkossa ko. firmaa. Suoraan sanoen on sellainen rahat pois-firma ettei tosikaan. Hinta-laatu ei tosiaankaan kohtaa tässä puljussa. Ja jos kehtaat valittaa mistään…sulla ei ole vaan sitä mitä vaaditaan. Ja kivasti hinnat nousee aina uuden tv-esiintymisen myötä ;)

  Tykkää

  1. Jep, tuon huomasin itsekin, että ne, jotka antoivat kritiikkiä leimattiin paskanjauhajiksi ja jopa typeriksi, joista ei vaan ollut tähän dieettiin plaaplaaplaa. Oon niin pettynyt, ettei veri kierrä :P Onneksi hokasin tämän jo nyt, enkä vasta sitten kun on PT-valmennus taskussa!

   Tykkää

  2. Vähän samaa mieltä kuin S. Kirjoitinkin jo Annan blogiin omat kokemukset, Jäi 6 kk valmennuksesta sitten palautteen annon jälkeen sellainen olo, että riitti kun saivat rahat sitten ei enää tarvitsekaan vastata :( Fyssari totes samaa, jo ennen kuin kuuli Fitfarmin nimeä.

   Tykkää

 9. Se jos valmentajalta kysyy vastauksen miksi mitäkin tehdään ja siihen saa vastaukseksi, että sä oot tyhmä, et sovellu dieettiin jne. Kertoo vain sen valmentajasta, että siellä einoikeesti tiedetä edes miksi asioita tehdään! Siitä tuo hyökkäys johtuu! Ei osata perustella asioita. Olen itse joskus esittänyt montakin kysymystä saamatta niihin mitään rehellistä vastausta. Äänestin siksi jaloillani pelkästään osaamattomuuden takia. Lisäksi tuolta puuttuu koulutusta leikkiä ihmisten terveydellä.

  Tykkää

  1. Jep! Itsekin äänestin kyllä jaloillani ny, vaikka todennäkösesti ruokavaliot ja treenit ois sopinu mulle todella hyvin kun BC:ssäkin tuli loistavia tuloksia. :) Se asiakaspalvelukulttuuri näyttäytyi mulle sellaisena, etten halua olla näillä ihmisille tuomassa leipää pöytään

   Tykkää

  2. Se munkin 6 kk valmennuksessa oli miinus, että oisin tarvinnut fyssarin palveluita ihan ekaks jolloin olis nähty että mistä pitää lähteä liikkeelle. No eikun suoraan vaan lähettiin vetään kovaa treeniä ja lopputulos on arvattavissa. En ois itse tehnyt, mutta enhän mä mikään ihmisvartalon asiantuntija ole (kuten ei ole personal trainerkaan muuten, siksi on joillain tarve fysioterapeutin tsekkaukselle ekaksi) niin en edes tiennyt että näin kävisi.

   Tykkää

  3. Pakko tarttua tähän. Alalla on paljon Personal trainereita joilla on pohjakoulutuksena muun muassa Fysioterapeutin opinnot. Alalla on myös muita osaavia ammattilaisia. Kyllä osaavan ja itseään kunnioittavan PT:n pitää tuntea ihmisen kroppa päästä kantapäihin asti. Sellainen joka ei tunne ei ole oman alansa ammattilainen. Kannattaa olla tarkkana, kun näitä Fitfarmin ja muiden PT palveluita katselee.

   Tykkää

 10. Fitfarmista kuuluu paljon pahaa. Siellä otetaan vain rahat pois. Ohjelmat on kopioita. Ihmisille jaetaan kalliissa valmennuksessakin ohjelmia joissa on jopa unohtunut asiakkaan nimi vaihtaa. Muutaman asiakkaan terveys on mennyt pilalle vääristä ruokaohjelmasta johtuen jne. Lista on pitkä. Sellaista palvelua siellä sen lisäksi, että haukutaan ja syyllistetään asiakasta.

  Tykkää

  1. On monella hyviäkin kokemuksia, ainakin kisadieettiläiset monet ovat kehuneet palvelua. Mutta näitä negatiivisiakin kokemuksia on alkanu tulla kyllä nyt paljon esille. Ehkä siis hyvä, että nostettiin asia framille niin yrityskin ymmärtää alkaa panostaa asiakaspalveluunsa ja PT:insä laatuun

   Tykkää

 11. JEP. Oon kuullut että kommentit puolin ja toisin lentelivät hurjana ja asiattomina, että eipäs pistetä sitä kaikkea valmentajien viaksi. Lisäksi, koko homma maksaa alta 100€, mikä on siihen nähdän mitä sieltä saa (ruokavaliot,treenin, tuen yms.) TOSI HALPA. Ymmärrän, että myös teitä harmittaa tilanne, mutta esim. ruokavalion/treeniohjelman julkaisu on LAITONTA ja olette kaikki allekirjoittaneet sopimukset jossa tämä lukee. En edusta Fitfarmia, eikä tarkoitukseni ole mollata teitäkään jotka ovat mielensä siinä jupakassa pahoittanut, mutta silloin kun molemmilla osapuolilla roiskuu keskustelu räikeästi yli on mielestäni tosi kohtuutonta ruotia asiaa julkisesti, osoittamatta yhtään katumusta omista ylilyönneistä. Vääryyksiin pitää puuttua ja epäasialliseen asiakaspalveluun myös, mutta sitten kaikki voisi myös miettiä, että mistä lähtee urputtamaan, kun puhutaan vaan satasesta. Ja maksavakin asiakas voi olla väärässä. Se että olette vielä setvinyt hommaa omassa porukassanne, ei varmasti ole ainankaan helpottanut tilannetta.
  Toivottavasti sä osaat ottaa tämän asiakaspalautteen asiallisemmin kun he siellä fitfarmilla, vaikka en maksakaan mitään blogisi lukemisesta. :)

  Tykkää

  1. Ruokaohjeita yms. Ei tietääkseni edes jaettu julkisesti missään, eli ne syytökset olivat täysin tuulesta temmattuja :) Fitfarmin henkilökunnalla oli vapaa pääsy kyseiseen fb-ryhmään, joka alusta asti toimi sillä tavalla, josta nousi haloo sen jälkeen, kun FFn toimintaa alettiin arvostella. Jokainen voi päätellä siitä, onko tässä asiakkaiden taholta sitten oikeasti tehty mitään laitonta vai halusiko FF vain sopivan syyn painaa arvostelijoitaan alas.

   Mene ja tiedä. Mutta en näe kommentissasi mitään asiakaspalautetta blogini suhteen, joten helppohan tuo on ottaa vastaan :D

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.