Ruokavalio · Superfood · Vinkkejä · Yhteistyö

Camuni MSM

Näin sunnuntain kunniaksi (jos tää netti alkaa taas toimia tänään, nyt joku korjaus menellään) aattelin esitellä superfood-megajauheita, jotka olen kokenut hyväksi.

WP_20131006_007[1]

Tämä LAAKUKAS (oikiasti, korjatkaa toi virhe tuosta pussista :D) CocoVi:n OptiMSM-jauhe* oli ensimmäinen “superfood”-tyyppinen juttu, mihin hurahdin. Alkujaan ostin tätä puhtaasti siitä syystä, että MSM-jauheella on myönteinen vaikutus niin hiustenkasvuun kuin kynsienkin kestävyyteen. Jo silloin tiesin, että jauhe voi auttaa myös erinäisiin kiputiloihin, esimerkiksi helpottaa kuukautiskipuja, nivelsärkyjä, hermokipuja jne. mutta koska itse olin unohtanut, että onhan minullakin päivittäistä kipua ranteessa, niin en jotenkin osannut ajatella, että tämä auttaisi siihen.
Huomasin parin viikon käytön jälkeen, että jauhe TODELLAKIN auttaa kipuun, sillä nyt tällä viikolla olin unohtanut juoda päivittäisen rikkiannokseni ja AI JUMALAUTA kuinka kipeä ranteeni olikin sitten perjantaina. Itse asiassa kipu oli yhtä kova, kuin ennen MSM-jauheen aloitusta, mutta olin siinä muutamassa viikossa jo ehtinyt unohtaa, kuinka paljon se oikeasti haittaa elämääni vaikka vuosien saatossa siihen olin ehtinyt jo pitkälti tottua. (14.10. jälleen hermoratatutkimuksiin, wuhuu!)

Eli toimiiko MSM-jauhe? TOIMII. Menkkakipujakaan en ole huomannut, mutta toisaalta kiitos hormonikierukan, niin ei minulla menkkoja edes olekaan kuin varsin niukasti, niin hankala sanoa niistä sen kummempaa. Ranteiden jomotus on kadonnut olemattomaksi, eikä päätäkään ole särkenyt aikoihin. Nyt olisikin hyvä aloittaa jälleen kofeiinilakko ja katsoa, auttaako tämä myös siitä vierottautumisessa. Raportoin tilanteen edistymistä :D

Kynsistä ja hiuksista en vielä osaa sanoa paljon, mutta ainakin kulmakarvoja saa olla kokoajan nyppimässä. Vedän tosin sinkkiäkin nyt, eli silläkin voi olla vaikutuksensa. MSM-jauhetta täytyy käyttää n. pari viikkoa, että vaikutuksen alkaa kunnolla huomaamaan ja hiusten/kynsien osalta varmaan vasta parin kuukauden päästä alkaa nähdä kunnolla eron jos sitä on tullakseen! Perästä kuuluu siis tämänkin asian tienoilta!

Sen voin sanoa, että tämä orgaaninen rikki on PAHAA! Suosittelen lämpimästi heti alkuun ostamaan PUOLEN LITRAN vesilasin, johon rikkirakeet sekoitatte ja kannattaa aloittaa suosiolla aika pienestä annoksesta. Lisäksi MSM voi aluksi aiheuttaa myös vatsanväänteitä, ilmavaivoja ja ripulia, niin siksikään ei kannata alkuun ramboilla ja tunkea sitä ruokalusikallista naamaansa. Alle viikossa siihen makuun alkaa tottua ja voi alkaa vetää 1-2 grammaa aina puoleen litraan sekoitettuna pari kertaa päivässä ilman irvistelyä. Itse juon rikkini aina aamuisin ja sitten iltapalan yhteydessä.

MSM-jauheen vaikutusta tehostaa C-vitamiini ja tämän vuoksi hankin tässä viikko sitten LAAKUKKAALLE pussilleni kaveriksi pussillisen Camu Camua*!

WP_20131006_008[1]

Tässäkin pussissa minua häiritsee suunnattomasti kohta “enemmän kuin mikään muu marja, jopa 70 kertaa enemmän kuin appelsiini”. Tuon muotoilun vuoksi voisi ajatella, että appelsiini nähdään tässä nyt marjana. CocoVin tuotteet ovat loistavia, mutta odotan kyllä innolla sitä, että joku tekee jotain näille etiketeille!

Camu Camu* on siis loistava C-vitamiinin lähde ja sitä ei todellakaan tarvitse paljoa! Vajaat puoli teelusikallista MSM-jauheen kaverina sen pari kertaa päivässä riittää siihen, että vitamiini tarpeesi tulee tyydytetyksi. D-vitamiinia itse saan helposti kalanmaksaöljyistä ja kalkkitableteista sekä multivitamiineista, joita popsin, mutta kunnon C-vitskulähdettä minulla ei ole ollutkaan. Kyseinen vitamiinihan on tärkeä myös puolustuskyvyn ylläpidon kannalta ja tärkeä flunssankarkoituksessa, ja toivonkin, että pysyn talven terveenä kun muistan kiskoa tätä päivittäin.

CamuCamua halutessaan on helppo lisätä mukaan myös esim. palkkariin/latariin, smoothiehin, puuroon, rahkaan, mihin vaan, koska maku on aika mitään sanomaton (verrattuna MSM-hirvitykseen). Koen, että CamuCamu rikin kamuna laimentaa hieman MSM:n makua ja on siksi hyvä lisä noihin vesilasillisiin.

WP_20131006_005[1]

 Uuuh, herkullinen camu-paukkuhan se siellä!

MSM- ja CamuCamu –jauhe kannattaa sekoittaa kylmään veteen n. viitisen minuuttia ennen kuin sekoituksen meinaa juoda, sillä ne liukenevat aika hitaasti. Kannattaa myös harrastaa prutaalia sekoittamista aina siemausten  välissä, ettei käy niin, että yhtäkkiä suussasi on sata MSM-raetta. Etenkin aloittaessa se voi olla aika turn off, mutta uskokaa, siihen kitkerään makuun tottuu ajan kanssa!

Hyvinvoinnin tavaratalossa on myynnissä myös OptiCamu-pussi*, jossa on valmiiksi yhdistettynä MSM- ja CamuCamu-jauhe! Itse en sitä ehkä ostaisi, koska tykkään tunkea Camua yksikseenkin vähän mihin sattuu, mutta jollekin muulle tuo voi olla hyvä ja suht. edullinen tuote tutustua näihin aineksiin :)

Tänään pistin tilaukseen sitten pussillisen Puhdistamon Maca-jauhetta* kun se oli tarjouksessa, eli se lienee seuraava esittely kohde. Saa nähä kasvaako tissit ja haba!

4 thoughts on “Camuni MSM

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.