flunssa · Vinkkejä · Yhteistyö

Kuinka parantaa flunssa?

Kah, jos tuohon kysymykseen tietäisin vastauksen, niin tuskin nyt istuisin tässä koneen ääressä täysin ilman ääntä. Todennäköisesti siis salitaukoni jatkuu pitkälle tällekin viikolle, mutta pyhä tarkoitukseni olisi huomenna hipsiä kaikesta huolimatta salille reenailemaan edes kevyesti keskivartaloa ja tekemään pitkän kaavanmukaista kehonhuoltoa samaan aikaan, kun painijapojat siellä treenailee tiukoissa trikoissa. Mmmm…

Ylläolevaa kuvaa katsomalla voisi luulla, että siinä on nainen. Mutta heti kun avaa suunsa, niin selviää, että olenkin Darth Vader. Tai Batman. Tai transvestiitti. On niin naurettavaa käydä kaupassakin, kun ei voi oikein kiitosta sanoa, kun ääntä ei tule normaalilta puhekorkeudeltani ollenkaan, vaan joudun etsimään sopivaa taajuutta sekuntitolkulla ja löydän sen jostain basso-akselilta. Mahtais lauluope olla ylpeä, sillä en ole koskaan saanut suustani näin matalia nuotteja, vaan olen vähän turhankin sopraano.
Ei sillä, että kannattais hirveesti testailla äänialan laajuutta. Oli vain pakko, kun kerranki pysty vetämään syvällistä settiä tummalla Vesku-äänellä. 
ASIAAN:

Kun flunssa meinaa iskeä, niin yleensä aloitan järkyttävän sinkityksen ja tällä tekniikalla olen saanut monet flunssat stopattua alkuunsa. Suosikkini on apteekeista löytyvä Influ-Zink

https://hikikinkku.files.wordpress.com/2013/11/reformi_influ-zink.jpg
Noiden suosituspäiväannos on 4 tablettia/päivä, mutta kun flunssa meinaa iskeä, niin huoletta voi vedellä 12+ tablettia kolmen päivän ajan. Parastahan olisi, että sinkkiä söisi (suositusmäärät) muutoinkin kuin vain silloin, kun vilu iskee ja kurkku tuntuu kummalta, mutta yleensä silloin tyydyn ihan nieltäviin perustabletteihin ja jätän nämä imeskeltävät näihin erityistilanteisiin. 
Toinen tärkeä vitsku on myös C-vitamiini, jota kannattaa alkaa vedellä normaalia enemmän aina silloin, kun tuntuu, ettei kaikki ole kuosissa. Omat Ceeni kiskon Camu Camu:*n kautta, josta olen jo tarkemminkin kirjoitellut.
Inkivääri, valkosipuli ja hunaja. Kas siinä combo, jonka avulla saa niin järkyttävää shittiä aikaiseksi, ettei kummakaan, että pöpöt lähtee. Napsuta siis pieni pala inkivääriä pieniksi paloiksi, tee sama valkosipulin kynnelle, kaada kiehuvaa vettä päälle ja lisää hunajaa ja juo irvistellen. Nyt, kun ääni on maassa niin hunaja-inkiväärivettä tulee litkittyä muutenkin. Inkivääri on myös mahtava yskänlääke ja toimii siten, että vaan yksinkertaisesti imeskelet inkiväärin palasta. Pahaa, mutta samalla niin hyvää. 
http://www.magneettimedia.com/inkivaari-tappaa-syopasoluja-vaarallisia-syopalaakkeita-tehokkaammin/
 
Luonnontuotteisiin kannattaa muutenkin turvautua. Tämän minulle opetti apteekissa töissä oleva lähisukulaiseni. Turvaudunkin lääkkeisiin vain äärimmäisessä hädässä. Kuumetta laskevia lääkkeitä en käytä kuin yötä vasten, että saan nukuttua. Tujuja yskänlääkkeitäkin alan käyttää vasta silloin, kun yskin niin, että meinaan oksentaa. Päänsärkykin saa olla aika kova, ennen kuin tartun pilleripurkkiin. Toki Finrexiä on joskus kiva hörppiä, mutta kannattaa muistaa, että siinäkin on piristäviä ainesosia, ettei sitä ihan kovin myöhään illalla kannata nautiskella, itse ainakin valvon kuin käki, jos erehdyn kuuden jälkeen juomaan mustaherukka-Finrexini.

Yksi hyvä lisäaine kuntoilijalle JA flunssailijalle on L-glutamiini, koska joidenkin mukaan se voi vahvistaa immuunipuolustusta ja tehostaa palautumista. Toisaalta taas glutamiinin ja flunssan yhteydestä ollaan montaa mieltä, mutta tuskinpa siitä haittaakaan on ja siksi itse Star Nutritionin L-Glutamiinia* vetelenkin himpun verran normia enemmän nyt lenssuviikolla.

Mutta mikään ei voita lepoa. Se on asia, minkä kanssa itse usein taistelen. Nyt onneksi olen saanut taas unettomuuspätkäni korjattua ja viime yönäkin nukuin n. 8-9 tuntia (ja heräsin viideltä :D). Kummasti on virkumpi olo, kun on saanut levättyä ja vaikka ääni ei kulje, niin voiton puolella selkeästi ollaan. Flunssaisena ei pitäisi epäröidä ottaa niitä sairaspäiviä töistä ja itsekin ehkä olisin jo parantunut, jos olisin malttanut ottaa jo maanantain sairaspäiväksi ENKÄ vasta perjantaita. Saa nähdä kuinka monta työkaveria onnistuin tartuttamaan. Iso peukku <3

Saako flunssassa liikkua? Eipä kyllä kannata. Ja jos on yhtään lämpöä, niin parempi vain maata ja voivotella. Nuha-yskässä jokin kevyt kävelylenkki tai rauhallinen pilates vielä menee, mutta tuolloinkin pitää osata höllätä. Itse astmaatikkona se pilateskin saattaa aiheuttaa jo pientä vinkumista ja ankaraa hengästymistä, niin siksi tyydynkin lähinnä venyttelemään ja tekemään niitä yksittäisiä vatsalihaksia huomenissa JOS olo on tätäkin oloa terveempi. Flunssan jälkitaudit ovat aina pahempia kuin flunssa itse ja pahimmillaan kipeänä treenaaminen aiheuttaa hengenvaarallisia tulehdustiloja tärkeisiin elimiin. Itsellenikin tämä konkretisoitui vasta kunnolla, kun ystäväni kertoi, että hänen hyväkuntoinen ja täysin perusterve 35-vuotias serkkunsa on nyt sydämensiirtojonossa, koska meni pienessä kuumeessa koristreeneihin.

Nice.

Elkäämme siis leikkikö terveydellämme. Viikon salitauko ei tee kenestäkään löysää ikiläskiä vaikkia söisikin päivittäin jätskiä. Kahden viikon salitaukokaan ei vielä tee mitään lihaksistolle. Kolmannella viikolla pientä katoa voi alkaa tapahtua, mutta ei mitään sellaista, etteikö sitä äkkiä saisi korjattua. Ja mieluummin se pieni lihaskato kuin kuuden viikon keuhkokuume puhtaan itsepäisyyden ja malttamattomuuden vuoksi.

**

Onkos teillä mitään poppaskonsteja flunssaan?

Itsehän syön myös jäätelöä kurkkukipuun. Ja tikkareita. Kuvittelen, että ne parantaa 8)

9 thoughts on “Kuinka parantaa flunssa?

 1. hauska blogi, ja hyödyllistä tietoa tää ainakin mulle näin flunssa-aikana :) ite kirjottelen laihdutusblogia juuri aloittaneena… -hanna-http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Jiihaa! Postausta odotellessa.. ;) Muista linkata mut siihen ni nään missä mennään! PS. TIIÄN MITÄ VIHJAAT INSTAGRAMKUVALLA TIIÄNTIIÄN! JEEE!

   Tykkää

 2. Mulla diagnosoitiin munuaisaltaantulehdus marraskuun alussa. Lepäsin, söin antibioottikuurin ja kun olo oli ollut muutaman päivän mukava, menin takaisin kouluun. Kuume nousi heti takaisin ja ei muuta ku päivystykseen ja uutta diagnoosia pöytään: keuhkokuume… Oon siis ollut käytännössä koko marraskuun sairaslomalla ja liikuntakielto tulee jatkumaan vielä ainakin kaksi viikkoa.Tämä vain opetuksena niille, jotka lähtevät urheilemaan puolikuntoisina. Ei kannata. Itse en olisi lähtenyt, jos en olisi saanut alkuun väärää diagnoosia…

  Tykkää

  1. Auts :S Harmittavaa, että jouduit kärsimään väärän diagnoosin vuoksi! Mutta tämän kommentin ansiosta itsekin taas hillitsin itseäni, ja tein ihan älyttömän kevyen aamuaerobisen vaan, enkä vielä syöksynyt ensi töikseni tekeen salitreeniä. Parempi levätä nyt kuin sairastua heti uudestaan ja pahemmin.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.