Joulukalenteri · Ruokavalio

Jumalainen jouluna -kalenteri: Päivät 2 & 3

Tiedän, tiedän! Olen hieman jäljessä :D Tässä oli kaksi aika pitkää päivää takana, enkä sitten jaksanut enää istua illasta kotona. Jaksoin vain maata. Nyt kuitenkin pistän päivät 2 ja 3 pakettiin ja illasta vieläpä tuon neljännenkin!

Elikäs: HELPPO VINKKI KINKKUKUNTOON KAKKONEN

MjAxMy1iZWUyYjQ1MWYzOTQxMjgy

Vesi – Vanhin voitehista.

Oikeasti. Juokaa vettä. Juokaa vettä paljon. Itse juon vettä 3-4 litraa päivässä (nyt lähinnä kolmea, kun en voi liikkua koska TAUTI EI MEE POIIIIS). Ja vedenjuonnilla tarkoitan veden juontia. Revin villapaitani, jos jossain joku vielä kysyy, että lasketaanko päivän vesimäärään kahvi, tee, viina tai kokis. EI. LASKETA!!!! Puolen litran coca-cola zero pullo EI VASTAA puolta litraa vettä. Kofeiini (ja alkoholi) kuivattavat kroppaa, eli kaikkea juomaasi kofeiinilitkua vastaan sinun pitää juoda vielä lähes saman verran vettä. Eli jos juot päivässä 3 litraa vettä ja litran kahvia, niin periaatteessa olet juonut 2 litraa vettä -> juo lisää sitä vettä. Tämä näin kärjistetysti sanottuna.

Parasta olisi juoda ihan puhdasta kraanavettä, kun sitä meillä täällä Suomessa on, mutta toki tähän voidaan tunkea mukaan myös kivennäisvesi, maidot, mehut ja muut kuin kofeiinipitoiset limsat/muut juomat. Plus saamme myös ravinnostamme vettä, eli jos päivän aikana syöt vesimelonin ja juot kaksi litraa maitoa ja vissypullon, niin ei sitten enää tarvi väkipakolla kitata sitä kolmea litraa puhdasta elämän eliksiiriä nassuun.

1339653805072_2085915

Itselleni vedenjuonti ei koskaan ole ollut ongelma, vaikka joskus se meinaakin unohtua. Silloin finnien määrä tuhatkertaistuu yläselässäni, silmäpussit ylittävät poskiluuni ja huuleni rohtuvat, päätä särkee ja olo on vetelä.

Parhaiten vedenjuontiaan saa lisättyä, kun ostaa isommat lasit. Itse juon veteni aina puolen litran tuopeista. Syön viisi kertaa päivässä ja aina aterialla sen (puolen litran) lasillisen vettä. Siitä tulee jo 2,5 litraa. Tähän lisäksi vielä aamujuomani (vettä, sitruunamehua, msm:ää ja camucamua) niin BUUM kolme litraa on jo täynnä ja kaikki muu on ekstraa. Lisäksi minulla on aina työpöydälläni puolen litran vesipullo, jonka pyrin päivän aikana tyhjentämään kerran tai kaksi, riippuen siitä kuinka paljon kahvia/teetä/batteryä tulee kulutettua

Onko teillä joitain hyviä vinkkejä siihen, miten saatte päivän vesimäärän juotua?

KINKKUKUNTOON KOLMONEN

tumblr_mx8p2teL4h1shxq77o1_500

Aamupala – Älä jätä minua

Yksi varma keino aloittaa lihominen on skipata aamupala. Kun vetoaa huonoon oloon, väsymykseen, kiireeseen tjsp. ja venyttää päivän ensimmäistä ateriaa pitkälle keskipäivään, niin todennäköisesti kroppa on jo sen verta ravinnon tarpeessa, että jossain vaiheessa päivää sikajuhlat alkavat ja vedät kaikkea mahdollisimman energiarikasta ruokaa.

Kannattaa muistaa, että yön aikana ei yleensä syödä. Itse lopetan syömisen usein jo seitsemän aikaan illalla, joten aamukuudelta herätessäni olen paastonnut jo 11 tuntia huomaamattani. Aamulla harvoin olen nälkäinen ja olokin on joskus vähän etova, mutta siihen auttaa (kappas kummaa) syöminen.

Mitä sitten pitää syödä aamulla? Suosittelen syömään sitä, mitä tekee mieli, etenkin jos aamupala ei ole lempiaterioitasi. Jos ajatuskin puurosta vistottaa, niin älä syö puuroa. Puuro on ainakin itselläni paras keino laittaa suoli toimimaan heti aamusta (olkaa hyvä) mutta on totta, etten aina jaksa nousta tarpeeksi aikaisin tehdäkseni aamupuuroani. Tällöin narskutan ruisleipää (kuiviltaan, mulla on outo himo ruisleipään ilman täytteitä ja levitteitä. Lidlin ruisleipään.) Lisäksi aamupalalla olisi hyvä saada myös proteiinia ja jälleen suosittelen syömään sitä, minkä itse koet hyväksy ja helpoksi. Se voi olla kananmunaa, rahkaa, protskupirtelö, protskupannari, iso lasi maitoa… You name it. Tärkeintä on kuitenkin se, että syö edes jotain ja että se jokin on edes jollainlailla järkevää.

Toinen vinkkini aamupalaan on se, että tekee sen illasta valmiiksi :D Olen pari kertaa tehnyt protskupannarin (johon pistän ohjeen tänne nyt illasta!) valmiiksi jo illalla, että aamulla se on ollut helppo vain mussuttaa naamaan. Joskus vaan haluaa nukkua/maata sen vartin pidempään sängyssä ja silloin on kiva tietää, että aamupalaa varten ei tarvi nähdä muuta vaivaa kuin jääkaapin oven aukaiseminen.

13 thoughts on “Jumalainen jouluna -kalenteri: Päivät 2 & 3

 1. Hyvä kirjoitus!
  Tosin vedenjuonnin suhteen ei tarvitse olla ihan noin hysteerinen – suositusten mukaan tässä ilmastossa elävä nainen tarvitsee nestettä pari litraa päivässä, ja osa tästä tulee huomaamatta ruuasta. Vesi, maito, piimä kelpaa nesteeksi, samoin laihat mehut, teet jne (ei kahvi). Hikiliikunta lisää nesteen tarvetta, mutta joku tunnin jumppa tai lenkki tai salitreeni normaalilämpötilassa ei vaadi edes litran lisänesteytystä.

  Runsaalla vedenjuonnilla (jos se on jotenkin normaalijärjen rajoissa) ei ole todettu haittoja, kunhan pitää huolen kivennäisaineiden ja suolojen saannista, eli syö normaalisti. On kuitenkin turha repiä stressiä siitä että saako kolme litraa vettä juotua, kun siitä ei ole mitään hyötyä aineenvaihdunnan, kehon ”puhdistumisen” tms kannalta.

  Tykkää

  1. No ei kai tässä kukaan hysteerinen olekaan? :D Tekstissäkin sanon, että osa nesteestä tulee myös syödystä ravinnosta ja että nuo sinunkin mainitsemasi nesteet kelpaa (tosin vihreä tee ei edelleenkään passaa). Kun syö proteiinipitoisesti, niin vedentarve lisääntyy ja itse kyllä huomaan, että omalla kohdallani kaksi litraa vettä on liian vähän (näkee naamasta). Kolme litraa olen kokenut hyväksi ja sitä on suositellut myös Fitfarm kuin myös omani ja kaverin PT:t, niin sen mukaan menen ja oman olon pohjalta voin suositella muillekin :)

   Tykkää

   1. PT:illä ei usein ole tästä(kään) asiasta mitään kovin tieteellistä faktaa, vaan mukavaa mutu-tietoa, joka leviää PT:ltä ja fitnessgurulta toiselle ja muuttuu vähitellen ”faktaksi” :)

    Toki kannattaa juoda paljon, jos oma kroppa sitä tuntuu vaativan ja turvotukset vähenee ym.

    Teen, samoin kuin alkoholin ja kahvin, diuriteettivaikutus riippuu tietysti niiden vahvuudesta. Tee joka ei ole kovin kofeiinipitoista (laiha musta tai vihreä tee, tai mikä tahansa valkoinen tee) nesteyttää kyllä enemmän kuin poistaa nestettä. Samoin 1-2 prosentin vahvuinen alkoholijuoma nesteyttää melkein siinä missä alkoholitonkin.

    Tykkää

   2. Eiköhän heillä kuitenkin ole sen verta tieteellistä faktaa, että mielelläni heitä asiassa kuuntelen ETENKIN kun olen itsekin kokenut oloni ja ulkonäköni paljon paremmaksi, kun juon vettä sen 3-4 litraa päivässä ;) Siksi suosittelen lämpimästi samaa myös muillekin.

    Ja mitä tieteellisen faktaan tulee, niin sitä löytyy aika paljon ja aika monenlaista mielipidettä :D Helposti saa koottua uskottavan artikkelin aiheesta ”Puolitoista litraa päivässä vettä riittää” JA ”Kolme litraa vettä päivässä riittää”. Molempiin väitteisiin löytyy omat asiantuntijansa, faktansa, tuloksensa ja selityksensä ja paljon riippuu myös siitä, että keillä tätä asiaa tutkitaan ja miten veden määrän riittävyys määritellään. Riittääkö se, että ihminen pysyy ns. käynnissä vai katsotaanko muutoksia myös esimerkiksi ihossa. Itse tiedän kyllä sen, että pysyn ihan tolkuissani ja normaalina vaikka joisin alle kaksi litraa vettä päivässä + ruuasta tulevat nesteet MUTTA naamassa ero on suorastaan huikaiseva, kun alan juoda vettä sen 3+ litraa päivässä muiden nesteiden lisäksi. Silmäpussit alkavat häipyä ja muutenkin alan suoraan sanottua näyttää nuoremmalta ja yläselkäni akne alkaa välittömästi muuttua paremmaksi ja kaiken lisäksi koen, että syönkin paremmin silloin kun juon tarpeeksi paljon.

    Tykkää

   3. Tuossa on kyllä niin paljon positiivisia vaikutuksia etten yhtään ihmettele että juot paljon, ja suosittelet sitä muillekin :)

    Tykkää

 2. Olen viime viikon aikana taas ottamut tuon 2-3 litraa vettä missioksi ja se uppoaa helposti heti kun vieressä on täytetty vesipullo. Tykkään muutenkin juoda veteni mieluummin pullosta kuin lasista.

  Hei aamupalaksi on illalla hyvä tehdä tuorepuuroa! Jogurttia/rahkaa ja kaurahiutaleita ja mahdollisesti maitoa sekä vaikka marjoja tai banskua sekaan ja yöksi jääkaappiin.

  Tykkää

  1. Itsellä on sama. Pullosta jotenkin saa juotua helposti myös vähän lämmennyttä vettä, lasissa pitää aina olla jääkylmää :D

   Oi, tuota tuorepuuroa on pakko kyllä kokeilla!! Kuulostaa jamilta! :)

   Tykkää

 3. Kiiiiiitos tästä blogista. Blogisi voittaa peruspirkkojen vakavamieliset ja harmahtavat blogit 100-0. Jatka hyvää työtä :D

  Tykkää

 4. Olen tässä muutaman viikon ajan juonut päivittäin pari litraa vettä, ja voi miten se onkaan huuhtonut turvotuksen mennessään! Ihan uskomatonta millainen vaikutus sillä onkaan. Ja tuo puolen litran tuoppi on ihan ehdoton, helpompi pysyä laskuissakin kun ei tarvitse kymmentä lasillista kitata. Ihan vielä en tuohon kolmeen litraan päivässä taivu, lähinnä siksi että ajoittain kovin menevään elämäntyyliini ei mahdu enää enempää vessakäyntejä :D Kovasti kyllä vastaanottaisin tuon ihoapuhdistavan vaikutuksen mikä ei tunnu tällä kahdella litralla saapuvan.

  Tykkää

  1. Kroppa kyllä tuntuu tottuvan siihen lisääntyneeseen vesimääräön! Alussa sai rampata aina vessassa, mut nyt on rauhottunu, enkä enää öisinkään heräile vessaa varten :) mut hyvä pikkuhiljaa lisäillä JOS kokee tarvetta, koska on Se alussa niin raastavaa olla jalat ristissä tunnin välein :D etenki jos juo kahviaki hetkittäin, sit vasta saakin juosta

   Tykkää

  1. Älä huoli, pelastan sinut! http://snapwidget.com/ <- tuolla saa suunnitella sellaisen vempaimen/vimpaimen kuin haluaa, ja sitten se koodi lisätään vaan ulkoasu – vempaimet/vimpaimet (en ikinä muista kumpia ne oli) ja sieltä teksti ja se koodi vain siihen ja tallenna ja BUUM!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.