Suunnitelmia · Treeni

Kela pilasi seuraavat puoli vuotta

Joku ehkä muistaa, että valitin elokuusta lokakuuhun rahatilannettani, joka oli aika heikko. Syy oli Kelan. Lopulta rahatilanne raukesi, mutta Kela mokaili hieman lisää ja lopulta minulle oli maksettu liikaa ja turhaan ja ties mitä ihmettä. No, kun rahatilanne alkoi helpottaa ja sain rästissä olevat vuokrat yms. laskut maksettua niin rahatilanne oli jälleen aika heikko, mutta onneksi sitten pääsin töihin. Ja sitten Kelakin huomasi, että OU MAI GAAD SE ON MAKSUKYKYINEN ja tietenkin maksattaa kaikki ylimääräiset  takaisin. Ymmärrettäväähän se on, mutta toisaalta jotain helpotusta olisi voinut antaa kun koko sotku on kyseisen laitoksen syytä ja ovat sen myös minulle myöntäneet ja pahoitelleet. 

WP_20131205_009

Lopputulos: Ei minulla ole varaa PT:hen :/ Oli pakko lopettaa yhteistyö ennen kuin se ehti alkaakaan, koska vuokran, Kela-osamaksujen ja asp-tilin lisäksi en sellaisia kuukausimenoja voi ottaa. Ripsipidennyksetkin taitavat myös lähteä alkuvuodesta, etenkin jos meinaan PT:n sijaan ottaa sittenkin jonkin nettivalmennuksen. 

En ole tosin päättänyt mitä teen! Periaatteessa minun pitäisi pärjätä itseksenikin ruuan suhteen ja kuntosaliltani käsittääkseni saa pyydettäessä saliohjelman. Toisaalta taas Bikini Challengen jälkeen ruuan kanssa ei ole mennyt ihan kuin Strömssössä, etenkin tämän kestoflunssan vuoksi, niin siksi olisi hyvä olla jollekin ”vastuussa”. Siksi halusinkin PT:n, että on joku, joka potkii perseelle ja seuraa edistymistäni objektiivisin silmin. On niin helppo vääntää itsensä kuviin edustavaksi ja antaa ymmärtää, että ”tässähän mie tiivistyn” vaikka totuus ei ihan niin menisikään. 

Salilla osaan kyllä itseltäni vaatia, mutta tekniikkaan tarvin apuja. Tosin siihenkin saa salilta apua ihan ilmaiseksi, kunhan vaan kehtaan pyytää :D Plus ajattelin iskeä bodari-miehen, niin se saa sitten auttaa meikää ihan kyllästymiseen asti. 

Mutta se mitä kaipaan on se kuuluisa sosiaalinen tukiverkosto. Tavallaan blogin lukijat ja muut bloggaajat sopivat myös tähän kategoriaan. Mutta se ei ole ihan sama asia, kuin samassa tilanteessa ja samaa ohjelmaa seuraavien ihmisten tuki ja tsemppi. Bikini Challengessa parasta oli FB-ryhmä ja se, että mukana oli myös ystäväni Fitness-Mursu. Lapissa asuvista ystävistäni kukaan ei ole kaltaiseni salihirmu (epaitsi pari miestä, jotka eivät treenaa tyttöjen kaa :D Bitch please, ne vaan pelkää, että päihitän ne) niin en välttämättä tarvikaan edes sellaista paikallista verkostoa vaan some-verkko riittää hyvin. Vai riittääkö? Pitäisikö koota jokin SodisRoi-typykät jengi, jonka voimin käydä yhdessä välillä salilla ja jakaa kokemuksia ja inhorealistisesti seurata toistemme kehitystä?

Näistä nettivalmennuksista olen arponut näiden kahden väliltä. FitFarm tuli tutuksi Bikini Challengen yhteydessä ja ohjelmahan toimi minulla todella hyvin. Ruokavalio sopii minulle kuin kookos kanaan ja porrastreenit olivat syvää rakkautta. Tästä syystä uskon, että myös tämä Lite In Shape saattaisi minulle passata, ja saliohjelma olisi nelijakoinen, mikä on minulle se mieluisin ja sopivin. Hinta 89€/10vko. 
MUTTAMUTTAMUTTA… Kokemukseni Fitfarmin parista työntekijästä jäi mieleeni negatiivisena muistona, asiakaspalvelu ei mielestäni ollut siellä missä piti ja ajattelin, etten enää rahojani siihen puljuun pistä. Mutta nyt olen kuullut muiden suusta, että asioita on parannettu ja asiakaspalvelun asenne muuttunut positiivisempaan suuntaan. Pitäisikö siis antaa Fitfarmille toinen mahdollisuus?

Uusi tulokas nettivalmennuksiin on Bodycamp, joka alkukankeuksien jälkeen on alkanut niittää ihan kunnolla kiitosta. Sivusta olen seurannut parin entisen BC-typyn alkutaivalta Bodycampin Ms. Fitness-ohjelmassa (Ms. Fitness on harvinaisen houkutteleva nimi :D) ja homma näyttää toimivalta. Ja hinta? 150€/6kk.  Laskin, että luopumalla kaikista virvoitusjuomista, säästän 75€ kuukaudessa, eli puolet koko Ms.Fitness-paketista KUUKAUDESSA. Huh huh. Eli todellakin 1.1. alkaa oma ”tipaton tammikuuni” ja mielellään ”tipaton tämä vuosi”. Jotenkin noloa huomata, kuinka paljon sitä saa rahaa menemään johonkin noin turhaan shaibaan ja sitten valittaa rahapulasta. Tekee hyvää välillä kirjata menoja ylös, näkee sen totuuden :D

Eli: Mitä mie teen? Koitanko selvitä omin/valmiiksi hankituin/ilmaisin avuin vai lähdenkö uuteen nettivalmennukseen mukaan? 

Sanoinko jo, että kuinka paljon harmittaa? :/ Olin niin jo innostunut henkilökohtaisesta ja juuri MULLE tehdystä ohjelmasta ja nyt VALTIO RIISTI SEN MINULTA SAAAAAAAAATAAAAN……..

Exäni kuunteli aina yhteiskuntavastaista gangsta-räppiä. Harmi, etten voi enää kysyä häneltä hyviä ehdotuksia kuuntelemisen arvoisista artisteista. Ensimmäistä kertaa ikinä voisin samaistua niihin sanoituksiin koko sydämestäni :P

19 thoughts on “Kela pilasi seuraavat puoli vuotta

 1. Voi ei, kylläpä Kela on reiluna jälleen! Mun neuvo on, että skippaa kaikki nettivalmennukset ja käytä ne rahat salikorttiin ja ota kylkeen parit PT-treenit, jos vaan saat rahaa säästettyä. Ja sit ripsenpidennyksistä luopuisin ite viimeisenä. ;-) Täällä ois muutes takuuvarma jäsen SodisRoi -typyköihin! Vertaistukea ei koskaan oo liikaa :)

  Tykkää

  1. mulla onneksi on salikortti voimassa tammikuuhun ja sen jälkeen voin ostaa liikuntaseteleillä, niin salikorttiin ei sinänsä rahaa mene :) PT-kertoja voisi tosiaan ottaa! Ja jeij, girlpower-jengi lkaa muodostua :D

   Tykkää

  2. Ihan samaa olen täällä itse pähkäillyt. Mulla takana Fitfarmin superdieetti ja extra ja petyin extran aikana pahasti saamaamme ”palveluun”. Tässä nyt päivän ajatusta pyöriteltyäni, vahvistuu ajatus tuosta BodyCampin valmennuksesta. Onhan se sisällöltään erilainen, pidempi, on pt-tapaamiset yms. Siihen ajattelin lähtä Fitfarmin BC:n sijaan. Ja tietenkin _pohjoisen_ ryhmään :)

   Tykkää

 2. Tosiaan teidän bloggaajien julkinen palaute on auttanut. Itse olin nyt loppuvassa Fitfarmin InShape Litessä ja foorumin vastausten tyylin huomasi vaihtuvan kertaheitosta. Huomaa selvästi, että heidän on käsketty laittaa hymyilevä hymiö aina vastauksen perään, niin vaikuttaa mukavammalta :D Hehe, toisaalta huvittavaa, mutta erittäin hieno asia että ovat pyrkineet parantamaan asiakaspalveluaan.

  Tykkää

  1. Haha :D etenkin Bullin viesteihin ne hymiöt varmasti sopivat? :D mutta hienoa, että palaute on auttanut! Ei mikään firma pysy pystyssä jos ei ole valmis joustamaan ja miellyttämään maksavia asiakkaitaan :) ootko tykänny muuten In Shapesta?

   Tykkää

   1. Tietäsitpä vaan, Bullihan se vasta niitä hymiöitä laittakin ja on aina laittanu, eri hauska ukkeli! :D Omalla kohalla ei oo PT-suhteesta mitään valitettavaa ja sillon nettivalmennusten aikaan olin yksinäinen puurtaja niin en päässy kokemaan semmosta massa-asiakaspalvelua. Mut ota ihmeessä joku nettivalmennus, onhan se kiva ettei tarvi itte miettiä :)

    Tykkää

   2. Hahah :D voi olla hyvinkin tulla väärä kuva Bullista tv:n kautta! :D varmasti myös osaava valmentaja, sitä en kyllä hetkeäkään epäile ja sunki tulokset sen osoittaa! :)

    Tykkää

 3. Molempia puljuja kokeilleena suosittelisin ehdottomasti BodyCampia. Voihan olla, että FitFarmillakin on meininki muuttunut, jäi vaan sellainen rahastusmaku suuhun siitä hommasta. Oon mukana tossa Ms Fitnessissä ja tykkään ihan hirveesti! Tulokset on ollu hyviä, homma toimii niillä ja olen kaikin puolin tyytyväinen. :)

  Tykkää

 4. eiiii, mulla niin tekis mieli alkaa tohon ms. fitnekseen! jos ottais ton osamaksun :-D oon ollu mukana superdieetissä ja nyt samassa bikinissä kuin sä, mutten ole jaksanut vetää ohjelmia loppuun asti, ja rahat ovat menneet vähän kankkulan kaivoon sitä myöten. herkkutelukierteen se toki katkaisi, ainaki hetkeksi. henkiseen psyykkauseen auttais varmaan niin hyvin tommonen vertaistuki, joku jolle pitäs olla ”tilivelvollinen” tosta valmennuksesta! sinne bikini fb-ryhmäänkään ei oikein viittiny omalla nimellä kovinkaan tuskasia tuntemuksia vuodattaa, kun on tämmönen some-fobiasta kärsivä. 8D mutta niin, täältä löytyy pohjosen porukkaan lisävahvistus enivei!

  Tykkää

  1. Jeij, meitähän on kohta kunnon jengi kasassa :D 150€ kuudesta kuukaudesta on todella pieni summa, mutta toki tuossakin on aina itse vastuussa omasta kehityksestään. Itteä tosin tukee hitosti tämä blogi, kun julkisesti täytyy yksinkertaisesti onnistua ennemmin tai myöhemmin, mutta silti se vertaistuki muilta on kullanarvoista :)

   Tykkää

 5. Mä osallistun parhaillaan tuohon Ms.Fitness valmennukseen ja ei voi olla muuta kun tyytyväinen. FitFarmista on myös kokemusta BikiniChallengen (kevät 2013) ja Liten (syksy 2013) ja musta näistä ei voi puhua edes samana päivänä. Meininki on ihan erilainen. Mun blogissa on tekstiä ja tunnelmia valmennuksesta. Löytyy hakusanoilla ”BodyCamp”. Mutta Suosittelen! Ja isolla S:llä!! :) :)

  Tykkää

 6. Hei siistii et säkin oot miettinyt tota Ms. Fitness juttua! Ite löysin sen jokin aika sitten ja olin ihan fiiliksissä et ääää mä haluun! Mut en osaa oikein päättää. Mulle henkinen tuki on todella tärkeetä ja en pärjää ilman sitä. Oon jo liian monta kertaa romahtanut siihen, että on sellainen ”mä oon ihan yksin tän asian kanssa” -fiilis. Eli tarviin tsemppiä ja tukea. Ihana sinä ja ihana sun blogis ♥ Harmi, että asun etelä-suomessa :D Mut pohdin kyllä vahvasti lähtemistä tohon Bodycampin juttuun! :)

  Tykkää

   1. Mä lupaan ainakin tsempata täysillä! Sitä odotellessa.. ;-) Kai mun on pakko nyt vaan ostaa toi :D itselleni joululahjaksi!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.