Elämäntyyli · flunssa

Kädet ylös!

Viime viikonlopulla aloin tuntea oloni terveeksi. Sunnuntaina uskaltauduin salille ja treeni kulki hyvin. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että olen kunnossa ja voin taas alkaa elää normaalisti.

Heräsin maanantaina. Kurkku kipeänä ja nuhassa. Voin sanoa, että se henkisen romahduksen määrä oli aika massiivinen. Ei siinä mielessä, että olisin vaipunut masennukseen, vaan siinä mielessä, etten enää edes jaksanut yrittää. Koko vajaa neljä viikkoa kestäneen flunssan aikana minä olin taistellut sitä vastaan, yrittänyt parhaani  mukaan parantua, toivonut parantuvani ja suunnitellut, miten estän itseäni lihomasta liikaa.

Nyt flunssa kakkonen iski… En vaan enää jaksanut. Tuli sellainen ”aivan sama” olo. Ollaan sitten flunssassa, ollaan sitten kipeitä. Ensi viikon torstaina meillä on joulukonsertti ja nyt tärkeintä on vain saada itseni siihen mennessä niin terveeksi, että laulu sujuu hyvin. Aivan yks helevetin hailee kuinka paksut reidet minulla on siihen mennessä.

Yllättävää kyllä samalla hetkellä kun päätin, että NYT RIITTÄÄ EN JAKSA ENÄÄ, niin kaikki liiallinen mässäilyhimo katosi. Joo, en ole syönyt maailman terveellisimmin, mutta se älytön paskanjauhanta väheni aika radikaalisti. En tarvitse enää suklaalevyä, patukka riittää. Ei tarvitse enää syödä mega-ateriaa ja sipsipussia. Mega-ateria riittää. Aamupalaksi tekee mieli ananasta ja rahkaa, ei viittä protskupatukkaa.

Nähtävästi se tietynlainen lempeys itseään kohtaan toimii. Huomasin, että olin pikkuhiljaa valunut takaisin huonoihin tapoihini, joista pahin oli itseni haukkuminen ja itseinho. Laihtuuko sitä sillä, että katsoo peiliin ja näkee pelkän läskikasan? Ei todellakaan. Joo, painoa on tullut takaisin ja varmaan välipäivinä tulee lisää, mutta kaatuuko maailma siihen?

Ei kaadu.

Olenko jotenkin huonompi ihminen?

En ole.

Olenko oikeasti niin ruma ja ällöttävä, mitä välillä ajattelen?

En todellakaan ole.

Rauhaa, Jenny. Sanoin itselleni. Ja tämä rauha ei tarkoita sitä, että aion nyt sitten syödä hevosen ja kaksitoista apinaa. Tämä tarkoittaa sitä, että sairastan ja sairastan koko taudin kokonaan pois ja otan loppuvuoden rennosti. Ehkä painoa tulee, ehkä sitä ei tule, ehkä sitä jopa lähtee. En tiedä, enkä välitä. Nostan kädet pystyyn, hyppään virtaan ja nousen rannalle tuossa tammikuussa.

MUTTA en todellakaan pidä blogihiljaisuutta! Nyt tuli vähän hiljaisempi hetki, kun en oikein tiedä mitä sanoa, kun tämä ”kinkkukunto”-ajatukseni katosi sen siliän tien kun viiden flunssaviikko alkoi. En. Vaan. Jaksa. Stressata.

Btw. Ostin Ms. Fitness 2. paketin 8)

8 thoughts on “Kädet ylös!

 1. Fiksuja mietteitä! Itteään ei pidä ruoskia liikaa. :) Joskus on oltava armollinen. Ja iso peukku Ms.Fitnessin mukaan lähtemiselle!!! :D :D

  Tykkää

  1. Jep, joskus on vaan fiksumpi heittää hanskat tiskiin ja antaa itelleen armoa. Ei tästä muuten mitään tule! :) mut tsemppi on jo kova ens vuotta varten, henkinen lataus huipussaan :D

   Tykkää

 2. Minä jojoilin ja lihoin vuosia, kunnes päätin että syömiseen liittyvät säännöt ja kiellot voi heivata helvettiin kun ei kerran tuloksia tule. Olen laihtunut useita senttejä. Nykyään syön mitä huvittaa silloin kun on NÄLKÄ. Herkkujakin saa syödä, muttei niitä oo pakkoa kiloa vetää kerralla. Liikkumisen ilo on palannut kun enää ei ole PAKKO, vaan saan käydä lenkillä jos huvittaa. Kolmen viikon ajan on huvittanut viidesti viikossa lenkkeillä. Olen saanut kantapään kautta oppia ettei fitness oo minua varten, lihoin 10 kiloa sen takia :/

  Tykkää

  1. Mulle sopii kyllä säännöt yms. Ja liikkuminen ei ole mikään ongelma, enemmän tämä pakkolepo ottaa pannuun :D mutta nimenomaan lempeyden kautta itseki alko saada pysyviä tuloksia, kun antoi itselleen aikaa ja lakkas inhoanasta peilikuvaansa, oli paino mikä hyvänsä! :)

   Tykkää

 3. Pikaista paranemista! Ostin itsekin juuri viime yönä (yön pimeimpinä tunteina kun en ollut aivan täysin perillä siitä mitä olin tekemässä :D) ms. fitness 2:n, toivottavasti on rahojen arvoinen :)

  Tykkää

 4. Muista syödä extrapaljon vitamiineja ne auttaa tosi hyvin, lisäksi oma extrakick pöpöjenpelottajani on laittaa maitoa, mustikoita ja valkosipulia blenderiin ja sit vaan naamaan. Paha on mutta toimii!!

  Tykkää

  1. Mie syön kyllä joka aamu e,-c- ja d-vitskut, multivitaa. Kalanmaksakapseleita, maitohappobakteereja, sinkkiä ja kalsiumia ja glutamiinia ja nyt sairaana vielä monet tuplaten. :D ehkä tauti olis pahempi jos en ottais niin haluun uskoa, että tästä on apua :) suurin syy sairasteluun lienee toi uus työpaikka :(

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.