Kroppakuvia · Kuntosali · PolarGym · Suunnitelmia · Treeni

Numeraalisia tavoitteita!

Aiemmin hehkuttamani tavoitteet tälle vuodelle olivat aika abstrakteja ja tajusin, että ehkä selkeät, konkreettisemmat lisätavoitteet auttaisivat sopivasti boostaamaan treenaamistani. Tänään salilla ollessani päätin sitten ne kilo/toistomäärät, joita lähden tavoittelemaan. 

InstagramCapture_a76677d8-0c8c-4c5d-9cc0-a09e8341af35_jpgByhyy. Missä mun käsivarret? :( Ok, ehkä turha odottaa, että ne pamahtavat ennalleen kun takana on vasta kaksi salikertaa ja päälle kertynyt kolmisen kiloa lisää tavaraa, mutta silti! :D

Anyhow, ensimmäinen konkreettinen tavoitteeni on saada nostettua 50kiloa penkistä! Ja nimenomaan, että se 50kiloa olisi sarjapaino. Viime vuoden puolellahan sain tehtyä toistot jo 40 kilolla (tiettyinä päivinä, en aina) eli tavoite ei ole mitenkään mahdoton. Suurimpana esteenä on tuo vammakäsi, koska välillä ranne kipeytyy niin helevetillisesti, etten saa nostettua edes pelkkää tankoa. Mutta uskon, että käsiasiakin ratkeaa tänä vuonna ja uskallan alkaa treenata välillä myös voimaa, nyt kun ne treenit onnistuu kunnolla lähinnä vain alavartalolle. 

Onneksi kuitenkaan raajat ei tiedä minkä kokoisia puntteja sitä nostellaan. Kunhan lihakset väsyy, niin eiköhän ne siinä kehitykin :D

WP_20140105_005Onko se hauis vai himmeä varjo oikeassa paikassa?
Kyllä, se on pelkkä varjo. Jos jossain salitaukoni näkee niin sen näkee hauiksissa. Lokakuussa sain jo pientä pullistumaa aikaiseksi, nyt ei tapahtu mitään. :D En nyt mitään himomuskeleita haluakaan, mutta saisi hitto viekhön jotaki tapahtuaaaargh. Heti. 

Toinen tavoitteeni on saada 5 leukaa. Kymmentä en uskalla tavoitella, koska en saa vielä edes yhtäkään. En ole koskaan saanut leukaa ja muistan kuinka paljon minulla ala-asteella ärsytti, kun opettaja antoi markan jokaisesta leuasta, jonka oppilaat vetivät (pojille 50 penniä) ja minähän en saanut latin latia. Avustetulla leuanveto laitteella saan 15 kilon vastuksilla vedettyä joten kuten 5 leukaa, eli matkaa on vielä, mutta niin on sinnikkyyttäkin. Pitäisi vaan kehdata alkaa salilla harjoitella esimerkiksi niitä negatiivisia leukoja yms. mutta näytän ihan harakalta kun epätoivon vimmalla pomppaan liian korkealla olevaan tankoon ja sätkien koitan laskeutua sieltä hallitusti alas niin, että kaadan koko korokkeen, joka minun piti ottaa avuksi, että saan hypättyä tarpeeksi korkealle. 

Noloa. Niin noloa. Mutta PMMP:tä lainatakseni ”Kannattaa kokeilla itsensä häpäisyä, siihen ei kuole, kokeilin kerran ja oon vielä hengissä”

WP_20140105_009

Päätin, että kaikkien siveyssääntöjen vastaisesti lisään tänne myös jo nyt rehellisiä kroppakuvia, koska niistähän sen edistymisen parhaiten huomaa. Keskivartaloon on tullut siis takaisin pehmeyttä, mitä on myös edesauttanut ehkä hivenen liikaa hiilaria sisältänyt aamupala (pehmeät vaasan ruispalat pitäisi piilottaa minulta). Nyt sitten pitäisi alkaa vähentämään hiilaria ihan tosissaan (tein nyt vähän pehmeämmän laskeutumisen kuin BC:n alussa) niin eikhän nuo vatsarasvat tuosta muutamassa viikossa ole jo kivasti lähteneet. Vain palatakseen, kun Ms.Fitness -ohjelman ”bulukki”kausi alkaa. Mutta hiljaa hyvä tulee. Jotenkin tämä hivenen pehmennyt ulkomuoto ei haittaa läheskään niin paljon kuin vuosi sitten, koska tiedän, että täällä alla on jo jotain tapahtunut. 

Niin, ja kolmas tavoite! Jalkaprässissä 200 kg. Tätä en epäile yhtään, koska pystyn treenaamaan jalkojani kunnolla ja loppuvuodesta sain tehtyä 5×10 toistoa ja prässissä oli 120kiloa. 

WP_20140105_004Että näillä mennään! Muita tavoitteita en osaa vielä itselleni asettaa. Salaa haaveilen kyllä siitä, että juoksisin tänä vuonna 5kilsaa (juoksumatolla) mutta katsotaan sitä sitten lähempänä kesää. 

Ja siis minähän olen enimmillään juossut putkeen 2kilsaa. Vihaan juoksemista. Aerobinen kuntoni on omasta mielestäni lähellä surkeaa. Tykkään loikkia, juosta täysiä 100 metriä, hyppiä sammakkohyppiä portaissa ja laukkoa raivohärkänä ylämäkeä, mutta tasavauhtinen kestävyysjuoksu on ehkä suurinta shaissea mitä tiedän. Ehkä juuri siksi haluaisin siinäkin joskus itseni ylittää.  

http://ti.tradetracker.net/?c=4917&m=473457&a=132414&r=&t=html

Pst. Viiden kuukauden MeNaiset Sport-lehden* saa nyt hintaan 25,50€ ja tilaajalahjaksi voi valita ranne-ja nilkkapainot sekä jumppakuminauhan, henkilövaa’an tai Finlaysonin Sport-pyyhkeitä kaksi. 

10 thoughts on “Numeraalisia tavoitteita!

 1. Älä sure, juoksin tänään kilometrin lähipurkkarilla. Siis yhden kilometrin! Ja meinasin kuolla :D Tai vähintään oksentaa. Sykkeet oli niin korkeat, etten uskonut elossa sätkivällä ihmislapsella edes mahdollista ollakkaan. Mutta tästä on hyvä parantaa. Etiäpäin sano mummo…

  Terveellistä ja lihaksikasta uutta vuotta sulle! Ja kiitos mahtavasta blogista :)

  Tykkää

 2. Mulla oli myös juoksun kanssa vuosi sitten samat fiilikset! Ja astma on myös täällä ja sen turvin olin aika sitten skipannuki juoksut. Alkuun 2 minuutin rauhallinen juoksuki tuntu jo tosi pahalta keuhkoissa ja yleensä sitten alussa sainkin astmakohtauksia kesken kaiken. Sitten löysin netin syövereistä Sastamalan kaupungin juoksuohjelman aloittelijoille, ja sitä katsomalla kunto sitten lähtiki todella nopeaa nousuun, vaikka se alku olikin astmakohtaus -aikaa! Pian sitten jo pystyki jättää ohjelman pois kun kunto nousi nopeammin. Eli suosittelen esimerkiksi juuri kyseistä ohjelmaa ja pitkäjänteisyyttä, nopeasti se kunto siitä lähtee kohoamaan! :) -Kirsi

  Tykkää

  1. Niinpä! Mulla lisäksi kans kovalla maalla juostessa penikat kipeytyy aivan älyttömän nopeaa ja helposti ja menee jopa niin pahaksi, etten pysty melkein kävelemään. Siksi aattelinki, et koitan eka saada juostua tuon juoksumatolla, kun muistini mukaan siinä ei tuu samoja ongelmia. Syy toki voi olla myös kengissä, niin ehkä olis aika ostaa paremmat. Ite en oo astmakohtausta saanut sitten nelosluokan hiihtokisojen. Porrastreenissä oli tosin hyvin lähellä elokuussa :D Mut tosiaanki etin tuon ohjelman ja alan treenata sen mukaan jahka ”saan” alkaa treenata enempi aerobista :)

   Tykkää

   1. Totta, matolla ei kipeydy ehkä penikat niin pahasti mutta itelleni ainakin juoksumatolla on juoksu on aika ehdoton nono. Itselläni on lonkka ongelmia ja sen takia fysioterapiassa käydessäkin fyssari valaisi, että salilla matolla kävelyki on pahempaa ku maantiellä. Ja sen myös huomaa, maantiellä kestin juosta kesän ilman kipuja mutta heti kun palasin matolle nii alkoi alamäki. Lonkka, lantio, pohkeet, kaikki kipeinä. Joskin nämähän on aina vain henkilökohtaisia kokemuksia, mutta kannattaa silti varovasti alotella matolla juoksua ja kuulostella mitä kroppa tykkää! :) Ja ite ainakin tykkäsin kesäisin ja syksyisin käyä oukulla juoksemassa niitä reittejä, se oli tietenki vieläki kroppaystävällisempää ku maantie vaikka maantiehen oonki jo tottunu. Tsemppejä juoksuun! :) -Kirsi

    Tykkää

   2. Oon sen verta usein juoksennellu matolla ja maanteillä, että osaan sanoa, että vähemmän tuskaa se matto on aiheuttanut :)

    Tykkää

 3. Loistavia tavotteita!!!:) uskon suhun 100%! Oot sellanen muikeli että jos johonkin ryhdyt nii sen kans teet!

  Toi juoksu on vaan niin jotenkin hirveetä. Mut just mulla menee aina niin et ne asiat mitä vihaan niin niistä tuleekin mun lemppareita. Koska sellasissa asioissa voi just ylittää itsensä ja sen parempaa fiilistä ei oo! Ja juoksukunto on sellanen et se kehittyy nopeesti mut lähtee myös nopeesti. Kesällä pystyin juokseen sen 10kmut nyt taas 5 min tuntuu ihan jäätävältä paskalta. Mut nopeesti se taas tulee, uskon sen :)

  Tykkää

  1. Jep! Itelle kans tuo 5K olis sellainen saavutus, et siitä vois olla ihan helvetin ylpeä. Ylpeämpi kuin noista leuoista, koska juoksu on just se murheenkryyni ollu AINA :D Pitäis vaan panostaa kunnon kenkiin, niin ei kipeytyis niin jalat ja sit kans motivois juoksemaan, kun tuhlais niihin :D

   Kiitos sulle luotosta <3

   Tykkää

 4. Käytäkkö salilla rannesiteitä? Ihan huiput apurit tukeen rannetta oikiaan asentoon, saa isoilla painoilla ilman turhia kipuja revittyä :) Entä vetoremmit? Jos niitä tykkäät käyttää nii nehän on leuanveoissa kans hyvät nii voi keskittyä oikeisiin lihaksiin ilman pelkoa puristusvoiman pettämisestä!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.