Arctic247Gym · Kuntosali · Treeni · Yleinen

Torstai ja tappava treeni

Torstain vastaisena yönä nukahdat puolen yön jälkeen ja heräät ennen neljää, kun naapurin pojat päätävät leikkiä hippaa käytävällä. Tuntuu, ettet saa enää unta laisinkaan ja mietit, että mitäköhän tästäkin sitten tulee, kun olit suunnitellut nousevasi kuudelta salille tekemään aamuaerobisen ja leuanvetoharjoituksia.

Neljän jälkeen huokaiset, luovutat, nouset pystyyn ja päätät, että voihan sinne salille mennä helevetti viideltäkin!

WP_20140109_006

Ennen treeniä puhkut energiaa. Salilla on vain kaksi siivoojaa ja sinä. Näytät peukkua peilikuvalle ja otat selfien sekä uusimman villityksen – belfien – vain huomataksesi, että takapuolesi on luhistunut, kadonnut, kutistunut ja hyvin kaukana kontista. Säilytät kuvat kuitenkin, ne toimikoon vertailukohtana jatkossa.

Kiivut kuntopyörän päälle, luet KuntoPlussaa. Tsekkailet uudesta sykemittaristasi, että sykealueesi pysyy rasvanpolttolukemissa. Jossain vaiheessa kyllästyt naistenlehtiin ja pistät Spotifysta soimaan klassisen salibiisin ”Pumppaa”

”uusi vuosi uusi lupaus aika jättää kippis kulaus
ostoslistaan, reenikassi, salikortti, weight massi
ruokavalio aivan uusi, pasta vittuun, joku huusi
pakko päästä kesäkuntoon kehitystä itsetuntoon

kuntopyörää varttitunti,alkulämpö sitten puntit
mutkatanko hauiskääntö, myötäote alkaa vääntö
hammerkääntö vipunosto, maastaveto pakkotoisto
reisi,pohje,olkalihas, kaikki kramppaa suihkutilas”

Reilun puolen tunnin jälkeen lopetat ja siirryt todelliseen haasteeseen. Leuanvetoon. Kannat tuolin tangon alle ja valmistaudut vetämään tyylipuhtaasti puolikkaan leuan. Saat hilattua itseäsi ylöspäin maksimissaan kaksi senttiä.

WHATAFAA??

 WP_20140109_016

Irviirviirvi!

Luovutat ja alat tehdä leuanvetoa avustavia liikkeitä ohjeiden mukaan. Roikut henkesi edessä yläasennossa 3 sekunttia, laskeudut puoli väliin, pysyt siinä kolme sekunttia ja rojahdat alas. Viitisen toistoa myötä- ja vastaotteella. Puolessa välissä erehdyt vilkaisemaan peiliin ja huomaat näyttävästi taistelutahtoiselta marsulta. Ei seksikästä.

Onneksi salilla on vain yksi pappara lisäkseksi, niin saat rauhassa olla nolo roikkuja.

Luotat siihen, että kehitystä alkaa tapahtua, jahka saat heräteltyä juuri ne oikeat lihakset. Sinnikkäästi vaan jokaisen aamuaerobisen jälkeen näitä reenejä niin ehkä marraskuussa saat yhden leuan aikaseksi.

Kaipaat avustettu leuanveto -vehettä salille.

f1d62b04-ed85-4ed7-b99d-eb4be8af3190_jpeg

Et vieläkään tiedä mikä olisi se oikea öljy, koska aloit kuunnella amismusaa tuon artikkelin kohdalla.

Mutta riittääkö vajaan neljän tunnin yöunien jälkeen vain yksi 45 kevyt rasvanpolttotreeni? HELL NO! Töiden jälkeen vedät naamasi kupin kahvia ja kaksi kofeiinitablettia ja suuntaat tekemään rennon ja valmistelevan jalkatreenin.

Lähtösykkeesi on univajeen ja kofeiinipiikin vuoksi 138.

Aluksi lämmittelet pakaroita tekemällä pieniä liikkeitä, puristuksia, rutistuksia, vetkutuksia ynnä muita hermotuksia, joista myös Voimariini on kirjoittanut. Ennen varsinaisen treenin alkua muistutat vielä itseäsi, ettet ole käynyt salilla kahteen kuukauteen treenaamassa jalkoja sen kummemmin, että otahan rauhallisesti ja tutuilla liikkeellä.

Huomaat hack-laitteen.

Muistat lukeneesi jostain bodauslehdestä, että väärinpäin tehty hack-kyykky on parasta pakaroille.

MUST TRY!

Siinä sitten olet. Nenä kiinni niskatyynyssä, haistat edellisen käyttäjän ominaishajun ja harmittelet, että se on liian vastenmielinen, että kyseinen mies olisi ollut se elämäsi mies. Viereisessä jalkaprässissä oleva mummeli sanoo sinulle ystävälliseen sävyyn, että olet laitteessa väärinpäin. Naurahdat ja sanot, että nyt reenataan perää, ei reiskoja!

Ja ai saatana, että tuntuikin! Välittömästi korjautuu syväkyykyt hetkeksi tällä.

Neuvokas mummeli siirtyy kyykkytelineelle ja sinä ryntäät prässiin. Mietit, että aloitat kevyesti, mutta lopulta päätät haluta sittenkin pysyä edelleen kolmenumeroisessa luvussa ja ladot kelkan lisäksi painoa 100 kiloa. Uuh. Tai 110. Ok. 120. Sama jatkaa siitä, mihin marraskuussa jäit.

Ähiset, vingut ja puhiset. Konttaat kohti salin toiminnallista puolta, tartut kahvakuuliin ja alat tehdä askelkyykkykävelyä.

Kamalaa. Yksinkertaisesti kamalaa.

Koska samassa tilassa on kasa nuoria miehiä, et voi pitää lepotaukoja. Syke kiihtyy lähemmäs kahtasataa, mutta painat menemään. Viimeisen sarjan viimeisen toiston jälkeen kävelet kuningatarpingviininä perinteiselle puolelle, istahdat etureiskalaitteeseen ja teet pudotussarjoja.

Hyvin kevyttä. Hyvä tähän alkuun. Hienoa. Toisen sarjan jälkeen päätät nousta seisomaan. Tai siis valua pois laitteesta jaloitelemaan. Samalla hetkellä kun jalkasi koskettavat maata huomaat, ettet hallitse niitä ja laskeudut konttausasentoon parin fitnessbeiben eteen. Naureskelet itsellesi ja vedät käsien avulla itsesi pystyyn. Urhoollisesti teet viimeisen sarjan, jonka jälkeen heilautat itsesi Tarzanin tavoin viereiseen takareiskalaitteeseen, jossa saatat hieman itkeä.

Kamalaa. Yksinkertaisesti kamalaa.

Reidenloitontajat on kuuluisa mummolaite, mutta tiedät sen tekevän hemmetin gutaa pakaroittesi sivuosastolle. Lisäksi laite on turvallisen lähellä takareiskalaitetta, että voit vaan pyörähtää siihen istumaan ja tehdä kolme pudotussarjaa. Viereiset bodarit katsovat ihmeissään, kun levittelet haarojasi ja puret keskisormeasi. Pakarasi ovat tulessa. Vingut ääneen mummolaitteessa, etkä tiedä, miten pääset siitä ylös.

Pohjelaite on viimeinen laite. Ja se on kaukana. Kolmen metrin päässä.

Urhoollisesti otat askeleen. Toisen. Kolmannen. Vielä pari. Asettelet lettisi pehmusteiden yläpuolelle ja lasket sekunteja siihen, että tämä hirveä treeni on ohi ja pääset pukuhuoneeseen. Sarjojen välissä maailma pyörii silmissäsi ja näet mustia pisteitä. Ehkä ne ovat katkenneita verisuonia.

Naukkaat välillä vettä ja maistat teräksen. Et tiedä, onko sitä salin vesijohtovedessä vai oletko purrut kieleesi. Haluat kuolla.

Viimeinen sarja, viimeinen toisto. Hoiput pukuhuoneeseen kuin rikkinäinen rullatuoli. Et pysty kävelemään. Istut pukuhuoneen tuolilla pää polvissa ja tekstaat salikamullesi
”Eka jalkapäivä kahteen kuukauteen, niin olisitko ystävällinen ja tulisit kantamaan minut täältä pukuhuoneelta autolleni, kiitos”

Ei tullut. Siinä taas näkee todelliset ystävät.

Puet. Pakarasi tärisevät aivan kuin olisit Heurekan maanjäristyskoneessa. Salin eteisessä kenkiä laittaessa joudut nojailemaan seinään ja rukoilemaan Ukko Ylijumalaa, että tasapainoaistisi jaksaisi vielä hetken, vielä pari sekuntia!

Matkalla alas joudut kävelemään portaita. Roikut kaksin käsin kaiteessa ja pelkäät kuolevasi.

Ajomatkalla jalka tärisee kytkintä painaessa niin pahasti, että meinaat ajaa mersun perään. Se olisi ollut sillä kyllä ihan oikein.

Kotona. Palkkari. Suihku. Ruoka. Tietokonetuoli. Tiedät, että sinun pitäisi venytellä, muttet jaksa siirrellä jalkojasi.

Jäät tähän.

Nähdään huomenna.

WP_20140109_026-tile
Väsyttää niin, ettent jaksa edes välittää kaksarista. Leukaperäsi ovat jatkuvan irvistyksen vuoksi pahasti juntturassa.

 

23 thoughts on “Torstai ja tappava treeni

 1. Ihana Jenny! :) Piristit päivää :D

  Voin jotenkin tosi hyvin samaistua tuohon jalkojen tärinään, tein maanantaina elämäni ensimmäisen porrastreenin josta pohkeet ei oo oikein vieläkään palautuneet :D Mutta se tärinä… se oli jotain melkoista, ihmettelin miten sen jälkeen sain vielä pyöräiltyä kotiin porraspaikalta ;D

  Tykkää

  1. Missä ihmeessä pystyy tekemään porrastreenin ja PYÖRÄILEMÄÄN??? :D Täällä sataa lunta toista viikkoa putkeen. Kateeksi käy, ite pääsen portaisiin seuraavan kerran varmaan vasta toukokuussa :(

   Tykkää

   1. Kouvolassa ainakin :) Täällä ei ole ollut joulukuun puolenvälin jälkeen lunta kuin puolikkaan päivän ajan! Lämpöasteetkin keikkuu siellä pari astetta plussan puolella, niin ulkoilu on ihan kivaa, kun kadut on sulia :P

    Tykkää

  1. Varmasti löytyy, mutten kehtaa alkaa sen kanssa väkerrellä kun niitä ei roiku ikuna valmiina missään :D Onneksi sodankylän salilla on avustettu leuanveto -laite ja siellä kuiten miltei joka viikko tulee käytyä niin saa ”tehokkaampaa” vetoa myös aikaiseksi. Toisaalta ehkä hyväkin tehdä noita roikkumisia ja pitoja, kun puristuskestävyys etenkin oikeassa kädessä on aika heikko, niin ehkäpä nekin siinä samalla vahvistuupi :)

   Tykkää

 2. Kokeile kumpparia leuanvedoissa! ;) Mä avustan sillä, kun ei laitteita löydy…siitä saa tarvittaessa sopivasti pomppuvoimaa :D

  Tykkää

  1. Vastasinki tohon ylemmäs jo, etten kehtaa alkaa niillä säätää kun en ole koskaan kokeillut :) Helpompi itelle aamuaerobisen jälkeen tehdä negatiivisia, pitoja, puolikkaita jne. kun alkaa ettiä sopivaa kuminauhaa ja kiinnittelemään sitä jotenkin jonnekin :D
   mut jos toiminnalliselle puolelle tulee niitä valmiiksi johonki roikkumaan niin mikä jottei.

   Tykkää

 3. mulla oli kanssa sellanen pinttymä, että reidenloitontaja on ihan nynnyjen laite ja siihen samalla lehden lukemiseen. Viime maanantain pt-treeneissä mut laitettiin tekemään sillä isot pakaralihakset. Peppu ihan selkänojaan asti kunnolla kiinni, kunnon etunoja, niin että nojasin siihen edessä olevaan ”levyyn” ja siitä alettiin tekemään 15 toiston sarjat. Tuntu muuten jo seuraavana päivänä nimenomaan isoissa pakaralihaksissa. Muuttu vähän käsitys siitä laitteesta :-D

  Tykkää

  1. Jep! Se on kyllä aivan helevetin hyvä laite persuksille tuollalailla tehtynä ja/tai pudotussarjoina! Harvassa vehkeessä niin suoran ja keskitetyn poltteen just sinne minne sitä eniten tarvitaankin :D Mulle kans PT aikanaan tuohon opasti ja en ole sen jälkeen mummolaitteestani luopunut <3

   Tykkää

 4. Täysin epäoleellinen huomio, elääkö pukuhuoneen kello omaa aikaansa vai onko kuva lavastettu :P
  Tuo vapisevin jaloin salilta ulos on kyllä tuttu tunne, mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain :)

  Tykkää

  1. Se kello on ollut vuoden tuolla kaapin päällä nojallaan samassa ajassa :D edellisen postauksen kuvissa näkyy sama kello samassa ajassa enkä edes minä ole niin täsmällinen x)

   Tykkää

   1. No kappas niin onkin :D Se on se kellon huolto vaikeaa, itselläkin on auton kello vielä kesäajassa, kun eihän sitä tule mieleen siirtää kuin silloin kun auto on liikkeessä :D

    Tykkää

   2. Jep :D ja tuo kello ei edes näy oikein muuten kuin peilin kautta katsoessa niin kaipa se on sitten unohtunut vaan täysin sinne :D Vois toki mainita jossain vaiheessa, että vois se kelloki olla ihan jees naisten pukkarissa :D

    Tykkää

 5. Heipsis! Sellasta kyselisin kun hankin samanmoisen sykemittarin mikä sullakin on, että käytätkö sitä salilla reenatessakin? Tai voiks sitä käyttää :D kuntonyrkkeilyyn ajattelin kokeilla ja tietty aina ku meen lenkille mut entä salilla käynti? Huomasin kun sulla oli tässä, oliko vaa alkulämpöjen ajan vai?:) kiitos jos jaksat vastata! Sun blogia on ihana lukee ja oot tosi inspiroiva! Itekkin tähtään kesäkuntoon ;D kyllä se tästä!!

  Tykkää

  1. Joo, käytän myös salilla! :) Nuo jälkimmäiset merkinnät onkin tuon jalkatreenin tuotoksia. Hyvin pystyy seuraamaan sykettä ja kattomaan sopivat palautusajat sarjojen väliin jne. :) Tsempit myös sulle!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.