Bikini Challenge · EnnenJälkeen · Treeni · Vinkkejä

Fitfarm – Bikini Challenge : Kokemuksia, tuloksia, vinkkejä

Viime syksynä olin vajaat 10 viikkoa mukana Fitfarmin Bikini Challengessa. Lopetin homman virallisesti kesken yhdeksännellä viikolla, kun Fitfarmin asiakaspalvelu, asenne ja kohtelu oli hivenen ala-arvoista. Nyt kuulemma asiaa on korjattu ja palvelu pelaa jälleen niinkuin pitäisikin, eli en koe enää tarvetta olla suosittelematta kyseistä firmaa, koska olen kävelevä todiste siitä, että homma toimii.

Tulokseni siinä reilussa kahdessa kuukaudessa puhuvat kyllä puolestaan. Loppusaldoni näytti tältä:

Paino: 68,2 kg ——> 63,5 (-4,7 kg)
Rinnan alta: 80  —–> 75 (-5cm)
Vyötärö: 75  ———> 68 cm (-7cm)
Jenkkikset: 88 ——> 85cm (-3cm)
Lantio: 99 ———–> 95cm (-4cm)
Reidet: 61/61 ——-> 57/57 (yht. –8cm)
Pohkeet: 37/37 ——> 36/36 (yht. –2cm)

RUOKAVALIO:

Bikini Challenge on ruokavalioltaan vähähiilarinen. Alussa olinkin parin ähkypäivän jälkeen kokoajan nälissäni, mutta siinä saattoi vaikuttaa sekin, että heti ensimmäisellä viikolla jouduin festareille ja elin kolme päivää kylmälaukkuelämää. Vaikka alkuun annoskoot tuntuivat älyttömän suurilta (etenkin aamuaerobis-aamupalat) niin äkkiä niihinkin alkoi tottua. Reilussa viikossa nälkä hellitti ja kroppani alkoi tottua hiilarien vähyyteen ja reagoi siihen hyvin. Rasva paloi hirveää kyytiä ja huomaa kyllä, että pitää paikkaansa, ettei kroppa kestä kunnolla hiilaria jos rasva kertyy selkään: selkäläskit minulla kaikkosivat melkein ensimmäisenä kun vähensin hiilareita radikaalisti.

Unenlaatu parani ja nukuinkin jäätävän paljon. Osa syynä tietenkin myös lisääntynyt treenimäärä. Parin viikon päästä sain hirveät dieettiraget ja olin viikon kuin perseelle ammuttu karhu ja inhosin kaikkia ihmisiä. Ajan kanssa sekin sitten tasaantui ja viikot 4-9 olinkin sitten varsin tyytyväinen. Loppua kohden lisäsin hieman hiilaria ja hölläsin kasvisten suhteen (söin esim. porkkanoita) mutta tuloksia tulo.

Vähähiilarinen ruokavalio sopi siis minulle ja on selvää, että jatkossakin dieettivaiheessa vedän juurikin näin. Energiatasot pysyivät mielestäni suht. korkealla noita alun vaikeuksia lukuunottamatta, vaikka kyllä sen huomasi, että treenipäivinä lisähiilari olisi voinut tehdä hyvää treenitehojen kannalta. Kaloreita kertyi päivän aikana 1700-2000 mikä osoittautui MINULLE sopivaksi kalorimääräksi. Miinuksena voin sanoa, että siinä missä tuo kalorimäärä laihdutti minua tasaisesti, ei tehnyt paljoa mitään minua 10 senttiä lyhyemmälle ja 10 kiloa kevyemmälle kaverilleni. Siksikin minusta olisi parempi, että ruokavalioita olisi heti kättelyssä ainakin pari-kolme eri vaihtoehtoa eri kokoisille naisille.

Ruokaa Bikini Challengessa syödään viisi kertaa päivässä ja vettä juodaan kolmisen litraa. Lisäksi MUISTAKAA lisätä tarpeeksi suolaa ruokiin / juomaveteen. Se päänsärky mikä iskee, kun saa liian vähän suolaa on jotain aivan hirvittävää. Ruokavalio koostuu puhtaista ruuista, jotka valmistetaan itse, eli piilosuolaa ei pahemmin tule, minkä vuoksi sen hankkimisesta tulee huolehtia omin voimin.

Ja kyllä: tankkauspäiviä on varsinaisesti yksi ja kaksi niille, joilla energiamäärät meinaa romahtaa.

TREENI:

Treenit ovat alavartalopainotteisia ja koko kehoa rasittavia. Viikossa kertyi kolme salitreeniä, 2-3 aamuaerobista sekä kaksi ulkotreeniä (intervalli/HIIT -tyyppisiä, lyhytkestoisia, raskaita). Voin sanoa, että kaksi ensimmäistä viikkoa alavartaloni oli aivan umpijuntturassa. En muista, koska olisi ollut niin perusteellisen kipeänä koivet ja niin pitkään. Siltikään sinni ei antanut periksi, että olisin skippaillut treenejä, vaikka järki sitä suosittelikin :D ajan kanssa sitä sitten niihinkin tottui.

Treenit koostuivat suht. iiseistä perusliikkeistä, mutta en aivan saliummikolle kuitenkaan tätä valmennusta suosittelisi jos ei sitten ole valmis alkuun käymään PT:n/muun osaavan kanssa läpi ohjelmaan kuuluvia liikkeitä. Esimerkiksi maastavedon kun voi tehdä niin monella tapaa väärin (esimerkkinä allekirjoittanut) ja muutenkin itseänikin hieman alkoi jo ärsyttää, että foorumi/FB-seinä tukkeutui kysymyksillä tyyliin ”Mikä on kyykky? Mikä on proteiini?” Jonkinlainen pohja olisi hyvä olla, että treeneistä saa kaiken irti eikä itseään riko kun pelkkien ohjevideoiden mukaan lähtee salille tempomaan.

Lempparikseni muodostui kahvakuulatreeni, jota edelleen satunnaisesti on tullut tehtyä. Muuten ohjelmat olivat ehkä liian ”kokonaisvaltaisia” omaan makuuni, sillä saan itsestäni enemmän irti, kun ohjelma on kunnolla jaoteltu. Plus en kokenut saavani käsivarsilleni tarpeeksi työtä, minkä vuoksi lisäsinkin oma-aloitteisesti käsitreenejä etenkin loppuvaiheessa.

Muuta:

* FB-ryhmän tuki oli ihan ehdoton edellytys omalle onnistumiselleni, kuten myös julkinen paine ja se, että kaveri oli mukana samassa valmennuksessa. Aivan yksiksein en olisi varmaankaan onnistunut.

* Olin myös tietoinen siitä, etten tule pysymään tuossa BC:n jälkeisessä painossani, koska mitä enemmän laihduin, sitä enemmän huomasin sen, että olen aivan liian ruikku :D Eli halusin saada lisää lihasta ja aloin henkisesti valmistautua siihen, että paino tulee nousemaan. Ok, se nousi kyllä liikaa kun onnistuin sairastumaan kahdeksi kuukaudeksi, mutta nyt lohduttaudun sillä, että vaikka painoni on kuta kuinkin sama tai jopa enemmän kuin BC:n alussa, niin mittani ovat hieman pienemmät, eli ehkä jotain lihasta ehdin itseeni takoa BC:n aikana ja sen jälkeen ennen taukoa. Wuhuu! Vois kyllä uskaltautua puntarillekin jossain vaiheessa :D

* Suosittelen BC:tä heille, joilla on jo jonkinlaista salikokemusta ja kyky sitoutua liikkumaan paljon ja aktiivisesti, että siitä saa kaiken irti. Pelkkä ruokavaliokin kyllä toimii, mutta paras bikinikroppa tulee salilla, ei keittiössä.

* Ohjelmaa oli helppo noudattaa. Viikossa ruokavalion oppi siihen malliin, ettei tarvinut tarkistella määriä yms. paperilta, vaan ne tulivat muistista. Oliiviöljyä kului ja siitä tulikin uusi lempparini. Huomasin myös sen, että kokkaamisen ei ole aina pakko viedä hulluna aikaa ja se mentaliteetti minun pitäisi nyt löytää ennen BodyCampin alkamista :D

* Bikini Challengessa suositellaan FAST:in tuotteita, mutta myös muiden merkkien lisäravinteet kyllä kelpaa.

* Oma järki on hyvä pitää mukana. Jos jalat ovat tuhannen tukossa ja kipeinä, niin yhden treenin skippaaminen ei maailmaa kaada. Eikä yksi porkkana kaada dieettiä. Ja jos väsyttää, kärtyttää ja vituttaa kaikki yli viikon, niin voi olla, ettei niin vähähiilarinen elämä vaan yksinkertaisesti sovi juuri sinulle, niin syö sitä puuroa joka aamu. Ei kukaan jaksa kymmentä viikkoa kärtymakkarana vaan se oma mielenterveys ennen kaikkea.

* Sitoutuminen ei ole niin vaikeaa kuin luulisi. Jos minä jaksoin täysillä 10 viikkoa (jatkoin tuon ajan, vaikka virallisesti ”lopetin” viikkoa ennen) niin jaksat kyllä sinäkin. Ei se tarvi kuin päättää, että NYT minä onnistun ja epäonnistuminen ei käy edes mielessä. Kertaakaan en ajatellut, etten onnistuisi, sillä minusta oli itsestäänselvää, että tämä sujuu ja hyvin sujuukin. En epäillyt itseäni, koska en suostunut epäilemään itseäni. Haluan löytää sen asenteen uudelleen, koska silloin tuntui, että olen VOITTAMATON :D Ja niin olinkin.

Nyt on huikeaa tietää, että meikästä löytyy se kurinalainen taistelija, joka on sinnikäs kuin suomalainen sissi ja jaksaa vaikka mikä olisi. Sen tiedon turvin olen henkisesti valmistautunut ensi viikkoon, jolloin alkaa PUOLEN VUODEN rupeama BodyCampin kanssa! Kerron sitten vertailuja, kun niiden aika on! :)


Viiden viikon muutos

Jos kysyttävää Bikini Challengesta, niin kysy pois! Vastaan sen minkä pystyn! :)

P.S. Uusi Bikini Challenge alkaa 20.1.

26 thoughts on “Fitfarm – Bikini Challenge : Kokemuksia, tuloksia, vinkkejä

 1. Kiitos Jenny, tää postaus tuli tarpeeseen :) Itsekin olen lähdössä BC-dieetille ensi maanantaina ja oikeasti se suurin innoittaja tuohon osallistumiseen oot sie. Oon aina aatellu, että nää nettivalmennukset on ihan hölynpölyä, mutta sun blogia seuranneena ei voi muuta kuin muuttaa mielipiteensä :)

  Pikainen kysymys… oliko teillä ruokavaliossa soijalesitiiniraetta? Kun saatiin lisäravinnelista jo ja mie en prkl löydä sitä mistään, vaikka tääl Kouvolassa on olevinaan ihan helevetin iso Prisma ja Cittari. Fitfarmin lesitiiniä löytyy kyl, mut siin on kyl kilohinta… kohdillaan. En haluu maksaa ylimääräistä siitä, että purkin kyljessä on Jutan kuva ;)

  Tykkää

  1. Oli joo! Ite löysin Prismasta sieltä luontaistuotehyllyköstä. Oli vähän vaikeasti havaittavissa, mutta sieltä sellainen vihreänsävyinen isohko purnukka löytyypi. Itellä meni just omat vanhaksi (kröhöm) niin pitänee ostaa kohta uusi, jos BodyCampissa sitä tarttee :D

   Ja ihanaa kuulla, että oon innoittanut jotakin! Vaikka FF:n toiminnasta voi olla montaa mieltä, niin se dieetti kyllä toimi kuin unelma omalla kohdallani ja ehdottomasti tulen sen joskus varmasti uusimaan, kun sen aika tulee :) Täysillä vaan mukaan, koska sie aivan varmasti onnistut ihan huikeasti! Mie en epäile yhtään, älä epäile sinäkään. Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, koska… et vaan voi kuin onnistua :D

   Tykkää

 2. Meinasin liittyä FF:n juuri alkavaan Challengeen, mutta päätin vielä jättää mietintään. Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja vaikka heiltä tulikin myöntävä vastaus sähköpostissa, mietin onko diettaaminen omalle kropalleni hyvä asia. SIksi kiinnostaisikin tietää hiilarien määrä BC:n ruokavaliossa. Osaatko sanoa kuinka tiukalla veditte? Montako grammaa päivässä suunnilleen syötiin hiilareita? Kiiiitos!

  Tykkää

 3. Hei olenko kuvitellut vai aloitatko sinä nyt Bodycampin Ms Fitnessin ? Mietin vain, että tiedätkö tuleeko siinä treeniohjelmassa tietoon se, että millä painoilla tehdä sarjojen ja toistojen lisäksi ? :)

  Tykkää

  1. Olen mukana siinä joo :) ja tuskin tulee painoja, koska ne on kuitenkin niin yksilöllisiä! Toiset jaksaa tehdä jalkaprässiö 100kilolla ja toinen 200kilolla niin… :) eli jokainen selvittää itselleen sopivat painot itsekseen!

   Tykkää

 4. Täällä kans yks maanantaina urakan aloittava. :) Vähän jännittää vaihtaa nelijakoinen reeniohjelma tommoseen joka käytännössä ilmeisesti kattaa joka reenillä koko kropan. Peruspelko et ne vähäsen lihat mitä on urakalla vääntäny tähän kroppaan, karkaavat heti tilaisuuden tullen kun noissa reeneissä ei varmaan pysty tekee maksimipainoilla :D Mut noista lisäravinteista, käytitkö sä niitä mitä suositeltiin, ite kattelin jo tota listaa ja totesin et melkein kaikki löytyy kaapista jonkinnäkösenä versiona tai lähikaupasta vastaava tuote mut rasvanpolttajaa jäin aprikoimaan. Noitten suosittelemassa näkys olevan ihan uskottavia aineita enkä ihan vastaavaa muualta löytänyt joten saattaapi joutua ehkä taipumaan siihen purkkiin jota jutan naama koristaa. :D :D Mut siihe kysymykseen; käytitkö sä rasvanpolttajia sun BC:ssä? Vai lähtikö läski livohkaan iha ilmankin? :D

  Tykkää

  1. En käyttäny rasvanpolttajia missään muodossa! :) vihreää teetä join näin niinkus muuten :D ehjä rasvaa olis lähtenyt vielä enemmänki, mut tyytyväinen olen näinki. Proteeiinit ostin Leaderiltä ja treenijuomat Starnutrionilta ja latarit Manniselta :D Piti ostaa jokin Fastin lisäravinne, mut se sitten jäi :) En vastusta niitä siis, mut itellä sattu vaan tuleen halvalla vastaan muita :D tosin protskuvanukat on Fastin.

   Tykkää

 5. Hei tosi kiva, että toteutit toivepostauksen! :) Yks kysymys mulle tuli vielä mieleen, nimittäin se, että noudatitko kaikkia ruokapäivityksiä eli (ilmeisesti) vähensit hiilareita jatkuvasti loppua kohden? Ohjeena nimittäin on ainakin tänä vuonna ottaa uudet ohjeet käyttöön, jos sille on tarvetta. Mistä tiedän, onko tarvetta vai ei? :D

  Tykkää

  1. Itse lisäsin hiilaria loppua kohden, koska pudotettavaa ei enää ollut ja meinasi energia loppua treeneissä :) eli oman olon mukaan! Jos pirteä olo ja tiputettavaa niin vähentää hiilaria, jos alkaa olla jo aika Buenos kireys niin pitää ennallaan/lisätä.

   Tykkää

  1. Jep! Harmi vaan, et Bodycampin alotuskuvat piti ottaa ihan jäätävässä vatsatautiturvotuksessa :D tosin tuleepa ainaki näyttävä ero!
   Kiitos kovasti :)

   Tykkää

 6. Moi! Kiinnostaisi, minkä kokoinen kaverisi oli jolle muutosta ei paljoa tullut? Itse olen 159cm ja painan 52kg, mutta rasvaa kyllä löytyy – liikaa. Mietinkin, että onkohan tämä oikea valmennus minulle. Ja sitten sellainen, että seuraava valmennus alkaa juuri sillä viikolla, kun olen lähdössä viikoksi matkoille joten pelkään, että sitä olisi hankala noudattaa niin voinko tulla tavallaan muuta ryhmää viikon jäljessä ja aloittaa vasta reissun jälkeen? Kiitos vastauksesta etukäteen! :)

  Tykkää

 7. Hei! Olen noin vuoden verran treenannut nelijakoisen ohjelman mukaan ja syönyt suht tiukasti, mutta ilman ruuan punnitusta. Olen 177 pitkä ja painan 65kg, eli ei ole juurikaan ylipainoa, mutta tietysti rasvaa löytyy aina. Sopiikohan tuo siis jos ei pudotettavaa juurikaan ole? Olen jostain lukenut että kalorit on melko alhaalla. Kiitos jos jaksat vastata! :)

  Tykkää

 8. Olko tässä BC:ssä saliohjelmat ns. peruspunttailua, vai loputtoman pitkiä pumppailusarjoja/kiertoharjoittelua tms. ”kiinteytysjumppaa”?

  Tykkää

   1. Äääh, hitto kun tekis mieli koittaa kun nyt alkaa, sais vähän uusia treenivirikkeitä niiden ulkotreenien ym. myötä, mutta en oo kyllä ikinä jaksanu noudattaa mitää ff:n tai muunkaa tahon laatimaa dieettii viikkoo pidempää ku sit alkaa ahistaa syyä paperista :P Mut jos sitä kerran viel tuhlais rahansa ennen ku uskoo, ettei kuitenkaan noudata ohjeita :D

    Tykkää

 9. Mitä kaikkia eri lisäravinteita piti hankkia? Käyn salilla ite noin 3-5kertaa viikossa.. ja mietin, että pystynkö suoriutumaan tosta >.<"

  Tykkää

 10. Päivitysilmoitus: Entisiä unelmia | Hikikinkku
 11. moikka! googlettelin bikini challengea ja postauksestasi oli kamalasti apua, kiitoksia kattavasta arvioista. lähden mukaan tammikuussa alkavaan kymmenenviikkoseen.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.