Elämäntyyli · Kuntosali · ongelmia · Treeni

PMS ja kuntosali

51evx

Heräät ja ensitöiksesi haluat mennä pihalle potkimaan pikkulapsia. Mieleesi tulee vanhan kansain viisaus ”nousta ylös väärällä jalalla” ja se pistää ärsyttämään vielä enemmän. Teet virheen ja roudaat turvonneen oloisen kroppasi vaa’alle, joka näyttää kaksi kiloa enemmän kuin edellisenä päivänä. Pian oletkin vessan lattialla itkemässä.

Olet läski.

Et haluaisi mennä salille. Ainoa, mikä sinua kiinnostaa on heraproteiini suklaan muodossa. Etkä todellakaan himoitse mitään kämäsiä FAST:in jauhepusseja, vaan Fazerinaa ja mutakakkua. Lopulta muistutat itseäsi siitä, ettet ole ikinä rantakunnossa, jos nyt sorrut. Pian tajuat, ettet ole ikinä rantakunnossa.

Olet läski.

Katsot peiliin, itket hetken. Suutut vaa’alle ja potkaiset sitä. Saat haavan pottuvarpaaseesi, rääkäiset eläimellisesti ja hakkaat sohvaa tyynyllä. Puhiset. Tuntuu, että nyt on voimaa jumalauta ja kokeilet vetää leuan. Et onnistu. Hakkaat tyynyllä leuanvetotankoa ja siinä sivussa onnistut tiputtamaan televisiopöydältä Tiimarin halvan mariskoolikopion, johon tulee särö. Karjut suomalaisia kirosanoja. Alat itkeä.

Olet läski.

Lähdet salille. Salin pihalla huomaat, että unohdit juomapullosi. Äriset itseksesi kun kaivat salikorttia esiin. Ulos tuleva mies tervehtii sinua. Mulkaiset. Hillitset itsesi juuri ennen kuin olet sanomassa, että ”No onpa vaan *piip* ihan *piip* päivä *piip* haista sinäkin *piip*”. Joitain käytöstapoja sinulla vielä sentään on. Pukuhuoneessa katsot itseäsi peilistä ja säikähdät julmaa ilmettäsi. Pian kuitenkin huomaat, että olet läski, etkä tule koskaan saavuttamaan rantakuntoa, juomapullo on kotona ja kukaan ei rakasta sinua. Haluat hävittää kaikki ihmiset maapallolta. Vihaat ihmisiä. Olet yksinäinen. Kiukkuissasi vedät kalsareita pois jalastasi, kun nyt pitää olla niin perskeleen kylmä, ettei yksi kerros vaatteita riitä. Kalsarit jäävät jumiin nilkkoihisi ja potkit ympärillesi väkivaltaisesti yrittäen irroittaa niitä saatanan keksintöjä itsestäsi. Onneksi olet pukuhuoneessa yksin. Kirvaat ja sätkit ja meinaat itkeä vähän.

Salin puolella on ihmisiä. Ketuttaa. Eikö niillä oikeasti ole mitään parempaa tekemistä lauantai-iltapäivisin kuin pullistella naamasi edessä. Näet fitness-kisoihin treenaavan naisen. Tuijotat. Pitkään. Ilkeästi. Vihaat tuota ämmää. Ja tuota ämmää. Ja tuota mummoa. Ja noita miehiä. Ja kaikkia laitteita. Ja peilejä. Ja elämää. Ja maailmansotia. Ja hattaraa. Ja kissanpentuja. Ja kulmakaappeja. Ja sademetsiä.

Haluat potkaista salin isointa bodaria. Ihan vain siksi, että hän on olemassa ja olet riidanhaluinen.

Olet läski.

Tartut tankoon. Et jaksaisi tehdä penkkiä. Etkä jaksakaan. Voimat on lopussa, puhti on poissa, mikään ei nouse. Jos olisit mies, sinulla olisi erektiohäiriö. Kaikki on aivan helevetin huonosti. Teet sarjan pelkällä tangolla. Haluat itkeä, mutta puhkut niin suurta angstia, ettet vaivaudu. Itkijät ovat idiootteja. Kaikki ovat idiootteja. Olkatreeniä teet paljon pienemmillä punteilla kuin vieressä istuva Rollon kapein naru-tyttö, joka on kolmas osa omasta koostasi. Mitä helevettiä?!? Tuntuu, että kaikki muutkin katsovat heikkouttasi.

Arvostelkaa sitten siinä, jumalauta. IHAN SAMA. Vihaat sinäkin heitä. Haluat paiskata puntin peiliin, muttet jaksa. Et jaksa mitään. Et halua jaksaa mitään. Et jaksa vetää edes vatsaa sisään, vaan annat sen olla esillä koko pöhöttyneessä muodossaan. Tai tuo mitään nestepöhöä ole.

Olet läski.

Jäät istumaan paikoillesi. Hiljaa masennus valtaa mielesi. Kyyneleet kihoavat silmiisi. Miksi olet niin surkea? Miksi et ikinä onnistu? Miksi sinulla oli niin kurja lapsuus? Miksi et saa ostaa Fazerinaa? Miksi kukaan ei rakasta sinua? Miksi naapurin Pentti jätti sinut kahdeksan vuotta sitten? Miksi olet niin ruma? Miksi olet niin läski?

Huomaat, että treenistä innostuneet nännisi paistavat jälleen treenirintsikoiden ja -topin läpi ja naapuripenkillä istuva mies kyylää niitä. Viha leimahtaa.

Kyylääpä siinä sitten, saatana. Naisella nännit! How very fascinating. Kuka olisi uskonut!? Onko kuule poika ihan ensimmäinen kerta, kun näet nöpöttävät nännit sitten rintaruokinnan, HÄ?! Eikö kukaan ole vielä sinulle kertonut punaisesta putkesta ynnä muista sivustoista, HÄ?! Koo. Vee. Gee.

Tuijotat ressukkaa peilin kautta silmiin. Hän huomaa ja punastuu. Yrittää hymyillä pahoittelevasti, mutta sinä vaan tuijotat helvetin julman korppikotkan näköisenä nänniolentona takaisin.

Sinun tissit jumalauta. Sinähän esittelet niitä juuri siellä missä sinä haluat. On se kumma, että naisesta tulee niin helposti huono nainen muiden silmissä. Paasaat päässäsi feministisiä sekä hivenen miesvihaisia paatospuheita ja huomaat tehneesi 10 toiston sijaan 28 toistoa. Jaa, ehkä miehistä sitten onkin jotain hyötyä?

Rauhoitut hetkeksi. Alat mielessäsi laskea päiviä edellisestä Vihan liekit -päivästäsi ja tajuat, että taitaa olla se aika kuukaudesta, joita miehet eivät ikinä ymmärrä eivätkä koskaan tule ymmärtämään. Ärsyttävät olennot. Vihaat miehiä. Poistut salilta.

Olet läski.

Haet Fazerinaa. Ihan sama. Toisesta kaupasta mutakakun. Ihan sama. Kukaan ei tule koskaan enää paljasta pyllyäsi näkemään, niin ihan sama, vaikka se olisi leveä ja kuoppainen. Kukaan ei rakasta sinua. Kirvaat itsesi uneen.

pmss

 

33 thoughts on “PMS ja kuntosali

 1. PMS oireisiin voisi kokeilla B6-vitamiinia 50-100 mg /pv noin viikkoa ennen menkkoja ja niiden ajan. Jatkuvassa käytössä 100mg voi aiheuttaa jo jotain neurologisia oikeita.

  Tykkää

  1. Mulla ei enää tule menkkoja :D ja jotenkin kierosti Tykkään siitä, että n. Kerran kuussa räjähtää pää. Osaa arvostaa tätä normaalia, tasapainoista olotilaa. Ehkä sitten kun asuu jonkun kanssa niin tulee tarvetta lääkitykselle, kun nythän tästä kärsii vain minä

   Tykkää

 2. I feel for you! Toivottavasti fiilis paranee pian. Loistava kirjoittaja olet joka tapauksessa. Nostan hattua myös ihailtavan rehelliselle tekstille. Etkä ole läski vaikka siltä tuntuisi :) Tsemppiä!

  Tykkää

 3. samaistuin tähän tekstiin ihan täydellisesi :D ihanaa että löysin sut tän fitfashionin kautta, sulla on ihana asenne :)

  Tykkää

 4. JENNY………….. OOT PARAS :’D<3 ja syy on se, että mä oon viime viikkoina kokenu tommosta samanlaista raivoa ja angstia ja kaikkea mahdollista hirveääkamalaapaskaa ja jotenki tämä sun postaus osu ja uppos ihan täysin! ihana tietää, etten ole ainoa jolla on vituttanu xD ja sitten vieläpä usein jostaki syystä X, ja sitten vasta vituttaaki koska vituttaa ja on ärsyttävää olla ihan vittuuntunu ja vittumainen kaikille vaikkei edes tiiä miksi???? Okei tiiän, sanotaan vaan että mulle ei sovi hormoonit ollenkaan ja halleluja pääsin niistä eroon. nyt oon jo vähän enemmän oma itseni enkä enää ärise ja murise tuntemattomille ihmisille jos ne katsoo mua "oudosti"… hohhoijaa, MIEHILLÄ ON VAAN NIIN PALJON HELPOMPAA!!!! :D

  ps. tuun 2 viikon päästä rovaniemelle nii VOIDAANKO NÄHDÄ! tekis ihan hirveesti mieli parantaa maailmaa sun kans ;D

  Tykkää

  1. hahahaha :D Ihanaa, joku ymmärtää! Ja tosiaanki aina vaan vituttaa aina vaan enemmän ku vituttaa ja vituttaa olla vittuuntunu :D

   Ja JOO!! Ehdottomasti! oon 28.-31.1. venäjällä, mut sen vkl kyllä Rollossa niin pitää kyl nähä jos oot sillon maisemissa?

   Tykkää

 5. Mää niin ymmärrän sua! Kiitos tästä tekstistä, oma kakssuuntainenhirviöämmäkohtaus ei tunnu enään yhtään niin pahalta! Onneks meitä on monta!

  Tykkää

 6. Ah mä niin tiiän!

  Pidin monta vuotta pms-oireita pelkkänä pissisten keksimänä tekosyynä sille, että toiset vaan on heikkoluonteisia inisijäbitchejä.
  Toisin on nykyisin, ku meikän pms-oireet on aivan naurettavaa laatua. Itku tirahtaa joka helevetin vastoinkäymisestä, ja sitä tuntee ittensä maailman ala-arvoisimmaks, laiskimmaks, tyhmimmäks ja mihinkään kykenemättömäksi ihmisluopioksi :D
  Aahahahaa sä kirjoitat niin hauskasti :D Sä ja Voimariini ootte parhaat bloggaajat ja ainoat ketä jaksan lukee, ootte nii rempseitä ja aitoja!

  Tykkää

  1. Pohjosuus tekee ihmisistä höperöitä! :D mut totta! Teininä luulin. Että osa pms-oireista selittyi murrosiällä, mut hitto näissä ole mitään järkeä:D
   Kiitos sulle kovasti :)

   Tykkää

 7. Nauroin vedet silmissä tälle kirjoitukselle, sä olet kerta kaikkiaan mainio kirjoittaja! You made my day! Ikävä asia, mutta varmasti kaikille naisille (ja heidän miehilleen) tuttu juttu kerran kuussa. Kiitos kun kuvasit omat tuntemuksesi meille, oot paras!

  Tykkää

 8. Upeaa! Kirjoitat mahtavasti – varmaan paras blogi mitä ikinä olen lukenut!!! Ja tähän aiheeseen mä samastuin täysin, fiilarit hyvinkin samanlaiset…

  Tykkää

 9. Hahaha kiitos tästä! Alkoi aamu ihanasti, nauroin tekstin alusta loppuun ja annoin itselleni luvan pitää tänään lepopäivä. Kiitos Jenny, you made my day :D

  Tykkää

 10. Ahhahhaaaah!!! Nauroin ääneen!! Kiitos! Vaikka olon ollessa tuo, se ei ole kivaa, mutta onhan se aina jälkeenpäin ajateltuna aika hulvatonta! :’D

  Tykkää

 11. ”–mutta sinä vaan tuijotat helvetin julman korppikotkan näköisenä nänniolentona takaisin.”
  Nauroin niin pahasti. :D
  Mutta kuulostaa ihan tutulta itelle.. Ainakin kerran kuukaudessa tai muuten laihiksella. ;)

  Tykkää

 12. Hah. Tuli kyllä repeiltyä tälle ihan huolella. ”Punainen putki”, jep jep :D Mitä ihmettä muuten tarkoittaa tuo ”kirvaaminen”? En ole koskaan kuullutkaan O.o

  Tykkää

 13. Ihan huippu teksti! Oli pakko jakaa parille kaverille, naurattaa edellee kun tunnistin niin itseni tuosta! Kiitos!;)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.