Arctic247Gym · InBody · Kehonkoostumus · Treeni

InBody-mittaus: Muutos vuodessa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaina kävin InBody-mittauksessa kuntosalillani Arctic 247 Gym:illä. Salilla järjestetään mittauksia vain noin kerran kuukaudessa, minkä vuoksi edellisen kerran olin paikkakunnalla sopivalla hetkellä viime helmikuussa. Aamulla huomasin, että painoni oli noussut kahdella kilolla edellispäivästä (PMS<3333) minkä vuoksi meinasin jättää ja mittauksen välistä. En sitä kuitenkaan tehnyt, vaan siirsin persaukseni kiltisti kymmenen jälkeen salille ja valmistauduin kuulemaan totuuden.

Mittaus tehtiin InBody 230 -laitteella, mikä mielestäni on aina antanut minulle ne kaikkein uskottavimman kuuloiset tulokset. Syksyllä kävin toisella laitteella, joka antoi rasvaprosentikseni 12% ja fitness-indeksiksi 100 :D En uskonut niihin tuloksiin hetkeäkään, sillä vaikka olin sillon hoikempi mitä nyt, niin en todellakaan ollut lähelläkään Anna Virmajoen kireyttä.

Nyt sitten sain uudet tulokset ja vaikka painoni lopulta nousi puoli kiloa ylemmäs mitä se oli vuosi sitten, niin ihana nähdä, että sisältö on muuttunut :D

Rasvaprosenttini oli helmikuun alussa 2013: 32,4 %
Rasvaprosenttini on nyt: 27,7 %
Eli alas on tultu melkein viisi yksikköä! Toki enempäänkin olisi tietenkin pystynyt, mutta en tiedä sitten miten ne pms-turvotukset vaikuttivat tuohon tulokseen ja vaikka tulos olisikin oikea, niin olen tyytyväinen. Suunta ON juuri sinne minne pitääkin ja lohduttavaa on nähdä, ettei vaaka todellakaan kerro kaikkea. Olen yhtä painava, mutta silti timmimpi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Positiivisin yllätys silti oli se, että rasvamassani vuosi sitten oli 24,3kiloa ja nyt se oli 20,0kg.
JA lihasmassa oli vuosi sitten 25,6kg ja nyt 29,2 kg.

Olen toisin sanoen korvannut neljä kiloa läskiä neljällä kilolla lihaksella, ja se neljä kiloahan alkaa olla ehdoton maksimi sille, minkä nainen vuodessa ehtii saavuttaa harjoittelunsa alussa :D Nähtävästi todellakin kannatti syödä kuin tappajamursu loppuvuoden treenitauolla eikä laihdutella. Ehkä rasvamassaa olisi silloin ollut nyt vähemmän, mutta niin olisi varmasti lihaksiakin. Nyt ei haittaa enää yhtään repsahtelut ja muut!

Lisäksi olen varsin tyytyväinen siihen, että sain tasoitettua jaloissani olleen lihasepätasapainon. Vuosi sitten vasemmassa jalassani oli -400gr vähemmän lihasta kuin oikeassa, nyt niissä on saman verran. Myös käsissäni on saman verran lihasta, vaikka ehdin jo pelätä, ettei oikea käteni kehity yhtä hyvin kuin vasen.

Edelleen se ylimääräinen rasva minussa majailee keskivartalossa (tiedä sit taaskaan vaikuttiko tähän se nestepöhö?) MUTTA keskivartalon rasvamäärä on kuitenkin vähentynyt yli kilolla ja sinne on tullut yli kilo lisää, niin suunta on hyvä. Sisäelinrasvaa meikällä ei onneksi juurikaan ole, eli se höttö mikä on, on tuossa päällä. Muutenkin suurin osa rasvastani sijaitsee ylävartalossa, kun jalkojen rasvaprosentit keikkuvat jo 25% alapuolella :D Enkö olekaan niin päärynä mitä luulin?

Tyytyväinen olen myös siitä, että kun laite suositteli minun tiputtaa rasvaa viime vuonna -8,2 kiloa, niin nyt suositus on -4kg. Ja paino siis on edelleen sama (tai no puoli kiloa korkeampi mitä vuosi sitten!) eli oon taas kävelevä esimerkki siitä, ettei vaakaa pidä käyttää mittarina siinä, onko edistytty vai ei. Jos luottaisin vain vaakaan ja PMS-silmiini, pitäisin itseäni epäonnistuneena elefanttina, mutta näiden tulosten ansiosta tajusin, että täällä n. viiden ”ylimääräisen” rasvakilon alla minua odottaa The Best Jenny Ever.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hah, huomasin just, että kehossani on nestettä kaksi kiloa enemmän mitä vuosi sitten, eli kaipa tämä mittaus on senkin ottanut huomioon ja voin luottaa rasvaprosenttiin suht. hyvin :D

Seuraavan kerran pyrin käymään mittauksessa sitten huhti-toukokuussa jo. Tämän vuoden tavoitteeksi pistän saada edes 2 kiloa lisää lihasta (enempää tuskin kannattaa edes yrittää, kun eka vuosi meni noin hyvin) ja saada ainakin viitisen kiloa rasvaa veke.

Ylihuomenna alkaa BodyCamp! Ja mulla on ruokamyrkytys! En ole syönyt eilisen kello kahden jälkeen mitään! Laihduin jo kilon! Jee!

2 thoughts on “InBody-mittaus: Muutos vuodessa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.