Cocovi · Superfood · Yhteistyö

Goji-marjoja ja spiruliinaa

Sain kunnian aloittaa yhteistyön Cocovin kanssa! Cocovilta löytyy kattava valikoima erilaisia superfoodeja ja sain valita sieltä itselleni aimokasan vähän sitä sun tätä. Pikkuhiljaa olen päässyt testailemaan jo melkein kaikkia ja tarkoitus onkin säännöllisen epäsäännöllisesti kertoa tarkemmin vähän eri superfoodeista ja miten niitä saa ujutettua mukaan ihan normaaliin ruokavalioon. Taivaan kiitos Cocovin sivuilta löytyy myös ”Keittiö”-osio, josta löytyy tuhottomasti erilaisia reseptejä, niin ette joudu ihan puhtaasti meikän kokkaustaitojen armoille :D Etenkin Henri Alenin smoothie-ohjeita tulee varmasti testailtua!

WP_20140207_001

(Pahoittelen kännykkäkuvalaatua, koitan jatkossa saada vähän miellyttävämpiä kuvia aikaiseksi :D)

Eniten tästä erästä odotin ehkä Goji-marjoja. Ne taisivat olla ensimmäinen superfood-megamarja, josta koskaan kuulinkaan (mustikan jälkeen siis) ja olen aina halunnut niitä maistaa, mutta jostain syystä ostaminen on jäänyt väliin. Jostain sain käsityksen, että marjat olisivat aika pahoja ja niiden makuun tottumiseen menisi aikaa. Epäröiden nakkasin siis ensimmäisen marjan suuhuni ja yllätys oli TODELLA positiivinen. Siis missä mielessä nämä ovat pahoja? :D Tulee mieleen ehkä jonkinlainen puolukan ja vadelman sekoitus.

Onnessani olenkin nyt koostanut aamupalani rahkasta, macasta, banaanista, goji-marjoista ja myslistä. Otin tästäkin kuvan, mutta se ei kyllä herätä kenenkään ruokahalua :D Ei mitenkään eroottisen näköinen aamupala, mutta tartteeko sitä nyt aamupalan seksiä tihkuakaan. Tosin tämän aamupalan syöminen saattaa saada sinut tihkumaan seksiä, sillä goji-marjoihin on aina liitetty nuoruus, viriilisyys ja halukkuus siinä määrin, että Kiinassa on muinoin sanottu ”Sen, joka matkustaa kauas kotoaan ei pitäisi syödä goji-marjoja” (lähde)
Lisäksi goji monen muun superfoodin tavoin auttaa selviämään stressistä ja kehittää vastustuskykyä.

Goji-marjoja voi ostaa esimerkiksi Punnitse&Säästä-kaupoista ja muista luontaistuotekaupoista. Niitä voi tilata myös suoraan Cocovishopista taikka Hyvinvoinnin Tavaratalosta*, josta löytyy myös goji-jauhetta*.

WP_20140207_002

Toinen tuote, jota on myös tullut vedeltyä on kauniilla nimellä varustettu vihreä paholainen: Spirulina. Valitsin itselleni tabletit, koska tilasin nyt niin paljon jauheita, että olen kohta helisemässä niiden kanssa :D Tabletteja vedetään noin neljä päivässä ja yleensä vedän satsini heti aamusta, ettei sitten unohdu :)

Spirulina on melkeinpä maailman proteiinirikkainta ainesta ja se sisältää paljon kehoa puhdistavia ainesosia, kuten rikkipitoisia aminohappoja, jotka auttavat kehoa puhdistautumaan mm. raskasmetallijäämistä. Spiruliinan pitäisi tukea myös palautumista ja onkin monen urheilijan suosima ruoka-aines (urheilua paljon harrastava voikin huoletta käyttää spiruliinaa vähän enemmänkin. Itsekin olen harkinnut lisääväni määriä, kun ihan nokko saan salilla ravata :D) Kattavammin infoa löytyy mm. täältä.

Spiruliinajauhe olisi varmaan ihan loistava lisä esimerkiksi vihersmootheihin, koska värinsäkin puolesta passaisi sinne kuin nenä päähän. Pillerit ainakin ovat aika miedonmakuisia, joten olettaisin, ettei jauheenakaan maistu mitenkään pahalta (verrattuna macaan/MSM:ään)

Cocovishopissa ei näyttänyt tällä hetkellä olevan myynnissä noita meikäläisen pillereitä (tai sitten pakkaus on vaihtunut erilaiseksi), mutta Hyvinvoinnin Tavaratalosta* löytyy niin iso purkki kuin pieni purkkikin (purkin koon voi valita siitä ylhäältä!)

Olen nyt aloittanut Superfoodien sekakäytön, niin en osaa yksittäisten tuotteiden vaikutuksesta sinänsä hirveästi sanoa mitään. Ainoa, minkä olen huomannut niin MSM tehoaa hyvin, kun sitä käytin aika pitkään yksikseen (siitä lisää joku päivä) Mutta huomaan kyllä, että olen virkumpi, herään helpommin ja nukahdan nykyään hyvin. Toivottavasti tällä ruokavalion muutoksella on pian vaikutusta myös ihoni kuntoon, ja yläselkäni akne katoaisi :D

Pitää muistaa, että superfood on joskus vain myyvä termi sellaisille tuotteille, joita löytyy lähempääkin. Kotimaiset marjat yms. ovat myös täynnä kaikkea sitä hyvää, mitä perulaiset porkkanatkin MUTTA on vain hyvä, että ihmiset ovat innostuneet terveellisimmistä ruuista tämän superfood-villityksen ansiosta ja itse näen nämä hyvänä keinona parantaa omaa hyvinvointiani etenkin näin talvella, kun pakastimen marjat on jo aikoja sitten syöty :)

Onko teillä nämä tuotteet käytössä? Entä osaisitteko suositella joitain superfoodeja, jotka erityisesti tukisivat ihon hyvinvointia?

 

2 thoughts on “Goji-marjoja ja spiruliinaa

  1. Itse siirryin spirulinatabletteihin, koska se jauhe on ehkä hirveintä mitä oon ikinä maistanu :D ostin just msm-jauhetta ja sehän oli kun limpparia ton spirulinan jälkeen! En tiedä onko tää joku mun oma juttu sitten vai onko se oikeesti niin pahaa…

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.