Kehonhuolto · Yhteistyö · Yleinen

Selkä jumissa

Viime treeniviikko sujui varsin mallikkaasti. Sain tehtyä neljä treeniä viidestä, eli yhtä jäi vajaaksi. Syy oli siihen se, että vika päivä olisi ollut jalkapäivä, mutta jalkani eivät meinanneet millään palautua edeltävästä jalkapäivästä (niitä kun on kaksi). Kyse ei ollut mistään pienestä lihaskivusta, vaan massiivisesta never-ever-gonna-walk-again –tyyppisestä jutusta :D Bikini challengesta viisastuneena muistutin itseäni, ettei kehitykseni stoppaa siihen jos pidän nyt pari lepopäivää putkeen.

Toinen syy oli se, ettei se ensimmäinenkään jalkapäivä jotenkin sujunut. Vähensin painoja vaikka kuinka, mutta en saanut kyykyissä minkäänlaista syvyyttä aikaiseksi vaikka kuinka siirsin smithissä jalkoja erilleen ja eteen. Myös selkä eli ihan omaa elämäänsä. Prässissä samaa vikaa  ja lisänä kipuilua alaselässä. Hack oli lähinnä naurettavaa pyristelyä ja säädin sen laitteen varmaan kuudesti eri asentoon, mutta MISSÄÄN asennossa en edes ilman lisäpainoa päässyt lähellekään minkään tason kyykkyä ilman, että polvet heiluivat kuin heinämiehellä ja selkä irtoili tuesta.

Sain selkäni jumiin Venäjän reissulla (sitä ennenkin se oli, sitten vaan paheni). Olen yrittänyt venytellä ja palautella sitä hyvin. Tehnyt piiiitkiä lämmittelyä ja jumppailut sitä myös vapaa-ajalla kuminauhan kanssa. Työpäivänä olen tehnyt useita venyttelytaukoja mutta ei. Jumi alkoi mennä niin pahaksi, etten pystynyt varttia pidempään istumaan ja suorassa en pystynyt istumaan edes minuuttia.

Eilen aamusta kävin hierojalla ja siellä kipeytyä lapojen seudun lisäksi myös alaselkä. Hieroja yritti varata minulle myös toisen ajan perjantaille, mutta päätin käydä ensiksi työterveysfyssarilla, koska yritä nyt tässä työn tekoon keskittyä kun pitää pomppia pystyyn jatkuvalla syötöllä. Hankin istuintyynynkin (auttaa myös keskittymään!) mutta ei apua siitäkään. Hierojan mukaan olin umpijumissa ja rangassa lukkoja, joita ei saanut auki. Fyssarin mukaan fasettilukkoja ei ainakaan ole ja ranka muutenkin hyvin joustava, mutta niska- ja kaulalihakset niin jumissa, että hanta ihan nauratti  :D Vasemmalla puolella alaselässä joku hirveä kipupiste (menee suoraan pakaraan, tiedä sit onko lähtöisinkin pakarasta) Ja mitähän vielä…Ensi viikon perjantaina onkin aika sitten taas eri hierojalle, niin koitan siihen asti vaan venytellä, venytellä ja  venytellä. Ja treenata epäkkäitä (kevyillä painoilla) että saisi pumpattua niihin verta ja sen  kestojumin hittoon.

Lihasrelaksantit on muuten parhaita unilääkkeitä ikinä. Vedin sellaisia naamaan ensiksi yhden iltapäivästä ja toisen ennen salkkareita ja vetelin sikeitä jo ennen sinistä ruutua .

Mutta joo, pikkuhiljaa selkä alkaa normalisoitua ja oli ihana tietää, että lukkoja ei enää ole niin uskaltaa rauhassa mennä salillekin. Pitää nyt vaan muistaa pitää huoli siitä, että lämmittelee ja jäähdyttelee kunnolla ja taidan tällä viikolla tehdä kyykyt ja mavet hivenen kevyemmillä painoilla mitä aikaisemmin.

Ja sanokaa, miten vastustetaan laskiaispullia? Ärsyttää. Muuten syön niin hyvin ja sitten joku pulla vaan tulee ja vie mennessään ja sitä kautta helposti moni muukin herkku.

WP_20140207_012

Se hyvä puoli lihomisessa on, että tissit kasvaa. Harmi vaan, että menevät siksi myös järkyttävän kipeiksi. Voin sanoa, ettei oo kivaa maata mahallaan hierontapöydällä ja joku ukko seisoo käsillään sun lapojen päällä, kun rinnat on turvoksissa. Autsii.

Taas näitä naisten juttuja, joita miehet ei ehkä hiffaa.

Mutta rajansa kaikella. Jotenkin mennyt into herkuistakin. Nyt taas ruokavalio kauniiseen käteen ja seuraamaan sitä 100 %,eikä 80 % mitä nyt meinannut mennä.

***

 

Fit-lehden tarjous on vielä hetken voimassa! Puolen vuoden lehdet alle 20eurolla ja kaupan päälle meikänkin käyttämä mineraalimeikkisetti, jonka rusehtava hehkuluomiväri pääsi juuri loppumaan ja mietin, pitäiskö tässä nyt sitten tilata tuo lehti, että sais sitä lisää? :D Poskipunakaan kun tuskin enää ensi kesää riittää (tykkään käyttää noita hohtavia puutereita yms. lähinnä kesäisin. Talvella oon mattatyttö)

 

Entinen suosikki-kuntoilulehteni (kunnes kaikki bodauslehdet vei sydämeni) KuntoPlus tarjoaa vuorostaan kolmen kuukauden lehdet 12,90eurolla. Päälle treenitoppi ja trikoot. Ei siis paha tämäkään! Itse tosin ostin juuri FB-kirppikseltä Better Bodies pökät hyvään hintaan ja tässä kieli pitkällä kyttään postilaatikkoani, että joko ne tulisi! Tuskinpa tosin tänään, kun maksoin ne juuri viisi minsaa sitten mutta oh well. Kärsimätön mikä kärsimätön.

2 thoughts on “Selkä jumissa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.