Kehonhuolto · Treeni · Vinkkejä · Yleinen

Istumatyöläisen pelastaja – tasapainotyyny

Aloitin istumatyön marraskuussa ja siihen kun yhdistyi kahden kuukauden flunssa, niin selkä alkoi vetää itseään auttamattomaan jumiin. Sama jatkui tämän vuoden puolelle ja vihdoinkin tällä viikolla muistin, että minullahan on jossain makuuhuoneeni kaapissa tallessa aikanaan Lidlistä hankittu tasapainotyyny!

Tasapainotyyny tukee syviä lihaksia ja auttaa pitämään ryhdin kasassa ihan hartioihin saakka. Tyynyn päällä ei vaan voi lösöttää niin kuin normaalisti. Alkuun tasapainotyynyllä istuminen voi tuntua jopa hieman epämiellyttävältä ja raskaalta, mutta lihaksisto tottuu siihen pian ja alat huomata, ettei sinulla enää ole jatkuvaa tarvetta naksutella rankaasi, nostella hartioitasi ja heilua tuolilla.

Tasapainotyynyä käytetään myös kouluissa rauhoittamaan ylivilkkaita lapsia. Tyynyn päällä tulee huomaamattaan tehtyä pieniä liikkeitä tasapainon säilyttämiseksi, mikä vie sen verta energiaa ja antaa salakavalasti ”muuta tekemistä” minkä vuoksi lapsen on helpompi keskittyä sitten istumaan ”paikoillaan” ja tekemään tehtäviä. Myös omalla kohdallani huomasin sen, että keskittymiskykyni töissä on parantunut. En ole olemassa ylivilkas ihminen, mutta keskittymiskykyni on heikentynyt siinä samalla kun elämääni on astunut älypuhelimet ja sosiaalinen media :D Olen niin tottunut jakamaan huomion viiden whatsapp-keskustelun, surffailun, twiittaamisen, television katsomisen ja syömisen kesken, että vaatii todellista ihmettä, että edes varttitunnin keskittyä kunnolla esimerkiksi lukemaan tai kirjoittamaan. Tyynyn kanssa möllötän Wordin ääressä helposti tunnin ilman, että tarkistelen sähköposteja ja Facebookia samalla.

Äitini huomautti vastikään, että tänään torstaina Lidliin on tullut jälleen myytäväksi tasapainotyynyjä niin harmaina kuin punaisinakin, ja päätin heti informoida teitä tästä :D Ajattelin käydä itse ostamassa punaisenkin itselleni, koska hintaa näillä on vain 8 euroa (jossain näistä veloitetaan jopa kahtakymppiä. Say woooot?) Pelkkään istumiseenhan näiden kanssa ei ole pakko tyytyä, vaan näitä voi hyödyntää esimerkiksi vatsalihasharjoittelussa tai tasapainoilussa.

Toiset suosivat satulatuoleja ja ergonomisia superihmeitä, mutta itse huomasin tämän olevan verrattain halpa ja toimiva ratkaisu, jonka voi lättäistä tuolin kuin tuolin päälle. Lämpimät ja sponsoroimattomat suositteluni lähtevät siis tälle tuotteelle! Hipidihopidi Lidliin vuan!

4 thoughts on “Istumatyöläisen pelastaja – tasapainotyyny

  1. Ei vitsi! Mäkin haluun tuollaisen, istumatyötä takana pari kuukautta ja hartiat totaallisen jumissa..
    Harmi että lähimpään Lidliin matkaa ihan liikaa.. :(

    Tykkää

  2. Hahaa! Loistava kapistus ja itsellänikin käytössä. :) Just kirjoittelin omassa blogissani konttorirotille ja istumatyöläisille sopivasta minivenyttelybreikistä. Sen kun tekee muutaman kerran päivässä ja yhdistää tuohon istumatyynyn käyttöön, niin kaikki istumatyöläisethän ovat kohta jo ihan hyvissä kantimissa!

    http://trainingspark.blogspot.fi/

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.