herkuttelu · Kauneudenhoito · Kuivakuppaus

Sellusodan alkuhuuto

Edellisessä postauksessa puhuin viiden viikon tehojakson aloittamisesta (alkoi muuten todella huonosti mutta tänään on uusi päivä) ja samaan syssyyn piti tietenkin aloittaa järkyttävä sota naisten pahinta vihollista – selluliittia – vastaan. Rovaniemen keskustan kadut ovat jo täysin sulat ja yllättävää kyllä ensimmäistä kertaa ikinä kesän tulon tiedostaa täällä jo maaliskuussa.

Selluliitti-tasoni ei ole pahin mahdollinen kiitos jalkojen lihallistumisen, paljon pahemmassakin jamassa ollaan oltu. Pahimmasta jamasta minut aikanaan pelasti kuivakuppaus, joka jostain syystä sitten aikanaan jäi. Olen aina suunnittellut aloittavani sen uudelleen, mutta vasta viime sunnuntaina sain itseäni niskasta kiinni sen verran, että länttäsin kupin jalkaani ja hinkutin reittäni niin maan perusteellisesti.


Kuva täältä

Kuivakuppauksesta olen aikaisemmin kertonut täällä miltei tasan kaksi vuotta sitten :D Lyhyesti kyseessä on imukuppihierontaa, joka perustuu alipaineeseen ja vilkastuttaa verenkiertoa ja aineiden vaihtumista kaikkialla kehossa. Imu hajottaa kudokseen kertyneen kuona-aineen, minkä johdosta lihaskireys sekä kivut poistuvat, eli muutoinkin hyödyllinen juttu treenaajalle!

Aiemmin olen siis saanut todella näkyviä ja selkeitä tuloksia imukuppien avulla ja samoja tuloksia sai myös hyvä ystäväni. Tietenkään mikään asia ei ole sellainen, joka toimisi kaikilla, mutta esimerkiksi Suomi24-palstalla löytyy pitkä keskusteluketju, joka minut aikanaan vahvisti oman ostopäätökseni. Enkä ole katunut!

Itse käytän silikonisia kuivakuppauskuppeja* ja liukasteena CocoVin luomukookosöljyä*. Moni käyttää vaseliinia tai liukuvoiteita, mutta itse olen kokenut tuon kookosöljyn parhaaksi. Sitä ei tarvitse kertaakaan lisäillä ja saapahan samalla koparat rasvattua kunnolla :D Silikoniset kupit maksavat hieman enemmän kuin kumiset*, mutta kestävät paremmin käytössä.

Hyvinvoinnin Tavaratalosta* silikoniset ovat nähtävästi tällä hetkellä loppuunmyytyjä, mutta lisää on tulossa 25.3.! Kumisia kuppeja on jäljellä enää kaksi kappaletta. Verkkokaupassa on meneillään btw. muuttoale*, joka loppuu tänään.

Olen ottanut alkutilanteesta varsin sheksikkäitä kuvia, eli luvassa n. kuukauden päästä VERTAILUKUVIA! Ehkäpä jopa kahden viikon päästä, jos vanhat merkit pitävät paikkaansa. Tokkiinsa kaikkia tuloksia en voi varmuudella pistää imukuppien varaan, sillä tarkoitus on myös syödä puhtaasti, juoda paljon (kuten imukuppihieronnan kanssa kuuluukin), liikkua ja laihtua.

Toinen asia, missä pitää nyt ryhdistäytyä on BATTERY! Flunssaviikolla homman kanssa meni plörinäksi, su-ma välisenä yönä nukuin viisi tuntia ja ma-ti välisenä ruhtinaalliset kaksi. Sanomattakin selvää, että eilinen päivä meni sellaisessa sumussa ettei tosikaan ja päivän päätteeksi laukustani löytyi KOLME (sokeri)Battery-tölkkiä, vaikka olisin voinut vannoa juoneeni vain yhden. Sama kävi muidenkin herkkujen kanssa. Oletin, että söin vain yhden suklaapatukan, vaikka söinkin kaksi. Päivällä ostin vielä jäätelöä (josta tosin 2/3 osaa meni roskiin) koska muistin, etten ollut koko päivänä syönyt oikeastaan mitään. Kröhöm. Kävin minä salilla ja sain yllättävän hyvän treenin aikaiseksi. Latarista on oikeasti hyötyä niinä päivinä, kun energiat on alhaalla, mutta unohdin sitten juoda palkkarin. Joo, eli eilinen meni vähän häneiksi paitsi aamupalan ja lounaan osalta. Olen niitä ihmisiä, että pienikin univaje tekee minusta toimintakyvyttömän ja esimerkiksi autolla minun ei ihan oikeasti pitäisi ajaa väsyneenä. Kumma kyllä jäin henkiin.

Päätin sitten eilen ennen salkkareita ihan sellaiset minimini päikkärit vetäistä siinä sohvalla. Heräsin sitten kahdelta seitsemän tunnin päikkärien jälkeen, valvoin pari tuntia ja nukahdin uudestaan ja nukuin onnessani vielä vajaat neljä tuntia lisää. Tänään olo onkin kuin aivan uudella ihmisellä :D Siitä huolimatta oikeasti ajattelematta ostin Batteryn aamulla. Tajusin vasta sitä juodessani, että eihän tämän näin pitänyt mennä. Holisti on jälleen sortunut, mutta asiaan on pakko tulla muutos. Nyt alkaa siis jälleen uusi Battery-lakko For Real. Pakko saada tämä kierre taas katkaistua, sillä se ei tiedä muuta kuin rahan menoa, reikiä hampaisiin ja sellua persiiseen. Kuten jo aiemmin lupailin, niin lakko kestää synttäreihini asti, eli reilun kuukauden! Pitää toivoa, ettei uutta unettomuusjaksoa pamahda taas päälle ennenkuin saan itteni kunnolla vieroitetuksi.

 

10 thoughts on “Sellusodan alkuhuuto

 1. Vertaistukea unettomuuteen ja univaikeuksiin täältä! Kaikkien hienojen lupausten ja hyvien elämäntapojen noudattaminen on NIIN paljon helpompaa kun on nukkunut normaalisti. Mutta kun iskee se unettomuusputki ja totaaliväsymys, niin päässä pyörii vain sokeri ja nopeat hiilarit ja mikä tahansa millä on piristävä vaikutus (ja se ei ole treenaaminen…) :(

  Tykkää

  1. Todellakin. Ja väsyneenä pahin on vielä se ”hällä väliä”-tunnetila. Sitä on niin väsynyt, ettei oikein ajattele eikä tunne mitään niin kaikki on hällä väliä ja sitä haluaa vaan nimenomaan niitä nopeita hiilareita ja rasvaa. Onneksi alkaa yskä nyt helpottaa niin varmaan unenlaatukin taas paranee! Kuhan stressi ei tästä pahenis :P

   Tykkää

 2. Minä ostin nuo imukupit jo viime syksynä juuri sinun innoittamana, ja jaksoinkin niillä muutaman viikon hinkuttaa jalkoja mutta sitten se jäi. Nyt olen taas yrittänyt uudestaan, viime viikolla kolme päivää peräkkäin jaksoin ja tällä viikolla koko homma unohtui taas :D pitäisi nyt ryhdistäytyä sillä biitsikelit todella lähestyy!

  Tykkää

 3. Join aiemmin paljon Batteryä, käytännössä kiskaisin tölkin joka arkiaamu. Puolustelin asiaa itselleni mm. sillä että join sokeritonta versiota ja että koska en ole oppinut juomaan kahvia niin aamu pitää saada käyntiin jollain korvaavalla tuotteella. Jokin aika sitten kuitenkin päätin lopettaa, osasyynä tähän oli sun postauksesi aiheesta, kiitos siitä, ja aika hyvin olen pysynyt päätöksessäni. Sallin itselleni tölkillisen poikkeustilanteissa (jos yöunet jäävät muutamaan tuntiin) mutta tällaisia poikkeustapauksia on tosi harvoin enkä ole senkään suhteen lipsunut. Mutta mulla on sulle vinkki: kuten kerroit niin joskus on vaan niitä päiviä että silmät ei meinaa pysyä auki kun uni on ollut edellisenä yönä hukassa ja kun kahvi ei maistu ja Battery on kielletty niin oon käyttänyt jonkin verran Berocca Boost-poretabletteja. Oot varmaan nähny niitä ärsyttäviä mainoksia missä se pikkuheppu potkaisee miestä persuksille kokouksessa ja sitten se mies saa kakaistua ulos jonkun loistavan idean. No anyway, tuossa Boostissa on jonkin verran guaranaa joka sisältää kofeiinia mutta myös vitamiineja. Se on auttanut mua heräämään vaikeina aamuina ja on varmasti parempi vaihtoehto kuin Battery.

  Tykkää

  1. Mulla alkaa berocca aina oksettaa :/ Latari saattanut vaikuttaa siihen kun Battery alkoi taa himottaa, kun siinä paljon kofeiinia yms. Mutta ei Se auta kuin pistää vaan kovemmin vastaan ja luopua tekosyistä!

   Tykkää

 4. Molen pari viikkoa vetänyt sellaista kuukauden kyykkyhaastetta plus joka ilta imukupannu pyllyä ja jalkoja. Pitäis poka alkaa pylly ja jalat näyttään kohta hyviltä.. ;) Voi olla että näitä tulen jatkamaan kesään asti koska muutoksia on todellakin alkanut näkymään. Eilen sitten innostuin myös hellun hartioita ja niskaa imukuppaamaan.. Ööh.. Taidan jättää seuraavalla kerralla sen homman ammattilaiselle. Tänään työpäivän jälkeen huomattiin että hänen niskansa oli ihan mustana. Ei kukaan työpaikalla ollut mitään huomautellut, mutta siellä varmaan miettivät että nainen taitaa kotona laittaa miehen koville kun niska on ihan mustelmilla :D Joku meni vissiin pieleen…?

  Tykkää

  1. Ite kerran yritin helpottaa päänsärkyä pitämällä pientä imukuppia ohimolla. Näytin väkivallan uhrilta xDD eli jaloissa pysytään jatkossa täälläki :D

   Tykkää

 5. Minäki joskus imukuppasin raivona mutta en muista tuliko siitä tulosta, olin niin selluvihoissani etten ainakaan huomannu. Heitin sitte angsteissani ne ostamani kupit roskiin (!?!!!), nöyyyyy! Onneks aina hierojalla käydessä Riikka kuppailee mun selluja :D

  Tykkää

  1. Meikästä ois kans ihanaa jos joku kuppais mun puolesta :D eilenki tiputin lautasen lattialle kuppaillessani. God knows how did that happen :DD Nyt ainaki jo alkanu selkeä pahenemisvaihe mikä on aina hyvä juttu, eli raivolla jatketaan! :D

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.