BodyCamp · edistys · Ms. Fitness

2. bodycamp kuukausi ja uudet päivitykset

Vaikka tämä jakso sujuukin enemmän ja vähemmän soveltaen, niin käydään nyt kuitenkin läpi tuo edesmennyt toinen kuukausi Ms. Fitness -ohjelman parissa! :)

Saliohjelma pysyi siis kutakuinkin samana, treenit tosin hieman lyhenivät ja tiivistyivät, mikä oli tervetullut muutos. Salilla pystyinkin vetämään sellaisella intensiteetillä, mitä en ole aikoihin saavuttanut ja tietenkin se palkittiin pienellä flunssalla, joka piti pedissä viikon. Sen jälkeinenkin viikko meni hieman kevennetysti sitkeän yskän vuoksi ja SEN päälle tuli selkäjeesuksen käskystä raskaan salin kielto seuraavaksi 2-3 viikoksi, eli kieltämättä hieman jäi hampaankoloon treenien suhteen :D Joka tapauksessa ennen tätä taukoa tein myös kaikki aerobiset ja intervallit ja muistin taas, että meikähän piti intervallitreenaamisesta! Nyt sitten kieli pitkällä odotan, että tämä räkäisyys keuhkoissa ja naamaonteloissa häviää ja pystyn alkaa tekemään aerobisia ihan tosissani. Eilen koitin tehdä keskiraskaan aerobisen ja se palkittiin sillä, että loppupäivä sujuikin heikotuksen parissa. Hapenottokyky lähellä nollaa kun jokainen keuhkorakkula vissiin täynnä alkulimaa, niin täytynee nyt vaan koittaa antaa tosissaan antaa ittensä olla rauhassa, ettei tökkäse jälkitautia päälle.

5ce73038aff011e39771120dd62fc6a5_8

Uudessa ohjelmassa salitreenit etenkin ylävartalon osalta näytti pidentyneen, kun taas jalkapäivät tiivistyivät edelleen ja muuttuvat selkeästi raskaammiksi (Miten olisi kaksi supersarjaa, joissa molemmissa toisena liikkeennä reidentappo-ojennus?) Harmittaa vietävästi, että menee vielä hetki ennen kuin treeniä tuollaisenaan pystyn tekemään, mutta onneksi sen verta saan treenata, että lihaksisto pysyy yllä. Ajattelinkin käyttää tämän tauon siihen, että keskityn nimenomaan tuntumaan ja hermotukseen, että jahka pääsen taas rynnimään hackeihin, smitheihin ja tankoihin kiinni, niin homma menee enemmän kuin perille.

Tähän Ms. Fitness -ohjelmaan kuuluu myös neljä ilmaista online PT-tuntia, joiden avulla jokainen voi muokata ruoka- ja treeniohjelmaa entistä yksilöllisemmäksi. Alkuun kaikki saavat tietynlaisen ns. massaohjelman tavoitteestaan riippuen, mutta jos joku treenaa samaan aikaan esimerkiksi juoksutapahtumiin tai joku toipuu polvileikkauksesta, niin on selvää, että sellainen yleispäteväohjelma ei välttämättä toimi. Tällöin voi varata tuon tunnin, jolloin saat esittää valmentajalle juuri niin monta kysymystä kuin mieli tekee ja saat mahdollisesti hivenen muokatun ruoka/treeniohjelman.

Oma kysymykseni koski luonnollisesti selkää. Tehdessäni vertailukuvan selkäni nykytilasta verrattuna syksyyn ja vuoden takaiseen huomasin, että vasen puoleni on paremmin kehittynyt kuin oikea. Ei mikään ihme, kun oikean puoleiset hermot ovat juntturassa pikkurillistä kylkeen. Olen treenannut selkää tähän asti ohjeiden mukaan aina ”samaan tahtiin” eli tehnyt ylätaljat, t-tankosoudut, alataljat, younameit kaksin käsin. Koska oikea puoleni on heikompi ja epähallinnassa, niin se puoli myös lusmuilee huomaamattani –> vasen tekee enemmän töitä. Nyt sitten selkäohjelmani on pilkottu siten, että teen suurimman osan liikkeistä vuorokäsin. Voin sanoa, että ihan eri tuntuma tuleekin kun tekee ylätaljaa yhdellä kädellä! (ehdin testata ennen selkätreenikieltoa :D)

61bbe0a8b37a11e38cbf12396517bfeb_8

Pieni salikevennys näkyy heti olkapäissä. Onhan ne edelleen olemassa, mutta kun ne voisivat olla pumppipampissakin! Kieroutunut mieli. Ja hieno koura. Mutta tänään on sit olkapää-päivä ja instaan luonnollisesti luvassa uusi pullistelukuva (@jenskysi)

Ruuan suhteen alkoi mennä hyvin, mutta flunssa kieltämättä meinasi taas nakata raiteiltaan. Aivan yhtä hirveäksi syöminen ei yltynyt mitä edellisen flunssan aikana mutta kieltämättä edelleen tuloksiani rajoittaa puutteet syömisessä. Nyt sitten olen taas saanut hommasta kiinni ja tietty ahmimishimo on kadonnut kokonaan, niin uskon, että hiljaa hyvä tulee! Rytmi on onneksi alkanut korjaantua, enkä ole antanut enää itselleni luvaa skipata iltapalaa. Tämän jakson tarkoituksena onkin saada tuo syömisrytmi jälleen takaraivoon painettua, koska se on oikeasti kaiken a ja o. Ja pitää taas muistaa se, että syömättä EI laihdu, eli vaikka kuinka olisi illalla ähky niin se rahka pitää saada mahalaukkuun asti. Piste.

Ah, tässä jaksossa tapahtuukin jänniä, sillä ensi kuussa meillä on Oulussa BodyCampin tapaaminen! Ensimmäiseen tapaamiseen en päässyt päällekkäisyyksien vuoksi, mutta tuolloin olen ehdottomasti menossa paikalle 6.4.! Eli Oulussa tavataan! Onko muita tulossa sinne? :)

 

One thought on “2. bodycamp kuukausi ja uudet päivitykset

  1. Hei, mahtava blogi sulla! Mutta haluaisin kysyä tosta bodycampin miss fitness ohjelmasta et mitä mieltä oot? Oon kuullut paljon huonoa palautetta ja alkoi nyt itseäkin pelottaa koska ostin paketin itselleni.( Vielä en siis ole ohjelmia saanut) Oliko sulle hyötyä treeneistä ja kasvoiko lihas? Ainakin hyvältä näytät kieltämättä!! :-)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.