Latari · Palkkari · Proteiini · Ruokavalio · SELFomninutrition · Vinkkejä · Yhteistyö · Yleinen

Juomat treenin tueksi

Eilen minulle tuli uusi objektiivi postissa ja niska vinossa lähdin sitä hakemaan! Hetihän sitä piti testatakin kuuden maissa iltahämärissä ja kuvata nämä treenijuomapönikät, joista onkin hieman kyselty :) 

Eli tässä on Hikikinkun kasvatusta tukevat mömmöt ja steroidit. Olkaatte hyvä! Ja varokaa niitä mainoslinkkejä!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Latausjuoma, tehonlisääjä, latari, laturi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kirjoitinkin tästä jo aikaisemminkin tarkempaa kuvausta siitä, millaisia tuntemuksia moinen aine minussa aiheuttaa :D

Sportsnutritionilta tilattu Muscle Speed -latausjuoma sisältää: 
Sitruliini Malaatti 3,3g
Beta-alaniini 3g
Karnitiini 1,5g
Alppiruusu-uute 400mg
Schizandra-uute 400mg
Kofeiini Malaatti 270mg

Niasiini 36mg
Vitamiini B12 25 mcg

Sisältää kofeiini200mg 

Lataria saa käyttää enintään viitenä päivänä viikossa ja korkean kofeiinipitoisuudensa vuoksi latarittomina päivinä voi esiintyä päänsärkyä (jos et siis kofeiinia litki sitten esim. kahvin kautta). Tarkoituksena tällä on tuoda lisää tehoa treeniin ja tehdä lihaksistosta vastaanottavampaa. Vaikutuksen itse huomaan erityisesti niinä päivinä, kun olen kuoleman väsynyt tai menossa salille välittömästi heräämisen jälkeen. Tuolloin treeni saattaisi jäädä muutoin pelkäksi räpellykseksi, mutta tämä aine potkaisee kyllä tehokkaasti liikkeelle. Peruspäivinä vastaavan vaikutuksen saa esimerkiksi parista kofeiinitabletista, kupista vahvaa kahvia tai energiajuomasta. Uskon myös, että osittain vaikutukset ovat puhtaasti plaseboa (jotkut kun vinkuvat, etteivät vaan enää VOI treenata ilman lataria) kyllä vaan voisivat, kuvittelevat vaan, etteivät voi. 

Suosittelen kyllä etenkin, jos syystä tai toisesta on usein vetämätön olo, unirytmi höperöllään tai tiedossa on jäätävän kova jalkatreeni. Myös joskus otan tätä puhtaasti motivoimaan minua lähtemään salille, koska en halua vaikutusten menevän hukkaan :D Mutta itse käytän ehkä noin kolmessa treenissä per viikko.

Muscle Speediä voi tilata täältä ja 250gr purkki maksaa 32,90€
SELF-sarjan tuotteissa on se hyvä puoli, että purkkien sisällä on annostelukauha jo valmiiksi, eli ei tarvitse erikseen miettiä millaisella lusikalla sieltä kauhaisee :D Tässä annostelu on 5-10gr. (puolikas tai täysi tai jotain siltä väliltä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treenin aikana juotavaksi juomaksi valikoitui omalla kohdallani SELF-sarjan Muscle Amino Fusion, joka on kuvauksesta päätellen suunnattu miehille :D
”Sisältää D-aspartiinihappoa. Testosteroni on miehille äärimmäisen tärkeä sukupuolihormoni. Oireita alentuneista testosteronitasoista ovat esim. sukupuolisen halukkuuden ja kyvykkyyden vähenemine, nivel- ja lihassäryt, väsymys ja unihäiriöt. Miesten keskivartalolihavuus johtuu usein alhaisista testosteronitasoista.”

Tästä huolimatta myös naiset voivat tätä käyttää ilman, että meille kasvaa viikset ja kulkuset. Makuna minulla on appelsiini ja tämä on oikeasti ihan älyttömän HYVÄÄ!! Tiedättehän Kari Grandin appelsiini-mehujäät? Tämä maistuu just siltä! :D Saispa tätä juoda myös vapaa-ajalla <3

Treenijuoma lisää suorituskykyä, auttaa rasvanpoltossa ja lihasten säilyttämisessä ja tukee lihasmassan kasvatusta. Parhaiten itse olen huomannut tehon siinä, että palaudun treenistä nopeammin ja jaksan vetää hyvällä teholla sarjat alusta loppuun. Viime kuukauden aikana myös tuloksia on alkanut näkymään, mutta en osaa sanoa onko kiitos näissä kaiken maailman litkuissa vai siinä, että rasvakerros on alkanut luovuttaa :D

500 gr pönikkä maksaa nyt 27,90€ (ALESSA!) ja mukana tulee se annostelukauha :)

KREATIINIA sotken usein treenijuomaan, mutta sitä voi lisätä vaikka palkkariinkin jos niikseen tulee. Treenijuomassa se vaan tulee varmimmin litkittyä omalla kohdallani. Kreatiinia on kauhisteltu siksi, että se lihottaa naamaa ja aiheuttaa näppyjä, mutta yleensä syy sille on se, että sitä käytetään liikaa. Itse käytän kreatiinia 5 gr päivässä enkä aina edes päivittäin viikossa. Oireita on yleensä tullut heille, jotka tankkaavat ainetta ihan tosissaan 20-40gr päivässä, mutta ainakin minulle on sanottu, että tuo 5 gr riittää ihan hyvin ja kropan kreatiinivarastot täydentyvät pikkuhiljaa silläkin :) Eikä tartte naaman lihoa. Siis lisää. Aika pallopää kun olen luonnostaankin. Tuolla kreatiini-sivullakin puhutaan tankkauksen tarpeesta, mutta meille on bodycampissa painotettu, että sen merkitys tuloksiin on aika minimaalinen. 

Kreatiini siis tukee lihaskasvua ja auttaa palautumisessa. Ja kuten edellä jo sanoin, niin palautuminen on omalla kohdallani tehostunut, niin kiitoksen annan näille litkuille, kun ruokapuoli muuten on ollut sellaista mystistä säätämistä. 

500 gr pönttö maksaa 12,90€ (alessa tämäkin) ja riittää piiiitkäksi aikoo. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palkkarini on gluteiiniton, maidoton, laktoositon ja soijaton. Varsin luomuinen ja kasvisperäinen Leaderin Natural Recovery -palautusjuoma maistuu banaanisuklaalle ja suklaa on ihanaa raakasuklaata. Nomnom! Ainoaa miinusta annan siitä, että mielestäni tämä ei sekoitu niin hyvin kuin alla oleva proteiinilisä ja pidänkin treenin jälkeen usein pienet sambakarnevaalit pukukopissa, että saan jauheen kunnolla sekaisin. Ei varmaan tarvitse enää kertoa, että vihaan paakkuja? Yksinkertaisesti oksennan jos yksikään tulee suuhuni ja kieltämättä kerran olen tämän kanssa joutunut yrjöämään ja viikon turvauduin kaupan palautusjuomasekoitteisiin :D Nyt olen sitten rohkaistunut, sheikannut entistä ahkerammin ja ongelma on poistunut. 

Maku taas on ihan ok. Ei mikään mullistava, mutta siedettävä. Erityisen hyvä siitä tulee, kun tämän tekee (soija)maito-vesisekoituksella, jolloin aletaan erehdyttävästi muistuttamaan jo banaanipirtelöä. Mmmm… Ehkä siksikin tuen tuota maito-sekoitusta, että silloin voin hyvillä mielin käyttää blenderiäni ja varmistaa paakuttomuuden. :D

Tuote ostettu Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja maksaa 21,90€ :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L-Glutamiinini vetelee jo viimeisiään, sillä olen ostanut tämän jo viime vuoden puolella Fitnesstukusta hintaan 15,90€. Aine parantaa proteiinisynteesiä ja sitä kautta edistää palautumista (tämäkin!) stimuloi kasvuhormonin eritystä ja kasvattaa soluvolyymia. Lisäksi tämän sanotaan parantavan myös vastustuskykyä ja nopeuttavan flunssasta paranemista, mutta itse olen tätä vedellyt kyllästymiseen asti ja silti olin loppuvuodesta 7 viikkoa sairaana :D Mutta tuskinpa siitä haittaakaan oli! Itse sekoittelen tätä usein palkkariin tai alla olevaan proteiinilisän lisukkeeksi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3 Phase Protein -jauhe pamahtaa kotiin kilon pöntössä ja maistuu banaani-suklaalle! Tätä olen vedellyt viime aikoina iltapalaksi, kun en yleensä jaksa enää syödä mitään rahkaa. Myös välipalan tällä saa helposti korvattua. Tämä proteiiniyhdistelmä vaikuttaa aktiivisesti kahdeksan tunnin ajan ja on siksi ideaali juurikin iltapalaksi vedettynä suoraan ennen nukkumaanmenoa (ja varmistaa siinä sivussa, että tunnin päästä heräät vessaan)

Maku on oikeasti miellyttävä. Mielestäni parempi kuin samalla makuyhdistelmällä varustettu palkkarini ja toimii pelkkään veteen tehtynä loistavasti. Aine sekoittuu hyvin pelkällä ravistelulla, eli me paakkukammoiset olemme turvassa. 

Hintaa tällä massiivisella kapistuksella on 28,60€ (normisti 40€) ja tuote on gluteiiniton!

 

12 thoughts on “Juomat treenin tueksi

 1. Hei jee, kiitos hyvasta postauksesta! Itsella varmaankin edessa muutto taas parin kkn paasta maasta toiseen niin himoiten vaan haaveilen uusista treenitropeista! Luo latari on kylla pakko saada. Tanaan olin niin nuutunut aamulla, etta nukuin bussimatkan spinniin ja sitten viela sielta kirjastolle. Eipa sita kylla vielakaan ole yhtaan herannyt. Odotan mielenkiinnolla juuri sellaisia fiiliksia siita latarista, mista kirjoittelitkin joku aika sit :D

  Tykkää

  1. Se nenänkutina on sit ihan HIRVEÄÄÄÄ :D Mut tavallaan tosi kivaakin, antaa latautuneet tunnelman kun miettii kuinka paljon kehtaa naamaansa rapsuttaa :D Tuollaisiin aamuihin latari on kyllä ihan ehdoton, itselläkin olisi monta aamutreeniä jäänyt nyt alkuvuodesta tekemättä ilman tuota :)

   Tykkää

  1. Varmasti oikea ruokavalio ajaa saman asian tai väärällä ruokavaliolla pilaa näiden vaikutuksen :) itseä nämä motivoi, mutta 3n koe näitä pakollisiksi. Palkkari tärkein, mutta senkin voi korvata ruualla

   Tykkää

 2. moi, sähän oot ms fitness valmennuksessa? Mun täytyy kysyä, kun itse osallistun ensi kuussa alkavaan msf3:een, että sopiiko siellä treenata aamulla ns. tyhjänä. Mä oon tässä viime syksynä mennyt about suoraan sängystä salille (laturi naamaa toki) ja tää tyyli on sopinut mulle hienosti. Mutta kaikille koutseille / valmennustiimeille tää ei sovi, joten miten on aamutreeni hoidettu ms fitness valkussa? Pitääkö syödä jotain vai saako vetää vaa laturin ääntä kohti ja lähtee pumppaa?

  Tykkää

  1. Saa mennä tyhjällä mahalla, vaikka suositellaan pohjalle edes jotain pientä (vaikka hedelmä) mut jos tyyli sopii sulle niin ei sitä käsketä vaihtaa :)

   Tykkää

   1. :D. Mä oon niin pirun aamu-uninen, että mä tyyliin polttaisin talon tms. jos pitäis alkaa aamupuuroo väsää ennen salia. Hyvä jos toi onnistuu. Mä yks aamu keitin kahvit ja se meni totaalisesti pieleen, unohdin tyhjentää vanhat purut -> lainehtiva keittiö. Joten laturi naamaan ja salille on toiminut mulla aina, mä viimeistään siinä vaiheessa herään kun saan ekan painon kouraan. Mä en oo ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka menee aamulla kuntosalille, kunnes menin itse viime syksynä olosuhteiden pakosta. Se fiilis, kun salilla on vähän porukkaa, saat rauhassa treenata ja kello on 8 treenit tehty ja voit huoletta lasketella töihin :). Illalla jää sitten aikaa muille harrastuksille, eikä tarvitse mennä miljoona muun elixia-jäsenen kanssa sinne ja unohtaa supersarjat :).
    Kiitti muuten paljon tästä blogista ja mukava kun esittelit näitä lisäravinteita! Voi vähän sillä silmällä katsoa mitä menee kaupasta ostamaan ms fitnessiä varten :).

    Tykkää

 3. Hei!
  Minua hämmentää kovin, kun Bodycamp-tilaukseni kohdalla lukee edelleen, että ”odottaa”, vaikka tilasin sen n. 3 vko sitten. Muistatko vastaavaa tilannetta itselläsi? Vaihtuuko tilauksen tila vasta sinä päivänä, kun Bodycamp alkaa? Oman campin alkamiseen on nyt 11 päivää (bikini myös), ja mietin, olisiko minun pitänyt jo saada jotain kyselylomakkeita yms. Kenties ohjelmiakin. Vai tulevatko ne postissa? Bodycampin sivuilta en tahtonut löytää vastauksia.

  Kiitoksia jo valmiiksi vastauksestasi :)

  Tykkää

  1. Tila on odottaa niin kauan, että ohjelmat tulevat :) ja ne tulevat sinne omille sivuillle joko päivää ennen, samana päivänä tai seuraavana päivänä ohjelman virallisesta alkamispäivästä :)

   Tykkää

 4. Mitä ihmettä nuo malaatit ja alaniinit ja karnitiinit yms on? Varmasti noita on tutkittu, että ovat täysin turvallisia mutta kuulostaa epäilyttävältä :D Itse en ehkä tuota lataria uskaltaisi kokeilla jos siitä tulee tuollaisia sivuvaikutuksia, mutta mä oonkin tällainen noviisi enkä oo vielä kokeillut kuin palkkaria ja senkin makuun vielä totuttelen :)

  Tykkää

  1. Karnitiini on aminohappo, joka kuljettaa aktiivisia rasvahappoja sytoplasmasta mitokondriaan
   Sitruliinimanaatti parantaa verenkiertoa ja vähentää lihasväsymystä, kofeiinimalaatti toimii kutakuinkin samoin ja piristää lisäksi
   beta-alaniini on aminohappo, joka elimistössä yhdistyy karsoniiniksi ja toimii loistavana maitohappopuskurina.

   Eipä sitä kannata vielä aloitteluvaiheessa itseään kaikenmaailman juomiin totuttaa, vasta sitten kun on pidemmällä! :) Ja palkkari on todellakin se tärkein ja pelkästään jo sillä ja hyvällä ruokavaliolla pääsee varsin loisteliaaseen kuosiin.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.