Elämäntyyli · Pohdintaa

Syömishäiriöinen narskuttelija tervehtii teitä!

 

”Elämästä kiinni kuin olisi jo!” huudahti Jouko saattohoidossa.

En tiedä kuka Jouko on ja mitä hänelle  tapahtui, mutta hänen legendaarinen lausahduksensa (jonka btw. minä keksin) kertoo kaiken tämän hetkisestä olotilastani. Pikkuhiljaa lääkkeet alkavat tepsiä ja ahmiminen alkaa olla kurissa. Ahmimishäiriöhän on noussut vastikään uutisotsikoihin ja itsekin koen kyllä lukeutuvani siihen joukkoon. Bulimia on lähinnä jonkin henkisen pahoinvoinnin fyysinen ilmentymä, koska fyysistä pahoinvointia voin itse hallita. Joka tapauksessa, häiriö mikä häiriö ja jatkossa pitää keskittyä niistä eroon pääsemiseen. Oikealla tiellä ollaan, koska esimerkiksi tänään koin aivan järjettömän epäonnistumisen tunteen ja vakavasti suunnittelin yksityisiä syömingejä MUTTA hetken aikaa toteutin psykologin ohjeistamia mielikuvaharjoitteita (joihin en uskonut) ja tajusin, että minä en ole epäonnistunut, minulla on vain ajatus siitä, että olen epäonnistunut ja BUUM meninkin salille. Ok, salin jälkeen söin hieman suklaata, mutta vasta salin jälkeen ja pienen määrän. En salin tilalta järjetöntä kolmen levyn comboa. Väittäisin, että semisti tervettä.

Toki takapakkeja on odotettavissa, koska olen Rooma (mahtivalta tai todella kaunis, riippuen katsantokannasta) niin en päivässä rakennu. Suunta joka tapauksessa oikea ja pikkuhiljaa alkaa taas bloggailukin kiinnostaa! :)

Ainoa, mikä tällä hetkellä rasittaa on NARSKUTTELU. Siis voi jeesus. Yöt puren leukojani yhteen ja jos on yökiskot suussa, niin näen unia siitä, miten syön kuivaalihaa antaumuksella. Päivisinkin kiristelen hampaitani aina, kun lakkaan ajattelemasta ”rentouta leuka, rentouta leuka” ja tuolloinkaan en meinaa saada purentalihaksiani rennoiksi. Äärimmäisen tuskallista. Korvissa soi ja humisee, niska on jäykkä ja naamalihakset niin kipeät, etten ole hymytön masennuksen vuoksi vaan siksi, etten jaksa hymyillä. Oikeasti. Lisäksi kaikki syömäni ruoka on mennyt leukaperiini, ei persiiseeni. Näytän Ridge Forresterilta. Siis siltä alkuperäiseltä.

Pahintahan tässä on se, että minua pyörryttää lähes kokoajan ja tasapainoni on heikentynyt. Salilla olen alkanut taas kulkea ja harmittaa, etten saa treeneistä kaikkea irti sen vuoksi, että en tajua miten kroppani toimii (en siis hahmota kunnolla asentojani), päätä alkaa särkeä nopeasti ja pahoinvointi vaivaa miltei kokoajan. Raskaat aerobiset olen jättänyt kokonaan pois, koska HIIT-treeneissä olen pari kertaa meinannut lentää tyylikkäästi nilkaa pyöräyttäen nurin ja salillakin olen jättänyt kyykyt ja boksihypyt pois, koska en luota tasapainooni lainkaan. Syytän tästä ultimate-jäykkää naamaani-harteitani-niskaani-yläselkääni. Käsittämätöntä, miten noinkin pieni vaiva voi vaikuttaa näin pahasti.

Ja tämäkin on jokin psykosomaattinen juttu. Aiemminkin olen ollut satunnaisnarskuttelija, nyt vaan narskuttelen 247. Lihasrelaksantitkaan eivät meinaa auttaa, kiskon olen purrut melkein rikki niin eipä tässä kohta ole muuta vaihtoehtoa kun meinnä neurologille vinkumaan botoxia :D Kokemus se olisi sekin. Vihaan piikkejä, mutta mikä tahansa piikki olisi parempi kuin tämä naamajännitys. Paitsi nukutuspiikki.

Tällaista nykyään! Koitan palailla vielä tämän viikon aikana kertomaan kivasta piristyksestä, jonka Lux-case lähetti minulle :) Sitten luonnollisesti tulossa vielä asiaa tulevaisuuden treeneistä ynnä muista asiaan kuuluvasta, vaan askel kerrallaanhan tässä edetään.

11 thoughts on “Syömishäiriöinen narskuttelija tervehtii teitä!

 1. Tämä teksti voisi olla mun kirjoittama! Taas!

  Ekan kerran viime jouluna havahduin kipeään, kramppaavaan leukaan. Sen jälkeen olenkin herännyt usein yöllä narskutteluun ja hampaiden yhteen puremiseen.. Vielä en ole kiskoa hankkinut, mutta pitäisi hankkia. Stressistähän tuo kai johtuu, en ole koskaan ennen ollut näin stressaantunut kun viimeiset puoli vuotta. Stressaatko sä paljon? Narskuttelu ja syömisongelmat kun usein ilmenee sillon..

  Sulla on loistava kirjoitustyyli! :)

  T. Entinen syömishäiriöinen

  Tykkää

  1. Stressaan kuin nälkäinen orava jäätyneen kävyn kanssa :D kiskosta on kyllä hyötyä, että säästää hieman hampaita :) mut ainakaan vielä,ei ole tätä kestojännitystä korjannu :/

   Tykkää

  1. Molemmat linkit oon jo aiemmin lukenu, kiitos :D purentavirhettä minulla ei ole ja venytyksiä tulee tehtyä, samoin kuin paikallista Voice massageria koitan tässä etsiä :)

   Tykkää

 2. Hei, pakko kysyä kun mainitsit noista lääkkeistä. Niin miten ne vaikuttavat? En ole tajunnut että bulimiaan/ahmimiseen on lääkkeet. Mietin että auttaisiko ne, kun itse olen ”tottunut ” elämään tämän kanssa..

  Tykkää

  1. Vähentää ruokahalua/näläntunnetta, ei vaan pysty samoissa määrin ahmimaan mitä aiemmin :) ei tietenkään pommin varma apu, mutta selkeästi itsellä auttanut. Plus alussa Se kevyt pahoinvointi pari viikkoa esti kyllä ahmimisen :D

   Tykkää

 3. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa ja pääasia että suunta on oikea :)
  Itsekin olen narskuttelija, tosin pitkään aikaan en oe narskutellut. Aloitin sen muksuna kun vanhemmat erosivat ja aikuisena sitäon ollut ehkäpä juuri stressiaikoina, joten itselläni narskuttelu on liitttynyt ilmeisesti jonkinlaiseen stressitilaan… ei vaan kauhean kiva, kun on tarvinnut narskuttaa noihin yläetuhampaisiin lovet… :/

  http://outinfitness.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Nimenomaan, pitää vaan muistaa olla itselleen armollinen :) Ite narskutan lähinnä poskihampaita, vaikka etuhampaissa olis tilaa nakertaa ne vähän lyhemmiksi :D Samoin kieli ja posket ovat aika arpiset tällä hetkellä. Auts :/ Stressiin minullakin tämä viittaa, pitää nyt vaan yrittää siitä päästä eroon! :)

   Tykkää

 4. Ah sä olet niin ihanan positiivinen ja hauska terveydellisistä vastoinkäymisistä huolimatta :D
  Hatunnosto tuosta, että ahmimissession sijaan pystyit menemään salille, ja kaiken huipuksi söit pienen määrän suklaata, ja se jäi siihen.

  Sen lisäksi että ahmin, niin narskuttelen myös, mutta minulla onneksi yökisko estää pahimmat niskajumit, ainakin yleensä. Kerro jos löydät jonkun ratkaisun narskuun ja jumeihin…

  Tykkää

 5. Moikka!
  Itse kärsin myös tästä samaisesta narskuttelu jutusta.
  osaitko botokset? Jos sait, auttoiko?
  Itselle ehdotettiin hypnoosia. En suostunut joten tunkivat botoksia. Ei auttanu nekään. yritin lääkkeitä ja niissäkin pitäisi siirtyä vahvempaan. Rakenteellinen vika myös, vasen puoli on yritetty leikata. Vain hetkellinen apu. Huh huh tätä tappelua näiden olotilojen kanssa. :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.