Yleinen

Tulevaisuuden ”fitness”-suunnitelmia!

BodyCampin Ms.Fitness on nyt omalla kohdallani sillä tapaa jäissä, etten millään jaksa käydä salilla viittä kertaa viikossa ja stressata liikaa syömisistäni. En usko, että se tällä hetkellä palkitsisi minua millään tavalla, koska järkevä dieetti vaatii järkevän pään. Kuitenkin otan nämä tulevat ohjelmat vielä talteen, sillä uskon, että myöhemmin ehdottomasti haluan jatkaa tällä viisi-jakoisella ohjelmalla ja ruokaohjelmia ei ole koskaan liikaa :)

Ms.Fitnessläiset saivat ostaa itselleen halvalla hinnalla BodyCampin BootyCamp-treeniohjelman. Itse sain sieltä nelijakoisen ohjelman, joka sisältää kolme salipäivää ja yhden ”hypi, kieri ja heitä”-tyylisen kehonpainokuoleman, jonka olen itse ajatellut korvata aina vähän monimuotoisemmalla porrastreenillä. Alankin nyt itse vetää tuolla ohjelmalla ja sen kanssa mennee koko kesä. Treenit ovat vatsa ja pakarapainotteisia, mutta myös ylävartalo saa tekemistä ihan nokko. Toki pari olkapääliikettä lisäsin ihan piruuttani matkaan, koska olkapäät ovat suurin rakkauteni.

Ohjelmassa on pitkiä sarjoja ja aika paljon liikkeitä, mutta koska treenikertoja tulee nyt vähemmän, niin onhan se ymmärrettävääkin, että salilla pitää nyt viihtyä hieman pidempiä aikoja kerrallaan. Onneksi kesä on tullut tännekin asti, minkä vuoksi aerobiset tekee ihan mielellään pihamaalla ja muutenkin aurinkoenergiaahan tässä kaivataan.

Viime viikon vedin jo bootyllä (paitsi porrastreenin) ja tänään sitten taas jatkuu. Toivottavasti se viime viikolla vaivannut pahoinvointipyörrytyskin jää pois, niin saa kropasta paremmin tehoja irti ja uskaltautuu sinne portaisiinkin.

Narskuttelukin tuntuu hieman helpottavan. Lihasrelaksanteista on ollut hyötyä ja koitan nyt myös tietoisesti pitää hampaani erillään. Korvat eivät enää hirveästi humise, joten koitan jättää nyt relaksantit veke ja katsoa palautuuko ongelma. Luvassa kaameaa päänsärkyä, sillä nuo kolmiolääkkeet on ihan hirveän koukuttavia ainakin omalla kohdallani ja vieroitusoireet ovat sen mukaiset. Ajattelin samaan syssyyn hylätä (taas) myös batteryn, niin sama kärsiä molemmat myrkyt pois kerralla :D

Ruuan suhteen keventelen, sillä haluan saada painon takaisin ennalleen. Se on päässyt kohoamaan WAY too high. En kuitenkaan stressaile siitä ja vaikka voinkin nyt hukuttaa viisitoista muurahaiskarhua ja kaksi jättiläispandaa selkämakkaroihini, niin hällä väliä. Elämä muuttuu ja paino sen mukana. Nyt on tärkeintä saada nuo asiat erotettua toisistaan siinä määrin, ettei ruuasta tule mitään itseruoskintakeinoa, vaan hyvän olon lähde.

En ajatellut nyt laskea kaloreita tai seurata mitään tarkkaa ruokavaliota. Ainoastaan katson, että syön viisi kertaa päivässä ja teen fiksuja valintoja. Hiilareita pyrin hieman vähentämään ja välttelen nyt myös maitotuotteita mutta muuten annan asioiden sujua painollaan. Vaa’alle kiikun kerran viikossa ja mittanauhaa tiirailen yhtä tiheään. Peiliä tuijotan päivittäin ja etsin positiivisia asioita etenkin hartialinjastani ja kasvaneista tisseistäni.

Rok on!

P.S. Hyvinvoinnin Tavaratalo tarjoaa helteiden kunniaksi -15% alennuksen koko valikoimasta! Alennus tulee automaattisesti, Nyt on siis sopiva hetki ostaa detox-kuuri tai kuivakuppauskupit! :D

untitled

 

 

4 thoughts on “Tulevaisuuden ”fitness”-suunnitelmia!

 1. Tiedät varmaan, mikä on sulle parhaaksi, mutta mun korvaan minkään painonpudotuksen miettiminen kuulostaa vähän riskiltä sun tilanteessa. Oot juuri toipumassa syömishäiriöstä ja hyvä, terveellinen ruokavalio on varmasti fiksu siihen nähden. Mutta suurin työ tehdään pään sisällä ja ennen kaikkea pitäisi päästä irti siitä ”mun on laihduttava/timmiydyttävä/kiristyttävä” -ajatuksesta ja opittava rakastamaan omaa kroppaa juuri sellaisena kuin se on – oli se sitten paria kiloa suurempi kuin ennen.

  Tiedän kokemuksesta, ettei se ole helppoa. Mä lihosin bulimiani takia alle 40-kiloisesta anorektisesta tytöstä ensin noin 50-kiloiseksi (pituutta löytyy huimat 160cm). Se oli kamalaa. Ehkä mun lähtötilanne on vähän eri, koska oli sairaalloisen laiha sairastuessani bulimiaan, mutta se lihomisen hirveys oli mulla korvien välissä. Painoin pitkään bulimiani ajan noin 48-52kg, kunnes parantumisprosessin aikaan jojoilin pitkään noin 50-55 kilon välillä. Tänä päivänä painankin 60kg ja oon kroppaani tyytyväisempi kuin koskaan :) Ok, lihasta on paljon enemmän kuin ikinä, mutta rasvaprosenttikin on varmaan 25 %, joten oon hyvin naisellisen näköinen, mutta tyytyväinen näin <3

  Mitä yritän sanoa on se, että parantuminen lähtee pään sisältä. Ja ne vaakalukemat voi heitellä sinne sun tänne, kunnes kroppa löytää sen oman sopivan painonsa ihan itsekseen :) Mulla meni pitkään ennen kuin opin päästämään irti ajatuksesta, että mun on laihdutettava. Mutta mä en parantunut ennen kuin pystyin tekemään sen. Vasta parannuttuani aloitin uudestaan säännöllisen liikunnan, joka muokkasi kroppaa kuin itsestään….

  Anna itsellesi aikaa <3

  Tykkää

  1. Mulla bulimiaoireilu liittyi pääasiassa stressiin ja henkisiin pahoinvointiin. Ei niinkään lihomisen pelkoon :) mutta totta, ettei pidä pistää itselleen liian tiukkoja tavoitteita ja aikatauluja. Nytkin lähinnä tarkoitus pikkuhiljaa tiputtaa tulleet kilot ilman aikatauluja. ”kesäkuntoa” en tavoittele, vaan kesä menee siinä kunnossa missä nyt satutaan olemaan :)

   Tykkää

 2. Täällä tippa linssissä taas, kun oli niin hyvin kirjoitettu. Voin samaistua… Itsellä jäi bikini challenge kesken, kun ei pää jaksanut samassa tahdissa ja muut stressit painoivat päälle. Nyt kiristelen kroppaa vähän kevyempään tahtiin fitfarmin oppeja hyödyntäen.

  Tykkää

  1. Ihan oikea valinta <3 Siihen unelmakroppaan pääsee hitaamminkin. Spurtata kannattaakin vasta sitten, kun koko ihminen sitä jaksaa! Itsekin vasta nyt kehtaan olla itselleni tarpeeksi armollinen :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.