Kehonhuolto · Treeni

Putkirulla – Never again

WP_20140625_018Olet lukenut monta artikkelia siitä, kuinka putkirullaus vähentää jumeja, parantaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja mielialaa, poistaa selluliittia ja nikamalukkoja, avaa lihakset ja mielen ja on kaikin tavoin hyväksi sinulle.

Kahden viikon ”Everyday is a leg day!”- maniajakson jälkeen kävelet kuin pingviini ja itket aina vessaan mennessä ja sieltä tullessa. Päätät antaa putkirullalle mahdollisuuden.

Ensimmäinen haaste on se, että joudut menemään lattiatasolle. Koitat maastoutumista niin polvien kuin persuksen kautta, mutta kumpikin tapa tuottaa liikaa tuskaa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää heittäytyminen. Ehkä muut salilla olijat olettavat sinun tekevän burpeita? Puolikkaita burpeita, mutta burpeita kuitenkin.

Olet lattialla. Mahallasi. Vikisten nouset polvillesi ja mietit, mistä kannattaisi aloittaa. Koska et ole vielä valmis kohtaamaan etureisiäsi, annat selällesi luvan olla ensimmäinen avautuja. Kuinka helppoa! Kuinka mukavaa! Senkus lyöt makaamaan selällesi putken päälle ja rentoudut ja…

Mietit, että miten hemmetissä voit maata rennosti ja rullata yhtä aikaa? Koitat varpaillasi vetää itseäsi ensin ylös ja sitten alaspäin, mutta rulla se vaan on ja pysyy keskiselkäsi alla. Lopulta annat käsillä vauhtia ja alat ”vaivattomasti” kipuamaan ylöspäin. Nikama nikamalta.

Odotat naksahtelua. Niitä ei tule. Tunnet jumit, mutta et vaan osaa rentoutua tarpeeksi. Viiden minuutin kuluttua ainoa asia, mikä on avautunut, on kanssasaleilijasi suu. Hän kun joutuu todistamaan alennustilasi. Toppisi on rullautunut ylös ja trikoosi alas. Alta ei paljastu Björn Borgin trendi-hipsterit, vaan Gran Canarialta ostetut yhden euron pitsistringit.

Toivot sisimmässäsi, että tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi, että tuokin juuri homoksi kääntynyt mies pääsee vielä naimisiin.

Selän jälkeen käännyt kyljellesi. Silmissäsi sumenee. Kainalon alta löytyy maailman tuskaisin piste ja päätät antaa sen olla. Rajansa kaikella. Siipikidutus siirtyköön seuraavaan kertaan sillä nyt… Nyt on jalkojen vuoro.

Asetut konttausasentoon ja pikkuhiljaa lasket etureisiesi alaosan putken päälle. Vilkaiset peiliin ja tajuat näyttäväsi samalta, kun taaperona ensimmäisen kerran maistoit luumupilttiä. Heittäydyt mahallesi molemmat jalat putkella ja itket hiljaa. Päätät, ettet synnytä koskaan, koska tämäkin on liian kamalaa. Et uskalla liikkua.

Kun viimeinen liikahdat, vikiset hiljaa. Muistat lukeneesi, että parasta olisi rullata aina yksi reisi kerrallaan, mutta onko sinusta siihen? Kestätkö sinä sen?

Yrität.

*sensuroitu*

No, ainakin yritit.

Palaat kahden reiden rullaukseen ja koitat hieman keinutella itseäsi. Tunnet, kuinka arnoldisi rutistuvat ja paukahtelevat. Tunnet maailman tuskaa. Tunnet kaiken. Koko kroppasi on niin jännittyneessä tilassa, että alat tuntea pientä kipuilua pohkeessasi.

”Ei jumalauta”, ehdit ajatella, ennen kuin pohkeessa majaileva paholaissuoni alkaa vetää köyttä itsensä kanssa.

Keskityt hengittämiseen. Et halua näyttää ulkopuolisille, että olet juuri päätynyt Danten helvetin yhdeksänteen piiriin. Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen kipu pohkeessa alkaa lievittyä, mutta pienikin liikahdus käynnistää sen uudelleen. Et tiedä mitä tehdä. Äkkiä tajuat olleesi jo useamman minuutin jähmettyneenä putkirullan päällä ja painaneesi kyntesi jumppamaton läpi lattiaan ja päätät, että kävi miten kävi. Tästä on päästävä.

Kolmen minuutin jälkeen olet viiden metrin päässä putkirullasta ja pohdit, kannattaako siihen enää koskeakaan.

Ryhdistäydyt. Pakarasi tarvitsevat sinua.

Istahdat rullan päälle ja huokaiset helpotuksesta. Eihän tämä ole mitään reisiin verrattuna! Vaihtelet poskia ja rullailet menemään, elämä on ihanaa!

Kunnes bootysi päällyslihaksisto rentoutuu tarpeeksi ja päästää jumiutuneet kipukohdat kosketuksiin rullan kanssa.

Mietit mielessäsi, kuka laittoi Teräsbetonia soimaan kunnes ymmärrät, että se eläimellisen korkea hevikiljunta tulee sinun suustasi.

Syvä hiljaisuus.

Kaikki salilla katsovat sinua, sinä katsot rullaasi. Näytät sille keskisormea ja poistut vähin äänin paikalta.

Never again.

 

 

19 thoughts on “Putkirulla – Never again

 1. Hikikinkkua parhaimmillaan! Jes! Nauroin niin monesti. Mies kysyi miksi hekotan ja ääneenluvun jälkeen tuumasi että pitsistringit eivät koskaan saisi häntä kääntymään homoksi. Ei tainnut ymmärtää asiayhteyttä. Pitänee itsekin tästä inspiroituneena ottaa rulla esiin ja ruveta rääkkäämään koipia.

  Tykkää

 2. Mä ajattelin ensin, että ”mitäs hyötyä tommosesta voi olla -.-’” No valittelin tutulle jumppaohjaajalle kipeytynyitä polvia. HIIT -tunnin jälkeen pyysi mua jäämään venyttelemään ja vaihtamaan kuulumisia. Iski mut toisin sanoen rullan päälle. Pyysi menemään kyljelteen ja rulla reiden sivun alle. *syvä huokaus TSIISUS SITÄ KIVUN MÄÄRÄÄ! Reiden sivuosassa kalvot niin jumissa, joka aiheuttaa polvikipua.
  Toinen todella paha on juuri kainalon alla :’D
  Olen uusi lukija ja löysin blogisi googlettelemalla ff:n BC:n kokemuksia. Itellä takana kivulias Lite -valmennus.

  Tykkää

  1. Joo, nuo on niin tuskaiset paikat, ettei tosikaan :D pakko vaan silti palata aina kiduttamaan itseään, koska FITNESSSS ja muut hyödyt :D

   Lite kiinnostaisi itselläkin, mutta ehkä ensi vuonna :)

   Tykkää

 3. Itsehän olin ahne ja ostin kotiin sellaisen rullan missä on (isot) nystyt, kun ajattelin että on halvempaa kuin hierojalla käynti ja pitäähän sen tuntua (”eihän noista sileistä oo mihkää”) …ja voi pojat että tuntuu! Reiden sivuihin tulee mukava rivi mustelmia. Olis ehkä testatessa kannattanu kokeilla rullaa muuallekin kuin pakaraan, takareiteen ja yläselkään :D Onneks salilla voi käyttää sileitä rullia ni saa noita herkempiäki kohtia rullattua.

  Tykkää

 4. :D :D :D mäkin just teen tuttavuutta putkirullan kanssa! Ensimmäisenä (ja ainoana) kertana kun sitä olen toistaiseksi käyttänyt kiitin jotain korkeampaa tahoa ettei naapurit olleet kotona, oli keskellä yötä kun en saanut unta ja äänitehosteiden perusteella ei olisi uskonut lihashuolloksi! :D

  Tykkää

 5. Tuosta selän rullauksesta sen verran, kun se on varmaan se kivuttomin rullaus, että rullaa ei saisi päästää muistaakseni alaselälle asti. Alaselkää voi epäsuorasti rullailla ainoastaan tuon pakaraosaston kautta. Näin olen itse ymmärtänyt.
  Itse kierin sen rullani kanssa aina minne sattuu, mutta onneksi salilla on iso tila niin on varaa pyöriä :) Itse tykkään kyllä kaikesta kivusta mitä rulla tuottaa, paitsi niiden etureisien kohdalla tulee kyllä kyynel..

  Tykkää

 6. Huhhuh harvoin nauran vedet silmissä blogipostaukselle mut tulipa sekin koettua :D oot huikea kirjottamaan!!

  Tykkää

 7. Nauroin katketakseni :D mielen päällä on ollu kyseisen rullaputken kokeilu, mutta uskallankohan enää.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.