Elämäntyyli · ongelmia · Yleinen

Kuinka jaksaa, kun mikään ei muutu?

Minä, joka vannoin hitaan muutoksen ja mielenrauhan nimeen alan tuskastua. Kolme viikkoa enemmän tai vähemmän kilttinä oloa ja reenaamista, mutta paino nousee ja mitat seisoo. Viime viikon pidin vielä kevennettynä, koska matkustelin läpi Suomen ja harrastin vakavaa ihastumista. Ok, tulihan sitä ehkä syötyäkin, mutta ei nyt ainakaan kahden rasvakilon edestä? :D

Syytän tätä helevetin hellettä. Olen arktinen apina. Rakastan kylmää viimaa kasvoillani ja kerrospukeutumista, punaista nenää ja hidasta jäätymistä. Tällainen lätäkkönä likakaivoon sulaminen ei kuulu millään muotoa mukavuusalueelleni. Turpoan joka paikasta, menetän ruokahaluni, päätä särkee, hankala nukkua, maha menee sekaisin ja ärsyttää. En malta odottaa, että tämä lämpöaalto loppuu ja saan syyn herätä aamuisin. Ikävä kyllä näyttää siltä, että vielä tämä viikko pitää kärvistellä puolitehoilla ennen kun alkaa helpottaa.

Kielsin itseltäni vaa’an nyt loppuhelteiden ajaksi ja taidan viskata kuikkaa myös mittanauhalla :D Motivaatiota ei nosta ainakaan se, ettei mitään tunnu/näytä tapahtuvan. Jos tavoitteenani olisi ollut sumopainijan kroppa, niin alkaisin olla lähellä, mutta harmi kyllä niin ei ole.

Mieleni tekee valittaa ihan jäätävästi (korjaan: kuumottavasti) mutta tiedän, ettei sillä ole merkitystä. Tärkeintä on nyt keskittyä aikaan helteiden jälkeen ja pyrkiä syömään edes 75% fiksusti ja liikkumaan ohjelman mukaan. Hukkaanhan yksikään salitreeni ja rahkapurkki ei ole mennyt ja lauantaina aloitettu herkkulakko (jäätelöä ei lasketa) on sujunut hyvin. Parasta on, että alan kyllästyä jäätelöönkin, eikä sitäkään tee enää oikein mieli 24/7, eli herkuttelun määrä senkus laskee laskemistaan.

Olen pyrkinyt nyt myös syömään hiilaria vain ennen treeniä ja treenin jälkeen (siis pasta/peruna/leipä) ja muut ateriat ovat tiukasti proskupitoisia. Tiedän, että näillä eväillä muutosta alkaa tulemaan, kunhan vaan maltan nyt olla kärsivällinen ja lakata marmattamasta. On vaan välillä niin hankala nähdä se timmimpi huominen, kun nyt voisin leikkiä raskaana olevaa jumbojettiä.

Älkää käsittäkö väärin. En vihaa kroppaani tai ajattele siitä edes pahasti negatiivisesti. Olen yllättävän sinut itseni kanssa, vaikka vaatteet kiritääkin pahemmin kuin tämä otsaani kiertävä vyö. Olen heilunut bikineissä ja sellushortseissa julkisella paikalla ja vähät välittänyt muiden mielipiteistä. Nyt tätä MEGAoloa on vaan jatkunut niin pitkään, ettei olo ole millään tavoin kotoisa ja jatkuva hikoilu/ahdistus/päänsärky ei auta asiaa ollenkaan.

Voisi tehdä jonkin helteen karkoitus loitsun. Ukkostakaan ei näy eikä kuulu. Oi luoja odotan sitä tunnetta, että pääsee ukkosmyräkän jälkeen lenkille ja naamaani vasten osuu ilma, jota on helppo hengittää.

Onko muita hellevihaajia?

12 thoughts on “Kuinka jaksaa, kun mikään ei muutu?

 1. kyllä! Täällä kanssa yksi helteen vihaaja. Sellanen 15 astetta lämmintä vielä menee mutta tää on jo liikaa. Onneksi kesä on lyhyt! :)

  Tykkää

 2. mulle sopii parhaiten syksy ja kevät. kesäisin on vaan fyysisesti huono olo ja palan aivan saakelin helposti vaikka laittais mitä suojakertoimia :( *huoh*

  ja itsekin muuten pyörittelen ajatuksia siitä, että mites sitä motivaatiota oikein ylläpidetään kun tuntuu että mikään ei muutu.. ugh. syön kuitenkin siististi ja kuntosalillakin käyn. plaa. :D

  Tykkää

  1. Mullakin on kesäkuumalla fyysisesti huono olo eikä oikein kukaan ymmärrä sitä!! :( En siis varsinaisesti iloinnut, kun nämä lämpimät kelit alkoivat. Ja myös herkkä iho palaa helposti eli ei tää kesä tosiaan ole mikään lempivuodenaika. Pidän kyllä valoisuudesta ja luonnon värikkyydestä ym. mutta liika kuumuus lamaannuttaa täysin. :(

   Tykkää

  2. Itse en pala helposti, mutta päätä todellakin särkee, hikoilen koko ajan, jatkuva nestehukka vaikka juon vettä ja suolaa ja kaikkea ja ahdistaa monin tavoin. Palamisherkkyys varmasti vaan lisää tätä tukaluutta :/ Onneksi kohta talvi!

   Tykkää

  1. Millainen ihminen syö leipää tänä päivänä? Kai tuo oli vitsi? :D

   Minä syön leipää. Enkä aio lopettaa. Muahahaaa!

   Tykkää

 3. Mä en pahemmin kommentoi mihinkään ikinä, mutta hikikinkku ja yby on ihan huippuja molemmat! Itse just läskieni kanssa makaan rannalla, odotan että arki alkaa ja pääsee takaisin ruotuun, jos pääsee…

  Ja näin isossa marketissa työskentelevänä voin todeta, että 98/100 asiakkaasta ostaa leipää. :D että kyllä sitä aika moni syö. (Ne kaksi jotka ei osta, ostaa pelkkää kaljaa :D)

  Tykkää

 4. Joo minäkään en ole kuumailmaihminen. Jos joku ehdottaa lomamatkaa, minä ehdotan kohteeksi Lontoota, Berliiniä, New Yorkia, Skotlantia, Irlantia jne jne :D Mies ehdottaa Thaimaata, Rhodosta, Kanariaa tai Kyprosta :D

  Ja talvi: voi että on ihanaa, kun käy hiihtämässä tunnin, pari! Keskisyke 1,5h reissulla 163, kalorinkulutus 1500kCal ja kolmen kuukauden aikana tippuu 5-7kg ihan sama mitä syö! :D

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.