Kroppakuvia · Kuntosali · Kuvia · PolarGym

Uusi banneri ja ensimmäiset salikuvaukset

…Ok, kuvaukset ovat ehkä turhan hieno termi sille, että kaverin kanssa otettiin kasa enemmän tai vähemmän huvittavia otoksia muiden kanssasaleilijoiden puistellessa päätään. Tarkoitukseni oli kuvailla myös tuota Sodankylän Polar gym -salia, mutta siellä oli yllättävän paljon väkeä paikalla, niin en kehdannut yleiskuvia nyt alkaa odotella. Säästän sen suosiolla rauhallisempaan hetkeen.

Anyhow, eilinen Melonit-postaukseni on kyllä saavuttanut ihan liikaa jo huomiota :D Pieni repeäminen kävi, kun huomasin postauksen päätyneen Fitfashionin etusivulle ja vähän enemmän repesin, kun löysin hikitissini Fitfashionin FB-sivulta. Tiedänpä ainakin nyt, millä ruumiinosalla jatkossa alan brändätä itseäni, kun selkeästi olkapäät eivät todellakaan toimi yhtä hyvin. Mukavaahan tuo vain on ja kiva saada trafiikkia näin kesälläkin sivustolle, tämä kun pakkaa olemaan aika hiljainen vuodenaika :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta hei! Uusi banneri! Mitä pidätte? Bannerikuvia muokkaan aina paljon enemmän, mitä perusblogikuvia ja tässä isommassa näettekin selvästi, että olen armotta sutannut pois silmäpusseja ja pari näppyä, sekä kirkastanut silmiä. Pikkukuvassa niin näyttää paremmalta, isossa kuvassa näytän kaihipotilaalta. Muutenkin olen lätkinyt kuvaan enemmän syvennystä ja kontrastia. Tein muokkaukset tosin miniläppärillä, niin voi olla, että kun oikealle koneelle pääsen niin järkytyn pahemman kerran taas ”laadusta” mutta hoidan korjaukset sitten huomenna Rovaniemellä, jos tarvetta tulee!

Värimaailmaa päätin päivittää talvisen sinisestä vähän neutraalimpaan metsänvihreään. En vain siksi, että iskin kapiaisen rinnalleni, vaan myös siksi, että metsänvihreä on ja pysyy yhtenä lempiväreistäni.

Metsälappalainen terminä herättää tietyissä ihmisissä suuria tunteita, mutta itse olen tuota tottunut käyttämään niin itsestäni kuin suvustanikin. Olen kuitenkin molemmilta puolilta vanhaa Lapissa iän päivät asunutta poro(mies)sukua (itseasiassa olen molemminpuolin sukua molempiin puoliin sukua. Horror) ja isän puolen sukunimi on myös perilappalainen (huom. ei saamelainen, eri asia) niin identifioin itseni vähän muuksikin kuin pelkästään Lapissa asuvaksi henkilöksi (aka lappilaiseksi). Tästä tosin ollaan montaa mieltä täällä turpakäräjien luvatussa läänissä, mutta tuo nyt on vain minun näkemykseni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAThose boobs!

Hitaudella viittaan siihen, että täällä ei ole oikein koskaan kiire mihinkään. Päiviä ei aikatauluteta, lähdetään kun lähdetään mutta saavutaan silti ajoissa, ei tehdä suunnitelmia sen kummemmin ja siirretään myöhemmäksi kaikki mikä voidaan. Etelässä käydessäni meinaan aina hengästyä siitä, että koko ajan pitäisi olla jossain käymässä, tapaamassa jotakuta tai tekemässä jotain suunniteltua asiaa. Olen tottunut siihen, että suurin osa päivästä vaan möllötetään ja kerran viikossa tehdään jotain. Ehkä.

Siksi en oikein jaksa hätäillä kroppanikaan suhteen. Joo, voisin olla tässä vaiheessa jo huomattavasti pidemmällä, mutta onhan tässä nyt aikaakin. Välillä korvaani narskuttelee pieni kisakärpänen, mutta olen päättänyt tosissani alkaa pohtia asiaa vasta vuoden kuluttua. Tämä vuosi on edelleen pyhitetty henkiselle hyvinvoinnille ja tasapainolle, niin ensi vuonna jaksaa olla ehkä hieman taas fyysisempi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienesti iloitsin ehkä siitäkin, että pitkän jumituksen jälkeen paino on lähtenyt laskeutumaan. Tietenkin ne saamarin helteet uhkaavat tehdä comebackin, eli kohta olen taas turpea peipponen, mutta kiva tietää, että ”todellisuudessa” suunta on oikea. Pitäisi muistaa ottaa mitat taas maanantaina, niin saa nähdä näkyykö sitä muutosta, piru viekhön!

Banneriin tietenkin valitsin suhteellisen edustavat kuvat (joissa todella luonnollinen treeni-ilme) mutta karu totuus paljastuu teille seuraavaksi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoko sekä kamera ja malli tekivät ihan mitä heitä itse huvitti näyttämättä lainkaan parhaita puoliaan (päinvastoin)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taikka sitten malli näytti liikaa itseltään. Never a good thing.

Tiedänpä ainakin mihin kisaan en ikinä lähde – Fitnessmalli 2015

20 thoughts on “Uusi banneri ja ensimmäiset salikuvaukset

 1. Kysyn vain aivan mielenkiinnosta: Miten sitte lappilainen, (metsä)lappalainen ja saamelainen eroavat toisistaan? Tai siis saamelaisuuden ja lappilaisuuden ymmärrän. Mitä käytännössä tarkoittaa metsälappalaiseksi identifioituminen?

  Tykkää

  1. Itse käsitän, että lappalaiseksi kutsutaan ihmistä, joka suvultaan on Lapin alkuperäisasukkaita ja yleensä kasvattaneet poroja, mutta eivät puhuneet kotikielenään saamea. Saamelaisuuteen liittyy vahvasti saamen kieli ja lappalainan taas on ns. Perussuomalainen. Lappilainen taas asuu Lapissa, muttei välttis kovin syviä juuria Lapissa. Vähän mystistä ja riippuu aina keltä kysytään. Jotkut puhuvat lappalaisista statuksettomina saamelaisina, mutta itse en millään muotoa saamelaiseksi koe kun suvussa saame ei ole kotikielenä ollut satoihin vuosiin eikä kyseinen kulttuuri muutenkaan näkyvissä

   Tykkää

   1. Siis mie en olekkaan ikinä ajatellu tuota nuin, vaan oon ajatellu että lappalainen on enemmän nimittelysana tai ainakin negatiivisen sävyn omaava sana ketä tahansa pohjoisen asukkaita kohtaan… Mutta nyt kun tämän kirjoitit auki, niin tuo sinun näkemys lappilaisen ja lappalaisen ”erosta” on aika toimiva! Tässä tapauksessa voisin sanoa itseäni lappalaiseksi, eikä se tunnu yhtään pahalta.

    Tykkää

   2. Jotkuhan sen niin kokee (etenkin jos saamelaista sanoo lappalaiseksi) itselle se vaan on aina ollut ihan norminimitys niin en näe sitä negatiivisena :D ehkä vähän sama, kun mustaihoinen voi huoletta kutsua itseään nigga’ksi, mutta valkoihoinen mielellään ei

    Tykkää

   3. Olen saamelainen enkä kyllä tykkää, jos minua sanotaan lappalaiseksi. :) Lappalainen on muutenkin nykyään niin poliittisesti räjähdysherkkä ja sekava termi, että mielellään vältän sen käyttämistä. Alun perin se ei ole käsittääkseni viitannut sen kummemmin saamelaisiin kuin näihin ei-saamea puhuviin poronhoitajiinkaan, vaan oli ulkopuolisten antama nimitys syrjäseuduilla asuville ihmisille (joista muinoin suuri osa pohjoisessa kyllä oli saamelaisia, mutta varsinainen etninen termi lappalainen ei silti ole).

    Tykkää

   4. Kuten sanoin, tästä on paljon mielipiteitä, tuo vain on oma käsitykseni ja kokemukseni asiasta , ja etnisesti koen olevani ihan vaan suomalainen. itse en vaan koe termiä (juuriltaan) metsäsaamelainen kohdallani oikeaksi, vaikka se ehkä olisikin poliittisesti korrektimpi joidenkin mielestä :D Terminä metsälappalainen vaan sopii paremmin omaan sukuhistoriaani, sitä on käytettykin ja kirjallisuudessakin tulee vastaan siel sun tääl. Vaan ällös huoli, kyllähän tuo vaihtuu jahka keksin paremman sloganin tälle blogille, tuo passaa parhaiten vaan tähän nykyiseen hetkeen :D

    Tykkää

   5. Sitä vielä, että vaikka oiskin kuinka räjähdysherkkä termi, nii tokihan sinä sitä saat käyttää! :) Ei kai siihen lupaa keneltäkään tarvi. Ehkä se metsäsaamelainen ois vielä sekottavampiki. En oo siis tuomitsemassa, banneri on aivan jees.

    Tykkää

 2. Oonkohan käsittäny jotakin väärin tai sekotanko ihmisiä, mut ootko joskus puhunut, että sinulla on karjalasta juuria vai oliko kenties jotain sukulaisia venäjällä? Ei ole tarkotus mitään pitkää koko sukuhistoriaa ruotivaa rietostelua tehdä tästä, mutta nää määrittelyt vaan kiinnostaa. Aatellu että idän suunnalta oot maininnu olevan jotain, mutta paljastutkin perilappalaiseksi :D

  Tykkää

  1. Toinen mummini on Karjalan evakko ja hyvä että onkin, niin on vähän edes verta kauempaankin :D Minullahan on Kanneljärven (mummin kotiseutu) kansallispukukin :)

   Tykkää

 3. Minustakin tuo sinun määritelmä on toimiva, meisin mies on myös sellaista sukua, joka on omalla kotiseu’ulla tuolla itäkairassa ollut ja asustellut iät ja ajat. Itsellänikin on tuota alkuperäistä juurta jonkin verran. Mettästä ovat elannon hankkineet ja ovat itäkairan alkuperäisasukkeja, joten ihan tavallisista ”lappilaisista” ei mielestäni ole enää kysymys. Ilmeisesti se saamen kielikin on mukana ollut joskus kauan sitten, ei kuitenkaan enää aikoihin, joten se metsäsaamelainenkin kalskahtaa omaan korvaan vähän kummalta. Varsinkaan kun mitään saamelaisen oikeuksia ei havitella ja tuo metsäsaamelaisuus tuntuu olevan vähän punainen vaate joillekin. Ja sinänsä kun tosiaan minkäänlaista sidettä ei saamen kieleen tai muuhun ole ollut enää aikoihin, joten siinäkin suhteessa tuntuu vähän ”väärältä” nimikkeeltä tuo. Toisaalta olen tottunut myös siihen, että lappalaisessa on vähän negatiivinen viba (tai ainakin monet etelän vetelät tuntuvat tykkäävän käyttää sitä, kun haluavat puhua hieman alentuvaan sävyyn meistä lappilaisista), mutta ehkä tuohon voisi kuitenkin tottua.

  Omat ja miehen sukujuuret olivat aijemmin olleet aika suuri mysteeri itelle, joskus erehdyin lueskelemaan nuista kiistanalaisista metsäsaamelaisista suvuista oman pitäjäni alueella ja kappas, siipan suku bongahti sieltä esiin vanhana ja iät sekä ajat niillä sijoilla olleena. Pienoisen tutkimisen jäläkeen löytyi myös omaa sukua. Se oli jotenkin niin avaava kokemus, ihan niinkö palaset olisi loksahtaneet paikoilleen kun tuota omaa miestäkin kattoo. Se on semmonen mettänmörriäinen, joka on niinkö kala vedessä jossain tiettymättömillä kairoilla ja täytyy myöntää, että itelläkin on aina ollut sellainen selittämätön tunne yhteenkuuluvuudesta luonnon kanssa. Luonto ja sen tarjoama ”elanto” on aina ollu kauhian tärkiä asia. Kaupungissa tullaan molemmat ahdistuneiksi ja levottomiksi ja tämä helepottaa vasta, kun päästään jonnekin mettään. :D Lisäksi ollaan molemmat meleko lyhyitä, sinisilimäisiä, ei varsinaisesti tummia, mutta ei vaaleitakaan (olkoonkin että miehen parta on melekeen musta ja ittellä kulumakarvat niin tummat, että värjätessäni tukkaa kaikki luuli aidosti tummaksi), sellaisia maantienharmaita. Jotenkin sain selityksen tälle meijän olemiselle ja tuntemiselle, ettei ollakaan vaan outoja hiippareita, vaan että se tarve palata kotiseu’ulle uudestaan ja uudestaan tuleekin ehkä jostain syvempää. :) Ikään kuin pala omaa identiteettiä olisi ollut hukassa.

  Toisaalta nyt ko on ite saanut tällaisen selvyyden asiaan, minulle on kyllä ihan yksi hailee miksi minua joku nimittää tai on nimittämättä. Sitähän ei kukaan voi poistaa, etteikö juuriltamme oltaisi itäkairan alkuperäisten asukkien jäläkeläisiä. Toki iteltä myös löytyy esimerkiksi uudisasukasverta, mutta se miten itse koen ja määrittelen itteni, riittää minulle vallan mainiosti. Sori tällainen pitkä avautuminen, mutta nostit vähän niinkö ohimennen esille asian, jota olen itte pohdiskellut paljonkin ja miettinyt, että uskaltaisinko siitä kirjottaa! Ja banneri on hieno, ostin myös ihan täysin tuon hitau’en määritelmän, jotenkin se kiire tuntuu iskevän pintaan heti ko siirrytään napapiirin alapuolelle. :D

  Tykkää

  1. Joo, itsellenikin ihan sama sanotaanko minua lappalaiseksi taikka juntiksi :D Tiedän olevani molempia, niin siinäpä koittakoot ”alentaa”. Itse myös aika vastikään kunnolla perehdyin sukuni historiaan ja olin yllättynyt siitä, että isäni sukunimi oli ihan näitä alkuperäisiä metsälappalaisia sukunimiä ja polveudun siis suoraan sieltä. Toinen vastaava alkuperäisasukaskeskittymä löytyi myös äitini puolelta, vaikka sieltä se oli hankalampi bongata,kun se perimä on ”naisen takana” eli sukunimi vaihtunut MUUTAMAAN kertaan :D Kuitenkin vanhoja kuvia katsoessa noista esivanhemmista kyllä näkee ihan selkeästi sen stereotypisen lappalaisuuden: lyhyehköjä ja tummahkoja. Itse olen oman suht pitkän arjalaisuuteni napannut tuolta Karjalan suvulta ja käsittääkseni isänkin puolella jossain joku leidi on löydetty uudisasukkaista. Itselläni on myös vahvana tuo Lappi-kaipuu. Joo, voisin käydä etelässä, mutta en jäädäkseni. Kova on kaipuu keskellä metsää ja Lappia.

   Ja ”puhdasveristä” Lappalaista (taikka saamelaista) on varmaan jo aika vaikea löytää :D Ja todellakin hyvä, että verta on muualtakin. Oma sukuni kun on pyörinyt hyvin vahvasti Sodankylän seudun ympärillä molemminpuolin ja olen tuplasukua monelle sukulaiselleni ja isolle osaa kylää, niin monelta perinnölliseltä sairaudelta sitä on säästynyt, että joku on joskus löytänyt heilan kauempaa :D Ja nimenomaan kuten sanoit: Tärkeintä on se, että miksi itsensä ja oman identiteettinsä kokee :)

   Tykkää

   1. Ahhahaa, joo täälläkin on vähän tuo sukulaisuusvaiva, piti heti aluksi tarkistaa ettei olla miehekkeen kanssa ainakaan liian läheistä sukua. :D olisi varmaan pitänyt ettiä ukko kauempaa mutta todellisuudessa minua ei varmaan voisi ymmärtää jos ei olisi samalta perältä… ihan hyvä poitti tuokin, tiedän olevani juntti ja myönnän sen ääneen niin siinäkö yrittäkööt joku käyttää minua vastaan. Yllättävän monelle vaan tuntuu olevan ongelma, jos joku haluaa paluumuuttaa mettän keskelle. Ihan outoa, koska ei minullekaan ole ongelma, jos joku haluaa asua kaupungissa, vaikka se ei minulle sovikaan. Ihimiset on outoja.

    Tykkää

   2. Jep, itellä kans ihan liikaa sukua täällä, niin hyvä vaan, että sattui löytymään susirajan tuolta puolen ukko :D

    Ja todellakin. Kerran mainitsin blogissani, tten ikinä voisi asua Helsingissä ja sitä suureen ääneen kauhisteltiin ja jouduin selittelemään asiaa. Mutta jos joku sanoo, ettei voisi asua maalla, niin se on sitten ihan normaalia valtaväestön mukaan :D

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.