Aerobinen · ongelmia · Yleinen

Marssin murtama

10561102_695754957171897_1245245039_n

Mikhän ei mee kohtuuvella! Tässä viime viikollani innoissani aloitin ”Opi juoksemaan puolituntia putkeen”-ohjelman ja ehdin tehdä kaksi (2) lenkkiä, joiden pituus oli 3kilometriä, josta juostiin ajallisesti kahdeksan minuuttia minuutin pätkissä. Todennäköisesti nuo lenkit olivat viimeinen niitti ja sain rasitusvamman/marssimurtuman kantapäähäni, minkä vuoksi jalkateräni turposi. Tuo vaiva on varmaan ollut pidemmän aikaa syntymässä, mutta nyt runsaat jalkapäivät ja se helevetin juokseminen vaan täräyttivät sen kunnolla päälle.

Tänään kävin lääkärillä vaivan vuoksi ja hän totesi sen, minkä jo arvelinkin: ei auta kuin lepo ja särkylääke tarvittaessa. Nyt siis vähintään viikon olen koivet katossa ja vartalo auringossa ja mietin, että ainakin on hyvä syy ottaa rennosti :D Ajattelin huomenna mennä ehkä illasta salille tekemään selkäpäivän JOS lepokipu alkaa hellittää. Mitään kyykkyjä yms. en nyt varmasti viikkoon treenaa ja ensi viikolla oman kehon painolla, mutta onneksi jalkojakin voi reenata jalkaterää rasittamattakin. Harmi vain, että perjantaina olen innoissani menossa Korkeasaareen ja toivon todella, että siihen mennessä olen jo kävelykykyinen. Saakohan mistään vuokrattua kainalosauvoja?

10540272_510829525730367_273250340_n

Ilonaiheitakin onneksi löytyy! Reiteni ovat kaventuneet jo kaksi senttiä vaikka paino pysyy napakasti ennallaan. Ruokavalion siistiminen ja liikunta ovat selkeästi auttaneet ja myös selluliitti on lähtenyt sulamaan. Vähän ikäväähän se on, että parhaimpana tsemppihetkenä iskee tällainen vaiva, mutta parempi parantaa se heti kunnolla kuin hankkia kipsiä.

Iloa tuottaa myös kauniit ilmat. 30astetta varjossa on tosin hieman liikaa, mutta jaksan nämä päivät muistuttamalla itseäni, että kohta tulee SYKSY! Ah! IHANAA! Ulkona liikkuminenkin muuttuu jälleen triljoona kertaa kivemmaksi.

Todennäköisesti jätän suosiolla juoksuharjoitteluni ensi kesään ja satsaan tässä syksyllä valmiiksi jo kunnon lenkkareihin ja pohjallisiin. (tai aloitan treenit ihan vain juoksumaolla) Korkeampi taho taas selkeästi vihjasi minulle, että minua ei ole suunniteltu kestävyysliikkujaksi ja sitä pitää nyt vain kunnioittaa. Nyt tosin menen pihalle kunnioittamaan vatsamakkaroitani ja tekemään pilatesharjoituksia suorassa auringonpaisteessa.

2 thoughts on “Marssin murtama

  1. Ainakin Oulussa on apuvälinelainaamo, itse hain tänään kepit ja näyttää olevan vielä sama jalkakin. Tosin mulla turvotus lähempänä varpaita.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.