Treeni · Yhteistyö

Hikikinkku kyykkykoulussa

Meninkin Wilhelmille (elikkä hellanlettakselleni) sanomaan, etten osaa kyykätä. Olen surkea kyykkäämään. Niin kahdella kuin yhdelläkin jalalla. Hän sitten otti asiakseen opettaa minut kyykkäämisen saloihin, että saisin lisää konttia ja vähemmän selkäkipuilua. Alkeissa mennään edelleen, mutta pikkuhiljaa suunta alkaa löytyä.

En ole syväkyykkyä hallinnut koskaan. En edes lapsena päässyt siihen (vaikka useimmat pääsivät) eli voi olla, että kyseessä on jokin rakenteellinen juttu, mutta siitä huolimatta ainakin yritän parantaa!

Lähtötilannehan oli/on tämä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos halusin päästä edes kohtalaisen syvälle kohtalaisen suoralla selällä, niin se vaati ehdottomasti kantapäiden maastanousua. Jos taas halusin pitää kantapääni lattiassa, niin pääsin nippanappa 90asteen kulmaan ja silloinkin selkä jäätävässä etukenossa. Selkä suorana ja kantapäät maassa en pääse yhtään mihinkään.

Koska lähtötilanne oli niin toivoton, niin ei puhettakaan, että minun kannattaisi edes vilkuilla painoja niskan taakse. Tällä hetkellä kyykkäilen siis kiltisti koroke kantapäiden alla ja joko ilman painoja taikka kevyellä painolla edessä. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEdelleenkään tekniikassa on parantamisen varaa ja selkäni pyöristyy (tai sitten jenkkakahvat vaan muljahtaa näkyville) mutta kun tarpeeksi hitaasti painuu alas ja keskeyttää liikkeen ajoissa, niin paketti pysyy kutakuinkin kasassa. Ihan ass to grass en vielä pääse ilman jäätävää pyöristymistä taikka notkoa.

Hieman vaatii malttia nyt minulta, että jaksan treenata tarpeeksi pitkään puhtaasti tekniikkaa ja hinkata sen kuntoon, ennen kun lähden painojen kanssa tosissani värkkäämään. Tästä seuraava askel olisi valakyykky, mutta ainakin vielä se tuntuu ihan utopistiselta saavutukselta. Samoin kuin kyykkääminen ilman koroketta :D Mutta venyvyyttä, venyvyyttä! Pohkeet, akillesjänteet ja lonkankoukistajat tuntuvat tiukimmilta, eli niitä aletaan nyt rassata.

Hyvinvoinnin Tavaratalo -sivustolla on kesäalennusten loppuhuipentuman kunniaksi käynnissä kesäskaba, jossa voi voittaa 700€ arvoisen luksus-kahvinkoneen.

7 thoughts on “Hikikinkku kyykkykoulussa

 1. Hmm, näyttää hämärästi tutulta :D Mäkin otin iteltäni painot pois kesällä ja päätin et nyt vaan opettelen kyykkäämään kunnolla :D Liikkuvuusharjottelua pitäs vaan tehdä enemmän, että noi lonkat taipuis johonkin, mutta kun se on niin tylsää… :)

  Tykkää

 2. http://www.styrkelabbet.se/lar-dig-knaboj/

  Tuolla on aika hyviä vinkkejä kyykkäilyyn ja liikkuvuuteen. Itsellä meinaa olla vähän samanlaisia onglemia, ei ihan noin pahoja kun sulla :D mutta selkä meinaa taittaa liikaa etukenoon ja tuntuu että painot junnaa. Pikkuhiljaa hyvä tulee, ja mielummin alottaa ilman painoja , kun kärsii välilevyn pullistumasta myöhemmin.

  Tykkää

  1. oi, kiitos linkistä! Pitääpä tutustua :) Ja totta, parempi opetella nyt tämä, kun meinasi tosissaan selkä vuosi sitten kipeytyä, enkä samaa virhettä halua toistaa.

   Tykkää

 3. Itse olen kärsinyt samasta ongelmasta pienestä pitäen, vaikka olen ollut todella liikunnallinen ja notkea. Aina olen löytänyt jonkun, mitä syyttää: kireät akillesjänteet, pitkät reidet, jne. Nyt vanhemmiten (ja koko ajan enemmän jumiin mennen) on tuo kyykkyyn menokin alkanut luistaa hieman paremmin. Ota ja tiedä miksi.

  Kysynkin, voisitko tehdä postauksen sinun käyttämistäsi venytys- ja liikkuvuusharjoitteista? Olen (yllättäen) laiska venyttelemään, mutta nyt kerrankin siihen on intoa ja ottaisin mielelläni uusia vinkkejä omien vanhojen liikkeiden kaveriksi. Minulla ei ole tavoitteena oppia kyykkäämään (en ole sali-ihminen) vaan yksinkertaisesti vaan päästä kyykkyyn. :)

  Tykkää

 4. Mulla on kyykyissä nimenomaan ongelma tuo selän notkolle meneminen. Itse sain siihen apua, kun aloin vahvistamaan keskivartaloa ja etenkin vatsalihaksia, joita olin aiemmin treenannut liian tehottomasti. Heti kun sain lisää pitoa keskivartaloon ja opin kunnolla jännittämään vatsaa, niin nyt ollaan tilanteessa, että paketti pysyy jo vähän paremmin kasassa, eikä selkä kipeydy. Vielä kun jaksaisi vaan enemmän keskittyä noihin liikkuvuusharjoitteisiin niin kyykkäys vois joskus olla muutakin täyttä tuskaa ja kiroilua:D

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.