Yleinen

Herkkusuu tukkoon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähetän tänään Punttimimmille ruokapäiväkirjani ja olen itsekin syvästi järkyttynyt siitä, kuinka paljon herkkuja pienisuuri ihminen voi itseensä tunkea. Joka päivä. Kahdesti. Ja milloin? Yleensä työmatkojen aikana salaa. Ihmisten ilmoilla kiltisti salaattia ja rahkaa nassuun, piilossa katseilta Cloettan vohvelisuklaarakkautta 160gr mahalaukkuun minuutissa. Tai Arnoldin donitsi. Ehkä jopa molemmat.

Arveluttavinta tässä ei ole sinänsä se, mitä herkuttelen vaan nimenomaan se, että missä ja milloin herkuttelen. Ongelmahan pysyy niin kauan, kun sitä ei myönnä itselleen eikä muille ja salasyöminen on askel liian lähelle bulimian uusimista.

Mutta… Ongelma on myönnetty ja todettu, huomioitu, kirjattu ja silmien eteen paiskattu. Nyt ei auta kuin ottaa askel kauemmas. En usko, että täydellinen herkkulakko heti just nyt toimisi omalla kohdallani, vaan ennemminkin pitäisi saada nyt herkut korvattua jollain fiksummalla. Proteiinipatukat ja -pannarit ovat todennäköisesti pepsi maxin lisäksi tulevat lähimmäiseni, kunnes pahimmat sokerivieroitusoireet kaikkoavat ja pystyn hylkäämään keinotekoiset makeutusaineetkin yksikerrallaan.

Ilo olikin melkoinen, kun eilen bongasin Kampin supermarketin hyllystä pitkään etsimäni Leaderin valkosuklaakeksiprotskupatukan. Ja voi ietari… TAIVAALLISTA. Yksinomaan. TAIVAALLISTA. Enemmän kuin suosittelen. Voittaa entisen suosikkini Tuplasuklaan 6-0. Noita ei monessa kaupassa ole näkynytkään, niin taidan itse hamstrata noita jatkossa aika tehokkaasti. Että turha ettiä, söin kaikki!

Wilhelm on opettanut minut protskulettujen makuun. Banaanikananmuna ja pudding-kananmuna sekoituksien lisäksi ollaan testailtu myös erilaisia protskupannarijauheita. Nyt menossa FAST:in pussi ja aika… No… En suosittele. Mass.fi:n protskupannarijauhe on ehdottomasti triplasti parempaa. Nyt tosin sain sähköpostia, että sportsnutritionilla on vain tämän viikonlopun ajan kaikki tuotteet -10% koodilla SYYSALE ja sieltä nappailin ostoskoriin proteiinipannukakkujauheen, joka hintansa puolesta vaikuttaa houkuttelevalta plus aiemmin minulla ollut vain hyvää sanottavaa Sportsnutritionin tuotteista. Suurin osa niistä majailee vielä Rollossa, mutta onneksi ensi viikolla saan latarini ja protskuni tänne luokseni. <3 Kova on ikävä.

Tokkiinsa fiksuinta olisi tehdä pannarinsa aidoista luonnonantimista, mutta joskus haluan säästää kananmunani ihan perusmunakkaaseen ja banskut smoothiehen :D

unnamed (4)

7 thoughts on “Herkkusuu tukkoon

 1. Tota Leaderin uutuusmakua on kyllä niin hirveesti hypetetty somessa, että itsekin oon etsinyt sitä epätoivoisesti pitkin Kouvolaa! Lopulta löysin kyseistä patukkaa ohikulkumatalla Ristiinasta jostain mini K-kaupasta ja voi hitto miten mie petyin :( Se toscakakun makuinen patukka on omaan suuhun ihan superhyvä, mutta toi valkosuklaa-keksi… Ehkä mulla oli ihan liian suuret odotukset sen patukan suhteen?

  Tykkää

   1. Np joo, quest barit… siellä on pari makua mistä tykkään, mutta muuten ei nappaa… niistäkin suurinosa vaatii sen mikrotuksen, että maut pääsee esiin ja sillon kyl idea helposta eväästä häviää…

    Tykkää

 2. Minäki aattelin lopettaa herkkujen syömisen neljännentuhannenviidennensadannenkolmannen kerran :D saa nähä kestääkö perjantaita pidemmälle, olen näes menossa äitin luo… Jospa pysyis järki päässä. ;)

  Tykkää

 3. Salaa herkuttelu on niin tuttua!! Se on kumma juttu kerrassaan, että miten aina tuntuu syyllisyyden pisto jos syö jonkun näkösällä herkkuja. Olen ratkonut ongelmia nyt maidottomalla ja viljattomalla ruokavaliolla, tää on tuntunu hyvältä. Entinen BED-potilas olen, enkä sinne kierteeseen tahdo enää ikinä palata!

  Tykkää

 4. Kiitos vaan vinkistä, ostin tuollaisen valkosuklaapatun ja nyt haluan niitä liiiisää!
  Oli muuten virhe ravintoarvoissa, ainakin minun patukan kääreessä: Proteiinia per 100g on 27g, ja per patukka 61g prodea onkin vain 13g. Kumpi lie oikein. Eipä sillä tietysti mitään merkitystä ole :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.