Kehonhuolto

Kiropraktiikka – hyväksi selälle ja mielelle

Kuten aiemmin valitin, istumatyö ja kuntosalilakko teki hallaa selälleni. Pistin systemaattisesti rahaa säästöön ja lopulta en kestänyt enää vaan soitin ajan Helsinki kiropraktiikkaan ja sainkin vastaanottoajan jo parin päivän päähän. Kävin vastaanotolla hoidatuttamassa selkääni Kristian Ekströmillä yhteensä kolme kertaa ja oli kyllä sen arvoista.

Ja huom, tämä ei ole maksettu mainos, enkä tee paikan kanssa yhteistyötä :D Olen vaan niin positiivisesti yllättynyt, että pakko tehdä ylistyspuhe.

WP_20141008_003

Ensimmäisellä käynnillä menin vastaanotolle noin kymmenen minuuttia ennen varsinaista aikaa ja täytin esitietolomakkeen, jossa kyseltiin nykyisistä ja menneistä vaivoistani, kokeilemistani hoidoista ja leikkauksista, elintavoistani ja miten oireet haittaavat arkeani. Vastaanotto sijaitsee Helsingin keskustassa Runeberginkadulla ja vastaanottohuone oli harvinaisen kotoisa antiikkisten sohvien ja pilatesrullien ansiosta.

Varsinaisessa tutkimushuoneessa käytimme alkuun pitkän ajan pelkästään jutusteluun ja Kristian kysyi tarkentavia kysymyksiä tilanteestani. Itse tutkimus ja hoito tehtiin yllätykseni vaatteet päällä (:D) Olen näes tottunut hillumaan alusvaatteisillani aina hieronnoissa yms. niin olin yllättynyt, kun ei tarvinnutkaan aloittaa hommaa paidan poistamisella. Kristian sanoikin, että hän itseasiassa tuntee nikamat ynnä muut paremmin silloin, kun siinä on kangasta välissä ja ehkäpä se myös auttaa asiakkaita rentoutumaan.

Hoidossa todettiin, että lantioni on vinossa ja jalkani erimittaiset ja alaselässäni vähän tiukempi lukko sekä niskani ja kallonpohjani pahasti juntturassa. Hoito aloitettiinkin ihan niskasta ja kallonpohjasta ja yllättävää kyllä lantioni suoristui ja jalkani kutakuinkin tasottuivat jo sillä, että sain niskani rennoksi. Hämmentävää. Tuon jälkeen käytiin yläselkää läpi ja se vaikutti positiivisesti ihan alaselkään asti. Lukkoa sinne jäi edelleen, mutta Kristian sanoi, että on parempi aloittaa varovaisesti ja itseasiassa rankani saattaa lähteä avautumaan ”itsestään” nyt kun vauhtiin on päästy.

Ja jo vain. Seuraavana päivänä putkirullaillessa selkääni salilla kuulosti siltä, kuin olisin mennyt makaamaan kuplamuovin päälle. Siihen malliin rankani naksui ja vetristyi, kun ennen ensimmäistä hoitokertaa minkäänlainen rullaus tai venytys tai painallus ei aiheuttanut minkäänsortin naksahdusta. Oli selvää, että hoito oli tepsinyt ja rankani liikerata lähtenyt korjautumaan.

WP_20141008_002Toinen tapaaminen sovittiin seuraavan viikon maanantaille ja silloin mentiin nopeammin itseasiaan. Kiropraktikko naksauttelee rankaa huomattavasti hellemmin kuin aiemmin olen tottunut ja olinkin alkuun yllättynyt, kuinka vähän ”voimaa” se vaatii, että lukkoja saa auki. Hoidossa käytetään myös tietynlaista aktivaattoria, joka on eräänlainen katupora (:D) joka antaa kevyitä iskuja sinne, minne tarvetta on. Se ei tee yhtään kipeää ja itseasiassa meikästä hoidossa parasta olikin juuri katuporalla jyskyttäminen.

Rangan lisäksi Kristian hoiti leukaperiäni. Narskuttelen öisin ja nyt stressi on lisännyt narskutteluni jälleen ihan uudelle tasolle ja jyystän hampaitani yhteen päivisinkin. Tästä syystä leukani aukenevat hieman toispuoleisesti ja niiden liikerata on pienentynyt.  Pari kevyttä painallusta sormin ja aktivaattorilla niin johan alkoi leuat pelittää ja turha jännitys raukesi.

Oletin, ettei minulla ole rehellisesti sanottuna varaa käydä saman viikon aikana (eli itseasiassa eilen) kahdesti kiropraktikolla, koska seuraavan kerran rahaa saan parin viikon päästä (kiitos työkkärin megamokailun) niin oli ihana kuulla, että tuolla onnistuu myös laskulla maksaminen! Eli jos hoidon tarvetta olisi heti, mutta rahaa ei samaan syssyyn, niin se ei ole ongelma. Joustava maksusysteemi on ihan loistava keino saada meidät tiukassa tilanteessa olevat saamaan apua juuri silloin, kun sille on oikeasti tarvetta. Itsehän en pystynyt enää istumaan minuuttiakaan paikoillaan tai hetkeäkään suorassa, huippasi ja päätä särki kokoajan.

WP_20141008_001

Kolmas hoitokerta oli siis eilen ja olin aivan HEMMETIN jumissa. Kristian varoittelikin, että 2-4 hoitokerran välillä selkä voi tuntua menevän pahaan jumiin, kun sen liikkuvuus paranee ja kauan juntturassa olleet lihakset alkavat taas työskennellä. Tähän omalla kohdallani lisättiin myös keskiviikkoaamun pääsykoe, jota olin stressannut ja jännittänyt niin ai iesus. Pääsykokeen jälkeen iskikin sitten kunnon ”stressinpoisto”-päänsärky ja olo oli kuoleman väsynyt. Nukuin ke-to -yön kuin tukki ja silti torstaiaamuna mieleni teki lähinnä itkeä kun oli pakko lähteä töihin ja olin järkyttävän väsynyt.

Kun torstaina sitten painelin vastaanotolle, niin heti ensitöikseen Kristian kysyi minulta, että väsyttääkö :D Ehkä se näkyi naamastani aika selvästi. Hoidon aikana hän pariin otteeseenkin totesi, että taidan olla ihan todella poikki. Nähtävästi se näkyi kropassanikin hyvin vahvasti (tai sitten olin mikronukahdellut hoidon aikana, en ihmettelisi sitäkään) Hän suositteli minulle päikkäreitä ja vähän normaalia hiilaripitoisempaa ja hivenen rasvaisempaa ruokaa, koska se auttaa kroppaa (ja mieltä) palautumaan rasituksesta paremmin kuin vähähiilarinen ateria.

Torstain hoito kerta oli saman tapainen kuin aikaisemmatkin. Nyt yläselkä tuntui avautuvan helpommin kuin aiemmin, vaikka selkeää jännitystä oli syntynyt henkisestä ja fyysisestä väsymyksestä. Kuuntelin neuvoa ja söin hieman tukevamman aterian (jaaaa suklaata, kröhöm) ja simahdin välittömästi kotiin päästyäni tunnin päikkäreille.

Nyt olo on todella hyvä! Viime yönä nukuin ehkä hieman katkonaisesti, mutta silti tuntuu levänneeltä ja päänsärky katosi heti eilisten päikkäreiden jälkeen. Parasta hoidoissa olikin ehkä juuri kallonpohjanpainelu, koska se selkeästi helpotti stressiäni tehokkaasti. Kotihoito-ohjeiksi sain ”rankahygieniaan” liittyviä liikkeitä tehtäväksi pari kertaa päivässä ja neuvoja myös tehokkaaseen putkirullailuun. Jos tarvetta tulee, tiedän mistä hakea apua täällä Helsingissä oloni aikana ja ehdottomasti suosittelen Helsinki Kiropraktiikkaa muillekin!

Itseasiassa uuden asiakkaan perheenjäsenille tarjotaan tuolla ilmainen seläntarkitus ja alennusta ensimmäisestä hoitokerrasta ja kovasti tässä suostuttelen avopuolisoani menemään paikalle :D Tarjouksen voi antaa myös ystävälleen/heilalleen :)

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGILISTA INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK

 

Laajan valikoiman erilaisia putkirullia ja lihashuoltopalluroita löydät Pilateskaupasta :)

 

9 thoughts on “Kiropraktiikka – hyväksi selälle ja mielelle

 1. Kiitos vinkistä! Menen heti kun ehdin, toivottavasti marraskuun alussa. En ole koskaan ollut kiropraktikolla kun en tiedä mikä on hyvä paikka ja mikä ei, mutta tämä kuulostaa juuri siltä mitä tarvitsen.
  Kerron että sinä suosittelit, toivottavasti saat seuraavalla kerralla jonkun alen :)

  Tykkää

 2. Mä kävin samalla kiropraktikolla joskus 6 vuotta sitten n. 10 kerran sarjan ja hommasta jäi enemmänkin rahastuksen maku. Muista hoitomuodoista puhuttiin vähättelevään sävyyn ja 15 min hoito maksoi lähes satasen/kerta. Markkinoinnin ja myynnin peruskikatkin olivat käytössä: kun halusin perua seuraavan ajan, kysyttiin pokkana, että ”mihin se siirretään”. Suosin itse nykyään OMT-fyssareita, joilla on kehoon kokonaisvaltainen ote ja jotka hyödyntävät useita eri tekniikoita, myös manipulointi.

  Tykkää

  1. Aika yllättävää, itsestä tuo 65€ n. 40 minuutin ajasta ja sen lisänä kotihoito-ohjeita ja ohjeistuksia tuntui olevan jopa suhteellisen edullinen näillä leveyspiireillä :D Mutta tottahan se on, ettei mikään paikka ole sellainen, että se sopisi kaikille ja kokeilemalla löytyy ne omat :)

   Tykkää

  2. 15 minuuttia ja lähes satasen kerta? Mitäköhän hoitoa Minä vaa:lle on tehty? :D Ja on se juu kummaa, että ihan myynnin peruskikkoja käytetään! Yrittääköhän ne pitää asiakkaistaan kiinni vai jopa pyrkiä SAAMAAN TULOJA? :D Nyt ihan oikeesti hei.. Mutta samaa mieltä olen OMT-fyssareista. Osaavia ihmisiä.

   Tykkää

 3. Rehellisesti: omat 30 min aikani todella kestivät hoidon edetessä 15 min. Käsittely sisälsi vain selän, lantion ja kaulan niksautuksen ja monella käynnillä yritettiin kaupata myös syvänmeren kalaöljytabletteja. Hinnan voin muistaa väärin, siitä on niin kauan aikaa.

  Fyssareilla en ole kokenut hoidon tyrkytystä vaan usein todetaan yhdessä, että säästetään lähetteen kertoja myöhemmäksi siltä varalta, että vaivat uusivat. Kiropraktiikkaan lähetteitä ei voi käyttää, mikä on jonkinlainen indikaatio, ettei hoidon vaikuttavuutta ole vielä riittävästi osoitettu.

  Mutta kuten todettua, hyvä jos joku kokee palvelun vastaavan tarpeitaan. Halusin tässä vain tuoda esiin toisenlaisen näkökannan. Kukin voi sitten itse arvioida, mikä hoitomuo ja – paikka sopii itselle parhaiaten.

  Tykkää

  1. Harmi, että kokemuksesi oli negatiivinen :/ itselleni ei kaupattu mitään ylimääräisiä, suositeltiin vaan hankkimaan esim. Putkirulla (mutta ei kerrottu mistä se pitäisi ostaa) eikä käyntikertoja sovittu ennen kuin kysyttiin pääsenkö ja selvitettiin eri maksutapoja jne. :) ehkä käytännöt siis muuttuneet!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.