Kuntosali

Voiko väsyneenä treenata?

altAjQ3fM1OpxwSAWwj0HqlwdvdDkkqyhB0_5HllKYx_UX5

En muista, koska viimeksi olen ollut salilla ns. kaikissa voimissani. Todennäköisesti noin vuosi sitten? Sen jälkeen on toki treenattu kovaa ja eeppisestikin, mutta Se Jokin on jäänyt uupumaan johtuen joko henkisestä tai fyysisestä väsymyksestä. Siltikään en yhtään treeniä kadu.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi välillä hellittämään. Etenkin viime aikoina tietyt salikerrat ovat tuntuneet olevan yhtä tyhjän kanssa, kun en saa kunnon lämpöä päälle, motoriikka kusee ja huimaa. Silloin on tullut kieltämättä mietittyä, onko tässä nyt sinänsä mitään järkeä.

Treenaaminen antaa kuitenkin todella paljon energiaa. Tulee tunne, että nyt teen jotain hyvää itselleni ja huonokin treeni on edes pieni askel eteenpäin. Harmi vaan, että se voi olla myös suuri askel taaksepäin. Väsyneenä kun on alttiimpi erilaisille vammoille ja jos vähääkään on pöpöjä elimistössä, niin jälkitaudit voivat iskeä ja pahimmassa tapauksessa kaataa petiin viikkokausiksi.

Olenkin nyt jättänyt treenistäni pois kaikki turhat venkoilut ja keskityn tuttuihin liikkeisiin. Onneksi nykyään lähes aina käyn salilla avopuolisoni kanssa ja voin pyytää häntä tarkastelemaan tekniikkaani (ja ottamaan kuvia) niissä liikkeissä, joissa henkeni on vaarassa. Penkkipunnerrus on luonnollisesti yksi niistä :D

altAhWGddn3QH8nyYELfoOBW3PTuU6KG7eUPcFtFrYarnG9

Vaikka vasen käteni on muutoin oikeaa vahvempi (johtuen siitä oikean hermotusviasta, joka pikkuhiljaa korjaantuu) niin penkissa oikea puoli dominoi vahvasti. Nostan hitokseen nopeampaa oikealla puolella. Tosin syynä saattaa olla myös se, ettei kehoni motoriikka ole ihan kuoseissa (johtuuko treenitauosta vai huimauksesta, do not know) niin en vaan jotenkin hahmota missä raajani milloinkin menevät. Samoin vituttaa voimatasojen selkeä lasku, vaikka toisaalta on aivan sama teenkö penkkiä 30kg vai 40kg. Tärkeintä, että teen toistot oikein ja vain hillitysti vinkuen.

Olen tämän viikon sairaslomalla. Selkeää syytä oudolle ololleni ei oikein keksitty, verensokeri on kohdallaan, tulehdusarvot myös. Ainoastaan verenpaine vetää ihan omilla kierroksillaan missä huvittaa ja silmät kiinni seisoessa alan heilua kuin heinämies. Koska kilppariarvot selviävät vasta huomenna, niin tänään lääkäri antoi kouraani reseptin Burana Slow’lle sekä lihasrelaksanteille, koska niskani voi olla hyvinkin niin juntturassa, että pahoinvointi, huimaus ja päänsärky johtuvat siitä. Tai sitten oon vaan stressaantunut niin paljon, että kroppani käy ylikierroksilla.

Nyt tässä sitten poden pientä probleemaa, että pitääkö tämä viikko taukoa myös salilta (toki voisi käydä vetämässä kehonhuoltoa ja aerobista) vaiko tehdä pelkästään jalkoja ja keskittyä yläkropassa puhtaasti liikkuvuuteen ja liikeratojen avaamiseen? Järki kyllä sanoo, että todellakin nyt ei ole oikea aika alkaa tahkoa voimaa ja lihaa kun meinaan kerran kahdessa minuutissa iskeä itseäni puntilla päähän, mutta sitten taas rage-treenit heikossakin hapessa tuntuu helppivän.

Njiägh. Ehkä otan vaan rennosti. Järjen ääni on tärkein ääni plus kurkkukin tuntuu hieman karhealta. Luonnollisesti flunssat hyppää kimppuun heti silloin, kun on lupa levätä.

Btw. Parikytä lisäkiloa vuodessa ei tuntunut enää niin pahalta, kun lääkäri sanoi, että kyllähän meikän hartioista heti huomaa, että salilla on käyty. Ehkä siis jotain on kertynyt myös oikeisiin paikkoihin :D

Btw2. Hauskinta tänään oli kääntää penkkipunnerruskuvat ylösalaisin.

altAhWGddn3QH8nyYELfoOBW3PTuU6KG7eUPcFtFrYarnG9-tile

Sexy ;)

4 thoughts on “Voiko väsyneenä treenata?

 1. Voi, huimaus on myös vajaatoiminnan oire, muistan kyllä miten kamalaa oli yrittää käydä jossain jumpassa kun kaikki heitti häränpyllyä. Suosittelen lämpimästi salin jättämistä toistaiseksi ja tilalle kävely, jooga, venyttely, shindo (auttaa ihan sikana stressiin ja kaikkiin kummallisiin oloihin). Näillä olen itse voinut paremmin+tietysti kilpirauhaslääkitys.

  Tykkää

 2. Itse kärsin välillä nukahtamisvaikeuksista ja yksikin huonosti nukuttu yö harmittaa. Olo on sen jälkeen kuin koomassa. Väsyttää, ajatus ei kulje, nopeampi leposyke ja ärsyttää pienetkin asiat. Siksi joudun itse skippaamaan treenit, kun väsyttää. Oikeasti mua väsyttää lähes aina (minulle tuntemattomasta syystä, lääkärillä ravattu, mitään ei oo löydetty), mutta nuo nukahtamisvaikeudet kyllä takaa sen, että en pysty salille menemään. Harmittaa. Tälläkin hetkellä treenitaukoa 3 viikkoa, koska ensin nukuin viikon todella huonosti, jonka jälkeen tulin kipeäksi :/

  Tykkää

  1. Jep, univaikeudet kyllä laskee heti elimistön vastustuskykyä niin tarttuu sitten heti pöpöt ja salillahan niitä kyllä vilisee :/ Itellä oli viime syksynä sama rumba, toivottavasti pääset tervehtymään kunnolla ja uni alkaa maittaa!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.