Yleinen

Kilpirauhasarvoni ovat…

Normaalit!

Tosin mitattiin vain kaksi. TSH on 2.06 ja T4V 12. Molemmat viitearvojen keskipaikkeilla, eli ei kallistusta suuntaan eikä toiseen. Mainitsin kyllä, että isänpuolen suvussani on esiintynyt kilpirauhasvaivoja, plus olen astmaatikko ja oireetkin aika osuvat, mutta se on nyt tähän hätään voivoi, katsotaan sitten parin viikon päästä lääkärillä uudestaan.

Kyllä, on mukava kuulla, että kroppa toimii ainakin näennäisen normaalisti. Toki olisi ollut hienoa saada syyttää mm. lihomisesta jotain muutakin kuin omaa napaani, mutta elämä ei ikinä ole niin reilua :D MUTTA ei tämä nyt tähänkään jää. Tarkoituksenani on nyt ennen seuraavaa lääkärikäyntiä (joka menee kuukauden päähän. HEIL julkinen terveydenhuolto :D) on seurata vähän normaalia tarkemmin omaa oloani. Mittaan esimerkiksi kehoni lämpötilan kolme kertaa vuorokaudessa (näkee onko heittelyä, tällä hetkellä vastaus on ”kyllä”), lasken astetta tarkemmin syömäni ja kuluttamani kalorit ja katson mihin suuntaan vaaka alkaa kallistua (teki pahaa käydä vaa’alla pitkästä aikaa. Auts.) ja muutoinkin pyrin olemaan tietoinen kehostani. Toki tässä voi hyvinkin olla luulosairaus in making mutta kun olo on epänormaali niin olo on epänormaali. Ja jos epänormaali on yhtä kuin epämiellyttävä niin jotain toimia se vaatii ja omaa oloani rauhoittaa se, että pidän hieman kirjaa itsestäni.

Onni olisi mahdollisuus päästä yksityiselle otatuttamaan laajan verenkuvan ja kaikki kilpirauhasarvot kolesterolimittauksia myöten, mutta sillä mennään mikä on annettu ja tällä hetkellä vastaus on: nothing.

Samaan aikaan hieman hirvittää, että mitä jos vika ei olekaan vain päässäni ja meinaan tällä nyt psykosomaattisia oireita. Jos taustalla on jotain muuta isompaa, joka ei näissä testeissä vielä näy ja ne jäävät testaamatta, kun asiat on niin helppo pistää stressin piikkiin.

Mutta en maalaa piruja seinille. Muutenkin tarpeeksi hankalaa olla, kuin alkaa lisäksi pelätä jotain mahdollisesti olematonta.

Onneksi olen kuitenkin niin itsepäinen, että jos olo ei parane merkittävästi viikossa, niin on aivan varma, että painelen taas päivystykseen istumaan kahdeksi tunniksi että pääsen valittamaan samoista asioista ja lähetteen laajempiin testauksiin. Sitä ennen: Mieli avoin, hengitys rento ja stressi alas.

Terveys, I’m coming for you.

29 thoughts on “Kilpirauhasarvoni ovat…

 1. En ole koskaan aikaisemmin kommentoinut ,mutta kerta se on ensimmäinenkin. Minulla oli nimenomaan tuo T4V 12 ja TSH muistaakseni 2+ paikkeilla. Lisäksi erikoislääkäri mittasi T3V:n, jota en nyt kuollaksenikaan muista. Pointtini oli siis se, että minulle lääkäri sanoi tulosten olevan alarajalla. Oireeni olivat niin ilmeiset, että minulle aloitettiin kokeilulääkitys. Olen nyt noin vuoden ollut lääkityksellä ja olo on huomattavasti parempi. Kaikki erinäiset iho-oireet, hengenahdistukset, flunssakierteet ja painonnousu ovat hävinneet. Lääkityksen säätöön meni yli puoli vuotta, mutta nyt se tuntuu olevan kohdallaan. Kun voin hyvin T4v:ni on 21-22 luokkaa ja TSH melkein 0. Saanko kysyä, kävitkö yksityisellä vai arvauskeskuksessa? Itse sain avun vasta yksityiseltä endokrinologilta. Arvauskeskuksesta en saanut apua, vaikka 5 vuotta valitin oireitani.

  Tykkää

 2. Maalailematta piruja seinille voin kertoa, että omat arvonikin olivat viitearvoissa. Kaikki muut, paitsi TPO-vasta-aineet, jotka olivatkin räjähtäneet käsiin ja paljastivat autoimmuunityreoidiitin. Julkiselta en minäkään saanut kuin TSH:n ja T4V:n ja marssinkin heti yksityiselle ja siellä asiat jopa selvitettiin. Nyt on lääkitys päällä, vaikka tosiaan nuo mittauttamasi arvot olivat minullakin ’viitearvoissa’. Oma olo kertoo todella paljon, luota itseesi ja tuntemuksiisi! :)

  Tykkää

 3. Tiedän mitä käyt läpi, itsellä sama prosessi menossa, tällä kertaa tosin kokeillaan yksityisen kautta maksoi mitä maksoi. Paino on ainoastaan noussut 3 vuoden aikana vaikka kaikki on kokeiltu ja jopa kärsinyt melko pahasta ylikunnosta koska kun paino ei vaan pudonnut niin päädyin asteittain lopulta liian ruoan vähentämiseen ja liikaan liikuntaan. Olen lukeunut sekä vajaa- että ylitoiminnasta paljon ja tuntuu että tarpeeksi monesta oireesta kärsin että todennäköisyys vajaatoimintaan on melko iso. Kaksi vuotta sitten mittasin arvot julkisella puolella ja silloin kuulemma hyvät. Oireet ovat tosin vain pahentuneet viime vuosien aikana.

  Maanantaina olin siis yksityisellä lääkärillä ja huomenna labraan, ensi maanantaina tulokset. Jotenkin voin arvata että arvot taas normaalin sisäpuolella, mutta toivon että tällä kertaa saan jollain keinolla selville mikä kropassa on vikana. Koska sen tiedän itse, että kaikki ei ok.

  Tsemppiä sulle, halusin vain päästä avutumaan ja kertomaan sinulle että et ole yksin kamppailussasi :)

  Tykkää

 4. Heippa!
  Olen jo pitkään seuraillut blogiasi, mutta nyt vasta rohkaistuin kommentoimaan. Itselläni todettiin kolmisen vuotta sitten kilpirauhasen vajaatoiminta, joka luojan lykyksi (koputan puuta) on saatu kuriin kertaheitolla lääkityksellä. Oireet olivat tismalleen samoja mitä sinulla. Juttelin tuolloin asiantuntevan lääkärin kanssa, joka kertoi mm. sen, että meillä Suomessa kilppariarvojen normaalijakauma on paljon suurempi kuin esim.muualla Euroopassa. Itselläni olo on ”normaalein” kun TSH on alle 1 ja T4V lähempänä 20. Ja esim.raskausaikana tuon TSH:n pitää olla 2, tai muuten se voi aiheuttaa sikiölle vaaraa. Suosittelen kyllä painelemaan suoraan yksityiselle ja ruinaamaan kokeiluun edes pienellä annoksella Thyroxin lääkityksen. Jos siitä ei ole hyötyä ja toiminta menee liikatoiminnan puolelle, niin voihan se aina lopettaa!

  Tsemppilöitä!!

  Tykkää

 5. Ikävä sanoa, mutta eivät nuo arvot ole hyvät. Esim. Suomi on ainoa maa ,jossa TSH on korkeat (4->) viiterajat. Muissa maissa on 2-2.5 .Lisäksi T4v ei ole todella hyvä, ihan alarajoilla! Viitteen alaraja vaihtelee 9-11 tietääkseni. Jos olisit oireeton arvot olisivat edelleen alarajoilla, mutta oireita on, joten haiskahtaa pahasti kilpirauhaselta. Pyydä silti ihmeessä lisää labroja ja toivottavasti saat osaavan lääkärin. Niitä on harvassa!

  Tykkää

 6. Edellisten kommentoijien tapaan myös minä uskaltaudun nyt ensimmäistä kertaa kommentoimaan. Kaikki kuulostaa nimittäin todella tutulta. Minulla on ihan samoja oireita ja kävin myös lääkärillä ja verikokeissa muutama viikko takaperin. Arvot olivat normaalit. Ja tähän toisaalta haluan uskoakin :) Seuraava steppi minulla on hormonikierukan poisto. Heräsin nimittäin viime viikolla siihen tosiasiaan, että syön nyt toista kertaa kierukan aikana useamman kuukauden antibioottikuurin iho-ongelmiin. Keltarauhashormoni on selkeästi aiheuttanut minulla tämän. Keltarauhashormoni voi myös aiheuttaa muitakin kilpirauhasen vajaatoimintaa muistuttavia oireita. Itse olen ollut jo neljä vuotta sokaistunut kuukautisten loppumisesta, että en ole edes halunnut miettiä, onko kierukalla mahdollisesti joitain haitta vaikutuksia. Nyt käyn siis kierukan poistattamassa ja laitan kuparin tilalle. Jännityksellä odotan, miten täysin hormoonittomuus yli 12 vuoteen minuun vaikuttaa. Muistan jostain lukeneeni, että sinulla tämä kaikki alkoi suurinpiirtein kierukan ottamisen aikoihin? Paljon terveisiä Alpeilta :)

  Tykkää

  1. Ongelmat alkoivat vasta reilun Vuoden kuluttua kierukan ottamisesta, eli sen en itse usko olevan syynä. Enemmän syytän bikini challengea, koska nopea laihdutus voi laukaista lukemani mukaan piilevän kilpirauhasongelman JOS sellainen on :) myös selkäakne oli ennen kierukkaa ja on nyt häviämään päin, syynä ehkä ihon kuivuminen

   Tykkää

 7. Kyllä tuo T4V vaikuttaa olevan melkoisen alhaalla, joten sinuna kyllä pyytäisin koelääkitystä kehiin.
  Seleenihän myös vilkastuttaa kilpirauhasen toimintaa, voisi toimia luonnollisena lisäboostina.

  Tsemppiä paljon, toivottavasti apu löytyy pian :)

  nana-superfitme.fitfashion.fi

  Tykkää

 8. Minkä takia sie sitä lämpöä mittailet? Ja muistahan se että ruumiinlämpö heittelee ja vaihtelee päivittäin suurestikin. Ja se siis ihan normaalia :—)

  Kurjaa kyllä tommonen epämääränen oireilu. Tosin ite syytän aina syksyä.. mm.. kaikesta! Tsemppiä!

  Tykkää

  1. Jatkuva ja suuri vaihtelu yhdistettynä verenpaineen heittelyyn voi olla merkki mm. lisämunuaisongelmista. Ja vaihtelu on nyt 2-3 astetta, mikä on aika suuri :)

   Tykkää

  2. Ja siis kyse ei ole siitä, että aamulämpö on matalampi kuin iltalämpö, vaan että vaihtelu on suurta hetkittäin jopa tunnin-kahden välein päivälläkin. Ei ole normaalia, että lähes jatkuva kevyt alilämpö pamahtelee hetkittäin kuumeen puolelle ja takaisin :–)

   Tykkää

 9. Komppaan aiempia, T4V 12 on matala. Ihan oikeasti. Ja mikä tärkeintä, se voi olla sinulle liian matala. Tärkeintä olisi selvittää T3V ja kaikki kilpirauhasen vasta-aineet, sekä kolesteroli. Nuo oireet ovat niiiiin tuttuja että vaikea uskoa ettei niillä olisi lainkaan tekemistä kilpirauhasen kanssa. Lisäksi voisi mitata kortisolin? Kerron nyt vielä, että omalla kohdallani perinteinen tyroksiini teki olosta hirveän, vuoden sitä yritin syödä mutta lopulta avun sain biologisesta hormonista. Olo on luonnollinen, ja voin kertoa että tiedän todella mitä epänormaali olo tarkoittaa… toivottavasti saat avun! Tämä on hoitamattomana niin viheliäinen sairaus mutta hoidettuna voi taas nauttia elämästä :) Lääkäristä riippuu todella paljon, saatko oikeasti avun. Kannattaa varmaan tiedustella hyviä lääkäreitä siltä seudulta. Endokrinologi tietää hormoneista eniten, mutta niitäkin on moneen junaan… Oma lääkärini on toisella paikkakunnalla, häntä voisin kyllä suositella :)

  Tykkää

 10. Minuun osui se edellisen kilpparipostauksen eräs kommentoija, joka puhui siitä, että ihan pelkkä stressi saattaa aiheuttaa vastaavat oireet/saada kehon toimimaan kuin vajaatoiminnassa.

  Itsekin olen välillä miettinyt voisiko vika olla jossain taudissa tai tyyliin e-pillereissä, mutta paskat, minun kohdallani on ainakin kyse ihan vaan stressistä, jonka olen itse luonut. Ensin ylistressaavia tilanteita työelämässä ja siihen päälle joku pt:n hankkiminen ja ”pakkotreenaus”, eh.. Kesti kauan, kun pystyi myöntämään itselle, että jos kulutan pelkästään töissä käymiseen 10 tuntia päivästä, niin ehkä mun ei tarvitse siihen päälle väkisin raahata itteäni salille vaan voisin yrittää hankkia jonkun vähemmän stressaavan liikuntaharrastuksen.

  Näillä mennään ja tässä nyt sitten opetellaan elämään pikkusen lepposammin. Päivä kerrallaan :)

  Tykkää

 11. Tästä tulee nyt aika pitkä kommentti, mutta pakko saada kertoa oma näkökulma luettuani noita aiempia kommentteja.

  Sinun kilpirauhasarvosti ovat tosiaankin viitearvojen keskipaikkeilla, eli normaalit :)
  Kumpaa sinä itsellesi ajattelit, vajaa- vai liikatoimintaa? Liikatoiminnan oireita ovat mm. hikoilu, sydämen tykyttely, laihtuminen, väsymys, hermostuneisuus, painon lasku ja ruokahalun lisääntyminen, kun taas vajaatoiminnassa tyypillistä on palelu, väsymys, painon nousu, ummetus, turvotukset, äänen käheys jne..
  Muista kuitenkin, että nämä oireet ovat kyllä melkoisen epäspesifisiä. Hyvin moni muukin vaiva ja ihan psyykkinen uupumus (niin kuin itse pohdiskelitkin) voi aiheuttaa samankaltaisia oireita.

  Hyvä olisi tietää myös hieman siitä, mitä nuo laboratorioarvot kertovat. Tyreotropiini eli TSH on aivolisäkkeen tuottama hormoni, joka saa aikaan varsinaisten kilpirauhashormonin eli tyroksiinin vapautumisen kilpirauhasesta. Vajaatoiminnassa TSH määrä suurenee, sillä se koittaa näin lisätä tyroksiinin tuotantoa,, kun taas liikatoiminnassa TSH pienenee jopa mittaamattomiin. Suomessa THS viitearvot ovat 0,4 – 4,0 mU/l, näin ollen sinun TSH-arvosi oli aivan normaali, katsoi sitä sitten vaikkapa jenkkien tai meidän suomen viitearvoista :)
  Sinulta mitattu T4V on siis seerumin vapaa tyroksiinipitoisuus (viitearvolla 9–19 pmol/l), joka olisi liikatoiminnassa korkea TSH:n ollessa matala (TSH ei tarvitse erittyä, koska T4V erittyy jo liikaa) ja vajaatoiminnassa matala, jolloin TSH koittaa kompensoida tilannetta nousemalla. Tämä on siis yleisin tilanne ja siksi yleensä riittää määrittää vain nuo kaksi arvoa verestä. Tietysti on sitten rajatapauksia, jolloin voidaan määrittää myös T3V, joka on aktiivinen kilpirauhashormoni. Rajatapauksia on ja vajaa/liikatoiminnan syyn alkuperä voi olla aivolisäkkeessä tai alempana kilpirauhasessa ja hormonien aktiivisuudessa. Mutta TSH ja T4V pitoisuuden ollessa normaali, ei ole kovinkaan todennäköistä, että kärsisi liika/vajaatoiminnasta.

  En todellakaan väitä, enkä pysty sitä täältä ruudun takaa pelkillä labra-arvoilla sanomaan, etteikö sinulla voisi olla kilpirauhasvaivoja, mutta halutti vain kertoa toisenlainenkin näkökulma asiaan kuin nuo ylemmät kommentit.. :)
  Diagnoosiin vaikuttaa laboratoriomittausten lisäksi myös kliiniset oireet eikä pelkästään kilpirauhaskokeiden arvot, joten toivottavasti sinua tutkitaan huolella ja laajasti, että saadaan vaiva selville :) Älä turhaan stressaa, kaikki selviää sitten aikanaan!

  Tykkää

  1. Epäilen joko kilpirauhasen vajaaatoimintaa tai lisäkilpirauhasen liikatoimintaa :) Ja tiedän arvojen olevan normaalit, mutta lukemani mukaan oireiden ollessa vahvat olisi asia hyvä tutkia perusteellisesti ja mahdollisesti kokeilla lääkitystä (ja siis mitä olen lukenut muualtakin kuin näitä kommentteja sekä tiettyjä sivustoja)

   Kiitos kommentistasi, vaikken siitä sinänsä paljoa tajunnutkaan, muuta kuin juurikin sen, että kilpirauhasongelmia todetessa pitää katsoa muutakin kuin pelkkiä arvoja :D

   Tykkää

 12. Minäkin kuulun kerhoon, joka on tässä alakanut miettiä omaa kilpirauhastaan. Väsytää aina, palelee, jalat ja käjet on aina hirviän kylymät (villasukat jalassa kesät talavet ja kuuluisa kylymistä käsistään), hiuksia lähtee kouratolokulla, sydän tykyttelee välillä miten sattuu, kuumeisen olon perusteella oon mittaillu lämpöä useasti ja aina todennu että on vain hieman lämpöä, muisti pätkii. Muutenkin olo on vain kaikin puolin sellainen, että ei tämä voi olla normaalia, en minä ole tämmöinen väsynyt ja aina pahantuulinen tyyppi, joka ei meinaa jaksaa tehä ees normaaleja arkisia asioita. Naurettavinta tässä on kuitenkin se, että en yksinkertaisesti jaksa olla yhteyessä omaan terveyskanavaani (joka on YTHS) huonojen kokemuksien vuoksi, koska olen jokaisen vaivan vuoksi joutunut suorastaan tappelemaan, että olen päässyt lääkäriin/tutkimuksiin/saanut hoitoa ja minusta tuntuu etten enää jaksa tehä sitä. Yksityiseen ei oikein ole varaa ja niinpä vaan öllötän kotona oudon oloni kanssa. Pitäisi varmaan laittaa siippa soittamaan puolestani, niin pääsisi testeihin. Vaan jos arvot ovat viitteiden sisällä (kuten kaverilla oli, vaikka oireita löytyy) niin mitäpä sekään auttaa, sanotaan vaan kiitos ja hei, muista liikkua ja syyä terveellisesti ja nuku riittävästi. Vaan entäpä jos uni ei riitä, ihan sama kuinka paljon tai vähän nukkuu, ei myöskään ruokavalio, kirkasvalolamppu, liikunta tai ulkoilu?

  On tämä vähän tämmöstä kyllä. Päätäköhän tässä pitäisi ruveta epäilemään seuraavaksi… Kaipa se pitäisi vaan kaivaa jostain jaksaminen ja alakaa tapella puhelinautomaattien ja linjan toisessa päässä olevien tätien kanssa ja yrittää olla välittämättä siitä, että leimataan luulosairaaksi resurssien tuhlaajaksi.

  Tykkää

 13. Moi!

  Ensimmäistä kertaa minäkin kommentoin, vaikka blogiasi (blogejasi) olenkin pitkään seurannut.

  Jos olo ei helpota, lisätutkimukset ovat toki tarpeen, mutta jos julkiselle puolelle menet, varaathan ajan sinne. Päivystys on ainoastaan akuuttia hoitoa vaativia tapauksia varten! Suurimmalla osalla ihmisistä on väärä käsitys päivystystoiminnasta, jolloin he menevät lääkärin tapaamisen toivossa odottamaan ei-kiireellisten vaivojen kanssa päivystykseen ja ihmettelevät, miksi ei kolmenkaan tunnin jälkeen saa hoitoa. Jos vuodat verta tai henkeäsi ahdistaa niin, ettei suihkeet tai muut auta, tai jos olet esim. nesteytystä tarvitseva mummo (:D), silloin olet päivystyspotilas. Muuten AINA ajanvaraus. Toisena vaihtoehtona on sairaanhoitajan vastaanotto, jolloin hoitaja tarvittaessa ohjaa lääkärille. :)

  Tykkää

  1. Koen kiireelliseksi sen asian, kun jatkuvaan huonovointisuuteen liittyy myös tajunnanmenetyksiä :) lisäksi pitkäaikaisempi lääkärintodistus poissaolosta pitää saada heti eikä joulukuussa ja hoitaja oli myös sitä mieltä, että lääkäri on hyvä tavata heti samanpäivän aikana ja sanottiin, että jos olo vielä heikkenee, niin täytyy tulla uudemman kerran käymään pian, eikä odottaa sitä ns. Virallista aikaa, joka on siis joulukuun puolella. En ole typerä eivätkä ole alan ammattilaisetkaan, kyllä siellä osataan asiat hoitaa niin, että järjestys säilyy :)

   Tykkää

 14. Moi Jenny! Mä en ota kantaa kilpirauhastestien tuloksiin, sillä kyseisten ongelmien kanssa en ole itse paininut. Sen sijaan halusin kuitenkin kirjottaa sulle mun omien kokemusten perusteella, sillä läpikäymäsi ongelmat kuulostaa suuressa määrin pelottavankin tutuilta.
  Muutama vuosi sitten aloin itse kärsiä jatkuvasta pahoinvoinnista, oudosta ja huimaavasta olosta, ruokahaluttomuudesta, jatkuvasta väsymyksestä ja yleisestä nuutuneisuudesta. Lopuksi tilanne meni niin pahaksi, että aloin saada paniikkikohtauksia. Aluksi en liittänyt oireitani psyykkisiin ongelmiin, vaan mm. otatin laajan verenkuvan, joka oli ylläriylläri ihan normaali.
  Menin lopulta psykiatrille, ja pikkuhiljaa pääsin kosketuksiin omien ajatusteni kanssa. Mulle oli kehittynyt jonkunsortin paniikkihäiriö elämäntilanteeni takia: kahden läheisen kuolema, opiskelustressi ja liiallinen juhliminen ja pahan olon turruttaminen alkoholilla. Sain mielialalääkityksen ja aloin korjata elintapojani pikkuhiljaa, ja pitkään kestänyt syöksykierre lakkasi. Nyt olen ”terve”, en syö lääkkeitä, olen onnellisessa suhteessa ja stressi on helpottanut, kun olen ymmärtänyt outojen oireiden aiheuttajan. Edelleenkin välillä saattaa ahdistaa ja olo olla huonompi, mutta ymmärrys siitä, että kyseessä on vaan mun päänsisäinen juttu, helpottaa.
  En väitä, että sun kaikki ongelmat olisi psyykkisiä, koska en sua tunne. Tuli vain pakottava tarve kertoa, että kaikki mainitsemasi oireet kuitenkin sopivat stressiin/ahdistukseen/paniikkihäiriöön, ja mielestäni olet maininnutkin, miten mm. etelään muuttaminen ja uusi parisuhde ovat suuria elämänmuutoksia. Fyysisestä sairaudesta ei siis välttämättä ole ollenkaan kyse! En tietty poissulje sitäkään mahdollisuutta, mutta toivottavasti uusissa testeissä selviää sitten syy!
  Jaksamista syksyyn ja kiitos rehellisistä ja avoimista blogipostauksista!! :)

  Tykkää

  1. Joo, en kiellä etteikö psyyke voisi olla syynä mutta koen olevani niin avoin sitä mahdollisuutta kohtaan ja syyttänyt sitä vuoden, että alan kallistua fyysisen vian kannalle :) psykologilla tulee kuitenkin käytyä ja lääkitys kunnossa :D

   Tykkää

 15. WHO:n suositus TSH:n ylärajaksi on 2,5, koska 95 % ihmisistä, joiden kilpirauhanen toimii normaalisti, se on alle 2.

  Tiedoksi sinulle myös se, että viitearvot eivät kerro mistään muusta kuin siitä mikä on kyseisen laboratorioketjun labratulosten keskiarvo ja siksi ne vaihtelevatkin laboratoriosta toiseen…

  Kandi edustaa juurikin sitä koulukuntaa, joka ei katso asiaa kovin kokonaivaltaisesti. Siksi en koskaan turvaudukaan koululääketieteeseen vaan hoidan hyvinvointiani paljon kokonaisvaltaisemmin!

  Esim. Raikasweb -blogissa on juttua kilpirauhasesta ja löydät helposti monta muutakin jopa suomenkielistä sivustoa, joista voit saada osviittaa.

  Itselleni ensimmäisiksi vinkeiksi kilpirauhasen toiminnan tukemiseen tulevat mieleen seleeni ja kookosöljy, ristikukkaisten kasvisten välttäminen, gluteenin vältteleminen, luonnollinen jodilisä. Näistä kaikista löytyy PALJON tietoa, ei kun googlaamaan! :)

  Vain puoliksi vitsinä heitän loppukaneetin, että jos ihminen haluaa pitää huolta terveydestään ja edistää hyvinvointiaan, länsimainen lääketiede ei ole ihan paras vaihtoehto siihen.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.