Yleinen

Unelma itsestä – Still going!

Aloitin Unelma itsestä -ohjelman jo mooonta viikkoa sitten. Olen systemaattisesti piilotellut tehtäväkirjaa ja skipannut Facebook-ryhmän selailua. Olen jostain syystä kokenut hirveän raskaaksi sen, että aktiivisesti osallistuisin minkään ohjelman seuraamiseen, vaikka se keskittyisikin henkiseen hyvinvointiin. En ole vaan jaksanut keskittyä siihen, olen halunnut sulkea silmät ja korvat ja vain möllöttää.

Kun sain kilpirauhas-diagnoosin, niin uskalsin avata silmätkin. Tajusin, että kroppanikin on sairas. En ole pelkästään laiska, vaan taustalla on jotain muutakin. Tänään avasin sitten vihdoin myös Unelma Itsestä -työkirjan ja aloin käydä tehtäviä alusta asti läpi. Oli mukava huomata, että tavoitteeni ovat edelleen samat kuin silloinkin ja päätinkin, että aloitan nyt HYVIN myöhässä tämän ohjelman läpikäymisen askel askeleelta. Nyt vihdoinkin alkaa pää asettua oikeisiin asemiin ja tavoite on muuttunut jopa ”hieman” epätoivoisesta ”EN SAA LIHOA ENEMPÄÄ!”-negaatiosta positiiviseen ”minusta tulee terve, vahva ja upea”-tavoitteeseen. Painosta viis. Surullista ajatella, että nyt laihtuminen on lääkärin mukaan n. kolme kertaa hankalampaa kuin normaalisti toimivan kilpparin kanssa, mutta samalla se ajatus yllättävää kyllä on helpottavakin. Eipähän tarvitse keskittyä laihtumiseen, kun tietyssä mielessä se on ”herran hallussa” ja voin panna energiani suoraan sellaisiin asioihin, joihin minun on helpompi vaikuttaa ja joilla todella on merkitystä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä minä, reilu vuosi sitten. Tavoite olle vuoden päästä kuta kuinkin yhtä energinen, reipas ja kohtalaisessa kuosissa

Koska mitä merkitystä vaa’an lukemalla loppupeleissä on? Totta kai ylipaino on terveysriski, mutta todennäköisesti suurempaa hallaa teen nykyiselle terveydentilalleni aloittamalla raa’an dieetin ja stressaamisen, kun voin vaivatta pysyä vaikka samassa painossa ja keskittyä ruokavalion viilaamiseen ja ns. hyvän olon liikuntaan.

Marraskuuta on enää pari viikkoa jäljellä, mutta uskallan latoa tavoitteita jo loppukuullekin:

1. Aerobisen liikunnan comeback
2. Lepoa niin paljon kuin keho tarvitsee
3. Vehnä veke

Oikeasti. Loppu kuukausi ilman vehnää. Katsotaan, onko sillä vaikutusta ja jos on, niin millaista!

2 thoughts on “Unelma itsestä – Still going!

  1. En tarkota, että sun pitäis laihduttaa (kuitenkin joku tuumii niin), vaan mulle tuli susta mieleen tämä blogi http://sportslady-h.blogspot.fi/. Kirjoittajalla on myös kilpparin vajaatoiminta ja hän on siihen liittyen perehtynyt ruokavalioon ym. Itelläni ei oo em. ongelmaa, mut koin saavani hältä apua ruokavalioon, jonka hän minulle teki.

    Saa käyttää, mutta ei oo pakko hei :)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.