hyvinvointi · Yleinen

Meditaatio – oikoreitti hermoromahdukseen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikkihan siitä puhuvat. Henkisestä hyvinvoinnista, sisäisestä rauhasta ja seesteisestä autuudesta. Hiljentyminen, leppoistaminen ja mindfulness ovat tämän hetken fitness ja totta kai sinäkin haluat olla osa sitä kulttia, kun et fitness-kulttia pystynytkään noudattamaan.

Ehkä sinusta ei ole tarkoitettu sixpack-mallia ja bikinineitoa. Ehkä sinun on tarkoitus toimia tulevaisuudessa mielenrauhan ja onnellisuuden kulttihahmona. Siinähän ruumiinrakenneihanteenakin toimii Buddha-patsas ja omalla kohdallasi se tuntuu vaan olevan helpommin saavutettavissa.

Asiasta toimeen. Pienen googlailun ja testailun jälkeen löydät itseäsi miellyttäviä mediaatiovaihtoehtoja. Theta- ja beta-aallot lupaavat tuudittaa sinut harmoniselle matkalla alitajuntaasi, joka räjäyttää eteesi uskomattomia mahdollisuuksia, onnenpotkuja ja rahaa. Sinun tulee vain uskoa! Ja sinähän uskot. Mielen voimastahan kirjoitti myös Dan Brown kirjassaan Kadonnut symboli, joten sen on pakko pitää paikkaansa.

Sammutat valot, riisuudut, käyt makuullesi kuulokkeet korvillasi, painat play. Rauhoittava veden lorina tärisyttää tärykalvojasi.

Painat stop, nouset ylös, käyt vessassa, palaat makuuhuoneeseesi, käyt makuullesi kuulokkeet korvillasi ja painat play.

Rauhallista musiikkia, luontoääniä, kaunis naisääni puhelee pehmeitä korviisi ja antaudut sanojen valtaan.

Pari maksamatonta laskua vilahtaa mielessäsi.

Seis! Nyt ei pidä keskittyä maallisiin asioihin! Nyt on tarkoitus kävellä autiomaassa resuinen säkkiolalla ja seurata mystikkoa kohti Paratiisia!

Onkohan ovi lukossa? Riittääköhän rahani? Voisinko tänään syödä suklaata? Mahdunko itsenäisyyspäiväjuhliin tarkoitettuun mekkooni? Maksoinkohan sähkölaskun? Millä bussilla pääsen Mäkelänrinteelle? Osaanko tankotanssia? Ei jumalauta se uusin Syke-sarja on hyvä, pakko kats…

SEIS! Maallinen pulputus on täyttänyt mielesi ja kuulet naisäänen johdattavan sinua jo kovaa vauhtia jollain sillalla. Missä välissä te sillalle tulitte? Millaiselle sillalle? MISSASINKO JOTAIN TÄRKEÄÄ? Kadotinko valaistukseni?

Hengität syvälle sisääsi. Ja ulos. Ja sisään. Ja ulos. Ja sisään. Alat palata ihanaan Nirvanaan, kuljet paratiisiin ja pulahdat kuumaan lähteeseen, josta pulppuaa viestejä kohtalostasi. Vau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kissa tulee päällesi. No, kissahan on mystinen eläin ja nauttii ehkä lähettämistäsi kosmisista säteistä. Harmi vaan, että kissasi toi mukanaan leluhiirensä, jonka kohtalon päivät ovat retuutuksesta päätellen luetut.

Et välitä. Olet sees. Olet Buddha-patsaan maallinen ilmentymä. Terävät kynnet varpaassasi eivät saa sinua hämmentymään ja viiden kilon kissanpennun hyppääminen suoraan vatsasi päälle auttaa vain syvähengityksessäsi.

Olet sees. Tai niinhän sinä luulet. Yhtäkkiä kuulet korvissasi, kuinka sinun pitäisi olla jo poistunut altaasta ja kävelemässä kohti mystistä kivikehää mystikon kanssa. Et tiedä, pitääkö sinun pukea taas päällesi vai olla alastomana tuolla alitajunnassasi? Onko sillä väliä? No on. Mystikkohan on MIES. Mutta onko silläkään väliä alitajunnassasi? Voiko mystikko olla pervoja? Voivatko kuvitellut mystikot olla pervoja?

Koitat jälleen keskittyä. Kissa pyörii päälläsi ja yrittää tukehduttaa sinut kahden metrin puuhkahännällään. Et välitä sitä. Sinua vain koetellaan. Buddhaksi tuleminen vaatii paljon mielenlujuutta.

Ja syömistä.

Kivikehässä valitset sinua eniten kutsuvimman kiven ja otat vastaan sen sinulle tarjoaman kohtalon kartan. Vau. Minulla on kartta. Reittini on selvä. Et vieläkään tiedä pitäisikö sinun olla valaistunut? Huoneesi ainakin on, sillä kissa osui riehuessaan valokatkaisimeen ja nyt silmiesi takana avautuu halogeenihelvetti.

Yhtäkkiä kuulet kummaa, korisevaa ääntä. Mitä tämä nyt on? Kuka kuorsaa huoneessani? Minunhan pitäisi olla yksin??

Pian huomaat, että kuorsaaja olet sinä ja meditaatiosi on jo päättynyt. Et vieläkään tiedä, mitä sinun piti sillä kartallasi tehdä ja miksi mystikolla oli pilkettä silmäkulmassa.

Mutta ehkä tämä on askel oikeaan suuntaan. Ehkä jo seuraava kerralla valaistut taas hieman paremmin.

 

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGILISTA INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

4 thoughts on “Meditaatio – oikoreitti hermoromahdukseen

 1. Mä harrastan joogaa, ja oikeesti kun sanotaan että shavasana, tai mikä tahansa loppumeditaatio/-rentoutus, on joogan vaikein asana. Ja se on totta. Jos harjottelun aikana pystyn tyhjentään pääni ja keskittyyn vaan liikkeisiin, niin lopperentoutuksen aikana ei mitään mahdollisuutta. Jos on joku ääni, joka sanoo että rentouta tämä lihas ja tämä lihas ja keskityn siihen, niin joo saatan rentoutua ja ehkä nukahtaakin, mutta ootas vaan jos oon hiljasessa huoneessa itekseni vaa makaamassa jossain. Mutta sitten törmäsin tähän videoon (linkkaan tohon alas), jossa selitetään joogan ja meditaation yhteys ja se, että se itse harjottelukin voi olla meditaatiota. Ja itseasiassa siinähän on järkee, miksi pakottaa ittensä siihen, mikä ei tunnu omalta, kun voi tehdä jotain, joka toimii ja tuntuu siltä että hei tätä haluun tehdä :)

  Tykkää

  1. Jep! Itsekin uskon, että ”Huonokin” meditaatio on parempi kuin ei meditaatiota ollenkaan. Ainakin siinä tulee nähtyä, että mitä mielessä pyörii.

   Tykkää

 2. Haha en kestä! :D Päätin just viikko sitten aloittaa säännöllisen meditoinnin stressinhallintaan ja tää kuulosti kyllä niin tutulta :D

  Tykkää

  1. ahahah :D Sama! Joskus tulee niiiiin hyviä meditaatioita, mutta joskus se on kyllä ihan yhtä värkkäystä :D Tänään aamullaki nukahdin viiden minuutin sisällä :D

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.