hyvinvointi · Joulukalenteri · Kroppakuvia · Kuntosali · Pohdintaa · Yleinen

Hakusanajoulukalenteri: 3 – Liikunnan ilon löytäminen

 

 

WP_20141203_005

 

Liikunnan ilo. Onko se jotain syötävää? Joutuuko siitä sairaalaan?

Sairaalaan voi ainakin joutua, mutta niin joutuu silloinkin, kun liikunnan ilo katoaa pidemmäksi aikaa. Omani oli hukassa kuukausia ja taas kuukausia, mutta onneksi lopulta syykin selvisi: Kilpirauhasen vajaatoiminta. Taivaan kiitos taidettiin löytää aika ajoissa, sillä arvot eivät ole huonoimmasta päästä ja ehkä senkin ansiosta thyroxin-lääkitys alkoi purra aika nopeasti ja nähtävästi pienehkö annos riittää hyvin :) (toki nyt on vielä aikaista sanoa mitään, mutta siltä ainakin tuntuu!)

Omaa liikunnan iloani vierotti ehkä eniten se, että se fyysinen hyvä olo jäi uupumaan ja tilalle tuli fyysinen paha olo. Liika hengästyminen johti välittömästi heikotukseen, tasapaino ja kehon koordinaatio heikkenivät huomattavasti, hengittäminen kävi raskaaksi ja mikä pahinta: hikoilu väheni askel askeleelta ja loppuvaiheessa ainoa hiki mikä nousi pintaan oli kylmää. Ja sekin johtui siitä, että kävin usein lähellä pyörtymisen rajaa salilla.

Viime viikko meni pienessä sairastelussa ja sama jatkui vielä maanantainakin. Ihme ja kyllä tänään olo oli jo täysin terve pientä nuhaisuutta lukuunottamatta ja uskaltauduin salille reenaamaan olkapäitäni ja ojentajiani.

Ja OH BOY!

Tätä olen kaivannut!

Tein treenini aika pitkillä tauoilla ja kevyillä painoilla, etten riskeeraa paranemistahtiani, mutta se tunne kun hiki valuu selkää pitkin, kädet liikkuvat sinne minne pitääkin ja tasapaino ei horjahtele: mahtavuutta.

Uskomatonta, miten hyvä olo liikunnasta voi tulla. Uskomattomampaa on vain se, että kuinka olin pystynytkään sen unohtamaan! Eikä hetkeäkään liian myöhään, sillä nyt menen paljon luottavaisemmin mielin kohti itsenäisyyspäivänbileitä, kun olen edes näennäisesti yrittänyt laihduttaa kaksikymmentä kiloa :D Tietenkään parissa päivässä näkyvää muutosta ei tule missään muodossa, mutta on yllättävää kuinka äkkiä olo kiinteytyy kun tuntee salilla aidosti tehneensä jotain.

Ja ihanaa haista hielle kunnolla pitkästä aikaa.

Oikeasti. Nämä on niitä elämän pieniä asioita, jotka tajuaa vasta sitten kun ne löytää uudelleen.

Mutta miten liikunnan ilon löytää? 

Etsimällä rauhallisesti. Jos salille menee vastointahtoaan, niin äkkiä sitä alkaa yhdistää liikuntaan vain negatiivisia tuntemuksia. Salille voi houkutella itseään eri tavoin, itselläni on toiminut se, etten saa juoda Batteryä muulloin kun ennen salitreeniä :D Pakko siis mennä salille, jos haluan  tuota elämän eliksiiriä!

Toinen keino on mennä salille vaikkei ehkä niin huvittaisikaan, mutta sallia itselleen helppo treeni. Ehkä vain pelkkää  venyttelyä tai keskivartaloa, mahdollisesti rauhallista aerobista tai infrapunasaunaa. Tärkeintä on pyrkiä siihen, että sinulla on HYVÄ OLLA salilla ja HYVÄ OLLA salikäynnin jälkeenkin. ”Paska treeni mutta tulipahan tehtyä” ei aiheuta ongelmia vain silloin, kun kyseessä on yksittäinen treeni. Jos kaikki treenit alkavat tuntua paskoilta, niin kannattaa vaihtaa treenityyliä, ottaa suosiolla taukoa ja laiskotella tai vaihtaa lajia. Ei siihen kuole, eikä kaikki sinun pyhät GAINSisi katoa hevonkuuseen. Kyllähän minullakin on edelleen piilotetut olkapäät, vaikka vuoden päivät treenit ovat olleet enemmän tai vähemmän persiistä.

Mutta nyt lähtee. Nyt minusta tulee legendaarinen!

unnamed

Hyvinvoinnin Tavaratalossa tällä viikolla mahdollisuus saada -15% alennus koko valikoimasta (koskee myös alennustuotteita!) Luonnollisesti ehdin täyttää superfood-varastoni jo viime viikolla, mutta noooo :D

9 thoughts on “Hakusanajoulukalenteri: 3 – Liikunnan ilon löytäminen

 1. Moikka! Mä olisin halunnut kysyä, että mitä labroja ne susta otti ku totes ton vajaatoiminnan? Ja oliko niissä jossain arvoissa sit kuitenki sen verran häikkää et lääkitys aloitettiin?:)

  Tykkää

  1. Tsh, t4v, t3v ja vasta-aineet ja oireet ja nuo arvot tekivät sen, että aloitettiin kokeilulääkitys ja nähdään, miten arvot siitä muuttuvat :) tärkeintä on nimenomaan oireet ja potilaan olo, sitä lääkäri painotti

   Tykkää

 2. oi upeen näköset olkapäät ja muutenkin käsivarret! kiitos hauskasta, mutta ei kuitenkaan pinnallisesta vaan aidosta blogista. Ehdottomasti mun suosikkeja, oot loistava! :)

  Tykkää

 3. Kylläpä on kiva kuulla että kroppasi on palaamassa normaalitoimintaan :)
  Tuo on oikea asenne liikkumiseen ja treeniin!

  Tykkää

 4. Kuulostaa hyvältä! itsekin kun muistaisi useammin sen, että kuuntelee itseään eikä pakota kroppaa kauheaan rääkkiin, jos sitä ei oikeasti irtoa. Luin sattumalta erään artikkelin, jossa pitkään valmennustyötä tehnyt mies kertoi, että ihmiset ovat liian kovilla kierroksilla nykyään; stressaava työ, kotona puhelimet, tietokoneet, telkkarit ym. pirisee ja huutaa, sitten lähdetään hoitamaan kuntoa kauhealla rääkillä, mennään nukkumaan ja nukutaan oikesti vain tunti. Palauminen ei ole mahdollista, kun viikonloppunakin vain tohotetaan ja hoidetaan kaikki rästiin jääneet (koti- ym.)työt. Esimerkkinä tarinassa oli toimitusjohtaja, joka treenasi monta kertaa viikossa kovaa raskaan duunin lisäksi. Valmentaja antoi kotiläksyksi jättää kovan treenin pois ja käydä kolme kertaa viikossa perheen kanssa puolen tunnin kävelylenkillä. Jopas lähti sekä henkinen että fyysinen kunto kohoamaan. Pointtina koko jutussa oli se, että ei pelkkä kovaa treenaaminen takaa, että ihminen olisi kunnossa, vaan koko elämän on oltava tasapainossa. :)

  Tykkää

 5. Kiitos kirjoituksestasi! Täällä kohtalotoveri, jolla kilpirauhasen vajaatoiminta ja huomenna selkiää uudet arvot, mihin suuntaan on menossa. Viimeisimmän salitreenin oon tehnyt marraskuussa ja itkemällä lähdin silloinkin salilta. Kyllä lujille ottaa, muttei muu auta kuin lepo. Tsemppiä sinulle!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.