Pohdintaa

Hakusana: Seksifitness

Yksi hellyyttävimmistä hakusanoista, joilla bogiini on ajauduttu on ”seksi fitness”. Pistin sanat yhteen ja aloin miettiä nykyajan fitness-villitystä, bikinikuvia ja seksikkyyttä. Suoraan sanottuna minua henkilökohtaisesti kyllästyttää ihmiset, jotka yleensä anonyymin puskan takaa karjuvat, että vähäpukeiset ja seksikkäät selfiet ovat itsensä esineellistämistä miehille ja alistumista seksiobjektin rooliin.

Ja tätähän huudellaan vain naisille. En ainakaan missään ole törmännyt siihen, että esimerkiksi Fitfashionin miesbloggaajien tanka-poseerauksia oltaisiin kauhisteltu siitä näkökulmasta, että nyt ne miehet antavat itsestään halvan kuvan ja heillä on heikko itsetunto ja olettavat olevansa jotain upeaa, vaikka todellisuudessa ovat pelkkää runkkumateriaalia keski-ikäisille milffeille ja Tom of Finland -lakanoissa pyöriville teinipojille.

10802029_10153431867015550_8541548623863157020_n

Itse ajattelen, että seksikkäiden kuvien (olkoot niissä vaatteet tai ei) ei suoraan tee kenestäkään oikeutettua uhria häirinnälle ja ”slut-shamingille”. Totta kai jokainen todennäköisesti tietää, että hän  voi olla yhden jos toisenkin kuuma päiväuni, mutta onko siinä suoranaisesti mitään pahaa? Jos joku alkaa pitää esimerkiksi jotain fitness-tähteä huomiohorona, niin se kertoo enemmän tästä arvostelijasta kuin itse kuvien ottajasta. Mikä saa aikuisen ihmisen halventamaan toista aikuista tämän julkaisemien kuvien perusteella? Jos kyseessä olisi aito huoli esimerkiksi kuvien julkaisijan turvallisuudesta, niin todennäköisesti mielipide ilmaistaisiin muuten kuin arvostelemalla, haukkumalla ja naureskelemalla.

En missään nimessä kannusta etenkään alaikäisiä postailemaan vähäpukeisia duckface-selfietä Instagramiin ja hankkimaan sitä kautta huomiota. Ihan oikeasti se huomio ja lieveilmiöt ovat helpompi ottaa vastaa ja käsitellä, kun mittari naksuttelee lähemmäs kahtakymppiä ja sen yläpuolelle. Itse esimerkiksi en kadu lainkaan nyt viime vuosina ottamiani astetta seksikkäämpiä kuvia, mutta niitä 15-vuotiaan herutuksia kyllä.

Miksi seksiselfieden ja kroppaposetuksien julkaiseminen alentaisi ketään aikuista ihmistä? Jokaisella meistä on oma kehomme ja me päätämme siitä. Meillä on myös täysi oikeus päättää siitä, miten sen esittelemme muille. Tämä voi muuttua vuosien ja elämäntilannemuutosten saatossa ja se on täysin sallittua. Se, että joku näkee ”heruttelijan” pelkästään heruttelijana ei tee ”heruttelijasta” heruttelijaa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Kun kuvaan omaa peppuani tai tissivakoani, en tee sitä näyttääkseni halvalta vaan treenatulta/seksikkäältä ja haluan esitellä treenin (ja syömisen) vaikutuksia. Toki jonkun mielestä voin näyttää halvalta mutta tärkeintä on se, mitä itse itsestäni ajattelen.

Fitness-villityksen aikaan ihmiset ovat selkeästi turtuneita pakaroihin ja vähäpukeisiin kuviin. Itse en belfien nähdessäni ensimmäisenä ajattele mitään muuta kuin, että siinä vasta hyvin treenatut pakarat (eli mieleen ei tule mitään seksiin/seksikkyyteen liittyvää) ja sama miesten kuvien kohdalla. On myös miesten aliarvioimista olettaa, että jokainen peppu/tissikuva saa heidät hallitsemattomaan hurmokseen ja että jokaisella löytyisi oma stalkkauskansio koneelta. Moni mies kauniin alusvaatekuvan kohdalla voi ajatella ihan rehellisesti, että siinä on kaunis alusvaatekuva, ei ”haluan panna tota h*****”

Fitness on urheilulajeista ehkäpä ”seksivoittoisin” juuri siksi, että siinä ykkösenä on kroppa, sen muutokset ja sen esittely. Se ei kuitenkaan tee fitness-kisaajista automaattisesti (aivottomia) seksikissoja, vaikka siihen oman itsensä urheilubrändäämiseen kuuluisikin vähäpukeiset valokuvat. Sama kuin bodybuilderit eivät ole suoraan mahtisonneja, vaikka löytyykin lihasta ja kyky liikkua koregrafisesti musiikin tahtiin todella, todella kaiken paljastavissa pöksyissä.

One thought on “Hakusana: Seksifitness

  1. Olipa virkistävä postaus. Kaikkien niiden paheksuvien postausten jälkeen oli ihan kiva lukee tälläistäkin tekstiä. Vaikka joskus menee yli että joihin seksikkäisiin kuviin pistetään #fitness tms. OIKEASTI hyvin treenatuista ja kohtuu vähä vaatteisista kuvista en ajattele että ”mikä heruttaja?!” Yleensä ajattelen ”vau mikä kroppa” ja saatan klikata tykkäyksenkin. Niin miehille kuin naisille. Mielestäni se on ihmisen oma asia millaisia kuvia haluaa postailla ja laittaa, kunhan pysytään hyvän maun rajoissa (eli ei ny liikaa kuitenkaan näytetä)… :P
    Ja lisäksi nostaisin esille, että ei siinä tartte välttämättä vähiä vaatteita olla tai mitenkään erikoisemmin, kun jo saattaa päätyä jonkun päiväuniin(!).

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.