Reseptit

Saletisti lihottavat piparibrowniet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei ole mikään salaisuus, että minä en vietä fitnessjoulua. Minä vietän fatnessjoulua. Ja kun toiseksi uusimmassa MeNaiset-lehdessä oli resepti piparibrowniehin, niin tiesin mikä on minun joululeipomukseni tänä vuonna. Reseptiin tuli pari pientä olosuhteista johtuvaa muutosta, niin tässä näkyy nyt lehden resepti paremmin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omaan tuotokseeni tuli:

200gr leivontasuklaata (koska 100gr katosi mystisesti.)
200gr voita
Hieman siirappia (koska ajattelin sen korvaavan puuttuvan suklaan :D)
1 rkl pikakahvijauhetta (makuna cappucino, kun unohdin ostaa varsinaista pikakahvia)
3dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl piparkakkumurskaa
1 dl pekaanipähkinärouhetta

Karpalot jätin pois, koska kuivatut marjat/hedelmät = hyi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Aluksi uuni säädetään 150 asteeseen ja sopivankokoinen uunivuoka vuorataan leivinpaperilla (20x30cm) Uunivuoka vaihdetaan sen jälkeen pienempään, mikä osoittautuu virheeksi. Kannattaa pysytellä siis alkuperäisessä suunnitelmassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uunin lämmetessä pistetään voi, suklaa ja siirappi tulille ja odotellaan niiden sulamista miedolla lämmöllä. Odotellessa on hyvä aika sekoittaa kuiva-aineet miinus pikakahvijauhe yhteen ja tarkistaa moneen kertaan, että on lisännyt kaiken mikä on pitänytkin, ja unohtaa laittoiko yhden vai kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta. Varmuuden vuoksi pistä vielä yksi lisää, koska ”liian suklainen” ei ole todellinen termi tässä maailmassa. Tumman kaakaon sijaankin päädy Oboy-kaakaoseen, koska siirapissa, sokerissa, pipareissa, cappucinojauheessa ja suklaassa ei ole tarpeeksi sokeria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piparit ja pekaanipähkinät piti murskata ja itse tungin ne pakastuspussiin ja hakkasin niitä veitsenterotustolpalla. Myös perinteinen lihanuijakin olisi varmasti käynyt, mutta se ei ollut siinä laatikossa missä sen piti olla, joten olin luova ja ihmeellinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun suklaa on sulanut ja pikakahvia sinne lisätty, niin on aika pistää sokeri ja munat vaahdoksi ja antaa sulan suklaan hieman jäähtyä. Kun munasokerivaahto on valmis, sinne lisätään suklainen voineste sekä kuivat jauheet leppoisaan tahtiin. Lopuksi piparipähkinärouhe käännellään taikinan sekaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunge seos liian pieneen vuokaan ja mieti hetki teitkö virheen. Älä myönnä sitä itsellesi, vaan lykkää koko komeus uuniin puoleksi tunniksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuole tämä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaavi tämä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Älä kuvaa valmista tuotosta, koska sen pitää todennäköisesti seisoa pakastimessa kaksi vuorokautta ennen kun se on tarpeeksi jähmeä tarjoiltavaksi. Lisää vaan uudestaan alun lehtikuva ja anna olettaa, että omasikin näyttävät juuri tuolta, eivätkä kokkareiselta suklaaputoukselta.

Tärkeintä on kuitenkin, että maku on loistava!

Kannattaa seurata Instagramiani @jenskysi. Lisään sinne kuvan, jos leipomukseni on joskus esittelykunnossa.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGILISTA INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

4 thoughts on “Saletisti lihottavat piparibrowniet

  1. olipas piristävä, erilainen treeniblogin reseptipostaus. noinhan se oikeasti menee: liian suklainen on käsittämätön termi ja sokeria voi aina lisätä pikkuisen. :D

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.