Suunnitelmia · Vinkkejä · Yhteistyö

Kannattaako edes luvata?

Uusi vuosi on lupausten kulta-aikaa. Itse kukin tekee listan siitä, mitä tänä vuonna aikoo saavuttaa ja missä asiassa parantaa. On ihmisiä, joiden mielestä uuden vuoden lupaukset ovat vain heikkoluonteisten ressukoiden vouhotusta ja jostain syystä pitävät esimerkiksi kesäkuun viidentenätoista päivänä tehtyä lupausta suuremmassa arvossa kuin tammikuun ensimmäisenä.

Itse en todellakaan ajattele niin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aina voi luvata ja aina kannattaa luvata. Yksikään lupaus ei ole turha, vaikka se ei onnistuisi. Lupaus on ainakin ensi sysäys yrittämiselle ja yrittäminen on ensimmäinen askel onnistumiselle. Vaikka lupaus ei täysin toteutuisikaan, niin ehkä tietä siloiteltu sen verran, että seuraavana vuonna se onnistuu. Jos et uskalla luvata onnistumista, niin lupaa edes yrittää. Sekin voi olla jollekin todella iso juttu. Itse olisin varmaan aivan kammottavassa kuosissa, jos en viime vuonna olisi luvannut edes yrittää käydä salilla niin paljon kuin vain jaksan. Olisi ollut niin helppoa lyödä hanskat kokonaan tiskiin, sillä jatkuva heikotus, väsymys, uupumus, pahoinvointi ja lihominen eivät todellakaan ole mitään pikkujuttuja kun niiden kesto mitataan kuukausissa eikä päivissä.

Kannatti luvata yrittää. Ja tänä vuonna lupaan yrittää myös!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime vuonna lupauksia ja tämän vuoden lupauksia: 

50 kiloa penkistä! Onnistuin! Olen nostanut jopa 52,5 kiloa penkistä pariinkin kertaan ja sarjapainot pyörivät 40-45 välillä riippuen aina päivästä. Edellisellä kerralla tosin 40 kiloakin oli liikaa, kun oli jokin uskomaton rintalihasväsypäivä. Anyhow, tästä on hyvä jatkaa ja tänä vuonna aionkin penkata vähintään 60 kiloa ykkösellä. 

5 leukaa! Epäonnistuin. Sain yhden :D Tänä vuonna tavoite on siis sama, eli viisi aion saada ja vieläpä putkeen.

Jalkaprässissä 200kg+kelkka! Onnistuin! Nyt loppuvuonna olen tosin vedellyt pienemmillä, niin otan tavoitteeksi pitää sarja painot kahdensaan paremmalla puolella tänä vuonna :)

Muuten lupaan tänä vuonna pienentyä yhteensä 50 senttimetriä! Elikäs yhteenlaskettuna rinnanpäältä+rinnanalta+vyötärö+jenkat+lantio+reidet+pohkeet. Kilotavoitteita en pistä, enkä ajatellut vaa’alla edes käydä. Puoli metriä pienemmäksi ensiksi ja sitten vaa’alle!

100 päivää ilman energiajuomia! Piti olla myös 100 päivää ilman vehnää, mutta muistin sen vasta kun olin pistellyt tänään Subin naamaani työpaikansaantipalkinnoksi :D Ups! No, mutta 100 päivää täysin ilman energiajuomia ja 100 päivää hyvin vähillä vehnillä.

Mitä sinä lupaat? Entä onnistuitko viime vuoden lupauksissasi? :)

*****************

SportsNutritionilla on paljon lisäravinteita tarjouksessa, etenkin erityisesti naisille suunnatussa Pour Femme -tuotesarjassa!

Myös Fitnesstukulla on talvialet menossa ja vaatteita ja tarvikkeita voi olla jopa -80% alessa!

 Fit-lehti täyttää vuosia ja nyt puolen vuoden lehdet voi saada synttärihintaan 19,90 €! Tilaajalahjaksi voit valita joko jopa treenikassiksi sopivan Aarikan putkikassin taikka mineraalimeikkisetin.

10 thoughts on “Kannattaako edes luvata?

 1. Omalla kohdalla on aivan samat periaatteet kuin sinulla tuon lupailun kanssa – aina kannattaa edes yrittää! :) omiin lupauksiin kuuluu tänä vuonna aktiivinen saliharjoittelu, reipas kunnon kohotus sekä (toivottavasti) terveenä pysyminen! Tsemppiä treeniin ja näihin uuden vuoden lupauksiin! <3 (BTW, jostain syystä tuo viisi leukaa sai mieleeni ensimmäisenä siis leuan alle tulevat kaksois- ja kolmois leuat…. :"D)

  Tykkää

 2. Oon ihan samaa mieltä siitä että vaikka lupausta ei saisikaan pidettyä niin kannattaa silti luvata. Kun lupaa ja yrittää on mahdollisuus onnistua. Mutta jos ei lupaa eikä yritä ei saavuta mitään. Somessa moni on luvannut olla ilman alkoholia/herkkuja/viljaa tai jopa kaikkia noita.. Itse en oo luvannut mitään. Kaksi vuotta sitten päätin pudottaa painoa ja liikkua enemmän ja sillä tiellä ollaan. Siis paino on pysynyt kurissa ja liikunta on lisääntynyt. Tuo elämänmuutos on vaikuttanut moneen muuhunkin asiaan elämässäni, alkoholia juon niin harvoin etten koe tarpeelliseksi luvata luopua siitä joksikin tietyksi ajaksi. Herkkuja syön kerran viikossa enkä halua luopua niistäkään, miksi pitäisikään kun en noudata mitään ruokavaliota tai ole dieetillä. Vaaleaa leipää syön harvoin ja muutenkin viljatuotteista käytän aina täysjyvää niin en koe tarpeelliseksi luopua niistäkään. Oon kai liian mukavuudenhaluinen ja tykkään liikaa herkuista mutta mun ajatusmaailma on syömisen suhteen sellainen että kaikkea kohtuudella enkä edes halua yrittää luopua mistään kokonaan. Energiajuomat jätin muuten alkusyksystä pois kertaheitolla ja sen jälkeen oon juonut yhden tölkin! Treenien suhteen en myöskään osaa luvata mitään.. painoja en oo muuten ajatellut kuin että eteenpäin mennään, pienin askelin mutta kuitenkin. Nuo sun lupaukset kuulostaa erittäin toteuttamiskelpoisilta! Ja tosiaan, jos ei lupaa mitään niin tuskin saavuttaakaan mitään.

  Tykkää

  1. Niinpä! Itsellänikin liikunta on lisääntynyt ja tavoitteellistunut, vaikka paino onkin heitellyt, eli siinä mielessä aiempien vuosien lupaukset eivät ole hukkaan menneet :D

   Tykkää

 3. Tosi hyviä lupauksia!!:)

  Pitäisi itsekin jättää puntarissa käyminen kokonaan pois sillä sehän aina masentaa kun paino heittelee ja välillä nousee reilustikin ties mistä johtuen. Mutta en luota oikein omiin mittaustuloksiinikaan, jännään että mittailen ihan kuinka sattuu…;DD
  Itselläni on ykköslupauksena pyrkiä siihen etteivät yöunet jäisi alle kahdeksaan tuntiin (mitä ne ovat tehneet varmaan koko viime vuoden). Tarvitsen unta sen kahdeksan tuntia vähintään, ja jos en nuku tarpeeksi olen väsyksissä ja tekee mieli kaikkea herkkua…..ja kierre on valmis.
  Toinen tavoite on oppia kävelemään käsillä, noin 10 kymmenen käsilläkävelyaskelta niin olisin tosi tyytyväinen. Nyt pääsen kolme.:D

  Leuanvetotavoitteesi on myös jättehyvä! Itsekin tykkään vetää leukoja, ja tavoite on tietenkin vetää enemmän ja enemmän.:) Alle vuodessa olen jo saanut hyvää kehitystä, joten voin luvata, että saat tuon viisi ja paljon ylikin, mikäli jaksat treenata 1-2 krt viikossa.:))

  Tsemppiä tähän vuoteen!

  Tykkää

  1. Joo, vaaka on turha. En oo käyny lokakuun jälkeen vissiin kertaakaan :D Mittojakin ajattelin ottaa lähinnä kerran kuussa, niin varmasti näkee muutoksen, eikä esim. menkkaturvotuksen. Tuo yöunien pidentäminen on todella hyvä lupaus, se itselläkin meinaa välillä heitellä, mutta onneksi nyt unirytmi alkaa olla järkevä :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.