flunssa

Timminen tammikuu influenssassa

timmikuutammikuu

Fitfashion kampanjoi näyttävästi timmikuun puolesta, joka omalta osaltani toteutui lähinnä sohvannurkassa voivottelemalla ja siellä todennäköisesti tullaan pysymään aina kuun loppuun asti. Onnistuin kuin onnistuinkin hankkimaan (poikaystävältäni) influenssan ja keskiviikkona pamahti illasta jo melkein 39 asteen kuume, joka torstaina kohosi entisestään ja oli korkealla vielä eilenkin.

Taivaan kiitos kuume on nyt vaihtunut enää pieneen lämpöön ja tässä istun hiljaa ja rukoilen, että olen ylihuomenna työkunnossa. Päänsärky on hirvittävä, yskä on kammottava ja hengittäminen sattuu, mutta ehkä tämä tästä. Kunhan kuume pysyisi nyt poissa ja maltan olla aloillani. Eilen käytiin virheellisesti Prismassa, jossa molemmat oltiin kylmän hien peitossa pyörtymispisteessä :D Mutta lankakerä ja virkkuukoukku oli saatava!

Ruokavalio on sairastelun aikana ollut vaihtelevaa, mutta övereiltä on säästytty. Snickers ja Ginger Ale -himoille olen antanut periksi, mutta pääasiassa on tullut syötyä hyvin. Eilenkin iltapalaksi vetäisin puuroa ja protskupuddingia ja nyt on sama satsi vuorossa aamupalaksi. Nälkä ei oikein vaivaa eikä syödä jaksaisi, minkä vuoksi olisi helppo valita pieniä mutta energiapitoisia ruokia (SUKLAATAJÄÄTELÖÄSUKLAAJÄÄTELÖÄ) mutta olenpas vaan saanut tsempattua. Hyvä mie!

Onnen hetki ennen sairastumista oli se, että mahduin hyvin yksiin housuihin, joissa en voinut todellakaan istua nappi kiinni vielä joulukuussa. Nyt ne tuntuivat mukavilta ja istuivat nätisti. Samaan aikaan luottofarkkuni alkavat olla todellakin liian väljät. Suunta siis on oikea kokoajan, enkä suostu, että tämä vuoteenomaisuus pilaa omaa timmiä tammikuutani.

On selvää, että salilla ei ole asiaa vielä ensi viikollakaan, jos ei sitten loppuviikosta tee jotain todella kevyttä (eli makaa infrapunasaunassa). Influenssa iskee napakasti aina keuhkoihin, minkä vuoksi hengästymistä on hyvä välttää vielä silloinkin, kun alkaa tuntea olonsa terveeksi. Harmittaa sinänsä, sillä Muscle Challengen saliohjelma on todella mukava. Siis kuolettavalla tavalla mukava, kuten hyvän saliohjelman kuuluukin olla.

Mutta siinä minun kuulumiseni lyhykäisyydessään! Muistakaa, että voitte osallistua Fitfashionin timmikuuhun tägäämällä omat timmit kuvanne instaan tägeillä #timmikuu ja #fitfashionfi. Itselläni ei siihen nyt ole paljoa annettavaa, paitsi kuin yritys olla ottamatta takapakkia astetta pahemmasta taudista huolimatta.

10 thoughts on “Timminen tammikuu influenssassa

 1. Hei Jenny! Osaatko sanoa, mistä Rovaniemellä kannattaisi ostaa rannetuet salikaveriksi? :) Vetoremmitkin on tässä varmaan kohta hankittava…

  Tykkää

 2. Täälä myös influenssassa.. huhhuh! 40-asteen kuume oli tuossa toissapäivänä. Nyt jo hieman voiton puolella; enää pieni lämpö. Limainen yskä tosin jatkuu ja jatkuu sekä mainitsemasi päänsärky. yh :S Ens vuonna otan kyllä sen piikin.
  Kuinka pian sait taudin poikakaverin sairastumisen jälkeen? Kyselempä vaan, että tietää onko poikakaverilla vielä mahdollisuus sairastua….

  Tykkää

  1. Meikähän otti piikin just maanantaina, mutta ei ehtinyt vaikuttaa :/ mulla alkoi oireilu kaksi-kolme päivää poikakaverin jälkeen, mutta nuo itämisajathan ovat yksilöllisiä ja saatoin vauhdittaa taudin saamista just saleilemalla rajusti. En tajua, miten lapsena kestin melkein 42 asteen kuumeen, nyt tuo vajaa 40 oli aivan HIRVEÄ. Piti käydä päivystyksessäkin kun veti astma/paniikkikohtausta päällä se keuhkoihin sattuminen ja kuumeinen olo

   Tykkää

 3. Joo eikö vaan.. siis mullakin lapsena ollut viimeksi kova kuume. Se oli jotain aivan hirveää. Itellä astma niin tehny aivan kuolemaa ja myöskin ravannut päivystyksessä kun ottanut niin kipeää keuhkoihin :/ Toivotaan,että ei saada jälkitauteja

  Tykkää

  1. Niinpä. Pelkäsin jo nyt keuhkokuumetta, mutta onneksi ei sitä sentäs ollu! Huomaa kyllä, että palautuminen vie aikaa. Nyt lyhytki kävelymatka aiheuttaa hirveän hengästymisen ja samoin tuo astma kyllä hidastaa varmasti, että hapenottokyky palautuu normaaliksi :P muutenki nippanappa PEF:iin puhallan 500 ja nyt pihisen hyvä jos 300

   Tykkää

 4. Sama täälä, pelkäsin keuhkokuumetta, mutta kun kuume rupes laskemaan niin ajattelin, että ei se varmaan ole. Peffien kanssa myös sama, normaalisti 500 nyt ollu 300. Kuinka identtistä tää sairastelu meillä astmatikoilla :D
  Olis ollu ihan ehoton meidän ottaa ajoissa se rokote.. no mut hei ens vuonna :) Ja toivotaan, että päästään taas pian treenaamaan ja ettei tuu mitään todella pahaa pahenemisvaihetta astman kanssa eikä niitä jälkitauteja.
  Tsemiä :)

  Tykkää

 5. Hei, tää ei liity ihan hirveesti tän postauksen aiheeseen, mutta sähän kirjoittelit aiemmin niistä kilpirauhasjutuista. Sain sen käsityksen, että se Fitfarmin dieetti oli (osa)syy vaivojen puhkeamiseen. Miten suurilla päivittäisillä miinuksilla silloin suunnilleen mentiin?

  Itsellä on nyt siis painon pudotus kohti viimevuotisia lukemia menossa ja tää -500 kcal päivässä tuntuu naurettavan helpolle (rasti seinään!) ja vauhtisokeudessa tekisi etenkin liikunnallisesti aktiivisina päivinä tiputtaa sinne -700 -1000 kcal paikkeille. Ääni takaraivossa huutaa, että älä ole tyhmä, kun sitä ylipainoakaan ei lähtötilanteessa ole.

  Tykkää

  1. 1700-1900kcal :) mutta ei niinkään ne määrät vaan se, mistä ne muodostuvat ja kuinka paljon lisänä liikuntaa ja kuinka iso muutos ruokavalio ol entiseen!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.