herkuttelu

Huonoja syitä herkutella

10899421_906386689394176_1909970021_n (1)Hävettää. Olen hunningolla.

Sairastelulla oikeutettu herkuttelu on jäänyt päälle. En malta melkein päivääkään ilman jotain hyvää, rasvaista ja sokerista. Ollaan menossa taas kohti sitä pistettä, ettei patukka enää riitä vaan tarvitaan levy. Tai levy JA jotain muuta.

Ongelma on pakko myöntää julkisesti, koska salailu ei aiheuta mitään muuta kuin huonon tavan jatkamista. Olin pääsemässä jo hyvään rytmiin ruokailujen ja parempien elämäntapojen kanssa, enkä nyt anna niiden valua hukkaan.

Miten sallin itselleni ylenpalttisen, jokapäiväisen ja järjettömän herkuttelun?

1. Edessä on raskas päivä

Eihän sitä töissä jaksa olla jos ei syö ajomatkalla suklaata ja kittaa kaloreita jonkin juoman muodossa. Parhaimmillani lähden aina vähän aikaisemmin liikkeelle, että ehdin oikein viimeisen päälle poukkoilla kaupassa ja etsiä jotain hyvvee.

2. Takana on raskas päivä

Eihän sitä kotiin jaksa ajaa jos ei ajomatkalla syö suklaata ja kittaa kaloreita jonkin juoman muodossa. Tämän voi jakaa myös kahteen alasyyhyn:
 2a. En selvinnyt päivästä hyvin = tarvitsen lohdutusta
 2b. Selvisin päivästä hyvin = tarvitsen palkinnon

3. Kukaan ei näe

Jos syön kalorit yksin suojassa kaikkien katseilta, niin eihän niillä sitten ole mitään vaikutusta. Lihomista tapahtuu vain silloin, jos herkuttelee muiden edessä.

4. Pitää olla pikkasen pläski

Ei pidä, jos ei halua olla. Enkä minä halua olla. Haluan saada housuarsenaalini käyttööni ja tällä hetkellä voin käyttää 12 housuparista kahta. KAHTA!

5. Söin jo herkkuja, niin ihan sama

Koska jostain syystä sen jälkeen kun olet syönyt yhden Snickers-patukan voit syödä vielä kolme lisää, koska peli on jo menetetty.

6. Et syönyt herkkuja. Vielä.

Koska et ole syönyt vielä ensimmäistäkään patukkaa, niin nyt on hyvä hetki aloittaa.

Mites sitten kierteen saisi poikki? Epäilen, että nyt ei auta mikään muu kuin kylmä kalkkuna. Herkkulakko. Sopivasti edessä on vuoden lyhin kuukausi ja koska olen onnistunut olemaan kuukauden jo ilman energiajuomia, niin ajattelin nyt olla kuukauden ilman OSTETTUJA herkkuja. Sallin itselleni esim. lettukestit Wilhelmin kanssa ja satunnaisen työpaikkamakeisen, mutta mitään en osta. Yhtään euroa en tuhlaa höttösokeriin ja rasvaan. En. En lainkaan. Sitä varten on olemassa Mannisen puddingit.

*********LOPPUMAINONTAA***********

unnamed (3)

Buustia herkkulakkoon voi hankkia vaikkapas Gazoksen  viikonloppualesta. Kaikista tuottesta -10% koodilla GAZOZ! Voimassa perjantaista sunnuntaihin.

Sportsnutritionissa myös viikonlopun ajan -10% koodillas HELMI15. Suosittelen erityisesti verkkokaupan Amino fusion- latausjuomaa, joka hakkaa mennen tullen pari muuta kokeilemaani. Etenkin maussa!

fitnesstukkuViikonloppu on selkeä alennusmyyntiajankohta, sillä Fitnesstukku tarjoaa 20-43% alennusta kaikista aminohapoista. Jos ikävä BCAA:ta, niin ny vaa sitäki hankkimhan!

 

 

 

11 thoughts on “Huonoja syitä herkutella

 1. Voi, tutulta kuulostaa.. kun kierre lähtee käyntiin niin sitä on niin hemmetin vaikea saada poikki. Itselleni toimii ainoastaan nollalinja. En yksinkertaisesti nappaa sitä yhtä konvehtia joka on tarjolla tai syö pullaa mummolassa. Jos otan edes vähän, sitä kuuluisaa herkkuhammasta alkaa kolottaa ja haen kaupasta suklaalevyn. Makea on mulle kuin alkoholistille viina, se ei vaan jää siihen yhteen, piste. Ja mitä helvettiä, miksi edes ottaa sitä yhtä konvehtia kun pärjään aivan loistavasti ilman – ja kroppa kyllä kiittää. Hyvä olo on mulle se suurin palkinto, paljon parempi kuin hetken nautinto! Huomaan että jos syön vähän liian niukasti, jossain vaiheessa iskee ihan takuuvarmasti makeanhimo. Aika loogista – kroppa vaan vaatii sen mitä tarvitsee, energiaa, ja mielellään nopeassa muodossa. Kun pidän huolta siitä että syön 5 kertaa päivässä, järkeviä, monipuolisia ja RIITTÄVIÄ annoksia, mä en yksinkertaisesti enää jaksaisi syödä mitään ylimääräistä! :D Olo on mukavan kylläinen ja energinen koko päivän. Nyt oikeasti ala panostaa siihen että suunnittelet vaikka päivän ateriat etukäteen – mä teen niin aina jotta välttyisin nälkäkiukulta, huonolta ololta, ja siltä hemmetin makeanhimolta. Voin sanoa että toimii! Oon itsellä huomannut myös, että kunnon hiilihydraattien lisääminen on auttanut TODELLA paljon. Joskus kun lihomispelossani en syönyt kunnolla hiilareita, niitä himoitsi koko ajan. Nyt syön niitä joka aterialla ja olo on parempi kun ikinä. :) Eikä tarvitse ottaa hiilarivajeita takaisin karkkipussilla.. se kaurapuuro, riisi, hedelmät, peruna yms on vähän parempi vaihtoehto, vai mitä?

  Paljon tsemppiä, sä pystyt tähän kyllä! Ja mulle saa edelleen laittaa sähköpostia, laitoin sulle joskus aikoja sitten jos muistat :)

  Tykkää

  1. Joo, pitää kyllä itsekin aloittaa ihan vaan tuolla aamupuurolla, niin saa aamun hyvin käyntiin ja just noita hyviä hiilareita! :) Kyllä me onnistutaan, pitää vaan itsekin ottaa tiukka kuri ja sanoa ei. Olokin on heti parempi kun turvotus häviäisi :)

   Tykkää

 2. Täällä kans Tammikuussa on lipsuttu ihan liikaa, ja myös tarkoitus pitää herkuton helmikuu, maaliskuussa sitten palkitsen itseni ja saan ostaa uudet juoksulenkkarit ;) Haha :D

  Tykkää

 3. Tsemppiä, kyllä se siitä lähtee liikenteeseen tuo herkkulakko, kun kestät ekan viikon! Noista Gazozin housuista; tilasin sellaiset, ja ne olivat pettymys. Värin piti ensinnäkin olla musta, mutta ne olivat tummanharmaat ja niistä näkyi pikkuhousut läpi himmeästi, mikä häiritsi. Toisekseen vyötärö oli ihan ihmeellinen; ei ollut kiristysnauhoja mutta ei myöskään kuminauhamaista joustovyötäröä. Palautukseen meni, koska en usko että se vyötärö kauaa hyvänä pysyisi. Harmi, housut näytti kivalta, mutta mä vaadin kyllä paljon, jos maksan 69e treenipöksyistä.

  Tykkää

  1. Voi ei, ikävää, että sulle sattu joku huono malli :( oliko ne gazozin omaa mallistoa vai jotain muuta siellä myytävää? omat Gazozin mustat treenitrikoot ovat itelläni ainoat, joita pystyn mukavasti käyttämään tällä hetkellä eikä ole mitään valittamista, mutta totta, että jokaisessa mallistossa on omat vikatikkinsä. :/

   Tykkää

   1. Joo ne olivat Gazozin nimenomaan. Sellaiset housut missä lukee toisen lahkeen sivulla isolla pinkillä tekstillä ”Los Angeles”. Myös vyötärön pituus oli piirun verran liian alhainen omaan makuuni. Mulla kun on aina sellainen pieni alavatsapömppis mistä en pidä, niin vyötärön reuna jäi sitten jumittamaan siihen ikävästi. ja vyötärö alkaisi lörpöttämään varmaan pian, koska siinä ei ollut mitään kuminauhamaista systeemiä. Luulen siis vaan siitä, että ne olivat malliston huonommin suunniteltuja housuja.
    Mutta mikä kellekin sopii, riippuu niin ihmisestä!

    Tykkää

   2. Joo, mulla itselläni on ne gazozin korkeavyötröiset, jotka pitää mahan aisoissa :D itelläki monissa jää helposti vyötärö ihan liian matalaksi ja puristaa jenkat esille :p

    Tykkää

 4. Mua lihottaa parisuhde perkele! Joo, kyllä välillä tulee herkuteltua yksin ikään kuin salaa, mutta kyllä tää poikaystävän kanssa yhteen muuttaminen on tehnyt tästä pahempaa. Tiiät varmaan sen, kun illalla tekis vähän mieli jotain hyvää? Yksin asuessa kävin keskustelun itseni kanssa: ”Pitäiskö hakee jotain… Tekis kyllä mieli… Pitäiskö… Tulee kyllä vaan huono olo… Kauppa on niin kaukana…” JOS hain jotain niin sipsipussin TAI pizzan TAI suklaalevyn – en tätä kaikkea. Nykyään käyn kys. keskustelun poikaystäväni kanssa ja lietsotaan vaan toisiamme: ”Tekis mieli jotain hyvää.” ”Niin munki kyl vähän!” ”Pitäiskö hakee..?” ”Vois kyllä…” Sitten mun tekee enemmän mieli suklaata ja poikaystävän sitten taas lihapiirakkaa nakeilla ja vähän ehkä sipsiäki vois ottaa ja kolaa ja oho. Jossain vaiheessa näin kävi vähintään kolme kertaa viikossa ja ei ihme, ettei mullekaan mahu muutaku yhet mummofarkut ja legginsit (jotka nekin repeilee saumoista). Nyt ollaan tiedostettu tää ja tehty yhessä päätös että EI ENÄÄ ILTAPALANHAKUREISSUJA PISTE. Valitettavasti poikaystävällä vaan ei oo noiden iltapalojen kanssa mitään menetettävää kun sen rasvaprosentti on n. -20. Mulla imeytyy kaikki heti jenkkakahvoihin. >:(

  Tykkää

 5. Kuulostaa tutulta – samojen syiden varjolla vedin itsekin tuossa vuodenvaihteen yli. Koska ensin töissä raskasta, sitten kipeänä, sitten piti juhlia joulua (monta viikkoa)… :D Nyt takana 3,5vk herkkulakkoa ja olo jo paljon kevyempi. Eli tsemppiä sinne, you can do it!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.