Cocovi · Superfood · Yhteistyö

MSM – kokemuksia pitkäaikaiskäytön jälkeen

 Postaus sisältää mainoslinkkejä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kun pahin superfood- innostus on mennyt ohi niin näkee, mitkä ovat niitä aineksia, joista ei enää luovu. Yksi niistä minulle on MSM

MSM on orgaaninen rikki, joka on ihmiskehossa luonnostaan esiintyvä yhdiste. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton valkoinen kidemäinen aine, jolla on hiukan kitkerä maku. Kohtuullisina pitoisuuksina esiintyessään kehossa se auttaa varmistamaan kehon erilaisten toimintojen oikeanlaisen toiminnan mukaan lukien terveen ihon, kynsien ja hiusten kehittymisen. Korkeampina pitoisuuksina se voi vaikuttaa lääkkeen omaisen aktiivisena toimijana monenlaisissa tapauksissa: allergioiden ja astman hoidossa, loisten ehkäisyssä, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa, lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa. Joidenkin tutkimusten mukaan sillä olisi käyttöä myös diabeteksen, mielialahäiriöiden ja muillakin käyttöaloilla. 
-Lähde

Itse olen käyttänyt pelkästään CocoVi:n OptiMSM-jauhetta mutta olen kuullut paljon kehuja erityisesti Puhdistamon MSM:stä. Kokeilemalla se oma suosikki löytyy ja itsekin ajattelin nyt testimielessä tilata tuota Puhdistamon versiota, kun tänään ja sunnuntaina on mahdollista saada -10% alennus kaikista Hyvinvoinnin Tavaratalon tuotteista!

Mutta niihin kokemuksiin!

 

WP_20131006_005[1]

Itse juon MSM:ni aamuisin. Pistän kaksi tee-/ruokalusikallista (vähän fiiliksen mukaan) puoleen litraan kylmää vettä ja mukaan hieman camucamu-jauhetta ja puolikkaan sitruunan mehut. Joskus myös olen pistänyt lasiin poreilemaan C-vitamiini poretabletin ja sotkenu sen sekaan MSM:t ja sekin toimii todella hyvin!

Omaan suuhuni MSM maistuu kitkerältä, mutta etenkin sitruunan tai poretabletin avulla saan juomani juotua ilman ongelmia. Kaikkien suuhun MSM ei maistu mitenkään erityiseltä ja makuunkin ajan kanssa tottuu ja sitä oppii jo kaipaamaan.

Kokemuksia: 

– Nivelkipuun MSM auttaa selvästi. Tai en osaa sanoa aiheuttaako rannesärkyäni nivel vai hermot, mutta jos jätän muutamana päivänä MSM:t välistä, niin oikea ranne alkaa kipeytyä välittömästi rasituksessa ja ikävä jomotus palaa. Kun aamu alkaa MSM:llä, niin kipukin katoaa. Jos niveliäsi siis jomottaa, niin kannattaa testata!

– Kuukautiskivut ovat helpottuneet myös huomattavasti. Kivut jäävät juilimiseksi, eikä tule enää aivan kammottavia vatsanväänteitä. Uskon syynä olevan MSM, sillä edellisen kerrat parhaat krampit oli joulukuussa kun olin 3viikkoa Lapissa ilman MSM-pussukkaani.

– Karvat kasvaa! Kulmakarvoja saa nyppiä usein ja epiloiminen on edelleen kiinteä kaverini. Hiukseni ovat jo sen pituiset, ettei niiden kasvu pistä enää niin silmiin, mutta ne ovat myös pidemmät kuin koskaan ennen. Osa- tai pääsyynä on kuitenkin varmasti se, etten ole kahteen vuoteen värjännyt hiuksiani. Kynnet tuntuvat myös vahvoilta.

– MSM:n on sanottu auttavan sisäelimistä erityisesti keuhkoja ja on siksi hyödyllinen superfood astmaatikoille. Tähän en ole aiemmin itse kiinnittänyt huomiota, niin en uskalla sanoa mitään. Pitää jatkossa tarkkailla myös hengittämisen helppouta jos tulee MSM-taukoja.

Omalla kohdallani MSM:n käyttö tulee siis jatkumaan ja tarkoitukseni olisi nyt kokeilla lisätä annoksien määrä yhdestä kahteen, eli iltaisin litkin päivän toisen nektariinin ja katson, miten tuplattu annos näkyy kehossa ja olossa!

Onko teillä kokemusta MSM:stä? Uskotteko, että aineella voi oikeasti olla positiivisia vaikutuksia vai onko kyseessä pelkkää mainospropagandaa ja plaseboa?

Ja HUOMISEEN asti enää voimassa -10% ale kaikista yhteistyökumppanini Hyvinvoinnin Tavaratalon tuotteista. MYÖS aletuotteista :)

 

 

 

19 thoughts on “MSM – kokemuksia pitkäaikaiskäytön jälkeen

 1. Heips! Mulla ihan samat kokemukset MSM:stä kuin sulla. Kuukautiskivut loppuivat melkein kokonaan ja polven nivelrikkoon siitä on ollut suuri apu!!
  Mulla on myös iho parantunut selvästi!! En kyllä luovu tästä ikinä:)))
  Kivaa kevään odotusta! -Nina

  Tykkää

 2. Vinkki, kannattaa laittaa se msm ensin lasiin ja vesi päälle niin ne sekoittuvat ihan itsestään eikä tarvitse kestää noita klimppejä:D

  Tykkää

 3. Moikka. Olisi kiva, jos olisi jossain mainittuna että tekstin linkit ovat mainoslinkkejä, joista hyödyt rahallisesti :)

  Tykkää

 4. Ja jos haluaa saada halvemmalla, kannattaa käydä hakemassa hevoskaupasta MSM-purkki, on täsmälleen samaa kamaa mitä ihmisille syötetään, ellei puhtaampaa, mahdollisesti syötäville eläimille kun ei saa mitä tahansa jaskaa antaa :D
  Mutta on todettu kanssa toimivaksi, itselläni olkapäässä vähän jatkuvasti tulehdusta ja kremppaa, MSM on auttanut huomattavasti!

  Tykkää

 5. Mulla on ongelmia nivelten kanssa, ja msm on pelastanut mun elämän! Kerran olin reissussa melkein viikon ilman, ja viimeisinä päivinä kivut alkoi palata eivätkä nivelet toimineet enää kunnolla. Tästä en siis enää luovu! Toinen on glukosamiini. Kokeilin olla ilman tätäkin hetken. Muutama viikko meni ja kivut alkoi palata. Enpä olekaan ajatellut onko vaikuttanut hiuskiin tms…

  Tykkää

 6. Otin myös MSM-jauheen (Puhdistamon) käyttöön parisen viikkoa sitten ja pohdin myös, että mahtaako olla plasebosta kyse kun positiiviset vaikutukset näkyi jo muutaman päivän jälkeen :D Kai se täytyy uskoa, että on toimivaa tavaraa. Itselläni ongelmana on pääasiassa kämmenien ja sormien iho, joka on jatkuvasti ihottumainen ja haavaumilla. Maito ja vehnä selkeästi aiheuttavat nuo ongelmat, mutta niiden välttäminen ei ihan 100% korjannut ongelmaa. MSM-jauhe taas näyttää nyt hoitaneen sen aika hyvin! :D Odottelen tässä nyt sitten noita muitakin kivoja sivuvaikutuksia :)

  Tykkää

 7. Kiitos tästä! :) Ostin aikanaan MSMää kun olin käynyt Cocovin luennolla, mutta unohtui tuo keittiön pöydälle. Luin erään toisen bloggaajan kokemuksia ja muistin pussini. Täytyypä todella nyt aidosti käyttää tuota erityisesti kun luin tämän :D Kuulostaa liian hyvältä ollaakseen totta noi kokemukset.

  Tykkää

 8. Hei! Olen miettinyt aloittaa MSM jauheen, mutta onko sinulla kokemuksia, vaikuttaako jauhe e-pillereihin? Maca-jauheesta kroppani meni sekaisin ja luin, että se on erittäin hormonaalinen valmiste, mutta miten on MSM jauheen laita? :D

  Tykkää

 9. Minulla todettiin nivelrikko polvessa, ja siihen sattuu kaikenlaiset tärähdykset. Olen joutunut jättämään kovemman liikunnan kokonaan jo nelikymppisenä :-(. Kokeilin Cocovin MSM:ää viikon verran, mutta ainoa vaikutus oli vähän liiankin hyvin toimiva vatsa…

  Tykkää

 10. Pitää kertoa vähän tuosta terapeuttisesta käytöstä, MSM on kuitenkin ollut kaverina jo useamman vuoden. Sairastan harvinaista sidekudossairautta (Ehlers-Danlosin syndrooma, EDS) joka aiheuttaa mm. kroonisia nivelkipuja ja uupumusta.
  Aluksi käytin jauhetta veteen, mutta makuherkkänä ihmisenä en tahtonut saada sitä alas kuin itkua vääntäen. Kun positiiviset vaikutukset kävivät selväksi, aloin etsiä kivuttomampia tapoja kuluttaa mokomaa murua. Päädyin tekemään omin pikku kätösin kapseleita. Niitä on kulutettu (välillä lisää tehden) jo kaksi vuotta.
  Vaikutus on kuin paljon mainostetuilla ihmelääkkeillä joissa nimetään tyytyväisiä ulkomaalaisia käyttäjiä. Erona vain että pakko uskoa kun on omalle kohdalle sattunut. Nivelkivut ovat vähentyneet huomattavasti. Olen vähemmän kipeä kuin koskaan aiemmin eläessäni. MSM vei turruttavaa kipua pois niin paljon että pystyin alkamaan liikkua ja käyttää kehoani ja harjoittaa sitä mm. varovaisella pilateksella, ratsastamalla ja mummojumpalla. Vahvistuneet lihakset puolestaan tukivat niveliä, ja saatiin aikaan hyvän ketju. Väsyminen on edelleen suuri ongelma, mutta totaalinen uupumus on vähentynyt. Nykyisin on harvinaista etten uupumukseltani pääsisi sängystä.
  Tällaista kokemusta täältä. En voi kyllin suositella nivelvaivaisille ja esim. fibromyalgiasta kärsiviä kehottaisin myös kokeilemaan tätä. :)

  Tykkää

  1. Olen vasta juuri aloittanut MSM kokeilun ihan uteliaisuuttani varsinkin hiusten vuoksi.
   Käyttökokemuksia siis ei vielä ole.
   Tuosta väsymyksestä ja uupumisesta kirjoitit, minulla on käytössä Fit Linen Activize joka sisältää mm montaa B-vitamiinia, C-vitamiinia ja guaranaa. Kaikki ovat alkuperältään luontaisia ja tuote on patentoitu.
   Itse en pääse enää edes päiväunille, vaikka kuinka yritän, en saa nukutuksi. Toisaalta, yöllä nukun erittäin hyvin. Tosin, siihen on toinen vaikuttava tuote.

   Mikäli haluat lisätietoa, laita meiliä os itsetehty1001@gmail.com
   Toivottavasti saisit apua uupumuksesi!

   Tykkää

 11. Aloitin kokeilun itsekin… nimim. kaljuuntuminen ei kiinnosta. Harmittaa vaan että 90% linkeistä mistä koittaa saada tietoa johtaa sivustoille, joilla on joku oma lehmä ojassa. Se vaan vetää sen puolueettomuuden aika nollaan. Ei kai kukaan ala haukkumaan mainostamaansa tuotetta josta saa provikkaa? En tiedä miten bloggarit yleensä tän, mielestäni aika perustavanlaatuisen ongelman kanssa säätävät. Ehkä oletetaan että ihmiset vaan unohtaa ton connectionin jotenkin. Tuote sinänsä saattaa edelleen olla hyvä ja toimiva, ja sitä toivonkin

  Tykkää

 12. Sain polven nivelrikoista tiedon 1,5v sitten ja rupesin käyttämään glucosamin ratiopharmia 1,5g, sekä 0,5v päästä tästä COCOVIN OptiMMS:ää 1tl aamuisin, myöhemmin 2mg. Täytyy sanoa, että hyvin toimii, lisäksi myös molybdeeniä MMS:n kanssa. Kummatkin jauheet sekoitettuna kylmään veteen. Ei maistu niin pahalle, kuin pelkästään rikki. Vatsa toimii heti aamupuuron jälkeen. Säryt kaikonneet, hyvä tilanne!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.