Kuntosali · Yleinen

Juhlisi vähän viisikymppisiä

Penkkipunnerrus on ollut minulle murheenkryyni. Olen tuskaillut sen kanssa vuosia ja taas vuosia ja tuntui, ettei tuloksia lähde tulemaan. Kun kilpirauhasen vajaatoiminta alkoi puhjeta kukkaansa elimistössäni, niin voimatasoni lakkasivat kasvamasta sen myötä. Vuoden ajan nostin aina vain samoja penkkituloksia yrityksestä huolimatta.

Viime syksynä sain ensimmäistä kertaa penkistä ylös 50 kiloa ja nyt tällä viikolla 50 kiloa on ollut jo sarjapainona. Yksi suuri tavoite sillä rintamalla siis saavutettu! Toki sarja oli todella lyhyt ja avustaja oli paikallaan viimeisissä toistoissa, mutta ylös se nousi. Kerta toisensa jälkeen. Ensi viikolla ajattelin testata maksimeja, josko 55 kiloa suostuisi liikahtamaan myös ylöspäin (nyt tuli vain nätisti alas)

11008211_824149677620314_1916923523_n

Koko viime vuosi meni oikeastaan pelkällä tuntumatreenauksella, kun voimia ei ollut. Silloin esimerkiksi penkissä 35 kiloa tuntui ihan järjettömän raskaalta ja usein sarjat aloitinkin vaatimattomalla 30 kilolla. Ei siis sillä, että tuo 50 kiloakaan vielä maata mullistaisi tai olisi missään mielessä huikea saavutus. Muille kuin minulle.

Tänään aloitin sarjojen teon 42,5 kg ja odotan sitä päivää, kun aloittelupainoksi tulee tuo 50kg. Mahdollistahan se on, sillä muistan edelleen sen ajan, kun joskus parasta mitä penkistä ylös sain, oli tanko. Hidastahan tämä voimatasojen nousu on ollut, mutta uskon, että nyt kehitys nopeutuu. Minullahan on nykyään myös oma varmistajakin salilla ja uskallan tehdä liikkeitä isommilla painoilla ja haastaa itseni.

Vielä kun saisi maven sujumaan… Ärsyttää tosissaan, kun vuosi sitten se alkoi sujua, mutta sitten iski se ”hällä väliä”-asenne ja jätin kaikki vaikeammat liikkeet pois. Nyt pitänee taas aloittaa ihan alusta, eli ihan kepin mavettamisesta. Etukyykky sitä vastoin tuntuu sujuvan ihan kivasti, takakyykystä saan edelleen vain haaveilla.

Onneksi olen päässyt yli salikateudesta. Aiemmin en kehdannut mennä esimerkiksi mavettamaan omilla pikkupainoillani jos samaan aikaan bodaamassa oli joku tyttö/nainen, joka käytti isompia painoja. Typerää :D Esimerkiksi eilen salilla mavetin polvista 30 kilolla ja takanani upeakroppainen nainen veteli maasta yli sataa kiloa pitkinä sarjoina. Enkä ollut kateellinen muuten kuin hyvällä tavalla. Maani myymisen sijaan tyydyin ihailemaan ja luottamaan siihen, että joskus MINUA kadehditaan. Parasta, vahvinta ja kuuminta minusta ei tule koskaan, mutta eipä sitä sellainen tarvitse ollakaan ollakseen  f a b u l o u s ! <3

17 thoughts on “Juhlisi vähän viisikymppisiä

 1. I so feel you!

  Nyt raskaaksi tultuani alun tajunnan räjäyttävä väsymys ja heikotus vei voimat niin, että eipä enää tartte haaveilla mistään kehityksestä tässä raskausaikana… Mavea en uskalla edes tehdä entisillä 80kg painoilla ehkä vielä vuoteen, kun liikkeenä se on niin tarkka tekniikastaan ettei vahinkoja tule (eikä ehkä paras mahdollinen liike pömppiksen takana piileskelijän turvallisuudelle). Noh, pienet painot vaan tankoon ja salille heiluttelemaan, eiköhän tuon synnytyksen jälkeen taas tukilihaksia lähdetä vahvistamaan keppijumpan voimin ja uuteen voimien nousuun! :D

  Tykkää

 2. Jaa-a, ehkä mullaki joskus nousee penkistä muuki ku se tanko 3×12 krt… :D Jo kuukauden hinkuttanu tuota samaa sarjaa, mutta ehkä joskus, ehkä joskus…

  Tykkää

 3. Mulla tökki penkki kanssa ja sitten rintapäivälle lisättiin hyppypunnerrukset 3sen sarjoissa, jotta saadaan räjähtävyyttä. Lisäksi ojentajat alettiin tekemään dippeinä ja lisäpainoilla. .. Johan tulokset ampui eteenpäin :-) Kokeile!

  Tykkää

  1. Ei mulla penkki enää ole tökkinyt ha tulokset tasaisesti noussut, mutta räjähtävästä voimasta on varmasti apua ja itsekin pumnerruksiin yms. Palaan varmasti taas kun alan kaivata vaihtelua! :) hyppypunnerruksia tulossakin ens saliohjelmassa

   Tykkää

 4. Jos salilla on trap bar-tanko niin sillä mavea kannattaa kokeilla. Ainakin itse tykkään ja voi keskittyä tekemiseen ilman polvimustelmien ja asennon hajoamisen pelkoa. :) tsemppiä kevääseen!

  Tykkää

 5. Mullakin nousee penkistä vaan tanko. Joskus uskallan herkällä hetkellä laittaa jotkut pikkiwikkupainot päihin. Oikeastaan olen lopettanut koko penkin tekemisen tangolla koska tuntu että mitään ei tapahdu. Nyt olenkin tehnyt penkkiä käsipainoilla (á 10kg).

  Tykkää

  1. Mullaki oli pitkään, ettei mitään tuntunu tapahtuvan, mut sitten lähti! Rannetuet auttoi itsellä paljon, kun ranteet on mulla luonnostaan tosi löysät :D

   Tykkää

 6. Hei, 50kiloo penkistä on iha huikeeta mun mielestä ainakin. Mulla nousee pelkkä tanko max 3kertaa ja siinäkin tarttee vähän jeesiä. Enkä ole edes mikään pienikokoinen nainen. Mutta reeniäreeniä :D

  Tykkää

 7. Juu, tuo penkki on täälläkin melko heikko…..plaah….ärsyttää kun ei vaan jaksa niinkuin haluis. Josko kuitenkin koittaisi myös luottaa siihen että ne voimatasot jossain vaiheessa lähtis nousuun kuin vain jaksaa yrittää. Kilpparin vajis tekee kyllä tehtävänsä. On kausia jolloin ei vain meinaa jaksaa ja sitten taas kausia kun jaksaa paremmin.

  Tykkää

 8. Hieno asenne että pystyy tekemään vaikka muut isommilla painoilla tekevät samaa liikettä. Itsekin joskus aloitus aikoina usein nostin esim 5×5 ja isot pojat vieressä otti lämpöä isommilla painoilla. Ei kannata koskaan antaa muiden painojen vaikuttaa omaan treenaamiseen! Myös hienoa että edes joku nainen penkkaa, käyn isolla salilla itse ja en ole kertaakaan nähnyt että yksikään nainen olisi edes kokeillut. Onko siinä jokin suuri kynnys? Kuitenki uskaltaisin väittää olevan yksi parhaista liikkeistä rinnalle ja pelkästään kulmaa muuttamalla liikekin on jo täysin toinen. Tsemppiä (alkavan?) kevään treeneihin!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.