Yleinen

Kyllä keho tietää koska kannattaa sairastua. Ja laihtua.

11008303_644663972323702_1973382080_n

Tyypillistä. Juuri kun olet saamassa kiinni salitreenistä ja ruokavaliosta, niin kauan tuloaan tehnyt flunssa iskee päälle. Tavallaan kaipaan sitä influenssan aikaista oloa, jolloin oli ihan TOSISSAAN kipeä. Tällä hetkellä lämpöä on juuri sen verran, ettei oikein jaksa mitään, mutta ei tarpeeksi, etteikö koko ajan tekisi mieli tehdä jotain muuta kuin maata paikoillaan. Ulkonakin on vielä niin kaunis ilma, että tekisi mieli ensimmäistä kertaa aikoihin ihan vaan LENKILLE. Mutta joo, en mene. Mieluummin makaan nyt, että pääsen varmasti huomenna jo heti töihin kuin riehun nyt ympäriinsä ja sairastaa ensi viikonkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se hyvä puoli tekemättömyydessä on, että on aikaa ajatella. Päätin juuri, että haluan tavoitteen. Selkeän tavoitteen, jota lähteä tavoittelemaan. Kroppa ja mieli alkavat kaivata hieman actionia ja tekemisen meininkiä.

Kävin tällä viikolla ensimmäistä kertaa vaa’alla puoleen vuoteen ja yllätyin positiivisesti. Painoni ei ole muuttunut tänä aikana suuntaan eikä toiseen. Positiivista tämä on juurikin siksi, että aiemmin paino vaan nousi ja nousi ja nousi ja nyt se on sitten pysähtynyt, vaikken merkittävästi ole ruokailutottumuksiani muuttanutkaan. Uskon, että tämä ”pysyvän painon kausi” on tehnyt hyvää, mutta alkaa olla aika sitten rutistaa liikakilot pois.

Ja niitä liikakilojahan on kutakuinkin kymmenen. Ja niistä kymmenestä kilosta aion päästä eroon. Ja se aikominen alkoi tällä viikolla. :)

Tiedän, että BC:n jälkeen minulla on ollut lukuisia projekteja blogissani ja kerta toisensa jälkeen ne ovat jääneet toteutumatta. Mutta ne olivatkin enemmän epätoivoista ja itseinhoista räpimistä ilman varsinaista syytä. Nyt minulla on tarvetta ja motivaatiota muutokselle.

Vaakaa en ala seurailla aktiivisesti, koska tiedän helposti alkavani tavoitella sitten miinus viittätoista kiloa ja miinus kahtakymmentä kiloa ja sille ei  todellakaan ole tarvetta. En usko, että tulen enää koskaan painamaan alle 70 kiloa, eikä minun tarvitsekaan painaa sen vähemmän. Haluan kuitenkin seurailla hieman myös painonkin muutoksia, mutta johtaako viikottainen punnitus jo palautumisen vanhoihin tapoihin? Muistanko vaa’an mukaan ottamisen jälkeenkin sen, että tärkein muutos näkyy PEILISSÄ. Ja peilistä näkyvässä HYMYSSÄ, ei niinkään makkaroiden muutoksissa. Se, miltä tuntuu olla tässä kropassa on tärkeämpää kuin se, miltä tämä kroppa näyttää.

Katsotaan. Huomenna ainakin mittailen jälleen itseäni mittanauhalla ja otan kuvat, mutta vaaka saa pölyttyä vielä ainakin viikon verran.

14 thoughts on “Kyllä keho tietää koska kannattaa sairastua. Ja laihtua.

  1. Joo, viime vuonna oli todella tiheään (johtui ehkä kilpparistakin se lähes jatkuva kipeänä oleminen). Nyt ollut onneksi kunnolla ”vain” influenssa ja sitten pari wannabe-flunssaa, joista ei ota selkoa ollako vai eikö olla. Mutta onneksi pahoilta räkätaudeilta olen säästynyt! Vihaan nuhaa

   Tykkää

 1. Nyt on liikkeellä sellaista veemäistä flunssaa, joka ei tule kunnolla päälle, mutta vie voimat pahimmillaan moneksi viikoksi. Olen kuullut että joillain tämä on kehittynyt keuhkokuumeeksi, kun ei ole ymmärretty parannella flunssaa kunnolla. Helposti tulee lähdettyä liikkeelle kun olo on jo ihan kohtuullinen, ja sitten se kostautuu.
  Ota rauhassa ja pikaista paranemista!

  Tykkää

  1. Joo, keuhkokuumetta on ollut täälläkin liikkeellä ja just tuollaisen vammaflunssan jatkona :/ täytyy nyt vaan koittaa pitää järki matkassa ja odottaa, että olo täysin terve

   Tykkää

   1. Jooh, niin tuttua tuollainen kökköflunssa. Mulla oli tuossa joku aika sitten pari-kolme viikkoa voimatonta oloa ja pientä lämpöilyä, mutta en tietenkään ollut niin kipeä että olisin voinut jäädä pois töistä ja muista askareista. Treenatakaan ei voinut, kun olo oli selvästi huono. Ton olon kanssa lähdettiin sitten risteilylle ja eikös sen jälkeen paukahtanut muutaman päivän tosi intensiivinen räkätauti päälle. Nyt on onneks oltu jo terveenä jonkun aikaa ja elämä hymyilee taas! :D Että kannattaa joo tosiaan levätä niin kauan että nuha menee kunnolla ohi. Tsemppiä!! :)

    Tykkää

   2. Joo, ehdottomasti :) Itselläni oli eilen illasta taas kuumetta, mutta tänään olo ollut sitten jo selkeästi parempi. Mitä nyt ääni painoksissa ja kurkku karhea. Toivottavasti se eilinen kuume hoiti hommansa ja nyt paranisi kunnolla ja ensi viikko menisi muussa kuin just tuossa rasittavassa wannabe-taudissa.

    Tykkää

 2. Tässä oon määkin viisi päivää jo sairastellut ja ehkä kenties alkaa näyttää jo paremmalle. Silti väsyttää ja on sellainen olo että jos nyt vedän pienemmänkin treenin tai alan tekemään kotiaskareita, tulen kipeämmäksi. Tuosta keuhkokuumeesta en oo kuullutkaan mutta nyt en kyllä lähde tekemään yhtään mitään muutamaan päivään jos sellaita saattaa tulla!

  Tykkää

  1. Joo, parempi levätä liian paljon kuin liian vähän! Nyt tosissaan ottais päähän, jos pitäisi ensi viikonkin treenit skipata :( paranemisia sinnekin! :)

   Tykkää

 3. No just näin! Täälläkin on sairastettu semmonen outo mukaflunssa, ei muita oireita kun vetelyys, kurkkukipu ja huimaus. Reilu viikko siinä meni, nyt alkaa tuntua paremmalta ja treenitkin oon uskaltanu taas aloittaa. Voi se oli niin ihanaa <3 Kiva kuulla että motivaatio ja tarve muutokselle on kohdallaan, siltä miustaki tällä hetkellä tuntuu. Pitkään on menty suht samoissa vaa'an lukemissa ja nyt todella haluan tietää mitä se -10 kg on. Siihen kun saa vakioitua, niin voi taas miettiä mitä seuraavaksi. Vaaka on täälläkin ongelma, mutta oon nyt tehnyt tiukan päätöksen nousta sille ainoastaan maanantaiaamuna, jos unohtuu niin sitten siirtyy seuraavalle viikolle. Joka päivä meinaa käydä mielessä että josnytnopeestikuitenkitsekkais, mutta ei, keskitytään siihen oloon :) Hurjasti tsemppiä, iloa ja onnea. On hyvä olla nyt (varsinkin kun aurinkokin paistaa!!), mutta ehkä kohta on vielä parempi?

  PS. Hymyilen aina kun nään sen sun pätkän telkkarista, ihan parasta :D

  Tykkää

  1. haha :D Joo, itseäki jaksaa aina hämmentää nähdä ittensä maikkarilla säännöllisin väliajoin :D

   Ja ihanaa, etten oo yksin tämän kanssa! Mietin jo, että oonko vainoharhanen tämän flunssaisen olon kanssa, mut ”kiva” kuulla, että sitä on todellakin liikkeellä. :) Tsempit sullekin -10 projektiin!

   Tykkää

 4. Viimein kun sain itseäni niskasta kiinni, niin iski kans flunssa. Miten näin tuntuu käyvän joka ikinen kevät!!! :DD Aaaargh. Oli niin hyvä draivi päällä. Mulla on siis tavoitteena juosta syksyllä FightBack Run tapahtumassa Turussa ja olen aloittanut lenkkeilyn pitkän tauon jälkeen. Haluan pystyä taas juoksemaan ja kokea olevani hyvässä kunnossa. Mitään salikissaa musta ei koskaan tule, koska en koe sitä omaksi jutukseni, mut lenkkeily ja satunnaiset ryhmäliikunnat ois niitä asioita, joita kaipaan elämääni. :)

  Niin ja tosta tavotteesta ei nyt voi perääntyäkään, koska olen jo sinne ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun. :D

  Tykkää

  1. Voi ei! Toivottavasti on vaan miniflunssa ja menee äkkiä ohi :D Ja onneksi on löytynyt se oma juttu, sitähän se pitää seurata! Sama ku meikästä ei tule ikinä juoksijaa :D

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.