herkkulakko · Kesäkinkku · Suunnitelmia · Tehoviikot

Kesäkinkku – Aloitus

APUA! Jännittää! Hyvällä tavalla, mutta kuitenkin. Suunnitelmat on lyöty nyt lukkoon ja nyt starttaa ihan virallisesti matkani kohti sitä omaa kuntoani, joka on mennyt hieman hukkaan tässä välillä. Syyt ja tekosyyt ovat nyt hoidettu, vaa’an kanssa tehty sopimus, peiliin katsottu ja Ben&Jerry’s hyvästelty.

Nyt kaikki on kiinni minusta itsestäni.

Matka tähän pisteeseen oli pitkä. Todella pitkä. Mutta se oli tarpeellinen. Piti myöntää sekä itselleni että muille, että en ole niitä, jotka onnistuvat kerralla. Löysin lohtua ja turvaa sohvasta ja sipsipussista ennemmin kuin salilta ja salaatista. Se vaan tuntui helpommalta, enkä olisi ehkä paremmin jaksanutkaan. Mutta se on nyt takana päin.

Voin olla ylpeä siitä, että kaiken tämän keskellä kuntosalilta en ole ollut luvattoman pitkiä kausia poissa. Ja kun olen ollut siellä, olen treenannut lujaa ja tosissani aina niillä resursseilla, mitkä kropastani ovat lähteneet. Olen skipannut treenejä niin hyvistä kuin huonoista syystä, olen laiskotellut ja pyyhkinyt ruokavalioilla kissani perseen MUTTA en ole kertaakaan jättänyt sarjaa kesken. En ole pitänyt liian pitkiä taukoja. Olen ähkinyt, irvistellyt ja kärtynnyt. Olen antanut 110% kropastani aina silloin, kun olen siihen pystynyt.

Ja se kannatti.

WP_20150308_005

Sen ansiosta, etten täysin hyljännyt treenaamista, en ole niin rappiolla kuin voisin olla. Käsivarret eivät muistuta kahta 30cm täysjyväpitkoa ja hartiat antavat vastapainoa leveille lanteilleni. Vyötärö on muuttunut tynnyriksi ja jaloista olen lähempänä merenneitoa kuin ihmistä, mutta helpompi lähteä huoletta karistamaan rasvaa, kun alta paljastuu jotain muutakin kuin solisluut.

Mitat on nyt otettu ja niiden muutoksia seuraan viikottain. Perjantai saa toimia The Daynä. Suunnitelmissa on siis karistaa n. 10 kiloa rasvaa toukokuun loppuun mennessä. Jos tavoite ei toteudu, niin mörökölli ei minua vie, kunhan olen tehnyt KAIKKENI, että se toteutuisi. Ja kaikkeni ilman pakkomielteitä ja neurooseja. Uskon, että olen henkisesti valmis pitämään itsestäni huolta.

SUUNNITELMA: 

Mahdollisimman vehnätön ruokavalio. Hiilaria muutenkin karsin HIEMAN, mutta VHH-meininkiin en koske. Se toimi minulla BC:n aikaan, mutta todennäköisesti oli osasyynä myös kilppariongelmiini.

Julmetusti vettä. Tai ainakin se 3 litraa päivässä.

Sokerista pitää luopua. Katsotaan uskallanko kokeilla nollatoleranssia!

Pepsimax on ystävä. 

Kuntosalia 3-4 kertaa viikossa (joista yksi kerta plyo-meininkiä. Tuon voi korvata myös esim. porras/mäkitreenillä)

(Aamu)aerobisia 3 kertaa viikossa.

Näillä perusasioilla lähdetään liikenteeseen. Muutoksia tilanteen mukaan. Kuntosalitreenini on nyt pakarapainotteista ja suosin pitkiä sarjoja, että hien valuminen on taattu. 

P:S. MISTÄ PÄIN RIIHIMÄKEÄ LÖYTYY HYVÄT PORTAAT??

16 thoughts on “Kesäkinkku – Aloitus

   1. Itse kuvittelin postaustesi perusteella tilanteesi lähtöpisteessä huonommaksi. Minusta olet kaunis ja kadehdin noita olkapäitäsi yli kaiken! Hurjasti tsemppiä ja onnistumisen elämyksiä sinulle tähän projektiin, olet niin mahtava! :)

    Tykkää

 1. Mun tekis mieli lähtä siipeilemään. Saanko tarttua haasteeseen (mitä ei kyllä heitetty, mutta….)? 10kg pitäs rasvaa lähteä täältäkin. Salilla käyn 3 kertaa viikossa, aerobiset on vaan jääny pois ”ajanpuutteen” vuoksi. Taisin olla sun kanssa samalla BC:llä, jos en ihan väärin muista :)

  Tykkää

 2. urheilukentän läheisyydellä on portaita ja loistava mäki löytyy uramontieltä myös siitä urheilukenttien läheisyydestä ;) Tsemppiä sulle kauheasti!!

  Tykkää

 3. Tsemppiä projektiin! Täällä odotetaan ainakin innolla sun edistymistä :) tarkoitus itselläkin nipistää muutama kilo ennen kesää joten ei muuta kun fillarin selkään ja suunta salille! Aurinkoista viikonloppua:)

  Tykkää

 4. Toki alkuun lähtee nestettä, mutta kilo viikossa tahti on järjettömän kova etenkin naiselle, kun ei puhuta vakavasti ylipainoisesta ihmisestä. Toivon, että onnistut, mutta en ole vielä unohtanut mitä se Fitfarmin edellinen tosi kova dieetti teki sulle.

  Tykkää

  1. Joo, itsekin varaudun siihen, että totuus voi olla lähempänä viittä kuin kymmentä kiloa :D väkisin en uskalla alkaa niitä tiputtamaan, vaan loput lähtee sitten kesän aikana :)

   Tykkää

 5. moikka ! ihan pakko kommentoida ensimmäistä kertaa.
  Minulla itsellänikin on liikatoiminta–>kilpirauhasen osittainen poisto –> vajaatoiminta & ylipaino. Sen verran on tullut suossa rämmittyä että koen kanssa sisarena olevani velvollinen ’kommentoimaan’..toki jokainen on oman itsensä asiantuntija :)
  kilpirauhanen ei tykkää dietistä..ei minkäänlaisista.
  Omat läskini alkoivat karisemaan vasta kun uskalsin syödä enemmän hiiliä, viljatuotteiden poisto ja osittainen maidottomuus,lääketasapaino (totuus on että kaikille ei käy tyroksiini..vaihtoehtoja on muitakin,kannattaa kokeilla jos tuntuu että et saa vastetta). Oman kehon kuuntelu..tästä päästään tähän dietti asiaan..todennäköisesti fläsää kertyy mitä enemmän koittaa niitä kitudieteillä saada pois.
  Suoliston hoito,glutamiinia,vahvaa VSL probioottia,suolahappo testi,ruansulatusentsyymit esim. digest gold.
  Oikean ruoan syöminen,pepsimax plus muut aspartaamiherkut jättäisin kauppaan.

  Mitä enemmän hoitaa terveyttä,sitä lähempänä se unelmavartalo on.Totuus on että vajaatoiminta on joillakin ja hyvinkin usealla loppuelämän matkakumppani,mutta senkin kanssa voi tulla kaveriksi. Olin itse vaipua epätoivoon,mutta tietoa etsimällä ja syömällä ja punttien kolistelulla olen nyt n.-10kg kevyempi,vaikka en ole ollut yhdelläkään dietillä.
  tsemppiä tuleviin koitoksiin,ja sulla on super kiva blogi! <3 <3

  Tykkää

  1. Joo, en minäkään aio kaloreita laskea! Kitudieettejä ei koskaan enää mulle kiitos :D Puhtaasti vaan lisätä aerobista ja jättää sokerin ja vehnän pois ja uskon, että se riittää siihen, että paino alkaa tippua tai ainakin rasva kaikota :) Pepsimax on lähinnä herkun korvike jos oikein kovasti tekee mieli jotain, eli en todellakaan ala kitata sitä joka päivä pullotolkulla :D Nyt siis vaan ruokavalio siistimmäksi! :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.