Kuntosali · Vaatteet

Huono reeni mutta tulipahan tehtyä

10522810_455165847965234_757509633_n

Oi elämä. Tänään tuo housujen slogan tuli todellakin tarpeeseen, sillä meinasin luovuttaa melkeinpä jokaikisen toiston jälkeen, minkä tein. Housut btw. Gazozilta! Kyseessä poistotuote, niin hinnassa alennusta. Koko L ja aevan ihanat päällä. Ei valu yhtään niin rasittavasti, kuin vaikka Six Deucet, jotka on samaa matskua. :)

Mutta itse treeniin! Viime viikolla kävin salilla vain pari kertaa, kun olin flunssassa. Sunnuntaina kävin vetämässä tuntumapakaratreeniä köykäiseen tyyliin ja aloittamassa Tikis-vatsalihashaasteen vihdoinkin. Treeni tuntui kulkevan ihan hyvin, vaikka hissuttelin, ettei käy ohrasesti.

Tänään päätin sitten mennä salille tosissani rankaisemaan rintaa, olkia ja ojentajia. Eh. Jo lämmittelyssä tuntui, että kädet ovat väsyneet ja jumissa ja penkissä tanko tuntui ihan mahdottomalta saada nostettua mihinkään. Viimeksi 30kilolla sain huoletta tehtyä 5*15 nyt en niin montaa toistoa saanut tehtyä edes 20 kilolla. Ärsytti.

Ehdin jo tottua siihen, että jokainen treeni on yhtä nousujohdetta ja ennätyksiä. Olin unohtanut, että välillä on näitä päiviä, jolloin penkistä ei nouse edes oma perse. Samaten tuntui, että lihakset olivat tukossa ja jumissa, olkapäiden treenaaminen kävi niskaan ja ojentajat olivat ponnettomat. Moneen kertaan mietin, että jätän homman kesken, mutta tuijotin hetken kärtynnäköistä peilikuvaani ja päätin, että teen sitten just niin pienillä painoilla kun tänään pitää tehdä. Turha koittaa väkisin käyttää normitreenipainoja, jos se vaatii tekniikan unohtamista ja repivää tuskaa lihassyissä.

Ehkä syynä tämän päivän surkeuteen oli viime viikon flunssa. Lisäksi nukuin edellisen yön huonosti ja niskani on ollut pari päivää todella jumissa. Huomenna pidän suosiolla lepopäivän ja koitan keskiviikkona sitten, jos mojo palaisi ennalleen ja saisin itsestäni irtikin jotain.

Ärsyttää.

Huomenna aion muuten soittaa työterveyslääkärille ja kysäistä mm. kannattaisiko pian testata meikän kilppariarvoja. Minullahan on nyt käytössä ihan minimiannostus (25mg) ja mietin, että voisikohan tämä välillä päällä oleva heikotus/huimaus ja lämpöily johtua siitäkin, ettei annostus enää riitä ja sitä pitäisi nostaa VAI meinaako homma karata liikatoiminnan puolelle, jolloin lääkitys pitäisi lopettaa. Hämärää. Nyt ei todellakaan ole varaa mennä yksityiselle, niin toivottavasti ihan peruslääkärikin kuuntelee ja testaa ennen päätöksen tekemistä :D

Mainoskatko!

Hyvinvoinnin Tavaratalossa pamahti päälle megatarjoukset! Lisäksi 800 ensimmäistä tilaajaa tällä viikolla saavat kaupan päälle melatoniini-kapseleita. Melatoniini on siis kehon oma ”unihormoni” ja itselläni se on auttanut hyvin erinäisiin stressistä johtuviin unettomuuskausiin. Se siis rauhoittaa ja helpottaa nukahtamista.

hyvinvointi1

 

7 thoughts on “Huono reeni mutta tulipahan tehtyä

 1. ”Viimeksi 30kilolla sain huoletta tehtyä 5*15 nyt en niin montaa toistoa saanut tehtyä edes 20 kilolla. Ärsytti.”

  Ihan mielenkiinnosta miksi ylipäätään teet noin pitkiä sarjoja? Tuohan menee jo kestävyyden puolelle. Hypertrofia alue yleisesti 6-12 ja naisillakin toimii paremmin ne kovat kasit parin minuutin breikeillä, kun tehdään hampaat irvessä. Voimatasot kasvaa myös nopeammin ja tuloksia tulee paremmin, jos ruokavalio sitä tukee. Toivottavasti sinua ei ole aivopesty Cosmopolitanin ”kiinteytys jumppiin”. Nuo ylipitkät sarjat ei todellakaan tuo niitä tuloksia naisille. Samat jutut toimii miehillä ja naisilla treenin suhteen. Kehitys on muutenkin niin hidasta, niin ei kannata haaskata aikaa siellä salilla, jos siis haluaa näkyviä tuloksia. :)

  Jos tämä asia on blogin lukijoille uusi, niin hyvänä ohjesääntönä mitä moni personal trainer antaa on, että kun menee tavoitetoistot vaikkapa 3×10-12, niin lisätään painoa pienin mahdollinen määrä. Pienissä liikkeissä 2,5kg, isoissa 5kg. Toistot putoavat automaattisesti ja niitä lähdetään nostamaan sitten taas tuonne 3×10-12 tasolle kun taas lisätään painoa. Annetaan signaali lihaksille vahvistua ja kasvaa. Dietillä taas annetaan signaali, että nyt nostetaan raskaita vastuksia, jotta lihasmassaa ei palaisi. Toisaalta moni nainen kun lisää painoja ja tekee harmpaat irvessä sarjat loppuun, niin tuleekin isommilla painoilla tavoitetoistot. On treenattu liian kevyesti ja pelätään, että kasvetaan liian isoksi tai jotain muuta trendilehtien keksimiä aivopieruja.

  Tykkää

 2. Musta taas tuntuu et parin viikot kaikki salitreenit on jotenkin vajaita ja huonoja. Toki ihan hyvä fiilis sitten treenin jälkeen et tulipahan ees tänne asti tultua ja treenattua, oli se sit miten nihkeetä tahansa. Mut eiköhän ne tästä ala taas luistaa :D Olen muuten itsekin -10kg tavoitematkalla ja ajattelin jäädä seuraamaan sinun matkaasi terveellisempään ja kevyempään elämään täältä blogista! :)

  Tykkää

  1. Joo, kyllä se huono treeni on kuitenkin tehty treeni :) Tosin väkipakolla ei tietenkään kannata pidemmän aikaa treenata jos tosissaan huono olo. Tsemppiä sullekin!

   Tykkää

 3. Kuulostaa kovin tutuilta nuo oireesi… Veikkaan että olet edelleen vajaatoiminnalla tai lääke ei toimi kunnolla. Liikatoiminnassa virtaa piisaa yleensä kuin pienessä kylässä. Sittenkin kun hormonit ovat kohdillaan voi tulla tuollaisia hetkellisiä notkahduksia. Kyseessä on kuitenkin krooninen sairaus jonka kanssa on opittava taiteilemaan. Flunssa on varsinkin hoidon alkuvaiheessa ainakin itselläni ollut se tekijä joka voimistaa vajaatoiminnan oireita, eli kyse voi olla siitäkin. Onko sinulla siitepölyallergiaa? Sekin voi aiheuttaa jo nyt moisia oireita. Jatkuva flunssailu on ollut myös minun kevään teema: syytän vajaatoimintaa, stressiä ja viime aikoina myös siitepölyä… Miten sinulta sujuvat kunnon aerobiset treenit vai oletko vielä niitä tehnyt? Kiinnostaa siksi kun oma tuntemus on että ne eivät suju näin vajaana enää kuten ennen kun oli terve… eivät sinne päinkään. Pitää kuulostella kehoa ja jotenkin olla varuillaan ettei mene yli.

  Tykkää

 4. Myös kilppariterveellä ihmisellä tuo liikkeellä ollut mysteeriflunssa vie voimat pitkäksi aikaa. Itse sairastin yli 2 viikkoa sitten eikä jalat vieläkään jaksa juosta ylämäkiä tai kädet punnertaa kunnolla. Joten kärsivällisyyttä vaaditaan! Plaah!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.